Het forum

› alles over dit forum (en de Fansite)

Moderators: Beheerders, Fanmasters

Plaats reactie
Beetle
Superster
Berichten: 3043
Lid geworden op: 05-12-2002 16:42
Locatie: Cyberspace
Contacteer:

Conflict met het forum.

Bericht door Beetle »

De laatste tijd komt het vaker voor dat ik geen bericht kan plaatsen op het forum als ik daarvoor al een bericht geplaatst heb. Ik kan het me voorstellen dat je een topic niet dicht moet spammen met allerlei berichten, er is een edit knop, maar het gebeurt ook als ik een post gedaan heb in een ander topic. Ook dan wordt het me (even) onmogelijk gemaakt.

Da's vrij irritant en misschien een tekortkoming van het forum. Of er staat een setting verkeerd. Het zal toch niet de bedoeling zijn iemand te beletten een post te doen als er een post is gedaan in een volkomen ander topic.

Vraag voor Vinnie?
Wéér uit!!!!
Chilly
Nieuw talent
Berichten: 81
Lid geworden op: 02-12-2002 21:24
Locatie: Sneek

Bericht door Chilly »

In dit forum kan je idd een timer instellen zodat je niet binnen zoveel seconden een nieuw antwoord kan plaatsen. Maar dat je ook niet in andere topics berichten kan plaatsten is idd wat vreemd.
Cross79
Wereldspeler
Berichten: 1463
Lid geworden op: 02-12-2002 17:38
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Bericht door Cross79 »

Staat idd een minuut voor om zo te korte posts en te vaak posten voorkomt, goeie optie.
Lang leve het censuur
Niels
Erelid
Berichten: 3997
Lid geworden op: 02-12-2002 00:00
Locatie: Groningen
Contacteer:

Bericht door Niels »

Laat ik het zo zeggen: alles heeft z'n reden. Dit ook! En die lijkt me eigenlijk wel logisch gezien ervaringen uit het verleden waarbij sommige mensen binnen een minuut vijf - veelal nutteloze - posts deden in diverse topics.

Dit is dus inderdaad zo ingesteld en met reden dus. Gewoon even wachten dus Beetle, zo erg is dat toch niet lijkt me. :upto:
Gebruikersavatar
Freezeman
Superster
Berichten: 2878
Lid geworden op: 02-12-2002 14:34
Locatie: Sneek

Bericht door Freezeman »

Nielshh schreef: Gewoon even wachten dus Beetle, zo erg is dat toch niet lijkt me.
Voor Beetle wel.
Ik dacht dat jij hem beter kon. ;)
Anti anti. :)
MJP
Nieuw talent
Berichten: 138
Lid geworden op: 07-08-2003 13:30

Bericht door MJP »

Voor Beetle wel.
Ik dacht dat jij hem beter kon. ;)[/quote]

Kon of kent ? Of toch iets anders? Nederlands blijft moeilijk.
Gebruikersavatar
Vrieskist
Verified
Beheerder
Berichten: 2501
Lid geworden op: 03-12-2002 18:39
Locatie: Joure

Bericht door Vrieskist »

MJP schreef: Kon of kent ? Of toch iets anders? Nederlands blijft moeilijk.
En BB code ook ;)
Laatst gewijzigd door Vrieskist op 02-02-2004 20:32, 3 keer totaal gewijzigd.
Jelle E
Nieuw talent
Berichten: 142
Lid geworden op: 02-12-2002 16:52
Locatie: Nunspeet

Bericht door Jelle E »

En die lijkt me eigenlijk wel logisch gezien ervaringen uit het verleden waarbij sommige mensen binnen een minuut vijf - veelal nutteloze - posts deden in diverse topics.
Voor mij mogen op het ogenblik sommigen maar één bericht per dag kunnen plaatsen.
Jezus, met name twee niet bij name te noemen waar ik me verschrikkelijk aan erger :blbl: , wat een geneuzel.
We're still a bunch of tough bastards.
Gebruikersavatar
(pl)euro
Basisspeler
Berichten: 784
Lid geworden op: 02-12-2002 15:46
Locatie: En la playa

Bericht door (pl)euro »

Tssss Jelle toch... Ik post nog maar nauwelijks meer :mrgreen: :mrgreen:
en op de achtste dag zei God..okey murphey, nu is het jouw beurt
Beetle
Superster
Berichten: 3043
Lid geworden op: 05-12-2002 16:42
Locatie: Cyberspace
Contacteer:

Bericht door Beetle »

Goed.

Ligt het dus niet aan mijn comp. Bedankt voor de uitleg. Het is op zich wel een goede reden maar zodra iemand geneuzel ziet in het forum wordt meteen gewezen op MSN of dat men beter verder kan met pb-tjes. En daar wringt het een beetje. De minuut-regel geldt namelijk ook bij pb...

En tja, dan kun je er niet echt fatsoenlijk een gesprek mee houden. Is het mogelijk die twee te scheiden? Wel vrij posten met pb maar dat de minuut wel voor het forum blijft gehandhaafd.
Wéér uit!!!!
Cross79
Wereldspeler
Berichten: 1463
Lid geworden op: 02-12-2002 17:38
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Bericht door Cross79 »

Beetle schreef:Goed.

Ligt het dus niet aan mijn comp. Bedankt voor de uitleg. Het is op zich wel een goede reden maar zodra iemand geneuzel ziet in het forum wordt meteen gewezen op MSN of dat men beter verder kan met pb-tjes. En daar wringt het een beetje. De minuut-regel geldt namelijk ook bij pb...

En tja, dan kun je er niet echt fatsoenlijk een gesprek mee houden. Is het mogelijk die twee te scheiden? Wel vrij posten met pb maar dat de minuut wel voor het forum blijft gehandhaafd.
Kijk daar heb je een punt Beetle, ik had laatst contact met iemand via pb en dan is het vrij irritant dat je steeds een minuut moet wachten en je back button enkele keren moet hanteren.
Zover ik weet kun je dit niet scheiden.
Lang leve het censuur
Heert-Jan
Basisspeler
Berichten: 791
Lid geworden op: 02-12-2002 12:10
Locatie: Jentsjemar

Bericht door Heert-Jan »

Jelle E schreef:Voor mij mogen op het ogenblik sommigen maar één bericht per dag kunnen plaatsen.
Jezus, met name twee niet bij name te noemen waar ik me verschrikkelijk aan erger :blbl: , wat een geneuzel.
Helemaal mee eens. Hele berichten quoten en vervolgens "zou mooi zijn" of topics omhoog halen met de vraag "hoe staat het daar mee" of nog ff melden wat diegene ervan vindt. Post dan gewoon niet. Persoonlijk irriteer ik me hier al een paar weken aan(sinds dat de heren geregistreerd zijn) en niet elk topic hoeft te eindigen in discussies over postgedrag, maar het begint wel super irritant te worden nu, mijn vingers jeuken zo nu en dan. De kwaliteit sprint achteruit.

Ik snap best dat het moeilijk is om te beoordelen of iets wel of niet interessant is, de één zijn mening is nu eenmaal niet de ander zijn mening. Toch hoop ik dat er íets aan gedaan kan worden.... al blijft het allemaal subjectief.
"Voorspelbaar, teveel hetzelfde en gemaakt"
wikenoost
Invaller
Berichten: 316
Lid geworden op: 02-12-2002 21:35
Locatie: Drachten/wolfhonden-online.nl
Contacteer:

Bericht door wikenoost »

och, als je daar al aan ergert.
wat is je eigen nivo als je je aan zulke onbenulligheden al gaat lopen ergeren?
het gaat toch helemaal nergens over?
als er echt te ver gegaan wordt grijpt er heus wel een moderator in.
tot die tijd maar even tot 10 tellen.
Heert-Jan
Basisspeler
Berichten: 791
Lid geworden op: 02-12-2002 12:10
Locatie: Jentsjemar

Bericht door Heert-Jan »

Klopt, sommige berichten gaan inderdaad nergens over... Dáár erger ik me dus aan, heeft geen fluit met niveau te maiken.. Een paar keer er omheen lezen is prima, maar het begint structureel te worden.
"Voorspelbaar, teveel hetzelfde en gemaakt"
Beetle
Superster
Berichten: 3043
Lid geworden op: 05-12-2002 16:42
Locatie: Cyberspace
Contacteer:

Bericht door Beetle »

Het was niet de bedoeling hier de kwaliteit van dit forum aan de kaak te stellen, ik vroeg alleen om een uitleg over die submit regel. Enige vraag aan de mods is of die voor de PB op te heffen is, als we hier optimaal gebruik willen maken.


Ps.
voor wie het forum wat te negatief vindt de laatste tijd..... :mrgreen:
Wéér uit!!!!
Beetle
Superster
Berichten: 3043
Lid geworden op: 05-12-2002 16:42
Locatie: Cyberspace
Contacteer:

Daar is het forum weer!!

Bericht door Beetle »

Man, wat was er nu weer aan de hand?

Onderhoud bij PHP?
Rancuneuze Ajax supporters?

Wie heeft een antwoord?
Wéér uit!!!!
Romy
Nieuw talent
Berichten: 108
Lid geworden op: 10-08-2003 14:35
Locatie: Stockholm

Bericht door Romy »

Euh... ik weet niet of je doelt op de onbereikbaarheid van het forum? Gisteren kon ik er even niet op, maar dat kan ook aan mijn computer liggen.
Raider
Basisspeler
Berichten: 886
Lid geworden op: 06-12-2002 22:59
Locatie: Damwoude

Bericht door Raider »

Je mist pas het Forum als je er niet op kan komen. Gelukkig werkt het weer.
Gebruikersavatar
Vincent
Fanmaster
Berichten: 643
Lid geworden op: 02-12-2002 00:00
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Bericht door Vincent »

De Fansite deed het ook niet. Kreeg een foutmelding dat er teveel actieve verbindingen met de database bestonden. Ligt aan de server, dus kon ik ook weinig aan doen. Gelukkig blijkt onze provider het in de gaten gehad te hebben.
montana
Invaller
Berichten: 477
Lid geworden op: 03-05-2003 17:46
Locatie: 015

Bericht door montana »

hij hapert ...toevallig kan ik op dit moment posten
montana
Invaller
Berichten: 477
Lid geworden op: 03-05-2003 17:46
Locatie: 015

Bericht door montana »

hij hapert ...toevallig kan ik op dit moment posten
SCH Supporter
Invaller
Berichten: 286
Lid geworden op: 19-09-2003 17:02
Locatie: Zwaagwesteinde
Contacteer:

Bericht door SCH Supporter »

montana schreef:hij hapert ...toevallig kan ik op dit moment posten
Ja dat heb ik ook alleen ik post niet 2 keer hetzelfde :wink:
ik ben een kut kind en mn wachtwoord is te simpel: heerenveen
Outlaw
Invaller
Berichten: 437
Lid geworden op: 09-12-2002 20:05

Ook last van?

Bericht door Outlaw »

Misschien dat sommigen onder jullie er ook last van hebben.
De poll op de homepage van de Fansite vermeld vaak dat ik al gestemd heb, terwijl ik zeker weet dat ik (nog) niet één van de keuzes heb gemaakt.
Hoe kan dit, misschien dat één van de Fanmasters dit kan uitleggen.
Zit hier iemand de boel te manipuleren soms? :grmbl:
De Grinzer bargen modderje om ‘e raak en knoarje kinne se ek
Gebruikersavatar
Ruben
Erelid
Berichten: 83
Lid geworden op: 03-12-2002 11:17
Locatie: Almere
Contacteer:

Bericht door Ruben »

Vincent zou definitief uitsluitsel kunnen geven, maar ik heb het vermoeden dat de poll is ingesteld op IP-adres. Dat betekent dat iemand die hetzelfde IP-adres als jij gebruikt en vóór jou heeft gestemd, jouw mogelijkheid tot stemmen heeft ingepikt :)
Gebruikersavatar
Vincent
Fanmaster
Berichten: 643
Lid geworden op: 02-12-2002 00:00
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Bericht door Vincent »

Heb je helemaal goed Ruben.

Klopt, je IP wordt opgeslagen bij het stemmen, dus als je bij het online gaan van je provider een eerder gebruikt nummer krijgt bestaat de kans dat het je belet wordt te stemmen.

Is inderdaad een lastig probleem, al had ik niet verwacht dat het ook echt regelmatig voorkomt. De twee alternatieven zijn nog slechter: iedereen vaker laten stemmen of alleen ingelogde mensen laten stemmen. Ben dus inderdaad wel benieuwd naar andere mensen die hier 'ook last van' hebben.
Beetle
Superster
Berichten: 3043
Lid geworden op: 05-12-2002 16:42
Locatie: Cyberspace
Contacteer:

Bericht door Beetle »

Geen probleem gehad met stemmen.
Jeroen
Forumicoon
Berichten: 8379
Lid geworden op: 02-12-2002 14:15
Locatie: De Ommelanden

Bericht door Jeroen »

ik haat bewegende avatars sowieso al, maar deze slaat alles Beetle...
Gebruikersavatar
Fulton
Selectiespeler
Berichten: 672
Lid geworden op: 02-12-2002 13:14
Locatie: Amsterdam

Bericht door Fulton »

JeroenB schreef:ik haat bewegende avatars sowieso al, maar deze slaat alles Beetle...
En dat ding is nog veel te breed ook.
Gebruikersavatar
Vincent
Fanmaster
Berichten: 643
Lid geworden op: 02-12-2002 00:00
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Bericht door Vincent »

Fulton schreef:En dat ding is nog veel te breed ook.
Precies, daarom heb ik hem verwijderd. Zal binnenkort eens kijken om een nieuwe versie van dit forum, waar in ieder geval die grenzen van bijv. 90x90 wél echt werken..
Gebruikersavatar
Vrieskist
Verified
Beheerder
Berichten: 2501
Lid geworden op: 03-12-2002 18:39
Locatie: Joure

Bericht door Vrieskist »

Vincent schreef: Precies, daarom heb ik hem verwijderd. Zal binnenkort eens kijken om een nieuwe versie van dit forum, waar in ieder geval die grenzen van bijv. 90x90 wél echt werken..
http://www.phpbbhacks.com/viewhack.php?id=756

hiermee kan je de remote avatar groote instellen voor phpbb forums. Maar het is misschien verstandig om dan ook nog even te updaten enzo :)
Plaats reactie