Pagina 1 van 2

Sven Botman

Geplaatst: 09-09-2019 10:37
door Wizard
Terecht werd al gesteld dat deze jongen nog geen eigen topic had.

* Voor 1 seizoen gehuurd van Ajax

19 jaar, 1 meter 93 en maakt tot nu toe een ijzersterke indruk als centrale verdediger. Ons grote talent was Kik Pierie en het opmerkelijke is dat niemand hem op dit moment mist wat toch de absolute verdienste van Botman is.
Naar mijn weten zit er geen koopoptie bij zijn huurcontract, maar obv de eerste wedstrijden zou ik het zeer toejuichen om deze jongen definitief aan te trekken.

Ga zo door!

Re: Sven Botman

Geplaatst: 19-10-2019 23:47
door fuotbalgek
Hamstra moet maar eens gaan informeren naar de transfersom die voor deze speler verlangd wordt. Een jonge talentvolle Nederlandse verdediger, no-nonsense en kopsterk. Als de kans er is moet je hem overnemen. Zie in hem geen speler die zich op korte termijn bij Ajax in de basis gaat spelen, maar denk dat hij hier goed op zijn plek is.

Re: Sven Botman

Geplaatst: 20-10-2019 00:38
door hhage
fuotbalgek schreef:Hamstra moet maar eens gaan informeren naar de transfersom die voor deze speler verlangd wordt. Een jonge talentvolle Nederlandse verdediger, no-nonsense en kopsterk. Als de kans er is moet je hem overnemen. Zie in hem geen speler die zich op korte termijn bij Ajax in de basis gaat spelen, maar denk dat hij hier goed op zijn plek is.
Het probleem is als hij het hier goed doet de transfersom ook omhoog gaat, of ze huren hem met optie tot koop met en vast bedrag.
Bij jong Ajax was hij geen uitblinker denk dat je hem relatief goedkoop kon kopen, maar Heerenveen het risico te groot vonden en er niet vanuit ging dat hij basisspeler zou worden.

Re: Sven Botman

Geplaatst: 20-10-2019 02:43
door Superfries1994
Ik denk dat er sowieso gewacht moet worden tot het eind van dit seizoen, gezien Sven zijn woorden: https://veronicainside.nl/video/8jEsc2H ... -bedoeling
Het zou mooi zijn als er misschien al in de winter over gesproken kan worden, maar als hij zo doorgaat dan hebben andere subtoppers vast ook interesse. Lijkt me op zich niet raar als hij dan liever voor een Vitesse, Utrecht of AZ kiest, dat is toch net weer een stapje hoger. En anders moet Hamstra hier zeker werk van gaan maken, zover is duidelijk.

Re: Sven Botman

Geplaatst: 21-10-2019 15:10
door Wizard
[quote="Superfries1994]Lijkt me op zich niet raar als hij dan liever voor een Vitesse, Utrecht of AZ kiest, dat is toch net weer een stapje hoger. En anders moet Hamstra hier zeker werk van gaan maken, zover is duidelijk.[/quote]
Zolang wij blijven winnen en gelijk spelen tegen dit soort clubs dit seizoen, is er geen enkele aanleiding om voor één van deze clubs boven Heerenveen te kiezen. Daar kan hij 1 of 2 ton per jaar meer verdienen, maar hier heeft hij de zekerheid van een basisplek. Wanneer we zo doorgaan, lijkt er een mooie klassering in te zitten.

Re: Sven Botman

Geplaatst: 21-10-2019 15:38
door Otsje P
Wizard schreef: Zolang wij blijven winnen en gelijk spelen tegen dit soort clubs dit seizoen, is er geen enkele aanleiding om voor één van deze clubs boven Heerenveen te kiezen. Daar kan hij 1 of 2 ton per jaar meer verdienen
Noem het maar geen enkele aanleiding. Er zijn weken dat ik minder verdien. :wink:

Re: Sven Botman

Geplaatst: 23-10-2019 19:00
door DSCH
Ik heb eerder het gevoel dat Botman voor zijn kans bij Ajax wil gaan. En geef hem eens ongelijk na een goed seizoen bij Heerenveen in de eredivisie. Ook al is de kans klein, deze is toch aanwezig voor hem. Al zou ik het persoonlijk natuurlijk fantastisch vinden als we hem over kunnen nemen.

Re: Sven Botman

Geplaatst: 23-10-2019 19:26
door pes5
Als Hamstra het met Ajax eens kan worden, wordt voor Botman ook wel duidelijk dat het weinig zin heeft om voor zijn kans te gaan in Amsterdam.

Re: Sven Botman

Geplaatst: 24-10-2019 09:12
door KSI
Ajax staat niet open om deze jongen te verkopen, dat was de situatie toen ze hem huurde.
Door zijn spel zullen ze hem nu ook niet ineens aan ons willen verkopen jammer genoeg.

Hamstra kan al weer verder kijken naar een nieuwe verdediger voor volgend seizoen.

Re: Sven Botman

Geplaatst: 24-10-2019 10:46
door badfrisianboy
KSI schreef:Ajax staat niet open om deze jongen te verkopen, dat was de situatie toen ze hem huurde.
Door zijn spel zullen ze hem nu ook niet ineens aan ons willen verkopen jammer genoeg.

Hamstra kan al weer verder kijken naar een nieuwe verdediger voor volgend seizoen.
Als de mogelijkheid er niet is om Sven Botman definitief over te nemen kun je als club overwegen hem na dit seizoen nog een jaar te huren. Er uiteraard van uitgaande dat hij geen kans op een basisplaats krijgt in het eerste van Ajax. Bij die eventuele huur een percentage bedingen van een mogelijke toekomstige verkoop van Botman.

Re: Sven Botman

Geplaatst: 24-10-2019 11:28
door davp
Was Groningen niet in de race om hem te kopen van Ajax? Maar was het zo dat Sven zelf niet definitief wilde vertrekken, maar liever verhuurd werd?

Re: Sven Botman

Geplaatst: 24-10-2019 12:21
door KSI
nee, ajax wil hem niet verkopen. En hij is naar heerenveen gekomen omdat hij denkt hier meer speelminuten te krijgen dan in Groningen.

Re: Sven Botman

Geplaatst: 24-10-2019 14:25
door Superfries1994
davp schreef:Was Groningen niet in de race om hem te kopen van Ajax? Maar was het zo dat Sven zelf niet definitief wilde vertrekken, maar liever verhuurd werd?
Dat heeft Gerry weer ontkracht in de podcast op FeanOnline volgens mij. Ook Groningen kon hem alleen maar huren.

Re: Sven Botman

Geplaatst: 25-11-2019 00:26
door Superfries1996
Kan zo in de basis bij Ajax volgend seizoen. Je maakt mij niet wijs dat een Per Schuurs beter is. Ondanks de twee tegengoals toch weer verdedigend goed en dreigend bij dode spelmomenten.

Re: Sven Botman

Geplaatst: 02-12-2019 10:14
door Wizard
Ajax zal hem niet willen verkopen aan ons, maar wat zou het mooi zijn wanneer we deze jongen kunnen kopen. Staat symbool voor de wederopbouw van onze verdediging. Speelt zeer solide. Toch denk ik dat hij nog niet de basis van Ajax aan kan. De vraag is of deze jongen dan zin heeft in een jaar Ajax-beloften of verkocht wil worden voor 4-5 mio.

Re: Sven Botman

Geplaatst: 15-12-2019 19:21
door Feanfan 1
Het schijnt dat Daley Blind onderzocht wordt in het ziekenhuis, oa het hart wordt onderzocht. Tegen Valencia ging hij ook al uit het niets op de grond zitten.
Het is natuurlijk afwachten, maar als hij rustig aan moet doen/stoppen is verwacht ik dat Botman in de winterstop al weer terug gaat. Ze kunnen ook weer de beurs trekken, maar ga er niet van uit

Re: Sven Botman

Geplaatst: 09-01-2020 08:20
door davp
In de belangstelling van Norwich. Is in mijn optiek de sterkhouder van onze defensie, zou echt een aderlating zijn als hij vertrekt.

Re: Sven Botman

Geplaatst: 09-01-2020 14:17
door Kaz_SCH
Verkoop was in de zomer onbespreekbaar, ze verhuurden hem aan ons omdat ze potentie in hem zagen. Die potentie heeft hij het afgelopen half jaar zeker laten zien, dus waarom zou Ajax hem dan nu ineens wel willen verkopen aan Norwich? Hij heeft bij Ajax bovendien een jeugdcontract, dus echt veel kan Ajax niet voor hem vragen, en om geld zitten ze in Amsterdam ook niet verlegen. Nee, ik zie Botman niet zo snel naar Norwich gaan. A) Heerenveen wil het niet, B) Ajax wil dat (denk ik!) niet, en C) Botman moet het zelf ook nog eens willen.

Die gaat gewoon voor zijn kans bij Ajax komende zomer, mocht dat uiteindelijk niks worden kan je altijd nog wel naar een club van het kaliber Norwich City.

Mocht alles wat ik hierboven schrijf toch totale onzin blijken, dan zal Ajax ons misschien een keer 100.000 euro betalen, en dat we Pierie een half jaar terugkrijgen bijvoorbeeld. Kunnen we beter Botman houden en 1 of 2 plekken hoger eindigen dan zonder hem, levert meer dan dat op!

Re: Sven Botman

Geplaatst: 26-01-2020 01:42
door Superfries1994
Begint fouten te maken de laatste wedstrijden, wat al begon tegen Willem II en ook tegen Feyenoord zat hij er niet lekker bij. Vandaag echt kortsluiting, geen idee wat hij moet hebben gedacht. Zelfs blijven staan en de bal op je kop laten vallen was al beter geweest. Blijf gewoon sober spelen en je man uit de wedstrijd spelen, want moeilijke ballen willen geven of andere hoogstandjes (geldt voornamelijk ook voor zijn collega Dresevic) is niet waarom je daar staat. Deed het juist zo goed in die 'simpele' rol.

Re: Sven Botman

Geplaatst: 26-01-2020 13:17
door DSCH
Hij moet het inderdaad niet te hoog in de bol krijgen. Met beide beentjes op de grond blijven staan.

Re: Sven Botman

Geplaatst: 22-02-2020 00:19
door Sfeer
Ajax en Sven Botman hebben in hoofdlijnen een akkoord bereikt over een nieuw tot 2023 lopend contract. De twintigjarige verdediger wordt dit seizoen door de Amsterdammers verhuurd aan sc Heerenveen en maakt in Friesland een uitstekende indruk. "Ik wilde graag bijtekenen als Ajax een plan met me had en dat bleek er te zijn", vertelt Botman in gesprek met De Telegraaf.

Re: Sven Botman

Geplaatst: 22-02-2020 16:36
door DSCH
Mooi voor Botman. Kan de focus nu hopelijk weer volledig op Heerenveen.

Re: Sven Botman

Geplaatst: 03-07-2020 19:36
door hhage
Waarschijnlijk voor 8 a9 miljoen naar Frankrijk. Wij maken Ajax zo nog rijker...

Re: Sven Botman

Geplaatst: 03-07-2020 21:03
door pes5
hhage schreef:Waarschijnlijk voor 8 a9 miljoen naar Frankrijk. Wij maken Ajax zo nog rijker...
Hamstra heeft het weten te regelen dat Hveen 10% plus bonussen krijgt. 850.000 in the pocket en kan oplopen naar een miljoen. Geweldig!

Re: Sven Botman

Geplaatst: 03-07-2020 21:48
door hhage
pes5 schreef:
Hamstra heeft het weten te regelen dat Hveen 10% plus bonussen krijgt. 850.000 in the pocket en kan oplopen naar een miljoen. Geweldig!
Spelers huren loont zo toch wel,en dat zonder risico. Nu Lammers dit jaar vlammen bij PSV......

Re: Sven Botman

Geplaatst: 04-07-2020 00:02
door Stefan
hhage schreef:Waarschijnlijk voor 8 a9 miljoen naar Frankrijk. Wij maken Ajax zo nog rijker...
Wat lul jij nu?
Hij is en was Ajaxspeler, hij was een dragende speler bij het kampioenschap van jong Ajax in de eerste divisie.

Wees blij dat Heerenveen een jaar lang van zijn goede verdedigende diensten gebruik heeft mogen maken.

Heerenveen krijgt ± 800.000 euro voor hem terwijl als Ajax hun poot stijf hield dan had Heerenveen niks gekregen.

Heerenveen is degene die er het beste uitkomt, door de 800.000 € die ze krijgen, ook zonder dit geld mocht Heerenveen in hun handjes klappen dat ze hem een jaar mochten huren

Re: Sven Botman

Geplaatst: 04-07-2020 02:01
door Satyr
Botman was in de KKD nooit de beste, dat is wat er vorig jaar te lezen was en ook op Ajax fora was de verbazing groot dat hij naar ons kwam.

Maar het viel allemaal reuze mee en we krijgen er een mooie som geld voor

Re: Sven Botman

Geplaatst: 04-07-2020 08:32
door hhage
Stefan schreef:
Wat lul jij nu?
Hij is en was Ajaxspeler, hij was een dragende speler bij het kampioenschap van jong Ajax in de eerste divisie.

Wees blij dat Heerenveen een jaar lang van zijn goede verdedigende diensten gebruik heeft mogen maken.

Heerenveen krijgt ± 800.000 euro voor hem terwijl als Ajax hun poot stijf hield dan had Heerenveen niks gekregen.

Heerenveen is degene die er het beste uitkomt, door de 800.000 € die ze krijgen, ook zonder dit geld mocht Heerenveen in hun handjes klappen dat ze hem een jaar mochten huren
Hij heeft bij Heerenveen toch eredivisiewedstrijden gespeeld en daardoor zijn marktwaarde verhoogd....
Als Ajax zij poot stijf houdt is dat niet zo netjes, wanneer er in het huurcontract staat dat Heerenveen 10 procent krijgt. Zijn dus gewoon verplicht om dat te betalen. Ajax is toch degene die hier het beste uitkomt. Zonder deze verhuur en wat wedstrijdjes in de KKD had natuurlijk nooit dit bedrag voor Ajax opgeleverd.

Re: Sven Botman

Geplaatst: 04-07-2020 09:57
door Otsje P
hhage schreef: Hij heeft bij Heerenveen toch eredivisiewedstrijden gespeeld en daardoor zijn marktwaarde verhoogd....
Als Ajax zij poot stijf houdt is dat niet zo netjes, wanneer er in het huurcontract staat dat Heerenveen 10 procent krijgt. Zijn dus gewoon verplicht om dat te betalen. Ajax is toch degene die hier het beste uitkomt. Zonder deze verhuur en wat wedstrijdjes in de KKD had natuurlijk nooit dit bedrag voor Ajax opgeleverd.
Ik denk dat Stefan bedoeld dat Heerenveen in zijn handjes mag knijpen dat Ajax bereid was om mee te werken aan de huurconstructie met de 10% regeling. Er was namelijk genoeg belangstelling voor Botman en als Ajax de poot stijf had gehouden dan was er wel een andere eredivisieclub die hem had willen huren zonder die 10% constructie.

Natuurlijk spint Ajax er financieel garen bij maar Heerenveen is hier de gelukkige partij.

Met Lammers en Botman hebben ze wel twee jaar op rij laten zien een uitstekende partij te zijn voor de traditionele topclubs om een speler te stallen die nog net niet klaar is om door te stoten in hun eigen team. Hier kan Hamstra andere spelers en grote clubs mee over de streep trekken in onderhandelingen.

Re: Sven Botman

Geplaatst: 04-07-2020 17:02
door Jazz
Ben een enorme fan van Hamstra geworden, hij verzint leuke constructies waarbij wij gebruik kunnen maken van goede spelers met de mogelijkheid om te profiteren van een doorverkooppercentage. Dat Heerenveen bijna 9 ton pakt op een speler die niet van hun is, is geweldig. Bij Lammers hebben we ook een recht op een percentage van de volgende transfer.

Hamstra doet het met de perfecte middelen meer dan goed. Ik hoop dat ze voor dit seizoen een soortgelijke transfer kunnen maken.