Ondertussen bij DKV...

› andere clubs en andere spelletjes

Moderators: Beheerders, Fanmasters

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Thinkman » 24-11-2020 21:02

Zó zeg...wát een hypocrisie en arrogantie van de gemeente Leeuwarden.

Jarenlang maakt ze er zelf een gigantische puinhoop van, smijt ongecontroleerd met miljoenen, drukt al zwetsend zonder enige business case alles er maar door...en als dan eindelijk (terecht) het luchtkastelen kaartenhuis in elkaar dondert, snel de schuld via de pers bij de projectontwikkelaar neerleggen! Walgelijk.

De lokale media en politici doen verder waar ze heel goed in zijn: helemaal niets. Doodzwijgen dit debacle.


Gemeente Leeuwarden komt met schadeclaim tegen ontwikkelaar Wyckerveste vanwege Cambuurstadion
24 nov 2020 -
Gemeente Leeuwarden wil de schade die is ontstaan door het terugtrekken van Wyckerveste als ontwikkelaar van het nieuwe Cambuurstadion, verhalen op de projectontwikkelaar. Dat meldt het gemeentebestuur in een brief.


Omrop Fryslân
De gemeente stelt de Stichting Ontwikkeling Cambuur (SOC) in de brief aansprakelijk voor de kosten die gemaakt zijn en nog gemaakt zullen worden. "Nu al is duidelijk dat de schade aanzienlijk zal zijn", staat in de brief. Wethouder Hein de Haan kan nu nog niet zeggen hoe groot de schade precies is, laat hij weten. Dat moet nog geïnventariseerd worden.

De gemeente Leeuwarden hoopt nog op een doorstart, maar de bouw van het nieuwe Cambuurstadion is voorlopig van de baan, nu Wyckerveste zich heeft teruggetrokken. De ontwikkelaar zou de business case voor de bouw van het nieuwe stadion niet rond kunnen krijgen.

Eerder werd al duidelijk dat de gemeente de werkzaamheden die al van start waren gegaan, nu aan het afronden is. Het gaat dan om de inrichting van de openbare ruimte en de aanleg van het parkeerterrein op De Zwette. Bouwgroep Dijkstra Draisma realiseert de supermarkten Jumbo en Aldi volgens de afspraken. Die zullen in het voorjaar van 2021 de deuren openen.
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2368
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Kaz_SCH » 25-11-2020 13:50

Een rechtzaak lijkt me uitstekend, dan is er tenminste een keer een bevoegde en onafhankelijke partij die het hele zootje eens tegen het licht houdt.
Avatar gebruiker
Kaz_SCH
Wereldspeler
 
Berichten: 1229
Geregistreerd op: 11-05-2006 09:50

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor hhage » 25-11-2020 15:26

Een gat van 13,3 miljoen op 44 miljoen in de begroting, en Wyckerveste eist ook nog 3 miljoen mocht er een nieuwe ontwikkelaar komen. Lijkt met dat het een moeilijk verhaal gaat worden voor Leeuwarden. Hup Wyckerveste!!!
hhage
Basisspeler
 
Berichten: 746
Geregistreerd op: 18-07-2015 13:05

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Satyr » 26-11-2020 08:22

En nu ook intern gezeur? De erevoorzitter zou terug komen, wat niet echt lekker ligt.
Avatar gebruiker
Satyr
Superster
 
Berichten: 2295
Geregistreerd op: 01-02-2005 16:02

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor hhage » 26-11-2020 15:21

Wat een bende daar. Dat heeft omrop fryslan nog lang onder de pet weten te houden. Dat is bij ons wel anders bij elk wissewasje proberen ze een rel te veroorzaken.
hhage
Basisspeler
 
Berichten: 746
Geregistreerd op: 18-07-2015 13:05

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Thinkman » 26-11-2020 20:24

hhage schreef:Wat een bende daar. Dat heeft omrop fryslan nog lang onder de pet weten te houden. Dat is bij ons wel anders bij elk wissewasje proberen ze een rel te veroorzaken.


De logische ineenstorting van het op leugencement gebouwde luchtkasteel 'Cambeerput' wordt door die oude voorzitter Smid en zijn clan geweten aan de incompetentie van die Vd Belt. Die liet de zaak op zijn beloop terwijl allang duidelijk was dat het één grote kansloze bende was.

De LC, OF en andere media hielden zich maandenlang (!) braaf aan de omerta, de zwijgplicht als het gaat over nare berichten over cambuur. Maar nu is de bom gebarsten en moeten ze wel.

Smid denkt dat hij het varkentje (=de burger nogmaals laten keihard laten betalen voor een nieuw stadion; het huidige kostte cambuur slechts 45 eurocent.. plus kwijtschelding miljoenenschuld...) wel kan wassen want hij is Zwetser Smid. Hij kan vd Belt niet uitstaan en heeft nu genoeg vriendjes (incl zwager!) binnen het SB om de macht over te nemen.

Vd Belt voelt zich keihard genaaid en is he-le-maal klaar met die club.

Ik begrijp dat wel.
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2368
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor hhage » 01-02-2021 15:35

1 februari zou er meer nieuws komen, dat is het nu. Eigenlijk is er volgens mij niets veranderd, ze hebben naaar buiten gebracht dat Van Wijnen het wel wil doen, dat was 2 maanden geleden ook het geval. Hoe ze het willen doen is nog steeds niet duidelijk, volgens Friese Poort ligt er nog geen overeenkomst en is dat nog ver weg, ook wat Dijkstra Draisma te betekenen heeft is niet bij Dijkstra-Draisma bekend.
hhage
Basisspeler
 
Berichten: 746
Geregistreerd op: 18-07-2015 13:05

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Stiffie » 01-02-2021 19:55

Er is weer nieuws over het stadion. Roelof Faber (een fan van de club uit Leeuwarden overigens) van Van WIjnen Noord wil doorgaan met de ontwikkeling van een nieuw stadion. ,,We hebben ons gericht op het stadion. En volgens ons is de businesscase rond te krijgen”. Remco Meijerink, voorzitter van het college van bestuur van het ROC heeft wel gesproken met van WIjnen maar geeft aan dat er nog geen concreet voorstel ligt. Het gat in vraag en aanbod met Wyckerveste was in november nog miljoenen.

Wel stelt Mijering een ultimatum. Voor Friese Poort dringt de tijd. „We willen voor 1 maart een bepaalde mate van zekerheid hebben, voor 1 april moeten er handtekeningen gezet zijn onder een overeenkomst.” Als er niet snel duidelijkheid is, dan gaat het ROC op zoek naar een andere plek voor nieuwbouw, liet Meijerink in een eerder stadium al weten.

Wyckerveste kreeg de businesscase in 7 jaar niet rond. Het zou verrekte knap zijn als Van Wijnen het binnen 2 maanden wel rond krijgt.

Overigens weet Bouwgroep Dijkstra Draisma, hoofdsponsor, voormalig SOC lid en 'concullega' van Van WIjnen nog niets van de plannen. Dat is opmerkelijk. De gemeente moet de plannen nog bekijken.

Van Wijnen stelt ‘in goed overleg’ te zijn met Wyckerveste en verwacht er later deze week met de opgestapte ontwikkelaar ‘uit te komen’. De reactie van Wyckerveste is nog niet bekend.
Born to party, forced to work
Stiffie
Superster
 
Berichten: 2301
Geregistreerd op: 02-12-2002 21:53

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Stiffie » 03-02-2021 19:54

hhage schreef:1 februari zou er meer nieuws komen, dat is het nu. Eigenlijk is er volgens mij niets veranderd, ze hebben naaar buiten gebracht dat Van Wijnen het wel wil doen, dat was 2 maanden geleden ook het geval. Hoe ze het willen doen is nog steeds niet duidelijk, volgens Friese Poort ligt er nog geen overeenkomst en is dat nog ver weg, ook wat Dijkstra Draisma te betekenen heeft is niet bij Dijkstra-Draisma bekend.


Deze conclusie klopt. Van Wijnen zou deze maand meer duidelijkheid bieden over een eventuele overname van de SOC, maar liet maandagavond aan de gemeente Leeuwarden weten meer tijd nodig te hebben. ,,We hebben op een rijtje gezet wat de kosten zijn en welke opbrengsten nodig zijn en zien daar wel perspectief in”, zegt Faber. ,,Maar nu moeten we nog met de betrokken partijen in overleg, de potentiële huurders, om te zien of zij ook hiermee verder willen.”

ROC Friese Poort, een van de grootste en belangrijkste huurders, wil graag voor 1 maart duidelijkheid. ,,We willen graag naar het stadion en denken constructief mee”, zegt bestuurder Remco Meijerink. ,,Maar we willen ook graag verder met onze huisvesting. We zitten nu in een gebouw aan de Wilaarderburen dat al vervangen had moeten worden. Het stadion is nu onze nummer één-locatie, maar op 1 maart hakken wij de knoop door. Als er dan geen haalbare vooruitzichten voor ons zijn, richten wij ons op andere projecten.”

De tijd dringt dus voor Faber van Van Wijnen Noord.
Born to party, forced to work
Stiffie
Superster
 
Berichten: 2301
Geregistreerd op: 02-12-2002 21:53

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor hhage » 04-02-2021 19:22

Zonder Friese Poort komt dat stadion er sowieso niet, hopelijk vindt de Friese poort een andere locatie die ze wel zekerheid geeft om de nieuwe school zo snel mogelijk te betrekken, ze zij ook al eerder afgehaakt, omdat het te lang duurde.
hhage
Basisspeler
 
Berichten: 746
Geregistreerd op: 18-07-2015 13:05

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Thinkman » 04-02-2021 22:26

Remco Meijerink, voorzitter van het college van bestuur van ROC Friese Poort, is natuurlijk wel één van de grootste slapjanussen van het hele stel.

Elke keer eiste hij zekerheid voor een bepaalde deadline want de school moet aan de belangen van haar leerlingen denken.
Al jaren lang solt hij echter met die leerlingen door stééds weer toe te geven aan nieuwe, waardeloze "deadlines".
Die leerlingen zitten nog steeds in tijdelijke complexen dankzij Remco.

Kennelijk vindt Remco een nieuw stadion stiekem belangrijker dan de leerlingen.
Dat hij hun belangen verkwanseld is al jaren een feit. Dat hij geen karakter en ruggengraat toont helaas ook.

1 maart is nu geroepen als nieuwe deadline voor zekerheid.

De volgende deadline zal wel op 1 april zijn...
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2368
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor pes5 » 05-02-2021 16:12

Ingezonden briefje richting LC?
pes5
Beheerder
 
Berichten: 2916
Geregistreerd op: 10-07-2006 15:00
Woonplaats: Heerenveen

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Thinkman » 04-03-2021 17:38

Thinkman schreef:Remco Meijerink, voorzitter van het college van bestuur van ROC Friese Poort, is natuurlijk wel één van de grootste slapjanussen van het hele stel.

Elke keer eiste hij zekerheid voor een bepaalde deadline want de school moet aan de belangen van haar leerlingen denken.
Al jaren lang solt hij echter met die leerlingen door stééds weer toe te geven aan nieuwe, waardeloze "deadlines".
Die leerlingen zitten nog steeds in tijdelijke complexen dankzij Remco.

Kennelijk vindt Remco een nieuw stadion stiekem belangrijker dan de leerlingen.
Dat hij hun belangen verkwanseld is al jaren een feit. Dat hij geen karakter en ruggengraat toont helaas ook.

1 maart is nu geroepen als nieuwe deadline voor zekerheid.

De volgende deadline zal wel op 1 april zijn...Remco Meijerink, de Rubberen Robbie onder de ruggegraatlozen, is weer diep door de knieen gegaan. Werkelijk nog nooit zo'n karakterloze slapjanus gezien: De inhoudsloosheid past prima bij zijn eerdere gekruip. Een aanfluiting voor het onderwijs, maar een heerlijke speelbal voor de ambtelijke en bouwkliek.

De Friese Poort en Van Wijnen Noord hebben een principe-akkoord (dus onveranderd, geen akkoord) over de komst van de school naar een nieuw te bouwen Cambuurstadion. Dat zegt Remco Meijerink, voorzitter van het college van bestuur van de Friese Poort.
Door het akkoord is de kans dat het stadion alsnog gebouwd wordt, een stuk groter geworden. Immers, de Friese Poort geldt als grote huurder van het nieuwe stadion. Het huurcontract draagt zo’n tien tot twaalf miljoen euro bij aan de bouwkosten van het stadion. De bouwkosten voor het stadion lagen tot nu toe rond de 44 miljoen euro.
Meijerink heeft wel een aantal voorwaarden gesteld, zo moet er dit jaar nog begonnen worden met de bouw. En het stadion moet op 1 juli 2023 klaar zijn. Voor de 26e keer stelt de clown loze "voorwaarden".
Vorige maand werd definitief duidelijk dat Van Wijnen het stadion als ontwikkelaar wil bouwen. Van Wijnen neemt die taak over van Wyckerveste, de projectontwikkelaar die in november de handdoek in de ring gooide omdat het de financiering van de plannen niet rond kreeg.
,,We zijn op hoofdlijnen akkoord met Van Wijnen en ik verwacht dat het de komende maand tot een huurovereenkomst komt. Wij hebben er vertrouwen in dat het stadion gerealiseerd wordt”, reageert Meijerink. ,,Maar er moeten nog wel wat hobbels genomen worden.”,,Dit is goed nieuws, en daar zijn we blij mee”, reageert Ard de Graaf, algemeen directeur van Cambuur. ,,Dit is een hele belangrijke stap die genomen moest worden. Er moet nog veel gebeuren, maar daar kunnen we nu wel verder mee.” Er is dus NIETS gebeurt, alleen het spel gaat door en Meijerink blijft de lafbek uithangen.
,,Hoe belangrijk dit is? Het is een belangrijke stap. Alleen we weten dat er nog veel stappen gezet moet worden voordat er echt honderd procent duidelijkheid is dat het stadion er komt. Maar dit is een heel belangrijke stap”, zegt Arjen Oosting, directeur projectontwikkeling van Van Wijnen Noord.Papegaai.
Het principe-akkoord met de Friese Poort is niet de enige positieve ontwikkeling, aldus Oosting. ,,Met de voormalige projectontwikkelaar Wyckerveste hebben we een intentieovereenkomst gesloten.” Wyckerveste gaf eind vorig jaar aan zo’n drie miljoen euro te willen hebben voor de planontwikkeling van het stadion en het WTC gebied. Ook heeft de Limburgse projectontwikkelaar opties op de grond waar het stadion op moet worden gebouwd. ,,Ik ga niet praten over bedragen en de inhoud van de intentieovereenkomst”, zegt Oosting. ,,Het belangrijkste is dat er weer energie in het project zit. Nee, lucht!
Met andere belanghebbenden zoals het WTC, Cambuur en de gemeente Leeuwarden is Van Wijnen Noord nog in gesprek. ,,Dit is de eerste fase, uiteindelijk kijken we naar de totale ontwikkeling van het gebied. Het is een complexe opgave, en daar hebben we alle partijen voor nodig om het te realiseren.”
Zo, we zitten alweer in "de eerste fase", en nog net zoveel "zekerheid".


Remco Meijerink je bent een trieste clown. Stop dit circus.
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2368
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor hhage » 11-03-2021 19:07

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/97 ... leden.html

Bij Omrop Fryslan blijft het nog stil met dit nieuws, terwijl nadat bekend was dat Hamstra een stap in zijn carrière wilde maken Arjen de Boer niet wist hoe snel hij richting Heerenveen moest komen, en met verkeerde feiten de schuld bij Heerenveen legde en Heerenveen zo weer negatief in de regionale media komt.
hhage
Basisspeler
 
Berichten: 746
Geregistreerd op: 18-07-2015 13:05

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor HUNTELAAR » 11-03-2021 19:23

Tja triest. Het is een grote Cambuur kliek daar.
HUNTELAAR
Basisspeler
 
Berichten: 773
Geregistreerd op: 25-02-2005 19:49

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor diepFries » 12-03-2021 12:04

hhage schreef:https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/970961/explosieve-situatie-bij-cambuur-de-jong-en-booy-verbinden-lot-aan-directieleden.html

Bij Omrop Fryslan blijft het nog stil met dit nieuws, terwijl nadat bekend was dat Hamstra een stap in zijn carrière wilde maken Arjen de Boer niet wist hoe snel hij richting Heerenveen moest komen, en met verkeerde feiten de schuld bij Heerenveen legde en Heerenveen zo weer negatief in de regionale media komt.
Het is maar net wat je onder 'blijft het nog stil' verstaat...

10 mrt 2021 - 10:51 Sponsoaren en supporters Cambuur easkje opstappen stichtingsbestjoer
In case of doubt, make it sound convincing
Avatar gebruiker
diepFries
Superster
 
Berichten: 1637
Geregistreerd op: 05-06-2007 12:12
Woonplaats: Groningen

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Thinkman » 12-03-2021 14:15

diepFries schreef:Het is maar net wat je onder 'blijft het nog stil' verstaat...

10 mrt 2021 - 10:51 Sponsoaren en supporters Cambuur easkje opstappen stichtingsbestjoer


Geen woord hierin over dat brulaapje Henk en Foekje Huilboy dreigen met opstappen als het niet precies zo gaat als zij willen...

Het héle verhaal vertellen blijft moeilijk, dat hebben we in het Hamstra verhaal wel ervaren, maar vooral in de stadion soap.
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2368
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor diepFries » 12-03-2021 19:06

Thinkman schreef:[...]

Geen woord hierin over dat brulaapje Henk en Foekje Huilboy dreigen met opstappen als het niet precies zo gaat als zij willen...

Het héle verhaal vertellen blijft moeilijk, dat hebben we in het Hamstra verhaal wel ervaren, maar vooral in de stadion soap.
Wellicht ook omdat het betreffende artikel ruim een dag ouder is. Inmiddels nieuwe ontwikkelingen, het stichtingsbestuur opgestapt.

12 mrt 2021 - 17:56 Stiftingsbestjoer Cambuur stapt op, nije leden foar Ried fan Kommissarissen

P.S. voor zover je daar aan twijfelt, wat mij betreft blijft Cambuur lekker in de KKD en gaat dat nieuwe stadion ook niet door. Het lijkt me daarbij echter onnodig zelf continu een calimero-hoedje op te zetten. Als het allemaal zo klip en klaar, frauduleus, schandalig, etc.,is, maak er dan zelf een goed verhaal van en lever dat aan bij relevante pers.
In case of doubt, make it sound convincing
Avatar gebruiker
diepFries
Superster
 
Berichten: 1637
Geregistreerd op: 05-06-2007 12:12
Woonplaats: Groningen

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Thinkman » 12-03-2021 21:03

diepFries schreef: Als het allemaal zo klip en klaar, frauduleus, schandalig, etc.,is, maak er dan zelf een goed verhaal van en lever dat aan bij relevante pers.


Beetje rare insinuatie diepFries... Dat verhaal heb ik overigens al eens gedaan, maar ook dat is jou ongetwijfeld ontgaan.
Nul reactie overigens van die 'relevante pers'.
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2368
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor hhage » 13-04-2021 14:11

Bij promotie van Cambuur, ben ik benieuwd wat Omrop Fryslan doet met het cambuur journaal? Van clubs in de eredivisie konden ze immers geen journaal maken...
hhage
Basisspeler
 
Berichten: 746
Geregistreerd op: 18-07-2015 13:05

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Feanfan 1 » 17-04-2021 12:49

Mag hopen dat de terugkeer van DKV naar de Eredivisie maar voor één seizoen is.
Hebben ze gezegd "terug waar we horen" Pfff, SInds de invoering van de Eredivisie in 1956 hebben ze maar 7 jaar in de Eredivisie gespeeld. Dus van de 65 jaar hebben 58 jaar in de Toto-divisie, Jupiler League, Keuken Kampioen Divisie enz. gespeeld.

Inderdaad, eind volgend seizoen terug waar ze horen. In de eerste divisie
Feanfan 1
Superster
 
Berichten: 7002
Geregistreerd op: 11-07-2003 12:37

Vorige

Keer terug naar Sport overig

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten