Technische en medische staf

› over mensen die al horen bij de club

Moderators: Beheerders, Fanmasters

Re: Technische en medische staf

Berichtdoor Marça » 30-08-2020 10:19

Vergeet niet dat een spits met zo'n track record gewoon geld kost, hè? Denk dat er bij Hamstra (die vaak rationeel handelt) toch wel wat frustratie zit over afgelopen transferperiodes waarin hij geen spits heeft weten vast te leggen. In combinatie met positieve sentiment rond Veerman denk ik dat Roozemond ook wel extra positief was over deze transfer.

Niet alleen Kicker meldt het, ook de LC. Dat zijn beide serieuze bronnen die zoiets niet zomaar uit de lucht plukken.
Marça
Superster
 
Berichten: 1803
Geregistreerd op: 02-12-2002 15:50
Woonplaats: ZRH

Re: Technische en medische staf

Berichtdoor Kaz_SCH » 13-11-2020 09:45

https://nos.nl/artikel/2355680-met-glim ... sland.html

Moest ver zoeken voor dit topic, maar wat vind ik dit mooi. Het aanstellen van Jansen als Hoofdtrainer, en de manier waarop hij het invult is echt het beste wat de club de afgelopen jaren overkomen is. Hij doet het op 'z'n eigen manier, maar het geeft mij als supporter een ontzettend herkenbaar gevoel, een gevoel dat er lang een stuk minder was.
Avatar gebruiker
Kaz_SCH
Wereldspeler
 
Berichten: 1217
Geregistreerd op: 11-05-2006 09:50

Re: Technische en medische staf

Berichtdoor Feanfan 1 » 13-11-2020 11:25

Klopt. Er is nu rust in de tent en iedereen kan zich weer focussen op het voetbal
Tenzij PSV onze Gerry Hamstra over wil nemen als John de Jong daar vertrekt naar Italië.
Feanfan 1
Superster
 
Berichten: 6805
Geregistreerd op: 11-07-2003 12:37

Re: Technische en medische staf

Berichtdoor HUNTELAAR » 13-11-2020 20:02

Kan iemand dat stuk in Lc van Sander de vries hier plaatsen?
HUNTELAAR
Basisspeler
 
Berichten: 763
Geregistreerd op: 25-02-2005 19:49

Re: Technische en medische staf

Berichtdoor Onedayflyer » 14-11-2020 11:30

Eigenlijk de moeite niet waard maar vooruit....

Ruim anderhalf jaar Cees Roozemond heeft SC Heerenveen niet vooruit- geholpen. Oude hoofdpijndossiers zijn nog altijd onopgelost. Wanneer wordt er ingegrepen? En door wie?

Het was een interessant proefschrift, dat zo’n twee maanden geleden werd gepubliceerd door de Rijksuniversiteit Groningen, over het functioneren van leden van een raad van commissarissen ten opzichte van de besturen waarop zij toezicht moeten houden.

Belangrijkste conclusie: een kritische houding jegens het te controleren bestuur kan voor commissarissen negatieve gevolgen hebben. Een gespannen relatie met het bestuur bijvoorbeeld of een verminderde werktevredenheid. Met als gevolg dat kritische rvc-leden mogelijk eerder opstappen.

Zo bekeken blijft de rvc van SC Heerenveen vermoedelijk nog wel even zitten.

Een kritische blik op het functioneren van algemeen directeur Cees Roozemond lijkt in ieder geval te ontbreken. De rvc vindt dat de club zowel sportief als financieel op de goede weg is, maar de waarom-vraag blijft vooralsnog onbeantwoord.

De feiten. Sportief verloopt dit seizoen boven verwachting. Een zesde plaats na acht wedstrijden is een even knappe als onverwachte prestatie. Maar sportief op de goede weg? Dat is te opportuun.

Je hoort er, nu de resultaten meezitten, niemand meer over. Maar deze selectie werd met ongelooflijk veel kunst- en vliegwerk samengesteld. Veel versterkingen kwamen laat en potentiële aanwinsten moest Heerenveen laten lopen, omdat er lange tijd niet geïnvesteerd mocht worden.

Een allesbehalve wenselijke situatie, die onlosmakelijk verbonden is met de financiële mogelijkheden. Cees Roozemond heeft daarin de afgelopen anderhalf jaar weinig veranderd. Heerenveen blijft afhankelijk van spelersverkopen om zwarte cijfers te schrijven, precies zoals de jaren ervoor. Nog altijd is het operationele tekort naar verluidt zo’n 6 miljoen euro, zo blijkt uit de jaarcijfers over het boekjaar 2019-2020 die Heerenveen binnenkort presenteert.

Saillant detail: een vergelijkbaar operationeel tekort was voor Roozemond, toen nog als voorzitter van het stichtingsbestuur, aanleiding om de toenmalige rvc en directeur Luuc Eisenga weg te sturen. Inmiddels dringen dezelfde vragen op die twee jaar geleden leidden tot de val van Eisenga.

Wat is de visie van Roozemond? Maar vooral: hoe kunnen de in het strategisch plan ‘Mei-inoar foarút’ gestelde doelen worden bereikt? Hoe wordt bijvoorbeeld het operationele tekort stapsgewijs teruggebracht van 6 naar 2 miljoen euro? De toelichting hierop in het plan – ‘Volgens het aloude economische principe: kosten omlaag, opbrengsten omhoog’ – mag je ronduit summier noemen.

Natuurlijk, er kan niet voorbij worden gegaan aan het coronavirus. Logischerwijs merkt ook Heerenveen de economische impact van de pandemie. Maar hoe paradoxaal het ook klinkt, niet alle coronagevolgen hoeven per se nadelig uit te pakken.

De club verkocht weliswaar een kwart seizoenkaarten minder en mist inkomsten uit losse kaartverkoop. Daar staat tegenover dat Heerenveen beduidend minder uitgaven heeft, zoals de kosten die bij het organiseren van een thuiswedstrijd komen kijken, en dat de club ruim een miljoen euro kreeg uit de NOW-pot van de overheid.

Bovendien loopt het boekjaar tot en met 30 juni. Gezien de uitbraak van het virus halverwege maart, heeft Heerenveen in financieel opzicht weinig last gehad van corona voor de jaarcijfers van 2019-2020.

Roozemond richt zich al heel lang op de huursom van het Abe Lenstra-stadion bij Sportstad Heerenveen. Hij wil dat de jaarlijkse huur met een miljoen euro wordt verminderd. Het is vrijwel uitgesloten dat Sportstad met deze korting akkoord gaat.

Ruimte om zelf te bezuinigen is er nagenoeg niet meer, zei Roozemond onlangs in deze krant. Wat meespeelt is dat de directeur voor zijn aanstelling, in maart vorig jaar, het personeel beloofde dat hij zich hard zou maken voor banenbehoud. Die toezegging woog zwaar bij zijn benoeming.

Roozemond heeft echter geen andere keuze dan saneren. Maar is hij daarvoor de juiste man? Zo ligt er al maanden een voorstel bij de ondernemingsraad van de club, dat moet leiden tot een inkrimping van 12 fte bij het kantoorpersoneel. Roozemond krijgt het er maar niet doorheen.

Nog los daarvan: met deze bezuiniging van hooguit een paar ton is Heerenveen er nog lang niet. Roozemond moet zorgen dat de inkomsten omhooggaan – er werd dit voorjaar eindelijk een hoofdsponsor gestrikt, de grote effecten daarvan zijn pas volgend boekjaar zichtbaar – maar ontkomt er niet aan om dieper te gaan snijden in zijn eigen organisatie.

Dat is pijnlijk, zowel voor individuele medewerkers als voor het sportieve ambitieniveau van de club. En ja, het zijn maatregelen die onherroepelijk ten koste gaan van ‘de rust op de werkvloer’.

De keuze luidt dan ook: ogenschijnlijke rust of realiteit? Want wie dat laatste onder ogen ziet, kan niet anders dan concluderen dat er dagelijks zo’n 16.000 euro uit de clubkas verdampt, de directeur vooralsnog de oplossing niet heeft en zijn rvc de kritische geluiden wegwuift.

Kritiek die overigens wél komt uit het stichtingsbestuur (SB) van Heerenveen, het hoogste cluborgaan, richting de rvc. Het is precies de reden waarom Fedde Pronk onlangs opstapte als voorzitter van het SB, geheel in lijn met het proefschrift van de Rijksuniversiteit Groningen.

Vraag is nu wanneer er ingegrepen wordt bij Heerenveen. En, niet onbelangrijk, door wie?

Langzaam is het Abe Lenstra-stadion immers verworden tot een poel stilstaand water – en iedereen weet wat daarmee gebeurt.

Vroeg of laat begint het te stinken.
SIG is leeg. PM me wanneer je hier reclame wil :-)
Avatar gebruiker
Onedayflyer
Basisspeler
 
Berichten: 858
Geregistreerd op: 06-09-2005 20:43

Re: Technische en medische staf

Berichtdoor Thinkman » 14-11-2020 13:01

Inderdaad. De moeite niet waard. Broddelwerk.
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2356
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: Technische en medische staf

Berichtdoor hhage » 14-11-2020 15:45

De regionale media is hier dramatisch, Dit soort stukjes komen altijd wanneer er sportief resultaten worden geboekt en de positieve flow erin zit. Dit stukje schreven ze jaren geleden ook al. Stof eraf en opnieuw publiceren. Meer kunnen ze niet, een gedegen onderzoek naar het cambuurstadion mis ik nog...
hhage
Basisspeler
 
Berichten: 680
Geregistreerd op: 18-07-2015 13:05

Re: Technische en medische staf

Berichtdoor HUNTELAAR » 15-11-2020 08:42

hhage schreef:De regionale media is hier dramatisch, Dit soort stukjes komen altijd wanneer er sportief resultaten worden geboekt en de positieve flow erin zit. Dit stukje schreven ze jaren geleden ook al. Stof eraf en opnieuw publiceren. Meer kunnen ze niet, een gedegen onderzoek naar het cambuurstadion mis ik nog...


Ja dat is toch ongelofelijk eigenlijk.
Omrop Fryslan is een dikke cambuur kliek, Geert van Tuinen zit (maar al te graag) dik in de buse bij Henk de Jong.

Dat onderzoek naar het cambuurstadion, het gaat ook om ons geld.. dat moet toch af te dwingen zijn?
Zeker in deze tijd lijkt met me bijna onverantwoord om al dat gemeenschap geld daar in te pompen.
HUNTELAAR
Basisspeler
 
Berichten: 763
Geregistreerd op: 25-02-2005 19:49

Re: Technische en medische staf

Berichtdoor pes5 » 15-11-2020 10:09

Dat is wel echt zo inderdaad. Ik houd daar nornaal niet zo van om dat te zeggen, maar bij OF is het absoluut waar.

In de Sportcast ook weer:

Geert, wat vind jij ervan dat de tribunes bij Heerenveen misschien vermoemd worden naar Riemer en Foppe?

Geert: Cambuur Cambuur Cambuur.

Geeft geeneens antwoord op de vraag.

Arjen de Boer er wat bij te stoken. Triest zootje is het.
pes5
Beheerder
 
Berichten: 2833
Geregistreerd op: 10-07-2006 15:00
Woonplaats: Heerenveen

Vorige

Keer terug naar Spelers & staf

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast