22-12-2018: NAC-sc Heerenveen (4-2)

› je eigen voor- en nabeschouwingen

Moderators: Beheerders, Fanmasters

Re: 22-12-2018: NAC-sc Heerenveen (4-2)

Berichtdoor Wizard » 02-01-2019 07:37

De VAR mag wel als zeer dubieus worden gezien op dit moment. Op dit moment is de VAR meer willekeur dan dat het als een toevoeging dient waardoor het spel eerlijker wordt. Uiteraard worden er nu goals nu terecht af- of goedgekeurd door de VAR, maar ontstaat er met de komst van de VAR een enorme willekeur aangaande het verstrekken van gele en rode kaarten.

Rienstra: Hij komt niet gevaarlijk in, speelt puur met de intentie de bal en schiet daarna over de bal heen en raakt zijn tegenstander. Geen ernstig gevaarlijk spel en geen intentie de tegenstander bewust te raken: Gele kaart
Kobayashi: Hij komt gevaarlijk in, maar wel met de intentie de bal te spelen. Hij raakt de tegenstander niet, maar ik kan me voorstellen dat een scheidsrechter deze manier van inkomen als zeer gevaarlijk beoordeelt. Gele kaart, maar ik kan me een rode kaart ook prima voorstellen.

Korte: Heeft totaal geen oog voor de bal en de situatie met de bal. Hij is louter gefocust op Hahn en gaat Hahn ook totaal niet uit de weg (zonder de bal). Hij komt gevaarlijk in en heeft geen intentie om Hahn uit de weg te gaan. Dit is puur gevaarlijk maar vooral gemeen spel: Rode kaart
Situatie Vlap: De tegenstander geeft de doorgebroken Vlap eerst een duw en speelt daarna de bal. Aangezien hij Vlap eerst een duw geeft, maakt hij eerst een overtreding voordat hij de bal speelt. De duw is met de arm en niet een schouderduw in duel met de bal (aangezien hij ook achter Vlap loopt en Vlap in de rug duwt). Doorgebroken speler = Rode kaart.

Conclusie: Met een VAR die volgens de regels fluit krijg je een totaal andere wedstrijd. Daarnaast blijft de VAR een scheidsrechter die situaties net als de scheidsrechter in het veld subjectief beoordeelt. Aangezien een VAR de situatie meerdere keren kan terugzien en vanuit meerdere camarahoeken, vraag je je toch hardop af wat de toegevoegde waarde van de VAR is in voorgenoemde scenario's. Er zullen veel duidelijkere regels moeten komen om de VAR een objectiever oordeel te laten vellen (als advies voor de scheidsrechter). Op deze manier is het willekeur pur sang.
Wizard
Beheerder
 
Berichten: 4998
Geregistreerd op: 28-07-2009 11:55

Re: 22-12-2018: NAC-sc Heerenveen (4-2)

Berichtdoor Mackan68 » 04-01-2019 00:23

De VAR is prima. Het probleem is de arrogante kwallen die er voor zitten. Dat zijn dezelfde gekken die in het veld met een fluitje lopen en professioneel wedstrijden te vergallen en supporters het plezier ontnemen.
Hoeveel revoluties kan een club overleven??
Avatar gebruiker
Mackan68
Superster
 
Berichten: 6695
Geregistreerd op: 01-08-2004 13:46
Woonplaats: De 'achterbuurt' van Techum

Re: 22-12-2018: NAC-sc Heerenveen (4-2)

Berichtdoor Wizard » 06-01-2019 13:29

Het probleem ligt secundair bij de arrogante individuen. Primair ligt het probleem bij het feit dat de VAR louter subjectief is en daarnaast adviserend/ondersteunend.
Het gaat dus veel meer om de uitvoering ervan. Je introduceert een technologie die het spel eerlijker moet maken, maar de beoordelaar gebruikt deze zonder duidelijke regels en zijn mening is daarnaast ondersteunend en derhalve niet bepalend/doorslaggevend.
Er zijn duidelijke regels mbt buitenspelgoals, doellijntechnologie, etc. , maar het blijft een subjectief feestje t.o.v. wanneer wel/niet een rode kaart. Twee momenten van onze spelers die als een rode kaart werden uitgelegd, maar prima als geel konden worden beoordeeld, terwijl NAC (vwb de spelregels) 2x een rode kaart had verdiend.
Je introduceert als bond de VAR om een wedstrijd eerlijker te maken, maar je verbindt er nauwelijks eerlijke (en duidelijke) regels aan. Op deze manier is een wedstrijd niet eerlijker. Of je verbindt er duidelijke regels aan of je maakt de VAR-scheidsrechter doorslaggevend. Nu is het een lachertje.
Wizard
Beheerder
 
Berichten: 4998
Geregistreerd op: 28-07-2009 11:55

Vorige

Keer terug naar Wedstrijden

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten