Spelregels van dit forum

› alles over dit forum (en de Fansite)

Moderators: Beheerders, Fanmasters

Gesloten
SC Heerenveen Fansite
Site Admin
Berichten: 86
Lid geworden op: 02-12-2002 00:00
Contacteer:

Spelregels van dit forum

Bericht door SC Heerenveen Fansite »

Spelregels bij het posten van een bericht:

* check eerst of er al een topic is over het onderwerp dat je kwijt wil;
* neem een bestaand topic even door voordat je oud nieuws toevoegt;
* bedenk goed in welk subforum een bericht geplaatst moet worden;
* probeer via leestekens en spelling te zorgen voor begrijpelijke teksten;
* uit eventuele kritiek op ons of ons beleid via pb of mail, en niet op het forum zelf;
* houd kritiek op anderen fatsoenlijk of tel tot tien en laat het zitten;
* vermijdt quote-in-quote situaties. Een voorbeeld staat hieronder. Deze zorgen voor onoverzichtelijkheid. Quote alleen datgene waar je op reageert.
quote
Duidelijk genoeg dachten wij. In alle gevallen waarbij de huidige regels niet voorzien in een oplossing, zullen de beheerders - in overleg - tot een besluit of maatregel komen.

Voor het komende seizoen 07/08 hebben we een aantal wijzigingen doorgevoerd:

Tussenstanden: om wedstrijdtopics leesbaar te houden hebben we een tussenstandentopic, zodat men niet eerst door 3 bladzijden 1-0, 2-1 etc. hoeft te scrollen. Tussenstanden in het wedstrijdtopic zullen zonder melding weggehaald worden.

Voorspellingen: een ander probleem in de wedstrijdtopics waren de posts met: '1-0, 1x Alves', en verder niks. Voor dit soort posts hebben we een voorspellingstopic geopend. Posts die niets meer bevatten dan een voorspelling zullen uit het wedstrijdtopic worden verwijderd.

Websites:: er zijn een aantal nieuwe fansites voor onze club. De makers hiervan willen we de kans geven meningen over hun site te vragen in dit centraal topic. Hierin kunnen ook updates gemeld worden.

Overig:
- Geen vraag naar kaarten op dit forum.
- Kaarten aanbieden mag alleen tegen kostprijs en in het wedstrijdtopic.
- Reageren hierop is alleen mogelijk via pb aan de aanbieder. Reacties in het topic zelf zullen onverbiddelijk verwijderd worden (dus ook geen posts als 'je hebt een pb').


We hopen dat door bovengenoemde maatregelen het lezen en posten op dit forum nog leuker wordt. Verbeteringen of tips voor dit forum kunnen in dit topic geplaatst worden.

Groeten,

De Fanmasters
SC Heerenveen Fansite
http://sc.heerenveen.org/
SC Heerenveen Fansite
Site Admin
Berichten: 86
Lid geworden op: 02-12-2002 00:00
Contacteer:

Bericht door SC Heerenveen Fansite »

UITGEBREIDE UITLEG VAN DE REGELS:

Het schrijven van een bericht:
Om het forum goed leesbaar te houden zijn ook de berichten zelf aan een aantal regels gebonden. Controleer je eigen berichten goed, als je berichten niet aan de richtlijnen voldoen zullen ze verwijderd worden.

Vooraf

Dit forum is opgedeeld in een aantal subforums (algemeen, wedstrijden, spelers & staf, etc.) met daar onder een heleboel topics. Als je een nieuw topic wil openen, kijk dan goed in welk subforum deze het beste past. Gebruik ook de zoekfunctie om te kijken of er niet al een topic voor is.
Kijk voor je een bericht toevoegt goed of je bericht toegevoegde waarde heeft en niet al eerder gemeld is.

Spelling
Schrijf je berichten in correct Nederlands (of Fries, Engels, wat je wil). Let op je spelling en leestekens, en gebruik niet uitsluitend hoofdletters. Dat voorkomt misverstanden en irritatie.

Inhoud

Zorg dat je bericht echt iets toevoegt. louter een tekst als "Dat vind ik ook" heeft nul toegevoegde waarde.
Wees ook een beetje fatsoenlijk. Frustraties zijn soms logisch, maar houd het binnen de fatsoensnormen.

Opmaak
Maak gebruik van de mogelijkheden om je bericht te wijzigen (in plaats van een tweede bericht er meteen achteraan) of te verwijderen (mocht je het per ongeluk vaker hebben ingestuurd). Je kunt je tekst ook opleuken (kleur, vet etc.); gebruik dat alleen ter verduidelijking. Dus geen hele berichten in lichtroze of een overdaad aan smily’s.

Wat mag niet?
Oneliners
'mee eens!', 'goed gesproken x!' zullen onherroepelijk worden verwijderd om de discussie schoon te houden. Dit betekent niet dat men geforceerd meerdere regels in een post moet persen, soms kan één zin genoeg informatie bevatten om nuttig te zijn. Iedereen weet van zichzelf wel of een oneliner echt wat toevoegt of niet.

Chattaal
"hej ik d8 dat we..." etc. sms-taal, breezertaal, er zijn verschillende benamingen voor. Post in gewoon Nederlands zoals je dat op school geleerd hebt. Een spelfout zullen we je niet streng aanrekenen, die maken we allemaal wel eens. Bewuste chattaal wordt echter verwijderd.

Slowchat
Wil je één of enkele gebruiker(s) van het forum iets vragen of vertellen? Zet dit dan niet op het forum maar stuur ze een persoonlijk bericht. Dat kan via de knop PM (Engels) of PB (Nederlands) onder iedere bijdrage.

Offtopic posten
Probeer zoveel mogelijk bij het onderwerp te blijven. Posts die naar de mening van de moderators niet in het topic thuishoren worden verwijderd, en in het juiste topic geplaatst.

Tot slot
Beheerders/Fanmasters
Het forum van de SC Heerenveen Fansite heeft een aantal beheerders voor dit forum. Zij hebben de mogelijkheden en het recht om berichten te wijzigen, verplaatsen of verwijderen. Discussies over maatregelen (of het uitblijven daarvan) kunnen gevoerd worden via PB of mail, maar bij voorkeur niet via het forum zelf.
SC Heerenveen Fansite
http://sc.heerenveen.org/
Gesloten