de Scouting

› over mensen die al horen bij de club

Moderators: Beheerders, Fanmasters

Squerrel
Superster
Berichten: 4510
Lid geworden op: 08-07-2003 09:30
Locatie: Onder de tjonger
Contacteer:

de Scouting

Bericht door Squerrel »

Hier is nog geen topic over.

Als ik er zo es over nadenk dan kom ik tot de conclusie dat de scouting de laatste 2 jaar maximaal gefaald heeft. Er zijn misschien wel 1 of 2 redelijke spelers gekomen maar de rest van de aankopen is i.m.o. grauwe middelmaat en zeker geen speles waarmee Heerenveen verder komt, we kunnen zelfs ons niveau niet vasthouden en dat is iets waar ik niet heel blij van word. Heerenveen heeft het hier altijd van moeten hebben maar momenteel gaat het faliekant mis.

Graag uw meningen.
Bedankt Torcida:-)
Gebruikersavatar
mitrita
Superster
Berichten: 4615
Lid geworden op: 02-12-2002 20:31

Re: de Scouting

Bericht door mitrita »

dit kan ook onder transferbeleid :o
sch4-live
Wereldspeler
Berichten: 2120
Lid geworden op: 28-12-2005 11:22

Re: de Scouting

Bericht door sch4-live »

Hoe weet je het dat het aan de scouting ligt, misschien geeft de scouting wel genoeg goeie spelers door maar zijn die voor het bestuur te duur ? Dan is het een fout van het bestuur en niet van de scouting. Dan zullen ze bij mindere goeie spelers moeten kijken die niet zoveel kosten.
Squerrel
Superster
Berichten: 4510
Lid geworden op: 08-07-2003 09:30
Locatie: Onder de tjonger
Contacteer:

Re: de Scouting

Bericht door Squerrel »

Ok, sch4-live heeft gelijk. Het is een wisselwerking tussen scouting en bestuur.

Ja dit kan ook in het transferbeleid maar dan sneewt het denk ik onder in de andere al lopende discussies.
Bedankt Torcida:-)
Surhuisterveen
Forumicoon
Berichten: 5440
Lid geworden op: 17-03-2005 22:18
Contacteer:

Re: de Scouting

Bericht door Surhuisterveen »

Ik heb ook sterk mijn twijfels bij de scouting. Sinds Yme en co de directie vormen is er niet 1 fatsoenlijke speler aangetrokken.
SCH
Gebruikersavatar
ItFean82
Forumicoon
Berichten: 5832
Lid geworden op: 27-04-2006 16:35

Re: de Scouting

Bericht door ItFean82 »

Och Sulejmani kwam pas nadat Riemer afscheid genomen had. En Michal Svec, Christian Grindheim, Viktor Elm, Roy Beerens, Martin Lejsal zijn ook bruikbare spelers voor Heerenveen.
Op naar het volgende seizoen....
Heerenveen rules
Forumicoon
Berichten: 15968
Lid geworden op: 02-12-2002 22:51
Locatie: Fryslân

Re: de Scouting

Bericht door Heerenveen rules »

ItFean82 schreef:Och Sulejmani kwam pas nadat Riemer afscheid genomen had. En Michal Svec, Christian Grindheim, Viktor Elm, Roy Beerens, Martin Lejsal zijn ook bruikbare spelers voor Heerenveen.
Nu weten we wel dat jij overal het positieve uit wil halen Emiel, maar kijk eens naar de spelers die niet het niveau hebben en ons miljoenen hebben gekost? De laatste 2 jaar zijn dat er schrikbarend veel.
Gebruikersavatar
Eric
Superster
Berichten: 3079
Lid geworden op: 08-12-2002 12:00
Locatie: Rotterdam

Re: de Scouting

Bericht door Eric »

Wat ik altijd raar vind is dat Heerenveen er nooit in slaagt om eens 4 fatsoenlijke verdedigers aan te trekken. Hiermee vorm je toch de basis van een elftal dat wil groeien, maar schijnbaar zijn ze alleen gespecialiseerd in aanvallers,want die leveren meer op natuurlijk.
Gebruikersavatar
Willyfean
Invaller
Berichten: 493
Lid geworden op: 03-01-2008 19:46
Locatie: Sneek

Re: de Scouting

Bericht door Willyfean »

Ik snap deze opmerkingen allemaal niet helemaal. Riemer is een actieve scout die maandelijks in Scandinavië zit. Ik weet niet waar de indruk vandaan komt dat hij niet meer zou scouten of zo, of dat hij toevallig met Aisaddi in beeld is gekomen. Hij is, ga ik vanuit mede vanuit zijn positie bij de RvC, met meerdere spelers betrokken geweest, ook bij recente aankopen.
SCH-FAN
Wereldspeler
Berichten: 1109
Lid geworden op: 22-08-2007 15:21

Re: de Scouting

Bericht door SCH-FAN »

Willyfean schreef:Ik snap deze opmerkingen allemaal niet helemaal. Riemer is een actieve scout die maandelijks in Scandinavië zit. Ik weet niet waar de indruk vandaan komt dat hij niet meer zou scouten of zo, of dat hij toevallig met Aisaddi in beeld is gekomen. Hij is, ga ik vanuit mede vanuit zijn positie bij de RvC, met meerdere spelers betrokken geweest, ook bij recente aankopen.
Bij de oefenwedstrijd tegen Sivvaspor kwam Riemer in de rust op EL. Daar was ook de vraag wat hij van een Papa vond. Hij zei toen dat hij alleen Popov had gescout. (de vraag weet ik niet meer zeker maar het antwoord was dat van popov, weet ik wel zeker).

Hij heeft dus niet iedereen gescout, tenminste als hij toen de waarheid heeft gesproken.
Twente heeft een Cheik maar wij hebben de Koning!
Gebruikersavatar
Freezeman
Superster
Berichten: 2878
Lid geworden op: 02-12-2002 14:34
Locatie: Sneek

Re: de Scouting

Bericht door Freezeman »

Squerrel schreef: Als ik er zo es over nadenk dan kom ik tot de conclusie dat de scouting de laatste 2 jaar maximaal gefaald heeft. ....
[geen persoonlijke aanval modus]
Je kunt nu wel proberen om dit bestuur op alle manieren zwart te maken maar in het verleden zijn er ook wel eens miskopen geweest.
Misschien herinner jij de giganten zoals Kissi, Boersma, 2 x Drost, Rose, Hersi, Calincov, Bakkati nog, dat waren nog al grote successen.
En dan noem ik de namen van super spelers als Abgar Barsom, Rafael Pires Vieira, allemaal te danken aan de uitstekende scouting in voorgaande jaren.
Zo kan je altijd iemand zwart maken als je maar met de juiste namen komt.
Scouting is geen wetenschap, soms slaat een speler aan en soms schopt hij geen deuk in een pakje boter.
Wie had ooit gehoord van ene Alves of Sulejmani, die hebben het bij ons uitstekend gedaan maar bij hun volgende werkgever zijn ze nog geen doorslaand succes gebleken.
Als Losada volgende week tussen de Groninger linies door dribbelt en een paar keer het net doet opbollen dan spreekt iedereen weer over het geweldige scouting apparaat van de sc Heerenveen.
Het kan vriezen en het kan dooien. ;)
Anti anti. :)
Gebruikersavatar
ItFean82
Forumicoon
Berichten: 5832
Lid geworden op: 27-04-2006 16:35

Re: de Scouting

Bericht door ItFean82 »

Heerenveen rules schreef: Nu weten we wel dat jij overal het positieve uit wil halen Emiel, maar kijk eens naar de spelers die niet het niveau hebben en ons miljoenen hebben gekost? De laatste 2 jaar zijn dat er schrikbarend veel.


Ja die zijn er inderdaad. Maar ik reageer op het feit dat iemand zegt dat we onder Yme geen enkele goede aankoop hebben gedaan. Dat is dus niet waar.

Overigens wie is emiel?
Op naar het volgende seizoen....
Heerenveen rules
Forumicoon
Berichten: 15968
Lid geworden op: 02-12-2002 22:51
Locatie: Fryslân

Re: de Scouting

Bericht door Heerenveen rules »

ItFean82 schreef:Overigens wie is emiel?
Ratelband, de positivo onder de positivo's. :wink:

Nou, de laatste 2 jaar kan ik niet echt een succesaankoop bedenken.
Gebruikersavatar
Blizzard
Superster
Berichten: 3644
Lid geworden op: 29-03-2003 18:52
Contacteer:

Re: de Scouting

Bericht door Blizzard »

Nou, de laatste 2 jaar kan ik niet echt een succesaankoop bedenken.
Hoewel ik vind dat er genoeg op het aankoopbeleid valt aan te merken (met name qua verdedigers) hebben we toch ook wel een aantal goede keuzes gemaakt. Ik weet niet wat jij onder een succesaankoop verstaat maar ik vind Lejsal en Elm dat sowieso wel. Voor de rest is er idd een aardig rijtje twijfelaars (Kopic, Elyounoussi, Kalou, Ingelsten) en een behoorlijk aantal spelers die het nog moeten laten zien (Papadopulos, Djuric, Janmaat, Steppe).
Jeroen
Forumicoon
Berichten: 8379
Lid geworden op: 02-12-2002 14:15
Locatie: De Ommelanden

Re: de Scouting

Bericht door Jeroen »

Tijd voor een schop omhoog en onder de kont.

Wie werken er tegenwoordig allemaal voor de scouting? Bert P(f)ijffers is hoofd scouting. Maar waar scouten we op dit moment nog? En hoeveel criminelen en goudzoekers bewegen zich op dit moment rond onze club, om hun regiment aan veel te dure en matige voetballers aan ons te slijten?
Gebruikersavatar
Voorstopper
Superster
Berichten: 3635
Lid geworden op: 05-06-2005 10:24
Locatie: Groningen
Contacteer:

Re: de Scouting

Bericht door Voorstopper »

We hebben volgens mij nog een (fulltime) scout in Noorwegen en een exclusieve tipgever in Tsjechie die met zijn Lada 1000 kilometer heeft overbrugd om ten koste van alles die Kopic hier maar af te zetten. Onze Balkanheld is recentelijk op non-actief gesteld. En we hebben Riemer natuurlijk.
The two most powerful warriors are patience and time.
Kiekerjan
Invaller
Berichten: 355
Lid geworden op: 26-02-2009 11:16

Re: de Scouting

Bericht door Kiekerjan »


Wijzigingen bij eerste team en scouting

In de organisatie rondom het eerste elftal en de scouting van sc Heerenveen vindt een aantal wijzigingen plaats.

Met ingang van 1 augustus stopt Bert Pijffers als hoofd scouting van sc Heerenveen. Hij heeft aangegeven toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Deze heeft hij gevonden bij het Zuyderzee College, een middelbare school met vestigingen in Emmeloord en Lemmer. In Lemmer wordt Bert Pijffers docent Nederlands.

Hans de Jong, die afgelopen seizoen de B-junioren van sc Heerenveen onder zijn hoede had, wordt toegevoegd aan de scouting van sc Heerenveen. Daarnaast gaat hij wedstrijdanalyses verzorgen voor de eerste selectie.

De club is nog bezig met de invulling van de functie van teammanager, welke tot dit seizoen werd vervuld door Joop Heida. Herman van Dijk neemt voorlopig zijn taken waar.

sc Heerenveen heeft de technische staf van de jeugdteams vrijwel rond. Alleen voor de A-junioren van Heerenveen/Emmen moet nog een trainer worden benoemd. De B-junioren komen onder de hoede van Tieme Klompe en de C-junioren worden net als afgelopen seizoen getraind door Wilco Hellinga. Robin Veldman is opnieuw de trainer van de D1.

Brugt Bergsma wordt met ingang van het nieuwe seizoen trainer van Emmen C1. Bergsma was afgelopen seizoen verantwoordelijk voor de A1 van Heerenveen/Emmen. De D1 van Emmen wordt getraind door Nico Haak.
Als het blijkt dat Bert Pijffers een baan in het onderwijs neemt dan kun je er vanuit gaan, dat er op scouting gebied heel weinig te doen is. Of dit heeft te maken met uit onvrede hoe het gaat op bestuurlijk gebied zou ook best wel eens kunnen. Hoop niet dat er te veel kennis verloren gaat.
Lipton
Forumicoon
Berichten: 6808
Lid geworden op: 25-12-2003 20:39

Re: de Scouting

Bericht door Lipton »

Hij is wel iemand met gignatisch veel verstand van voetbal en van voetballende talenten.
Bij Heerenveen had hij vooral een coordinerende taak, maar natuurlijk ging hij ook zelf veel het veld in om te scouten.
Ik heb enkele keren met hem gesproken over bepaalde talenten, in die gesprekken zag ik dat hij veel kennis heeft.
Maar nieuw bloed in de scouting kan m.i. niet kwaad, hoewel er met Bert veel kennis en ervaring verloren gaat blijf ik vertrouwen houden in de scouten.

Offtopic: overigens lijkt de hele organisatie wel in brand te staan, de ene naar de andere medewerker stopt met zijn functie bij sc Heerenveen.
Gebruikersavatar
Skopperij
Forumicoon
Berichten: 6176
Lid geworden op: 21-03-2007 17:47

Re: de Scouting

Bericht door Skopperij »

Laatst zei Robert Veenstra dat de scouting is aangepakt. Dit bericht heeft daar ongetwijfeld mee te maken:
Guus Klein spin in web bureau scouting

Twee jaar geleden werkte Guus Klein nog bij de SNS bank als financieel adviseur hypotheken. Tegenwoordig is hij coördinator bureau scouting van sc Heerenveen. Een opmerkelijke carrière move, maar Guus Klein voelt zich bij de Friese club als een vis in het water. ,,Het klinkt als een cliché, maar ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken. Ik heb het fantastisch naar mijn zin.’’

De in Hasselt onder de rook van Zwolle geboren en getogen Guus Klein (40) kwam in 2005 voor het eerst in aanraking met sc Heerenveen. Zoon Kevin kwam bij de voetbalschool van de Friese club en sindsdien speelt het pompeblêdenshirt een prominente rol in het gezin Klein en vooral dat van Guus.

,,Ik werd vanaf het eerste moment geraakt door het mooie Friesland en het nuchtere karakter van de mensen. Het beeld dat Friezen stug zijn, klopt niet. Integendeel, het zijn juist hele warme mensen,’’ vertelt Guus Klein. De voetballiefhebber voelde zich snel thuis bij sc Heerenveen en volgde niet alleen trouw de wedstrijden van zijn zoon, maar ook de overige jeugdteams.

Van het een kwam het ander. Guus Klein maakte kennis met een aantal mensen binnen de club en werd in het voorjaar van 2009 benaderd om voor het bureau scouting te gaan werken. Het voorstel van sc Heerenveen kwam op het goede moment.’’ Sinds 1 augustus 2009 is Guus Klein coördinator van het bureau scouting. Hij vormt samen met een groep enthousiaste scouts de bezetting van de afdeling scouting die onder leiding staat van technisch directeur Johan Hansma. ,,Ik zit vast op kantoor en coördineer de scoutingactiviteiten,’’’vertelt Guus Klein.

Op maandagochtend kiest het team van bureau scouting de wedstrijden uit die de scouts in het weekend moeten bezoeken. Daarna moet Guus Klein aan de slag. ,,Ik zorg dat er voor onze mensen toegangskaarten klaarliggen. Als het nodig is regel ik ook vliegtickets, hotelovernachtingen en huurauto’s. Alles moet in orde zijn, zodat de scouts zich alleen op het voetbal kunnen richten.’’

Wekelijks, jeugdwedstrijden meegerekend, worden door de scouts van sc Heerenveen zo’n twintig wedstrijden bezocht. Guus Klein: ,,We oriënteren ons op de Europese markt. De focus ligt op Zweden, Denemarken en België, maar voor een exoot uit een ander land van het kaliber Sulejmani of Pranjic, is natuurlijk altijd plaats.’’

Guus Klein regelt niet alleen de trips van de scouts. Ook het beheer van het scoutingsysteem Scout 7, de afhandeling van mailverkeer (dagelijks komen er meerdere tips binnen), verwerking rapportages, contacten met zaakwaarnemers, de ontvangst van testspelers en secretariaatswerkzaamheden maken onderdeel uit van zijn takenpakket.

Daarnaast probeert Guus Klein regelmatig wedstrijden te bezoeken. ,,Ik maak onderdeel uit van het scoutingteam, dan wil je ook een idee hebben over wie en wat je praat,’’ legt hij uit. ,,We zijn onlangs nog met een groep naar België geweest om wedstrijden te bekijken en bij te praten met onze scout daar. Zo houd je een goed beeld van de Belgische markt.’’

Sinds Guus Klein bijna twee jaar geleden in dienst trad, is er veel veranderd. Hoofd scouting Bert Pijffers is in de zomer van 2010 vertrokken en ook directeur Yme Kuiper, die technische zaken in zijn portefeuille had, heeft de club verlaten. Met het vertrek van Pijffers en Kuiper is sc Heerenveen ervaring en mogelijk een aantal contacten kwijtgeraakt, maar Guus Klein heeft alle vertrouwen in de nieuwe bezetting van de scoutingtak die ondertussen ook weer nieuwe netwerken heeft opgebouwd.

,,Scouting is een belangrijke afdeling. Alleen door goed te scouten kun je een goed elftal neerzetten en presteren,’’ vertelt Guus Klein. ,,De mensen die nu bij scouting werken zijn goed ingevoerd. Belangrijkste is dat we met zijn allen hetzelfde doel nastreven. Heerenveen wil de mensen aantrekkelijk voetbal laten zien. Daarvoor kwamen de fans naar het stadion. En natuurlijk willen we zo hoog mogelijk eindigen.’’

De overstap van de SNS Bank naar sc Heerenveen is Guus Klein goed bevallen. ,,Voetbal was mijn hobby en is nu mijn beroep. Het leukste vind ik de contacten met mensen en het regelwerk. Ik ben van nature een regelaar. Dat heb ik van mijn vader, hij was transportleider bij een wegenbouwbedrijf. Het regelen zit in de genen. Verder kan ik erg genieten van het mooie spel en het enthousiasme van de jeugdteams. Ik probeer zo veel mogelijk wedstrijden van de jeugd te bezoeken.’’

Guus Klein heeft geen negen tot vijf baan, maar dat is geen bezwaar. ,,Als je werk je hobby is, tellen uren niet. In het weekend kijk ik altijd naar de samenvattingen op tv, dat is onderdeel van mijn werk, maar ook gewoon leuk en informatief. En als er een testspeler uit het buitenland komt, neem ik uitgebreid de tijd om hem de club en de omgeving te laten zien. Onlangs ben ik met een Ghanees naar Thialf geweest. Vond hij prachtig, hij had nog nooit ijs gezien. Spelers moeten weten waar ze terecht komen, daar moet je tijd voor vrijmaken.’’
Interessant stuk. Als ik het goed begrijp is Guus Klein niet de man die grote talenten binnenbrengt maar het hele gebeuren coördineert. Opvallend is dat Heerenveen vooral in Zweden, Denemarken en België scout. Dat lijkt me een goede zaak.
Lardy
Superster
Berichten: 4822
Lid geworden op: 17-07-2008 20:35

Re: Official website, Media en PR

Bericht door Lardy »

Fanatic 4-ever schreef:Men bericht trouwens wel veel over functies waar hier nog al eens kritiek is geweest (scouting, begeleiding jonge spelers) de laatste tijd. Toeval?
Ik weet niet of het hier nou beter van wordt. Een team begeleider die nog nooit tegen bal heeft getrapt en een hoofdscout die van een SNS kantoor is geplukt. Dan bied ik mij bij deze ook aan als scout.
Ebiede
Verified
Forumicoon
Berichten: 6271
Lid geworden op: 09-12-2004 19:02

Re: Official website, Media en PR

Bericht door Ebiede »

Lardy schreef:
Ik weet niet of het hier nou beter van wordt. Een team begeleider die nog nooit tegen bal heeft getrapt en een hoofdscout die van een SNS kantoor is geplukt. Dan bied ik mij bij deze ook aan als scout.
Waar lees jij dat deze man hoofdscout is? niet dingen bedenken die er niet zijn.
Spijt heb je morgen maar!
Lipton
Forumicoon
Berichten: 6808
Lid geworden op: 25-12-2003 20:39

Re: de Scouting

Bericht door Lipton »

Het coordineren van de scouting is volgens mij het belangrijkste wat er is binnen de scoutings organisatie.
Als je leest dat die man de vliegtickets enzo regelt, daar heb je niet een ex top voetballer voor nodig om dat te kunnen regelen. Ook gewone mensen kunnen een vliegticket regelen.
Lardy
Superster
Berichten: 4822
Lid geworden op: 17-07-2008 20:35

Re: de Scouting

Bericht door Lardy »

Sorry jungs, ik was in de war. Haalde hoofd scouting en coördinator door elkaar.
Gebruikersavatar
TWR22
Superster
Berichten: 4181
Lid geworden op: 10-08-2007 14:00

Re: de Scouting

Bericht door TWR22 »

Volgens mij is ene Hans ... hoofd Scouting. Pijffers kon niet door 1 deur met het vorige bestuur, ik heb eens uitgebreid gesproken. Hij droeg ook een aantal spelers aan die het bestuur niet zag zitten (oa Ruiz!) maar andersom kwamen er opeens spelers waarvan hij adviseerde die niet te nemen (Steppe is een voorbeeld, hij wilde Gentenaar halen en Gentenaar wilde ook). Dus hij voelde zich niet serieus genomen, dat botste en hij is nu weg.

Ik weet dat deze huidige meneer Hans erg veel in het buitenland zit, veel weer in Scandinavië waar ze een tijdje niet waren (minimaal een week per maand). ook zijn ze vrij ver met een Servisch talent, spitspositie (helaas weer Servië, ik zie het liefst alleen maar Scandinaviërs komen).
100% achter Marco van Basten!
Gebruikersavatar
camataru
Wereldspeler
Berichten: 2248
Lid geworden op: 31-12-2002 11:46
Locatie: N.V.T

Re: de Scouting

Bericht door camataru »

Er word hier gesproken over de scouting, maar wie is de scouting.
Heeft de club mensen die erop uit worden gestuurd nadat ze een tip krijgen.
Of werkt de club met mensen die gewoon in het buitenland wonen.
Ben wel benieuwd naar hoe het allemaal in elkaar zit, wat na het tijdperk riemer is er weinig goeds binnengehaald, door de scouting.
Wij zijn Heerenveen.
Gekko
Forumicoon
Berichten: 10137
Lid geworden op: 26-02-2005 12:35
Locatie: Heerenveen

Re: de Scouting

Bericht door Gekko »

Er zijn mensen die op pad worden gestuurd, of zelf voorstellen bepaalde spelers en wedstrijden te bekijken. Daarnaast zijn er in het buitenland mensen die voor Heerenveen spelers bekijken of tips geven.
Lardy
Superster
Berichten: 4822
Lid geworden op: 17-07-2008 20:35

Re: de Scouting

Bericht door Lardy »

Nu de club redelijk aan het bezuinigen is op alle fronten en dan voornamelijk de salarissen van spelers, zal er waarschijnlijk ook sneller gekeken worden naar Nederlandse spelers.

Wat vinden jullie dat Heerenveen nu en de komende jaren moet doen op scouting gebied?

Ik persoonlijk vind het jammer dat Heerenveen alleen scout in Europa en dan voornamelijk Oostblok, België en Scandinavië. Als je kijkt wat voor talent er in Afrika rond loopt. Zuid-Amerika stikt ook van het talent, Chili bijvoorbeeld zitten geweldige spelers. In Azie en het Midden-Oosten is het dan wat minder, maar ik denk dat Heerenveen veel meer pareltjes naar Nederland kan halen als je de Scouting over de hele wereld trekt, geen idee hoeveel zo'n scouting nou kost. Maar het moet toch terug te verdienen zijn als je goede spelers haalt.
Lipton
Forumicoon
Berichten: 6808
Lid geworden op: 25-12-2003 20:39

Re: de Scouting

Bericht door Lipton »

Ja inderdaad, laten we weer vooral dure spelers halen zoals Beda, wat een top talent was dat zag.

Nee, zolang die EU salaris regel er is moet je niet meer van dat soort spelers halen. Tenzij je tegen een uitzonderlijk goed talent aanloopt kun je het proberen.

Heerenveen zal niet veel veranderen qua scouting, en dat hoeft ook niet.
Lardy
Superster
Berichten: 4822
Lid geworden op: 17-07-2008 20:35

Re: de Scouting

Bericht door Lardy »

Lipton schreef:Ja inderdaad, laten we weer vooral dure spelers halen zoals Beda, wat een top talent was dat zag.

Nee, zolang die EU salaris regel er is moet je niet meer van dat soort spelers halen. Tenzij je tegen een uitzonderlijk goed talent aanloopt kun je het proberen.

Heerenveen zal niet veel veranderen qua scouting, en dat hoeft ook niet.
Je doet nu net of in die landen alleen maar spelers als Beda rondlopen. Steppe is niks, dus we scouten niet meer in Belgie. Ingelsten was niks, niet meer scouten in Zweden. Kopic heeft het niet gered, niet meer scouten in Tsjechie. Djuric, nou Servie schrijven we ook weg. Wat een onzin.

En je zegt, tenzij je tegen iemand aanloopt. Maar als je in die landen niet scout, loop je ook niet tegen talenten aan.
Lipton
Forumicoon
Berichten: 6808
Lid geworden op: 25-12-2003 20:39

Re: de Scouting

Bericht door Lipton »

Lardy schreef: En je zegt, tenzij je tegen iemand aanloopt. Maar als je in die landen niet scout, loop je ook niet tegen talenten aan.
Het heeft geen zin om spelers daar vandaan te halen puur omdat het te duur is. De aanpassing blijkt ook groot te zijn. Er worden vast genoeg spelers aangeboden uit dat soort landen bij sc Heerenveen.
Ik zou het alleen doen als je een groot talent tegen komt, die misschien als in Europa speelt, dat kan ook he...
Plaats reactie