Sponsoring / Commerciele afdeling / Aktie '67

› actueel nieuws dat niet elders past

Moderators: Beheerders, Fanmasters

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Frisian Viking
Superster
Berichten: 4713
Lid geworden op: 27-09-2004 16:28
Locatie: Frisia

Re: Sponsoring / Commerciele afdeling / Aktie '67

Bericht door Frisian Viking »

Geen idee wat er nu bij de club gebeurt op financieel vlak. Maar ik kan me voorstellen dat dit niet positief uitpakt. Ook als supporters moeten we juist nu wat doen. Ik ga in elk geval maar eens wat in de Feansjop bestellen. Misschien kunnen meer dit doen, misschien helpt het totaal niet of misschien zijn er wel anderen met goede ideeën om de club verder te helpen.
In de naam van de vader
Van de zoon
Van de Heilige Geest

Abe
Gebruikersavatar
abegoal
Wereldspeler
Berichten: 2452
Lid geworden op: 30-12-2004 12:45
Locatie: Heerenveen

Re: Sponsoring / Commerciele afdeling / Aktie '67

Bericht door abegoal »

In geval van einde competitie, hebben we als supporters recht op restitutie van de niet gespeelde wedstrijden. Wellicht een idee om dit als supporters niet te accepteren, maar de club gunnen als 'verjaardagscadeautje'.
Hotemetoten - Oppositie 0 - 3 (eindstand)
badfrisianboy
Basisspeler
Berichten: 999
Lid geworden op: 05-07-2015 21:02

Re: Sponsoring / Commerciele afdeling / Aktie '67

Bericht door badfrisianboy »

Op de website van de club goed nieuws met betrekking tot sponsoring:

Gepubliceerd op 20 mei 2020 16:20

sc Heerenveen en FotoCadeau slaan handen ineen.

Een canvasdoek of tuinposter bestellen met daarop het prachtige Abe Lenstra stadion? Het kan vanaf nu, via deze link, dankzij de samenwerking die sc Heerenveen is aangegaan met FotoCadeau. Het fotoproductbedrijf uit Kollum heeft een sponsorovereenkomst ondertekend voor twee jaar.

Annemiek - Randy - en canvas producten
Randy van Malsen van FotoCadeau: "Met al meer dan dertien jaar ervaring leveren wij producten van hoge kwaliteit en hebben we inmiddels meerdere prijzen mogen ontvangen. Wij zijn geen warenhuis dat overal een graantje van mee wil pikken om onze aandeelhouders tevreden te houden."

"Wij hebben een aantal specialistische websites op het gebied van fotografie, we willen je een perfect fotoproduct leveren en je zo goed mogelijk van dienst zijn. De specialisten achter FotoCadeau zijn te nuchter om te roepen dat we de beste zijn in dit vak, maar we durven wel te zeggen dat er geen betere is."

Hierbij tevens de link:
https://www.sc-heerenveen.nl/nieuws/sc- ... n-ineen/10
badfrisianboy
Basisspeler
Berichten: 999
Lid geworden op: 05-07-2015 21:02

Re: Sponsoring / Commerciele afdeling / Aktie '67

Bericht door badfrisianboy »

In het maandblad 'Groot Heerenveen' stond vorige week het onderstaande artikel:

Commercieel manager Martin Koopman, sc Heerenveen: “De schwung zit erin!”

HEERENVEEN - Half juni was er nog geen duidelijkheid over de toekomst van het betaalde voetbal. Wanneer zal er worden opgestart? En, indien dat gebeurt, is dat dan met of zonder publiek? Toch draaide de wereld wel gewoon door voor het commerciële team en de directie van sc Heerenveen.

Martin Koopman, woonachtig in Oranjewoud, is sinds mei 2019 commercieel manager en is van mening dat de schwung er vóór de corona-uitbraak in begon te komen en er heel goed werk werd geleverd, in alle geledingen van de sportclub.

Sinds de aanstelling van Martin Koopman is er veel veranderd. Er is zelfs noodgedwongen wel eens ‘nee’ verkocht. “In het verleden is er op bestuurlijk niveau veel gebeurd en dat heeft niet alleen de onderlinge relaties verstoord, maar ook geen goede bijdrage geleverd aan de relatie met supporters en sponsoren”, aldus Koopman. “Hierdoor zijn we in eerste instantie druk bezig geweest met het positieve imago, wat er bij deze mooie club hoort, te herstellen. We hebben nu één visie en deze dragen wij ook onverkort uit.”

Zoektocht naar hoofdsponsor

“In de eerste maanden na mijn aanstelling hebben we veel sponsoren gesproken en niet iedereen had een even positief gevoel bij de club. We hebben jammer genoeg wel eens tijdelijk afscheid van elkaar moeten nemen of nee moeten verkopen omdat we te veel van menig verschilden. Dat is een heel lastige situatie want dat kost simpelweg geld, maar uiteindelijk schept het wel duidelijkheid en biedt het weer andere mogelijkheden voor de lange termijn.

Als je het hebt over de zoektocht naar een hoofdsponsor dan gaat het om behoorlijke processen. Het gaat uiteindelijk om veel geld. Daarnaast is er de druk van buitenaf. De buitenwacht zat te wachten op goed nieuws. We hebben van verschillende bedrijven aanbiedingen gehad, en dan heb je het over substantiële bedragen, waarvan we uiteindelijk hebben gezegd dat het niet mogelijk bleek om een akkoord te bereiken. Wij (het managementteam - red.) hebben een bepaalde prijs in ons hoofd om een hoofdsponsor aan ons te binden. Daar zijn we dan ook niet van afgeweken.”

Ausnutria

“Met Ausnutria hebben we een fantastische hoofdsponsor kunnen binnenhalen. Een bedrijf uit Heerenveen, met liefhebbers van het voetbal in de directie en op de werkvloer, die hun nek uit durven te steken. We zijn dan ook zeer content met dit partnership”, aldus Koopman. “Het bracht direct een mooie uitdaging met zich mee. Kort na de presentatie speelden we tegen Ajax thuis. Een mooie entree om de nieuwe hoofdsponsor te etaleren. Echter moesten we daarvoor nog heel veel realiseren, zoals borden aanpassen, andere uitingen van reclame implementeren, shirts bedrukken. De hele organisatie heeft dat fantastisch gedaan en daar kun je dan ook alleen maar trots op zijn.

Overigens was dat ook bij Ausnutria het geval; we hebben het echt samen tot een goed einde kunnen brengen. En ook nu is er veel contact en werken we geweldig samen. We realiseren ons dagelijks welk potentieel deze relatie in zich heeft.”

Druk is overal hoog

Nu de voetbalwereld plat ligt en er mondiaal een crisis gaande is, zijn er mensen die ontslag hebben gekregen bij hun werkgevers. “De druk is natuurlijk overal hoog”, verklaart de commercieel manager. “Het is geen geheim dat we al te maken hadden met een begrotingstekort, dus is die druk ook hier aanwezig. We waren al gefocust op het terugdringen daarvan. Daar komt dan nu de coronacrisis nog overheen. We staan voor een enorme uitdaging en dat houdt ons scherp. Het contracteren van de hoofdsponsor was een belangrijke doelstelling en inmiddels hebben we weer nieuwe doelen.

Het team werkt enorm hard om de club zo goed mogelijk draaiende te houden. Dit jaar vieren we het 100-jarig jubileum en het ultieme doel is om deze prachtige organisatie klaar te maken voor de volgende centennium. Het fijne is dat er na jaren negatief nieuws, op het veld afgelopen jaar weer een positief beeld is ontstaan bij supporters en sponsoren. Daarin hebben Johnny Jansen en alle mensen van de technische staf onder leiding van Gerry Hamstra geweldig werk geleverd. Dat werkt simpelweg door in de organisatie. De schwung zat er gelukkig weer goed in!”

Partnership

Tijdens de Covid-19 pandemie is de rol van sponsoren veranderd. Koopman hierover: “Wij hebben er voor gekozen om bij onze particuliere klanten, de seizoenkaarthouders, verschillende soorten abonnementen aan te bieden. Inmiddels hebben we meer dan vijfduizend seizoenkaarten verkocht. Ongeveer tachtig procent van deze mensen heeft de aanschaf gedaan zonder enige vorm van compensatie te willen. De overige supporters hebben ook de steun aangeboden door de aanschaf van een seizoenkaart, maar wel met een regeling ter tegemoetkoming tot een maximum van vijftig procent, als wedstrijden geen doorgang kunnen vinden met publiek, langer dan na 1 januari.

Voor ons betekent het dat we een mooi inzicht hebben in hoeveel mensen interesse hebben en ons willen ondersteunen in deze vreemde tijden. Zo is het overigens bij sponsoren ook, merken we. Lang niet iedere organisatie komt ongeschonden door deze crisis. In de afgelopen en komende periode willen we in ieder geval iedereen hebben gesproken over hoe het hun verlopen is tijdens deze crisis. Zij zijn normaal gesproken al van grote betekenis voor ons, maar in deze periode is het elkaar helpen des te meer van belang. Ons beleidsplan met de titel ‘Mei inoar foarút’ had eigenlijk niet treffender kunnen zijn.”

Emotie

In de huidige situatie kunnen financiële en sportieve aspecten niet los van elkaar worden gezien. “Ik lees persoonlijk natuurlijk ook wel allemaal dingen die zijn gebaseerd op emotie, zoals onder andere het ‘halen’ van Huntelaar. Ik snap die gevoelens heel goed, maar je kunt je geld maar één keer uitgeven. Het spelersbudget is overigens de verantwoordelijkheid van Gerry (Hamstra, red.) die met zijn team een goed zicht heeft op de spelersmarkt. We moeten niet vergeten dat spelers, trainers en ook het managementteam salaris heeft ingeleverd. Dat is niet vanuit luxe, maar gezien de huidige periode gewoon noodzakelijk. Het DNA van de club, met spelers zelf opleiden of aankopen, ontwikkelen en verkopen, zal niet anders worden. Dat is ook hetgeen wat sc Heerenveen zo uniek maakt en waar wij trots op zijn.”

Regio

Gevraagd naar de regio waar sponsoren zoal vandaan komen, kan Koopman helder zijn. “Wij hebben een positief imago in heel het land, is mij opgevallen. De één kiest voor het Friese gevoel wat men heeft, maar we hebben ook sponsoren die afkomstig zijn uit regio’s van collegae clubs en specifiek kiezen voor sc Heerenveen, omdat we in de Eredivisie spelen.

Geografisch kun je wel stellen dat we een groot deel van Noord Nederland bestrijken. Maar onlangs was ik bijvoorbeeld in Amsterdam bij een sponsor om een contract te ondertekenen. Bij een andere sponsor, uit Sneek, werd mij verteld dat hij juist in deze zware economische periode zijn pakket wilde uitbreiden. Dan weet je dat sc Heerenveen leeft in de regio. Dat geeft wel een mooie boost aan het werk dat we hier met zijn allen doen. Sc Heerenveen is en blijft gewoon een heel sterk merk.”

Uitverkocht

“Wij hebben er voor gekozen om geen stem uit te brengen in de beruchte peiling van de KNVB naar aanleiding van het vroegtijdig stopzetten van de competitie. Dit om geen enkele partijdigheid te praktiseren. Hadden we gekozen voor promotie en Cambuur zou dan wel promoveren, dan hadden we zeker een uitverkocht huis gehad. Daar tegenover waren dan Den Haag en RKC gedegradeerd en hadden we, op basis daarvan, een keuze gemaakt met gevolgen voor hun organisatie. Daarom hebben we onze stem onthouden. Het is niet aan ons om daar een beslissing in te nemen; daarvoor ligt de verantwoordelijkheid bij het bestuur van de KNVB.”

Overigens, op basis van sportieve gronden was het niet raar geweest dat Cambuur wel zou zijn gepromoveerd, volgens Koopman, “maar dat is mijn persoonlijke mening.”
Gebruikersavatar
Frisian Viking
Superster
Berichten: 4713
Lid geworden op: 27-09-2004 16:28
Locatie: Frisia

Re: Sponsoring / Commerciele afdeling / Aktie '67

Bericht door Frisian Viking »

Ik zie dat er een speciale box is voor bedrijven uit Urk. Mooi initiatief. Vroeg me af of er weer eens een update kan komen van de leden van de OSSH. Benieuwd of dat ook de goede kant nog op gaat.
In de naam van de vader
Van de zoon
Van de Heilige Geest

Abe
badfrisianboy
Basisspeler
Berichten: 999
Lid geworden op: 05-07-2015 21:02

Re: Sponsoring / Commerciele afdeling / Aktie '67

Bericht door badfrisianboy »

Frisian Viking schreef:Ik zie dat er een speciale box is voor bedrijven uit Urk. Mooi initiatief. Vroeg me af of er weer eens een update kan komen van de leden van de OSSH. Benieuwd of dat ook de goede kant nog op gaat.
Sinds mijn laatste post op 20 - 05 - 2020 betreffende het aantal leden van de OSSH is er geen wijziging geweest in de OSSH lijst.
pes5
Beheerder
Berichten: 2980
Lid geworden op: 10-07-2006 16:00
Locatie: Heerenveen

Re: Sponsoring / Commerciele afdeling / Aktie '67

Bericht door pes5 »

De supportersverenigingen van SC Heerenveen starten een actie om SC Heerenveen te steunen nu het 100-jarige jubileumfeest niet of nauwelijks gevierd kan worden door het coronavirus. Er is een doneeractie op touw gezet, onder de noemer #MEI INOAR.
De actie is woensdag officieel van start gegaan. Het is de bedoeling dat er voor 20 juli een bedrag van 200.000 euro bij elkaar is gespaard, dan komen de namen van de donateurs achterop het wedstrijdshirt van SC Heerenveen te staan, zo is met de club afgesproken. Het geld is in het bijzonder bedoeld voor de jeugdopleiding van de club.

Iedere supporter die 100 euro of meer bijdraagt, komt met zijn of haar naam op het nieuwe shirt terecht, als het doel behaald wordt. Donateurs die meer dan 19,20 euro bijdragen aan de actie komen een seizoen lang met hun naam op het glas bij de hoofdingang te staan.
De komende weken zullen ook prominente oud-jeugdspelers hun stem laten horen. „Samen met de supportersverenigingen zullen zij oproepen om de club te steunen met datgene wat zij kunnen en willen missen. Wij begrijpen ook goed dat fans om de bekende redenen niet dat kunnen doen wat ze graag zouden willen”, vertelt initiatiefnemer Henk Hunneman.Lc.nlFantastische actie! Spread the word en doneer!!!
hhage
Basisspeler
Berichten: 927
Lid geworden op: 18-07-2015 14:05

Re: Sponsoring / Commerciele afdeling / Aktie '67

Bericht door hhage »

Al ruim 14000 euro opgehaald.
pes5
Beheerder
Berichten: 2980
Lid geworden op: 10-07-2006 16:00
Locatie: Heerenveen

Re: Sponsoring / Commerciele afdeling / Aktie '67

Bericht door pes5 »

20.000 gepasseerd inmiddels.
Thinkman
Wereldspeler
Berichten: 2408
Lid geworden op: 15-10-2012 20:12

Re: Sponsoring / Commerciele afdeling / Aktie '67

Bericht door Thinkman »

https://www.sc-heerenveen.nl/nieuws/onz ... kkeuken/10

Ik ken dit bedrijf, is helemaal top! Mooi dat de club de partners ook een beetje in het zonnetje zet. Al zit ik momenteel vooral in de schaduw.. :wink:
nickstok
Basisspeler
Berichten: 866
Lid geworden op: 23-04-2014 18:50

Re: Sponsoring / Commerciele afdeling / Aktie '67

Bericht door nickstok »

Partner MASCOT® WORKWEAR en sc Heerenveen intensiveren hun samenwerking. Tijdens het seizoen 2020/2021 prijkt de naam van Deense bedrijf – producent van werkkleding en -schoenen – achterop de shirts van sc Heerenveen. MASCOT® WORKWEAR was al partner van de club, sinds oktober vorig jaar.

Met de samenwerking tussen MASCOT® WORKWEAR en sc Heerenveen stak het bedrijf onlangs stewards, vrijwilligers en facilitair medewerkers van de club in het nieuw. Door middel van ledreclame en het bestaande netwerk van sc Heerenveen heeft MASCOT® WORKWEAR zijn naamsbekendheid kunnen vergroten.

Met ingang van het komende seizoen wordt MASCOT® WORKWEAR rugsponsor van sc Heerenveen. “Wij zijn erg blij met deze stap”, vertelt Danny Bonn, market director MASCOT® Benelux. “sc Heerenveen is een mooie club en onderhoudt historisch gezien een goede band met Denemarken. We kijken uit naar de verdere ontwikkeling van de samenwerking en naar de sportieve prestaties van deze mooie club tijdens het jubileumjaar.”

Market director Danny Bonn (MASCOT® Benelux) en commercieel manager Martin Koopman (sc Heerenveen)
Market director Danny Bonn (MASCOT® Benelux) en commercieel manager Martin Koopman (sc Heerenveen)
Ook commercieel manager Martin Koopman van sc Heerenveen is verheugd met de nieuwe overeenkomst. “Het is geweldig dat MASCOT® WORKWEAR juist in deze tijd de stap tot rugsponsor maakt. Het is een bedrijf met internationale naamsbekendheid. Wij zijn er ontzettend trots op dat zij nu onderdeel zijn van ons mooie shirt.”
Toch mooi dat de club in deze lastige tijd nog een rugsponsor heeft weten te binden, ook al is het maar voor één jaar.
Zou wel mooi zijn voor de sponsor als er ook nog een Deense speler zou kunnen worden aangetrokken. Beetje het omgekeerde als wat ze gehoopt hadden met Doan van Hau :lol:
Gebruikersavatar
Satyr
Superster
Berichten: 2544
Lid geworden op: 01-02-2005 16:02

Re: Sponsoring / Commerciele afdeling / Aktie '67

Bericht door Satyr »

https://www.youtube.com/watch?v=-Oryq-v ... e=youtu.be

Rond minuut 12: Ons eigen vermogen is 25/26 miljoen.
Joar1103
Jeugdspeler
Berichten: 20
Lid geworden op: 28-08-2020 07:48

Re: Sponsoring / Commerciele afdeling / Aktie '67

Bericht door Joar1103 »

Nondeju. Dan moet er echt flink geld achteraan.
Superfries1994
Wereldspeler
Berichten: 2016
Lid geworden op: 04-01-2014 19:27

Re: Sponsoring / Commerciele afdeling / Aktie '67

Bericht door Superfries1994 »

Bubbe schreef:Begroting is dit jaar 11 miljoen, dat is echt bizar laag.
Ter vergelijking: in 2010 werkten we nog met een begroting van c.a. 30 miljoen euro.
Seizoen 20/21 bedoel je? Want in seizoen 19/20 kwam de corona crisis eigenlijk pas op het allerlaatst, dus het lijkt me niet dat het daar over gaat.
Gebruikersavatar
Satyr
Superster
Berichten: 2544
Lid geworden op: 01-02-2005 16:02

Re: Sponsoring / Commerciele afdeling / Aktie '67

Bericht door Satyr »

Dan moet je eigenlijk ook de financiele info van de andere clubs ook weten. Dan kun je vergelijken
Otsje P
Superster
Berichten: 4846
Lid geworden op: 22-02-2011 12:01

Re: Sponsoring / Commerciele afdeling / Aktie '67

Bericht door Otsje P »

Er blijven maar nieuwe sponsoren gepresenteerd worden. Ook goed om te zien dat ze allemaal op de website gepresenteerd worden. Ik zou het net gek vinden als ook de andere aan Heerenveen gelinkte media deze nieuwe sponsoren even aan het publiek tonen. Hoe meer aandacht er voor is hoe gemakkelijker volgende sponsoren zullen volgen.

Helaas zijn er natuurlijk in de loop der jaren een boel sponsoren afgehaakt maar je zien ook steeds meer sponsoren terugkeren. Hoop dat ze dit vast kunnen houden!
HUNTELAAR
Basisspeler
Berichten: 831
Lid geworden op: 25-02-2005 19:49

Re: Sponsoring / Commerciele afdeling / Aktie '67

Bericht door HUNTELAAR »

Hoor meerdere negatieve verhalen over onze vriend Koopman.
Meerdere bedrijven die niet instappen op basis van zijn aanwezigheid, erg treurig allemaal weer.
Martin schijnt wel goed met Ferry te zijn, maar dat was dan ook tot voorheen een drie eenheid met Roozemond.
Oftewel, we komen zo weer geen stap verder.

Op supportersgebied hebben we mooie stappen gezet, tijd dat dit nu ook op de commerciële afdeling gebeurt.
Met (waarschijnlijk) 1 Eredivisie club in heel Friesland, Groningen en Drenthe is dit het moment.
Meer die hier van weten?
DSCH
Wereldspeler
Berichten: 1237
Lid geworden op: 09-08-2013 14:17

Re: Sponsoring / Commerciele afdeling / Aktie '67

Bericht door DSCH »

HUNTELAAR schreef:Hoor meerdere negatieve verhalen over onze vriend Koopman.
Meerdere bedrijven die niet instappen op basis van zijn aanwezigheid, erg treurig allemaal weer.
Martin schijnt wel goed met Ferry te zijn, maar dat was dan ook tot voorheen een drie eenheid met Roozemond.
Oftewel, we komen zo weer geen stap verder.

Op supportersgebied hebben we mooie stappen gezet, tijd dat dit nu ook op de commerciële afdeling gebeurt.
Met (waarschijnlijk) 1 Eredivisie club in heel Friesland, Groningen en Drenthe is dit het moment.
Meer die hier van weten?
De berichtgeving die ik ontvang is wisselend. Waar de één tevreden is, is de ander juist ontevreden. Heb daar nog niet echt conclusies aan verbonden omdat ik nou ook weer niet zo diep in het netwerk zit. Wat ik wel zeker denk te weten is dat je altijd ontevreden mensen blijft houden, het is alleen de taak om die niet de overhand te laten krijgen.
Jazz
Beheerder
Berichten: 2485
Lid geworden op: 11-05-2015 16:56
Locatie: Leiden

Re: Sponsoring / Commerciele afdeling / Aktie '67

Bericht door Jazz »

"Na dit seizoen zal Ausnutria niet meer de hoofdsponsor zijn van SC Heerenveen, zo maakt de club op woensdagmiddag bekend. Hiermee komt er een einde aan een periode van vier seizoenen.

"Als club zijn we Ausnutria veel dank verschuldigd en kijken met waardering en respect terug op de afgelopen jaren", begint commercieel manager Martin Koopman. "Bij een goed hoofdsponsorschap als deze, snijdt het mes altijd aan twee kanten. Ik ben ervan overtuigd dat we elkaar de afgelopen jaren enorm hebben versterkt. Nu is het aan ons om vooruit te kijken en nieuwe mogelijkheden voor de komende seizoenen te verkennen."
Toch wel jammer, maar werk aan de winkel!
Heerenveen fan in Leiden
Jazz
Beheerder
Berichten: 2485
Lid geworden op: 11-05-2015 16:56
Locatie: Leiden

Re: Sponsoring / Commerciele afdeling / Aktie '67

Bericht door Jazz »

Al nieuws over een nieuwe hoofdsponsor? Feyenoord heeft net een lekkere vis binnengehengeld.
Heerenveen fan in Leiden
Gebruikersavatar
xander
Superster
Berichten: 4914
Lid geworden op: 27-08-2005 16:00
Locatie: Oranjewoud

Re: Sponsoring / Commerciele afdeling / Aktie '67

Bericht door xander »

Jazz schreef:Al nieuws over een nieuwe hoofdsponsor? Feyenoord heeft net een lekkere vis binnengehengeld.
Wij hadden Pieter Kooi kunnen binnehouden...

Naar buiten gewerkt door Martin Koopmans door domme opmerkingen, is deze man nog wel houdbaar bij de club?
Alle ballen op Henkie!
badfrisianboy
Basisspeler
Berichten: 999
Lid geworden op: 05-07-2015 21:02

Re: Sponsoring / Commerciele afdeling / Aktie '67

Bericht door badfrisianboy »

xander schreef: Wij hadden Pieter Kooi kunnen binnehouden...

Naar buiten gewerkt door Martin Koopmans door domme opmerkingen, is deze man nog wel houdbaar bij de club?
Waar haal je de informatie vandaag dat Martin Koopman domme opmerkingen heeft gemaakt?

Ik heb wel de sportcast bij omrop Fryslân beluisterd en daarin gaf Pieter Kooi alleen aan dat ze hem bij sc Heerenveen nooit gevraagd hebben om een financiële bijdrage zoals bij Cambuur. Maar dat is wat anders dan de door jou gesuggereerde "domme opmerkingen". Voor de rest wilde hij zich juist niet uitlaten over Martin Koopman.

Uiteraard kan het best zijn dat Pieter Kooi en Martin Koopman geen goede verstandhouding hebben, maar dit bleek niet uit de uitzending van Omrop Fryslân. Maar wellicht dat jij jouw info ergens anders vandaan hebt.
igo
Invaller
Berichten: 449
Lid geworden op: 01-03-2011 12:55
Locatie: It Hearrenfean

Re: Sponsoring / Commerciele afdeling / Aktie '67

Bericht door igo »

Toevallig weet ik ook van een grote sponsor van een aantal jaar terug dat ze zijn vertrokken wegens Koopman. Nu zit dat bedrijf bij alle clubs om ons heen.
Gebruikersavatar
xander
Superster
Berichten: 4914
Lid geworden op: 27-08-2005 16:00
Locatie: Oranjewoud

Re: Sponsoring / Commerciele afdeling / Aktie '67

Bericht door xander »

badfrisianboy schreef:
Waar haal je de informatie vandaag dat Martin Koopman domme opmerkingen heeft gemaakt?

Ik heb wel de sportcast bij omrop Fryslân beluisterd en daarin gaf Pieter Kooi alleen aan dat ze hem bij sc Heerenveen nooit gevraagd hebben om een financiële bijdrage zoals bij Cambuur. Maar dat is wat anders dan de door jou gesuggereerde "domme opmerkingen". Voor de rest wilde hij zich juist niet uitlaten over Martin Koopman.

Uiteraard kan het best zijn dat Pieter Kooi en Martin Koopman geen goede verstandhouding hebben, maar dit bleek niet uit de uitzending van Omrop Fryslân. Maar wellicht dat jij jouw info ergens anders vandaan hebt.
Pieter Kooi is gigantisch gegroeid maar hijzelf ook waar de rest van de OSSH bij stond lekker voor schut gezet. Sommige mensen nemen het als korreltje zout anderen niet maar niet echt professioneel van Martin ipv kansen benutten.
Alle ballen op Henkie!
Onedayflyer
Basisspeler
Berichten: 858
Lid geworden op: 06-09-2005 21:43

Re: Sponsoring / Commerciele afdeling / Aktie '67

Bericht door Onedayflyer »

https://lc.nl/sport/Stadion-28959235.html
Ik zag onlangs een filmpje op YouTube. Het was in februari 2021 geplaatst door SC Heerenveen. Aan tafel zaten de presentator, commercieel manager Martin Koopman en drie sponsoren.

Zag ik dat nou goed?

Ja, het was ‘m! Pieter Kooi zat er ook. U weet wel, de man die nu bijna 8 miljoen euro in het nieuwe Cambuurstadion steekt – waarvan 6 miljoen als lening.

Kooi vertelde dat hij als puber achter de bar stond van de businessclub. Hij kwam later vaak als supporter bij Heerenveen, al klopt zijn hart vooral voor Feyenoord.

De zaken gingen goed, vertelde Kooi. Zijn bedrijf Kooi Security had een omzetgroei van 83 procent. Koopman trok daarop een opmerkelijke conclusie. ,,Naast Marco (de presentator, red.) en jij zijn jullie echt de enige die groei hebben gehad”, zei de commercieel manager tegen de ietwat gezette Kooi.

Een ongemakkelijke stilte volgde.

Enfin, Kooi en Koopman waren en werden niet de beste vrienden, of Koopman in ieder geval niet die van Kooi. Naast de aanwezigheid van de commercieel manager vond Kooi dat SC Cambuur beter bij hem paste. De supporter van Heerenveen stapte onlangs over naar Leeuwarden.

Dat gold ook voor Koopmans Verf. Dit is niet de verf van Martin Koopman, maar een bedrijf dat 25 jaar sponsor was van Heerenveen. De laatste seizoenen stond het op het shirt. Directeur Paul Dokter had eerst mot met toenmalig Heerenveen-directeur Luuc Eisenga, al werd het geschil tussen die twee bijgelegd, en later met Martin Koopman. Dokter sponsort nu Cambuur en helpt de club met een aardige lening voor het stadion..

Helemaal zeker weten doe ik het niet, maar ik vermoed dat Heerenveen niet had gespuugd op ruim 8 miljoen euro. Bijvoorbeeld voor, ik noem maar iets, de realisatie van een nieuw trainingscomplex.
Kritische evaluaties?

Of bovenstaande tot kritische evaluaties leidt in het Abe Lenstra-stadion? Kleine kans. Ferry de Haan wekt als directeur de indruk dat alles wat niet goed gaat hem overkomt. Hij loopt het liefst weg als er problemen zijn, vurig hopend dat ze zichzelf oplossen.

Zo gaat het op commercie, waar het aanstellen van een nieuwe salesmanager symptoombestrijding is. Zo gaat het met de eerste selectie. Zo gaat het met de stuurloze opleiding en scouting, twee pijlers van de club die onder verantwoordelijkheid van De Haan zijn achteruitgegaan. Vanaf volgend seizoen mogen een nieuw hoofd jeugdopleidingen én een technisch manager de kolen voor De Haan uit het vuur halen.

Terug naar Pieter Kooi. Hij denkt dat Cambuur over een jaar of drie, misschien vijf, Heerenveen voorbijgaat. Wil-ie best een kratje bier tussen zetten. Het zal me benieuwen. Dit hebben ze vaker gezegd in Leeuwarden.

Maar stelt u zich deze zin eens voor, uitgesproken door de Leeuwarder stadionspeaker Rein de Vries: ,,Dames en heren, hartelijk welkom in het nieuwe Cambuurstadion, mede mogelijk gemaakt door afgehaakte sponsoren van SC Heerenveen.”

Het zou bizar zijn, maar niet onwaar.
SIG is leeg. PM me wanneer je hier reclame wil :-)
Jazz
Beheerder
Berichten: 2485
Lid geworden op: 11-05-2015 16:56
Locatie: Leiden

Re: Sponsoring / Commerciele afdeling / Aktie '67

Bericht door Jazz »

^^ Vaag verhaal en totaal niet duidelijk waar de zere plek ligt.
Heerenveen fan in Leiden
SuperFrysk
Invaller
Berichten: 303
Lid geworden op: 08-08-2023 19:49

Re: Sponsoring / Commerciele afdeling / Aktie '67

Bericht door SuperFrysk »

Wel een mooi stukje sensatie van jawel, Sander de Vries.
Maar het is wel duidelijk dat Martin Koopmans niet lekker ligt bij sponsoren, dat is een publiek geheim
En dat Ferry niet ingrijpt, net zoals met alle dossiers, is ook opnieuw duideljk
AMDJ
Beheerder
Berichten: 76
Lid geworden op: 30-05-2006 23:57

Re: Sponsoring / Commerciele afdeling / Aktie '67

Bericht door AMDJ »

Genante en weinig inhoudelijke column. Het is in veel woorden opschrijven dat twee mensen elkaar niet zo goed liggen. Benoemde zelf nota bene nog dat Kooi vooral Feyenoord-fan is, geen onvoorwaardelijke binding met onze club dus. Over Koopman zijn al wel langer dergelijke berichten die rondgaan, tegelijkertijd mag ook benoemd worden dat hij qua aantallen zeer goede resultaten haalt voor de club. Meeste sponsoren sinds 2018.

Als journalist kun je ook eens in een stadiondossier duiken van een stadion dat 4x zoveel heeft gekost als beloofd, maar blijkbaar durft hij zijn vingers daar niet aan te branden.
Gebruikersavatar
jeewee
Selectiespeler
Berichten: 713
Lid geworden op: 27-03-2009 23:56
Locatie: Aldeboarn

Re: Sponsoring / Commerciele afdeling / Aktie '67

Bericht door jeewee »

Wat voor type sponsor was Kooi bij ons, iemand die dat (nog) weet? Wel even nieuwsgierig, Zal toen ook namens het bedrijf zijn geweest, en wat hij bij de Noorderburen doet zal op persoonlijke titel zijn neem ik aan?
.-
Jazz
Beheerder
Berichten: 2485
Lid geworden op: 11-05-2015 16:56
Locatie: Leiden

Re: Sponsoring / Commerciele afdeling / Aktie '67

Bericht door Jazz »

jeewee schreef:Wat voor type sponsor was Kooi bij ons, iemand die dat (nog) weet? Wel even nieuwsgierig, Zal toen ook namens het bedrijf zijn geweest, en wat hij bij de Noorderburen doet zal op persoonlijke titel zijn neem ik aan?
Eind 2021 zijn ze Co-Sponsor geworden.
Heerenveen fan in Leiden
Plaats reactie