17-08-2019: FC Emmen - sc Heerenveen (2-0)

› je eigen voor- en nabeschouwingen

Moderators: Beheerders, Fanmasters

Re: 17-08-2019: FC Emmen - sc Heerenveen (20:45)

Berichtdoor hhage » 17-08-2019 22:44

cootje schreef:Goed stuk Crash. De spijker op zijn kop.


Slecht stuk,eerste 2 wedstrijden redelijk resultaat de 3de verliezen we en dan schrijft hij dat het tijd is om de balans op te makem na 3 wedstrijden en alle spelers afbranden. Waarom de balans niet opmaken na 2 4 of 5 wedstrijden?lekker makkelijk zo na een verlies partij. Hadden we gewonnen dan had hij het vast niet een goed moment gevonden om de balans op te maken..
hhage
Basisspeler
 
Berichten: 920
Geregistreerd op: 18-07-2015 13:05

Re: 17-08-2019: FC Emmen - sc Heerenveen (2-0)

Berichtdoor zweed1 » 17-08-2019 22:57

Ben het wel eens met @crash. Het team is nog steeds niet compleet. Er zijn 11 spelers vertrokken en maar 3 spelers gehaald en 2 gehuurd.

Hamstra heeft goed verkocht maar het inkopen gaat hem veel minder af. Idd rechtsback al lang duidelijk dat er iemand bijmoet, dan haal je voor 1 jaar een speler die nog niet fit is (zegt ook wat over de motivatie van die speler !!). Dus die doet maximaal 30 potjes mee.

Verder bij vertrek Schaars zou er al een verdedigende middenvelder gehaald worden, niet gebeurd. Vlap weg niet vervangen, idem dito Rienstra.

Verder vreemd dat Hornkamp mocht vertrekken en hij tot het laatste moment wil pokeren met Buitink. Slim van Vitesse dat wordt de hoofdprijs betalen of doorgaan met Odgaard. Plan B bestaat schijnbaar niet.

Hamstra moet opschieten want dit kan zo niet.

Inmiddels dit jaar 20 miljoen verkocht en 2 miljoen bespaart op dure salarissen maar lukt schijnbaar niet om een deel daarvoor aan te wenden voor de selectie.

Ongeacht de ondergrond moet je geen moeite hebben met een KKD team als Emmen, daar lopen eigenlijk uitsluitend bij Groningen mislukte spelers rond.
Avatar gebruiker
zweed1
Superster
 
Berichten: 2097
Geregistreerd op: 05-05-2007 22:51
Woonplaats: Karlstad, Zweden/Hoogmade, Nederland

Re: 17-08-2019: FC Emmen - sc Heerenveen (2-0)

Berichtdoor Feanfan 1 » 17-08-2019 23:46

We hebben gewoon een matig team, dat zag je al in de voorbereiding tegen Mechelen, Sankt Pauli en Sunderland. Tegen Heracles ging het heel goed (waren wij goed of zij slecht?), maar tegen een voor Feyenoord met een half B-elftal 1-1 spelen is op papier goed, maar in de praktijk niet zo goed

Benieuwd waar Hamstra nog mee op de proppen komt, want dat is kwalitatief, maar zeker kwantitatief nodig
Feanfan 1
Superster
 
Berichten: 7695
Geregistreerd op: 11-07-2003 12:37

Re: 17-08-2019: FC Emmen - sc Heerenveen (2-0)

Berichtdoor Superfries1994 » 18-08-2019 01:01

Ik vond Floranus dan weer niet zo slecht (behalve bij de 2-0). Zat er toch aardig vaak nog tussen. Bruijn, Ejuke en Odgaard vielen tegen en de laatstgenoemde werd ook te weinig bereikt, maar met de ballen die hij kreeg, deed hij dan ook weer veel te weinig. Met de bal aan de voet is het wel héél erg beperkt, waardoor hij op dit moment misschien beter als pinchhitter gebruikt kan worden met zijn fysiek en kopkracht. Maar dan moet Hamstra nu wel vaart zetten achter de spits, die eigenlijk deze week gewoon moet komen. Want als die jongen pas de laatste week komt, dan hebben we al een zesde deel van de competitie gehad voordat zo'n nieuwe aanvaller eens mee kan doen. Voor Mihajlovic moet dan ook nog een oplossing gevonden worden en dan moet je dus al twee nieuwe aanvallers en een goede middenvelder halen. En eigenlijk had daar ook nog een linksback bij gemogen, want ik ben niet kapot van Woudenberg. Erg traag en kan ook erg weinig met de bal. Zoals gezegd valt Bruijn mij ook niet mee, dat lijkt nog wel een redelijke twijfel te worden, en ook Kongolo is een vraagteken. Fysiek wel sterk, zit er ook goed tussen, maar of zijn techniek voldoende is, dat is wel de vraag. Ook passen gaat niet altijd goed.
Superfries1994
Superster
 
Berichten: 2011
Geregistreerd op: 04-01-2014 19:27

Re: 17-08-2019: FC Emmen - sc Heerenveen (2-0)

Berichtdoor paparazzi » 18-08-2019 01:57

Wat me nog opvalt is dat er in de bovenstaande posts geen enkele wanklank valt te bespeuren over Ejuke.
Een sierlijke voetballer om te zien maar ik vind dat hij zijn acties vaak wat te ver doordrijft.
Een Odgaard heeft helemaal niks aan deze jongen. Diezelfde Odgaard had overigens twee keer moeten scoren maar de bal viel tot tweemaal toe 2 cm langs de verkeerde kant van de paal. Dat is ook wel pech hebben natuurlijk.
Miereneukert!
Avatar gebruiker
paparazzi
Superster
 
Berichten: 5120
Geregistreerd op: 17-02-2005 16:38
Woonplaats: Amsterdam

Re: 17-08-2019: FC Emmen - sc Heerenveen (2-0)

Berichtdoor badfrisianboy » 18-08-2019 07:16

Zo dat was even slikken. Had er van te voren iets meer van verwacht.

Emmen begint fel aan de wedstrijd en scoort al vroeg in de wedstrijd en dan krijgt onze club een klein tikje om te verwerken, terwijl Emmen daardoor een boost krijgt en bij hun opeens alles lukt. Emmen stopte ontzettend veel energie in die eerste helft en onze spelers hadden moeite met de vele lopende mensen van Emmen en met name de opkomende backs. Een goed leermoment voor onze jonge ploeg.

In de eerste twee wedstrijden speelden we vanuit een goede organisatie maar was het aanvallend gezien in balbezit nog moeizaam. Eigenlijk zag je tegen Emmen ook dat het in balbezit erg mager is. Deels omdat de opbouw van achteruit te traag is en er te weinig spelers van achteruit zijn die een goede opbouw kunnen verzorgen. Met Floranus en Woudenberg heb je twee backs die aanvallend gezien geen bijdrage leveren aan ons aanvalsspel. Voor Kongolo geldt hetzelfde. Ikzelf zie Bruijn, ondanks dat het een sympathieke gast is, ook tekort komen voor dit niveau. Onze manier van spelen lijkt nog niet helemaal duidelijk te zijn voor Ejuke, die qua meeverdedigen nog stappen moet zetten. Odgaard heeft het moeilijk op dit niveau en lijkt handelingssnelheid te missen. Eigenlijk is het een spits voor een elftal wat speelt op de helft van de tegenstander. Maar laten wij nu juist spelen vanuit een gesloten organisatie en meer op de counter. Dus eigenlijk hebben we een spits die niet bij ons systeem past.

Ik vond wel dat de spelers als team bleven voetballen en elkaar op het veld niet in de steek lieten. Qua organisatie was het beslist minder dan voorgaande wedstrijden, maar ik was wel blij dat de spelers elkaar niet lieten vallen en bleven werken voor een goed resultaat. Met de teamgeest zit het wel goed dit seizoen. Dat de uitvoering dan eens te wensen overlaat hoort ook bij een (te) jong team in opbouw.

Na één nederlaag geen reden tot paniek en eveneens geen reden om de ploeg af te gaan kraken. Wel een mooi leermoment om aan de zwakke punten te blijven werken. Qua aankopen zal er nog wat bij moeten. Wat mij betreft een spits die past bij ons systeem, een creatieve 10, een fysiek sterke verdedigende middenvelder en een linksback met opbouwende kwaliteiten die ook goed mee op kan komen om een minder voorspelbaar aanvalsspel te krijgen.

Gerry is ongetwijfeld bezig. Laat hem zijn werk doen en laten wij ondertussen als supporters vol achter de ploeg blijven staan. Van negativiteit is nog nooit een speler beter gaan spelen. Bovendien jaagt negativisme supporters en sponsoren van onze tribune en maakt het dat mensen niet meer bij onze club willen horen. Dat moeten we ten allen tijde zien te voorkomen.

ÉÉN MET HEERENVEEN
badfrisianboy
Basisspeler
 
Berichten: 994
Geregistreerd op: 05-07-2015 20:02

Re: 17-08-2019: FC Emmen - sc Heerenveen (2-0)

Berichtdoor Janneman » 19-08-2019 01:02

Ik vond het matig, met tegenslag moet deze ploeg toch leren omgaan. Verder klopt het verhaal hierboven grotendeels en viel vooral de aanval me tegen. Hamstra mag nog wel even aan het shoppen want wat we nu hebben is wel goed maar bij blessureleed en dergelijke is er geen goede vervanging.
scheerenveen.supporterswereld.nl
Avatar gebruiker
Janneman
Superster
 
Berichten: 3673
Geregistreerd op: 29-12-2006 16:36

Re: 17-08-2019: FC Emmen - sc Heerenveen (2-0)

Berichtdoor Appie_M » 22-08-2019 10:02

Man man man, de voetbalwereld leeft echt bij de waan van de dag. Na Heracles en Feyenoord was iedereen vol optimisme en groeiden de bomen tot in de hemel. Nu na één slechte wedstrijd kunnen is alles opeens ruk en klote en klopt er helemaal niks meer van? Hou toch op.

Het is een jong team en met jonge jongens weet je één ding: die willen nog wel eens grillig zijn. Dat betekent dat ze goede wedstrijden zullen spelen zoals tegen Heracles, maar helaas ook een aantal mindere zoals tegen Emmen. Dus er zullen dit seizoen nog wel een paar vergelijkbare tegenslagen als tegen Emmen volgen. Wat echter belangrijk is om te onthouden, is dat jonge jongens vaak met uitstek gevoelig zijn voor steun van de supporters. Zolang ze hard blijven werken en er voor knokken vind ik dat wij ze die steun ook moeten geven. Calculeer gewoon een paar slechte wedstrijden in en ga er vol achter staan. Gun die jongens wat krediet zolang ze ervoor blijven knokken.

Wij zijn niet meer de nummer 4 van Nederland. Dat was 10 jaar geleden. Wake up people.
Wij zijn Fries, wij zijn één, wij zijn sc Heerenveen!
Avatar gebruiker
Appie_M
Superster
 
Berichten: 2679
Geregistreerd op: 22-05-2012 14:11
Woonplaats: Goutum-Noord

Re: 17-08-2019: FC Emmen - sc Heerenveen (2-0)

Berichtdoor Satyr » 22-08-2019 12:27

Appie_M schreef:Man man man, de voetbalwereld leeft echt bij de waan van de dag. Na Heracles en Feyenoord was iedereen vol optimisme en groeiden de bomen tot in de hemel. Nu na één slechte wedstrijd kunnen is alles opeens ruk en klote en klopt er helemaal niks meer van? Hou toch op


Nee, dat waren gewoon hele fijne uitschieters. Bonuspunten.

Emmen uit is wat Heerenveen vorig jaar als gemiddelde liet zien. Wij gaan het gewoon nog 31x maximaal 50/50 wedstrijden krijgen. Zelfs RKC, Sparta, Fortuna etc thuis zijn geen zekerheden meer.

Ik zou wel heel, heel blij zijn als we iig zaterdag winnen :roll:
Avatar gebruiker
Satyr
Superster
 
Berichten: 2541
Geregistreerd op: 01-02-2005 16:02

Vorige

Keer terug naar Wedstrijden

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 4 gasten