Pagina 1 van 2

Alen Halilovic

Geplaatst: 03-09-2019 00:07
door Superfries1996
sc Heerenveen heeft zich versterkt met Kroatisch international Alen Halilovic. De 23-jarige oud-speler van onder meer FC Barcelona en Hamburger SV wordt voor de duur van één seizoen gehuurd van AC Milan.

Halilovic komt uit de jeugdopleiding van Dinamo Zagreb. Voor die club maakte hij al op zestienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal. In Zagreb kwam Halilovic tot zeven doelpunten in 44 duels, waarna FC Barcelona hem in de zomer van 2014 oppikte.

Barça liet hem voornamelijk in het tweede elftal spelen en verhuurde Halilovic in het seizoen 2015/2016 aan Sporting Gijón. Voor die club kwam Halilovic in de Primera División tot 36 optredens.

Na het Spaanse avontuur werd Hamburger SV de nieuwe werkgever van Halilovic. De Kroaat speelde in Duitsland slechts een halfjaar en werd voor de duur van anderhalf seizoen verhuurd aan Las Palmas. Terug in de Primera División kwam hij tijdens zijn verhuurperiode tot 38 wedstrijden.

In de zomer van 2018 nam AC Milan Halilovic over van Hamburger SV. Bij de Italiaanse club kwam hij in de eerste seizoenshelft niet aan spelen toe, waarna Standard Luik hem begin dit jaar tijdelijk onderdak bood. In België kwam Halilovic in een halfjaar tot zes duels.

Technisch manager Gerry Hamstra: 'Met Alen hebben we de gewenste extra creatieve middenvelder die we nog zochten. Hij is met zijn techniek perfect in staat om de spitsen in stelling te brengen. We zijn blij dat we deze deal vlak voor het sluiten van de transfermarkt nog rond hebben kunnen maken.'

Re: Alen Halilovic

Geplaatst: 03-09-2019 00:15
door Neymar
Blij mee. Was bij Dinamo echt een geweldig talent en is het vast niet allemaal kwijt. Beetje creativiteit op het middenveld kan geen kwaad :D.

Re: Alen Halilovic

Geplaatst: 03-09-2019 07:25
door Thinkman
Op papier een topdeal! Heel benieuwd hoe dit gaat uitpakken.

Re: Alen Halilovic

Geplaatst: 03-09-2019 08:33
door Voorstopper
Neymar schreef:Blij mee. Was bij Dinamo echt een geweldig talent en is het vast niet allemaal kwijt. Beetje creativiteit op het middenveld kan geen kwaad :D.
Ik hoop het ook. Heeft na Dinamo al heel wat clubs versleten en nergens indruk gemaakt. Ook bij Standard niet, al is dat niet de makkelijkste club natuurlijk. Hopelijk kan hij zich hier in de luwte weer herpakken en het voetbalplezier hervinden.

Re: Alen Halilovic

Geplaatst: 03-09-2019 11:12
door Wizard
Fantastische speler. Ik hoop oprecht voor iedereen dat zijn potentie er bij ons nu eindelijk helemaal uitkomt. Wanneer dat lukt, hebben we één van de betere spelers van de competitie in huis.

Re: Alen Halilovic

Geplaatst: 03-09-2019 11:34
door Feanfan 1
Hopen dat Jansen hem ook op zijn favoriete plek zet. Streppel zette Odegaard ook op rechtsbuiten...

Re: Alen Halilovic

Geplaatst: 06-09-2019 10:00
door Thinkman
Wizard schreef:Fantastische speler. Ik hoop oprecht voor iedereen dat zijn potentie er bij ons nu eindelijk helemaal uitkomt. Wanneer dat lukt, hebben we één van de betere spelers van de competitie in huis.
Toch mooi dat ie dan uitgerekend naar onze club komt. Garanties vooraf heb je niet, maar met de juiste 'touch' vanuit de club (trainers, publiek..) kon dit wel eens een echte smaakmaker worden in de eredivisie. Net als Ejuke trouwens, en zelfs Odgaard kan nog uitgroeien tot "God-Art" :wink:

Re: Alen Halilovic

Geplaatst: 08-09-2019 01:27
door paparazzi
Deze speler is eigenlijk veel te goed voor Heerenveen maar da's pas echt goed nieuws!

Geweldig talent! Ik volg deze jongen al een poosje.
Jonger gedebuteerd dan Ivan Rakitić en Luka Modrić voor Kroatie.
Veel te jong naar Barcelona gegaan destijds natuurlijk en bovendien speelde Messi zo`n beetje op zijn positie.
Heeft een geweldige Dribble in huis en wordt/werd niet voor niets de "Kroatische Messi" genoemd!
Na Barcelona nog steeds te jong om er meteen te moeten staan bij Milaan. (zelfde verhaal) Daarom verhuurd aan Standaard Luik, waar hij naar verluidt niet goed om kon gaan met de (voornamelijk in de streek gesproken) Franse taal daar in Wallonie en het daarbij behorende karakter van de bevoling aldaar.
Speelt voornamelijk als opkomende middenvelder aan de rechterkant (op het middenveld), en ik hoop dan ook dat Jansen hem daar dan ook gaat posteren.
Want bij Milaan hebben ze het ook wel geprobeerd met hem als rechtsbuiten maar daar komt ie niet echt uit de verf.
Heeft vele trekjes van Messi en is vanuit die beweegredenen destijds ook gehaald als toekomstige vervanger van in Barcelona.
Voor deze speler kom je naar het stadion beste mensen!
Welcome Alen!

Re: Alen Halilovic

Geplaatst: 08-09-2019 10:47
door Thinkman
Bubbe schreef: Heb je de goede speler voor je? Modric en Rakitic debuteerden in 2006/2007, toen was Halilovic 10/11 jaar oud. :mrgreen:
Dat zegt alles over zijn exceptionele kwaliteiten! :lol:

Re: Alen Halilovic

Geplaatst: 08-09-2019 13:29
door paparazzi
Haha.
Moest zijn, jonger gedebuteerd dan...
(Iets met telefoon en woordenboek)
Sorry jongens dat ik jullie op zondagmorgen zo vroeg al in verwarring heb gebracht. :D
Ik zal het even aanpassen.

Re: Alen Halilovic

Geplaatst: 06-10-2019 00:28
door Superfries1996
Ik verheug me op zijn eerste basisplaats en het samenspel tussen hem en Veerman. Hele fijne voetballer. Wat zal hij defensief en qua rendement echter kunnen brengen?

Re: Alen Halilovic

Geplaatst: 06-10-2019 11:31
door wilbot
Superfries1996 schreef:Ik verheug me op zijn eerste basisplaats en het samenspel tussen hem en Veerman. Hele fijne voetballer. Wat zal hij defensief en qua rendement echter kunnen brengen?
Dan sla je Kongolo over? Is niet altijd goed maar doet wel vaak het vuile werk.

Re: Alen Halilovic

Geplaatst: 06-10-2019 11:34
door bennieeee
Hoe hij die bal gister "dood" legde ik heb hem wel 10x terug gekeken. Dat moment alleen al verklaard zijn klasse.

Re: Alen Halilovic

Geplaatst: 06-10-2019 13:17
door Wizard
Een rasechte voetballer met exceptionele kwaliteiten. Je ziet aan alles dat dit een wereldtopper kan worden. Ik hoop oprecht voor zowel voor hemzelf als de club en de supporters dat hij het vertrouwen in zichzelf weer terugkrijgt. Met Veerman en Halilovic op het middenveld en iemand die daarachter het vuile werk opknapt heb je één van de betere middenvelden van de Eredivisie.
In mijn ogen is dat wel het middenveld voor dit seizoen: Veerman - Kongolo - Halilovic. Natuurlijk is Faik met zijn ervaring erg belangrijk als spelverdeler in dit team, maar kan je uiteindelijk niet om voorgenoemd droomtrio heen.

Re: Alen Halilovic

Geplaatst: 06-10-2019 20:04
door DSCH
Ik vind dat Kongolo hoe dan ook moet blijven spelen, die knapt meer op dan op het eerste gezicht is te zien. Een beetje zoals de Roon, waarvan veel ook vonden dat het zonder hem het niet minder kon worden. Ik ga daarom mee met de opstelling van Wizard, al ben ik toch bang dat Kongolo het kind van de rekening gaat worden aangezien Faik aanvoerder is.

Re: Alen Halilovic

Geplaatst: 30-12-2019 19:19
door Superfries1996
Vertrekt misschien in de winterstop alweer, zou me niks verbazen. Zinloze huurperiode op deze manier. Zonde!

Re: Alen Halilovic

Geplaatst: 31-12-2019 08:29
door Satyr
Kan dat wel? Je mag 'maar' voor drie clubs in een jaar uitkomen. Hij heeft bij Milan, Luik en ons onder contract gestaan.

Re: Alen Halilovic

Geplaatst: 03-01-2020 12:07
door pes5
Bubbe schreef:Gaat het niet om het aantal speelminuten? Hij heeft dit seizoen enkel voor Heerenveen gespeeld, volgens mij kan je dan nog prima ''opnieuw'' verhuurd worden gedurende het seizoen.
Klopt. Gaat om speelminuten. Zie de situatie van Lasse Schöne bij Genoa.

Re: Alen Halilovic

Geplaatst: 29-02-2020 22:46
door Superfries1994
Bracht een hoop creativiteit, blijft een goede speler die echt wat extra's heeft en eigenlijk jammer dat hij niet meer heeft gespeeld tot dusver.

Re: Alen Halilovic

Geplaatst: 23-04-2020 15:54
door bigbear
Zou er extra moeite gedaan worden om deze topper nog een jaartje bij Heerenveen te houden? Beter hebben we ze niet hoor!

Re: Alen Halilovic

Geplaatst: 24-04-2020 21:11
door Thinkman
bigbear schreef:Zou er extra moeite gedaan worden om deze topper nog een jaartje bij Heerenveen te houden? Beter hebben we ze niet hoor!
Zou mooi zijn, je zag dat hij er aankwam, totdat de competitie werd stilgelegd. Ik denk dat het ook voor hem goed zou zijn als hij hier blijft.

Re: Alen Halilovic

Geplaatst: 25-04-2020 13:38
door Wolliepoly
Ik heb zo het gevoel dat hij dat zelf niet ziet zitten, hij is een goede voetballer en weet dat. Door zijn soms was lakse houding/uitstraling staat hij er wel eens naast, wat zijn ego krenkt.

Mijn vermoeden is dat hij graag als vedette behandeld wil worden.

Re: Alen Halilovic

Geplaatst: 27-04-2020 16:24
door zweed1
Zijn prijs kwaliteit verhouding klopt niet. Brengt te weinig in mijn optiek.

Afscheid nemen van spelers met te dure contracten, snel scouten in de keuken divisie en 2e bundesliga.

Re: Alen Halilovic

Geplaatst: 23-11-2020 19:45
door Satyr
De weg omhoog is gevonden! Het vrij letterlijke afvalputje van Engeland is zijn nieuwe bestemming, hij gaat bij Brum ballen

Re: Alen Halilovic

Geplaatst: 18-09-2023 11:15
door vincentdelbos
Poeh, begint lekker bij Fortuna. Die had ik graag gezien i.p.v. Brouwers. Haye als controleur, Olsson daarnaast en Halilovic ervoor. Nog wat extra vechtlust erin en volgens mij heb je een prima elftal

Re: Alen Halilovic

Geplaatst: 18-09-2023 11:46
door Marça
Als je hem een vrije rol geeft én een tegenstander (zoals Volendam) hebt die hem de ruimte geeft, dan kan hij zo nu en dan prachtige dingen laten zien. Bij ons was hij niet bijster effectief qua assists en goals (1 goal, drie assists in 17 duels) en vond hem vaak tegenvallen. In een wedstrijd waarin je veel onder druk staat, heb je echt nul aan hem.

Ben erg benieuwd of hij nu langer dan één seizoen bij dezelfde club zal blijven. Hij krijgt in elk geval wel het vertrouwen van Danny Buijs.

Re: Alen Halilovic

Geplaatst: 18-09-2023 16:46
door Jazz
vincentdelbos schreef:Poeh, begint lekker bij Fortuna. Die had ik graag gezien i.p.v. Brouwers. Haye als controleur, Olsson daarnaast en Halilovic ervoor. Nog wat extra vechtlust erin en volgens mij heb je een prima elftal
1 goal en 1 assist, is dat echt lekker?

Re: Alen Halilovic

Geplaatst: 18-09-2023 18:33
door vincentdelbos

1 goal en 1 assist, is dat echt lekker?
Nee, maar als je kijkt hoe hij speelt en tegen zowel Volendam als Ajax, dan is dat zeer aardig.

Re: Alen Halilovic

Geplaatst: 19-09-2023 11:36
door Marça
Rafael van der Vaart is geloof ik ook fan van Halilovic, 'kan zo mee bij Ajax'. Bij dit Ajax is dat wel makkelijker dan voorgaande jaren. :lol:
Voetbalprimeur schreef:Van der Vaart ziet 'speler die moeiteloos bij Ajax meekan': 'Nog steeds te halen''

Rafael van der Vaart ziet in Alen Halilovic een geschikte aanwinst voor Ajax. Het voormalige wonderkind uit Kroatië zette afgelopen weekend een puike wedstrijd neer namens Fortuna Sittard en de analist was maar wat onder de indruk. Hij heeft zelfs al een opstelling voor Ajax in gedachten, waarin je Halilovic kan inpassen.

"Echt een rasvoetballer", vertelt Van der Vaart over de kwaliteiten van Halilovic bij Rondo van Ziggo Sport. "En hij is nog steeds op te halen. Halilovic achter Brobbey en dan links Bergwijn en rechts Berghuis." De 27-jarige Halilovic kende al een hoop clubs, nadat hij als toptalent van Dinamo Zagreb naar FC Barcelona werd gehaald. Via een enorme omweg kwam hij zo deze zomer bij Fortuna terecht.

Bij die waslijst aan clubs zat ook SC Heerenveen. Halilovic schitterde van 2019 tot 2020 één seizoen in het shirt van de Friezen, maar kwam daar niet uit de verf. Van der Vaart weet wel hoe dat komt. "Johnny Jansen was daar toen de trainer. Hij speelde met een vast team en ze wonnen alles. Hij belandde op de bank en bleef daar. Het is er nooit uitgekomen. Toen kwam corona en was het klaar. Maar deze jongen heeft zó veel kwaliteit en techniek."

Re: Alen Halilovic

Geplaatst: 19-09-2023 16:37
door Jazz
Hahaha wat een clown is Rafael zeg, we wonnen toen 8 keer en verloren 9 keer. Zijn 10de geëindigd. Hoezo "we wonnen alles"? :lol: