Ondertussen bij DKV...

› andere clubs en andere spelletjes

Moderators: Beheerders, Fanmasters

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Thinkman » 24-11-2020 21:02

Zó zeg...wát een hypocrisie en arrogantie van de gemeente Leeuwarden.

Jarenlang maakt ze er zelf een gigantische puinhoop van, smijt ongecontroleerd met miljoenen, drukt al zwetsend zonder enige business case alles er maar door...en als dan eindelijk (terecht) het luchtkastelen kaartenhuis in elkaar dondert, snel de schuld via de pers bij de projectontwikkelaar neerleggen! Walgelijk.

De lokale media en politici doen verder waar ze heel goed in zijn: helemaal niets. Doodzwijgen dit debacle.


Gemeente Leeuwarden komt met schadeclaim tegen ontwikkelaar Wyckerveste vanwege Cambuurstadion
24 nov 2020 -
Gemeente Leeuwarden wil de schade die is ontstaan door het terugtrekken van Wyckerveste als ontwikkelaar van het nieuwe Cambuurstadion, verhalen op de projectontwikkelaar. Dat meldt het gemeentebestuur in een brief.


Omrop Fryslân
De gemeente stelt de Stichting Ontwikkeling Cambuur (SOC) in de brief aansprakelijk voor de kosten die gemaakt zijn en nog gemaakt zullen worden. "Nu al is duidelijk dat de schade aanzienlijk zal zijn", staat in de brief. Wethouder Hein de Haan kan nu nog niet zeggen hoe groot de schade precies is, laat hij weten. Dat moet nog geïnventariseerd worden.

De gemeente Leeuwarden hoopt nog op een doorstart, maar de bouw van het nieuwe Cambuurstadion is voorlopig van de baan, nu Wyckerveste zich heeft teruggetrokken. De ontwikkelaar zou de business case voor de bouw van het nieuwe stadion niet rond kunnen krijgen.

Eerder werd al duidelijk dat de gemeente de werkzaamheden die al van start waren gegaan, nu aan het afronden is. Het gaat dan om de inrichting van de openbare ruimte en de aanleg van het parkeerterrein op De Zwette. Bouwgroep Dijkstra Draisma realiseert de supermarkten Jumbo en Aldi volgens de afspraken. Die zullen in het voorjaar van 2021 de deuren openen.
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2358
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Kaz_SCH » 25-11-2020 13:50

Een rechtzaak lijkt me uitstekend, dan is er tenminste een keer een bevoegde en onafhankelijke partij die het hele zootje eens tegen het licht houdt.
Avatar gebruiker
Kaz_SCH
Wereldspeler
 
Berichten: 1220
Geregistreerd op: 11-05-2006 09:50

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor hhage » 25-11-2020 15:26

Een gat van 13,3 miljoen op 44 miljoen in de begroting, en Wyckerveste eist ook nog 3 miljoen mocht er een nieuwe ontwikkelaar komen. Lijkt met dat het een moeilijk verhaal gaat worden voor Leeuwarden. Hup Wyckerveste!!!
hhage
Basisspeler
 
Berichten: 696
Geregistreerd op: 18-07-2015 13:05

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Satyr » 26-11-2020 08:22

En nu ook intern gezeur? De erevoorzitter zou terug komen, wat niet echt lekker ligt.
Avatar gebruiker
Satyr
Superster
 
Berichten: 2256
Geregistreerd op: 01-02-2005 16:02

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor hhage » 26-11-2020 15:21

Wat een bende daar. Dat heeft omrop fryslan nog lang onder de pet weten te houden. Dat is bij ons wel anders bij elk wissewasje proberen ze een rel te veroorzaken.
hhage
Basisspeler
 
Berichten: 696
Geregistreerd op: 18-07-2015 13:05

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Thinkman » 26-11-2020 20:24

hhage schreef:Wat een bende daar. Dat heeft omrop fryslan nog lang onder de pet weten te houden. Dat is bij ons wel anders bij elk wissewasje proberen ze een rel te veroorzaken.


De logische ineenstorting van het op leugencement gebouwde luchtkasteel 'Cambeerput' wordt door die oude voorzitter Smid en zijn clan geweten aan de incompetentie van die Vd Belt. Die liet de zaak op zijn beloop terwijl allang duidelijk was dat het één grote kansloze bende was.

De LC, OF en andere media hielden zich maandenlang (!) braaf aan de omerta, de zwijgplicht als het gaat over nare berichten over cambuur. Maar nu is de bom gebarsten en moeten ze wel.

Smid denkt dat hij het varkentje (=de burger nogmaals laten keihard laten betalen voor een nieuw stadion; het huidige kostte cambuur slechts 45 eurocent.. plus kwijtschelding miljoenenschuld...) wel kan wassen want hij is Zwetser Smid. Hij kan vd Belt niet uitstaan en heeft nu genoeg vriendjes (incl zwager!) binnen het SB om de macht over te nemen.

Vd Belt voelt zich keihard genaaid en is he-le-maal klaar met die club.

Ik begrijp dat wel.
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2358
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Vorige

Keer terug naar Sport overig

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten

cron