Ondertussen bij DKV...

› andere clubs en andere spelletjes

Moderators: Beheerders, Fanmasters

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor siesta » 01-11-2018 13:18

!
Avatar gebruiker
siesta
Wereldspeler
 
Berichten: 1283
Geregistreerd op: 02-10-2005 12:30
Woonplaats: Amsterdam

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Thinkman » 02-11-2018 13:05

Na geheime (want gaat over ons geld) gesprekken tussen Friese Poort en Gemeente Leeuwarden is de “ruzie” tussen beiden “opgelost”. Met leugens binnengehaald, met belastinggeld weer teruggehaald na de ontmaskering.

Over hoe en wat met de kosten wordt natuurlijk niet naar buiten gebracht, want als burger heb je daar niets mee te maken. Je mag alleen betalen. Duidelijk is wel dat de Friese Poort al net zo graaierig en hypocriet is als Jan Anker. Graaien in de pot van onze belastingcenten voor eigen profijt, dankzij een overheid die niet vies is van misleiding, woordbreuk en misbruik van publieke gelden. De gemeente Leeuwarden laat alle normen en waarden los want het doel heiligt alle middelen. De rekening schuiven ze door naar de belastingbetaler en de middenstand. Henk liegt en bedriegt tot de laatste snik, en de politiek zwijgt en knikt instemmend.

Er is overigens nog geen cent financiering voor het stadion rond, maar kennelijk wordt ook dat risico op de gewone burger afgeschoven.
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2408
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Mackan68 » 04-11-2018 03:03

Woordvoerder van de Friese Poort weet niet wie de financiering van tijdelijke huisvesting op zich neemt bij vertraging van de nieuwbouw, maar gaat akkoord omdat ' het' nu wel zwart op wit staat. Heel bijzonder....
Voetbal, een spel van dood, gladiolen en grijze muizen
Avatar gebruiker
Mackan68
Superster
 
Berichten: 6778
Geregistreerd op: 01-08-2004 14:46
Woonplaats: De 'achterbuurt' van Techum

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Thinkman » 19-12-2018 17:46

Puinhoop maximaal rondom stadionfinanciering.
De provincie staat te trappelen om miljoenen publiek geld te misbruiken voor het moedwillig vernielen van vele middenstanders in Leeuwarden en omliggende gemeentes, het treiteren van buurtbewoners en oneerlijke concurrentie bevorderen, zolang er maar een stadion komt.
Ze kan echter nog niet klakkeloos 5.000.000,- overschrijven omdat zelfs de meest basale stukken gewoon ontbreken. Deinum heeft in de gemeenteraad wat geschreeuwd dat het ooit wel zal komen en probeerde de schuld voor deze bende bij de provincie neer te leggen.


'De provinsje Fryslân kin noch gjin beslút nimme oer in provinsjale bydrage oan it nije Cambuurstadion, omdat sy noch net beskikt oer alle stikken. Dat sei deputearre Klaas Kielstra woansdeitemoarn yn antwurd op fragen fan 50+, PvdA en ChristenUnie.

Neffens Remco van Maurik fan de PvdA is der yn de Steaten de nedige betizing oer it nije Cambuurstadion en de werynrjochting fan it WTC-terrein. Wylst de gemeente Ljouwert seit dat alles yn kalk en semint is, seit deputearre Klaas Kielstra dat er noch net alle stikken hat.

De PvdA fynt dat de provinsje opsjitte moat, mar Kielstra seit dat er noch gjin konkreet foarstel nei de Steaten stjoere kin, omdat noch net alle ôfspraken ûndertekene binne. "De gemeente Leeuwarden en de initiatiefnemers van het stadion zijn aan zet", sa seit hy.

"Frjemd ferhaal"

Jan Waterlander neamde it ferhaal fan de deputearre "frjemd". Waterlander: "De gemeente en de provinsje wize nei inoar, dat is net handich." De ChristenUnie is fan betinken dat Kielstra gau oerlizze moat mei de belutsen wethâlders fan Ljouwert.

Kielstra fynt dat net nedich: "Er ligt een duidelijke marsroute. Wij wachten alleen op de laatste stukken. En neem van mij aan, die belanden niet onder aan de stapel." '
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2408
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: Voetbalacademie sc Heerenveen

Berichtdoor BK2007 » 15-01-2019 20:25

Speelt het dossier stadion DKV nog een rol in de Provinciale Staten verkiezingen in maart eigenlijk ?
Partijen waar je wel of juist niet op moet stemmen ?
Samen maken we de club sterk.
Avatar gebruiker
BK2007
Superster
 
Berichten: 5633
Geregistreerd op: 11-11-2007 18:46

Re: Voetbalacademie sc Heerenveen

Berichtdoor Thinkman » 15-01-2019 21:18

BK2007 schreef:Speelt het dossier stadion DKV nog een rol in de Provinciale Staten verkiezingen in maart eigenlijk ?
Partijen waar je wel of juist niet op moet stemmen ?


Normaliter worden grote dossiers nooit in de maanden vlak voor verkiezingen behandeld om electorale beinvloeding en stemmenkoperij te voorkomen. Tot december was dit ook de stelling van de PS.

Echter in de LC (goh, de spreekbuis van Cambeerput en Henk Deinum) stond afgelopen donderdag ineens dit kleine artikeltje:

Snel besluit provincie
over WTC/Cambuur
LEEUWARDEN


De kans lijkt groot dat de provincie
volgende maand al een besluit
neemt over een miljoenenbijdrage
voor het WTC/Cambuur-gebied in
Leeuwarden. Over twee weken is
eerst het woord aan het college van
gedeputeerde staten. In februari is
het definitieve oordeel vervolgens
aan provinciale staten. Vorige
maand leek besluitvorming in
februari nog taboe. Reden: een
maand later zijn er verkiezingen en
dat kan politici beïnvloeden. Maar
nu gaan er stemmen op om de
knoop toch snel door te hakken.



"Er gaan stemmen op" is dus de bron van dit verhaal.

Waar komen die slappe knietjes ineens vandaan?

Zou Henk Deinum even gebeld hebben met de krant? Of erger nog, met de PS, waar overigens de verantwoordelijke portefeuillehouder voor Financien, Sander de Rouwe, officieel dit dossier heeft overgedragen aan iemand anders.
Reden: zijn broer Dirk Jan (niet de stripfiguur) is directeur bij Dijkstra Draisma, hoofdsponsor en hoe toevallig alweer, de beoogd bouwer van dat stadion (waarschijnlijk tegen de aanbestedingswet maar ssst, hoeft de betalende burger niet te weten!). Dirk Jan wil snel miljoenen verdienen, die jij en ik moeten ophoesten.

Toch behandelen zou politiek huichelachtig zijn en getuigen van diepe minachting voor de burger (die wel moet betalen, maar net als naburig bedrijfsleven er overlast en oneerlijke concurrentie voor terug krijgt, geen ruimte voor tegenprocedures etc).

Als dit nu plotsklaps tóch voor de verkiezingen zou worden behandeld, geeft PS niet alleen toe aan druk van blaaskaak Deinum, maar minacht zij ook de politieke besluitvorming in het algemeen. Eigenlijk ondenkbaar dus.

Tevens geeft zij daarmee toe dat de hele casus (die rammelt aan werkelijk ALLE kanten) slechts tot doel heeft een stadion te realiseren.
Hoe langer er goed over nagedacht en gerekend wordt over dit FINANCIËLE DRAMA in wording, hoe eerder het de prullenbak ingaat. Vandaar die opgeklopte haast bij Cambeerput, de LC en de Leeuwarder politici. "Niet nadenken, betalen!"

Laten we hopen dat de PS niet de ‘mietjes' zijn waar hun buren in het Leeuwarder gemeentehuis hen wel voor uitmaken.

Durven zij nee te zeggen tegen de zwetser Henk Deinum of gaan ze als slappe hondjes voor hem door de knieën?


Wordt vervolgd!
Laatst bijgewerkt door Thinkman op 15-01-2019 22:40, in het totaal 1 keer bewerkt
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2408
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: Voetbalacademie sc Heerenveen

Berichtdoor BK2007 » 15-01-2019 21:25

Het moet toch mogelijk zijn om een paar politieke partijen te mobiliseren dan wel wakker te schudden ?
Dit moet een item worden voor de verkiezingen.
Pagina grote advertenties tegen dit wanbeleid in de LC en Friesch Dagblad.
Samen maken we de club sterk.
Avatar gebruiker
BK2007
Superster
 
Berichten: 5633
Geregistreerd op: 11-11-2007 18:46

Re: Voetbalacademie sc Heerenveen

Berichtdoor Wizard » 16-01-2019 08:33

Thinkman schreef:Echter in de LC (goh, de spreekbuis van Cambeerput en Henk Deinum) stond afgelopen donderdag ineens dit kleine artikeltje:

Bijzonder (nu niet meer) is dan de 'objectiviteit' van de LC dat een pagina's groot artikel over het akkefietje Thorsby publiceert, maar de totstandkoming van de deal WTC/Stadion Cambuur onder het tafelkleed houdt: Schijnjournalistiek. Blijkbaar hebben de heren Deinum en co. een behoorlijke veer in het achterste van de hoofdredacteur LC gestoken.
Ik heb altijd geleerd (en naïef gehoopt) dat een goede journalist een nieuwsitem/artikel vanuit alle mogelijke perspectieven probeert te belichten. Helaas is de werkelijkheid zoveel anders.
Wizard
Beheerder
 
Berichten: 5036
Geregistreerd op: 28-07-2009 12:55

Re: Voetbalacademie sc Heerenveen

Berichtdoor pes5 » 16-01-2019 15:31

Maar wie staat hiertegen op? Waar is het tegengeluid? De verhalen die jij hier neerzet Thinkman, moeten toch ook in de pers kunnen komen?
pes5
Beheerder
 
Berichten: 2977
Geregistreerd op: 10-07-2006 15:00
Woonplaats: Heerenveen

Re: Voetbalacademie sc Heerenveen

Berichtdoor hhage » 16-01-2019 18:50

pes5 schreef:Maar wie staat hiertegen op? Waar is het tegengeluid? De verhalen die jij hier neerzet Thinkman, moeten toch ook in de pers kunnen komen?


Omrop Fryslan en LC zijn pro-Cambuur die moffelen de negatieve verhalen over Cambuur weg en schrijven wel grote artikelen als er een scheet in Heerenveen wordt gelaten,zelfs Roelof de Vries die zegt Heerenveensupporter te zijn heeft zich nog niet verdiept in de bodemloze cambuurstadion-put
hhage
Basisspeler
 
Berichten: 920
Geregistreerd op: 18-07-2015 13:05

Re: Voetbalacademie sc Heerenveen

Berichtdoor Thinkman » 16-01-2019 21:50

BK2007 schreef:Speelt het dossier stadion DKV nog een rol in de Provinciale Staten verkiezingen in maart eigenlijk ?
Partijen waar je wel of juist niet op moet stemmen ?


Van een totaal logisch "absoluut nee" in december lijkt nu bij veel partijen wel ruimte om vlak voor de verkiezingen nog even Sinterklaas te spelen om bepaalde personen en kiezers nog even te paaien met miljoenen van onze belastingcenten.
Overal een politieke no-go, maar niet in het politieke circuitje in Leeuwarden (= Provinciale Staten Fryslan + Leeuwarden).

Moet je bij grote financiële projecten (toekomstige beerput) niet juist uiterst zorgvuldig omgaan met het door ons opgehoeste belastinggeld. En dit toetsen aan alle procedures en wetten? Waar komt deze omslag en haast zo ineens vandaan? Zou een secuur onderzoek van dit dossier aantonen dat het rammelt aan alle kanten, de toekomstige risico's weer niet gedekt zijn, de impact op buurt, bevolking en bedrijven weggemoffeld onder het tapijt van "haastige spoed"?

De mensen van de PS in hun Leeuwarder optrekje van EUR 80.000.000,- belastingcenten (EUR18.500.0000,-,30 % meer dan begroot, ietsje langer doorwerken dus beste burgers!) lijken hun vrinden een paar straten verderop in het gemeentehuis van Leeuwarden steeds beter te vinden...


Statenleden bereid om besluit over bijdrage nieuw Cambuurstadion voor verkiezingen te nemen
16 jan 2019 - 18:25

 
Het is nog maar de vraag of de Friese Staten voor de verkiezingen op 20 maart een besluit zullen nemen over de bijdrage voor het nieuwe Cambuurstadion. Als in februari geen besluit valt, kan het maanden duren voordat het weer op de agenda komt. Dat is een situatie waar de gemeente Leeuwarden niet op zit te wachten. De gemeente wil zo snel mogelijk duidelijkheid. Zelf maandenlang alles laten versloeren en slingeren!
De gemeente Leeuwarden heeft de provincie gevraagd om een bijdrage voor de ontwikkeling van het gebied Vage omschrijving omdat belastinggeld voor een stadion illegaal is, maar dat is hier juiste de hele case! De burger en de wet worden hier geminacht door te doen alsof het om een noodzakelijke gebiedsontwikkeling gaat maar dat is dus een smoes om dat stadion te bouwen Het gaat om een bedrag van een kleine vijf miljoen euro. Aanstaande dinsdag neemt het college van Gedeputeerde Staten een besluit daarover. Daarna moeten Provinciale Staten het definitieve oordeel geven. Het is nu niet duidelijk wanneer dat op de agenda zal komen.


CDA
Het CDA, de grootste partij in de Staten, vindt dat het nog voor de verkiezingen mogelijk moet zijn. Fractievoorzitter Johan Tjalsma: "Als de stukken goed zijn en duidelijk, dan is het zeker mogelijk. Dan moet het lukken om voor het reces in maart (ivm de statenverkiezingen van 20 maart, red.) een besluit te nemen. Maar dan moet alles al kloppen."
Gelukkig, dan kan het niet anders dan in de prullenbak belanden!


ChristenUnie
Wiebo de Vries van de ChristenUnie sluit zich daarbij aan: "Het is afwachten wat precies het besluit is van Gedeputeerde Staten. Ik wil niet onder druk een besluit nemen. Ik wil best flexibel zijn om in februari een besluit te nemen, maar dan moet er wel wat fatsoenlijks liggen." Als ze niet zo liegen als Frits Rijpma (Cambuur Unie Leeuwarden), dan gaat ook hier het vod in de prullenbak.

VVD
De VVD heeft er meer moeite mee. Fractievoorzitter Avine Fokkens liet eerder al weten dat ze niet zomaar een besluit wil nemen over de bijdrage. Fokkens: "Wij vinden dat de partijen niet in de onzekerheid moeten worden gelaten. Cambuur moet niet de dupe worden van geklungel van gemeente Leeuwarden." Dus dan maar snel EUR 5.000.000,- overmaken, dan hebben de projectontwikkelaars in ieder geval winst??
De Provincie moet zich aan de regels houden, niet compenseren voor gesjoemel en gepruts in Leeuwarden. En het ging toch om gebiedsontwikkeling, niet om steun aan een voetbalclub? Waaruit blijkt overigens dat de VVD er moeite mee heeft?


PvdA Zolang iemand anders de uiteindelijke rekening maar krijgt is niets een moeilijk besluit voor Remco van Maurik. Remco duikt weg voor problemen. Voor karakter of principes moet je niet zo bij Remco zijn, wel voor windvaantjes.

Volgens fractievoorzitter Remco van Maurik van de PvdA is uitstel beslist niet nodig: "Als Gedeputeerde Staten volgende week een besluit nemen dan kunnen wij dat als Staten ook doen. Het lijkt mij geen moeilijk besluit." Van Maurik wil het dan ook in februari op de agenda hebben. "Of anders in maart. Je hoeft op dit dossier niemand meer in onzekerheid te houden." Van Maurik wijst ook op het stadsconvenant dat is afgesloten met Leeuwarden: "Daarin staat de ontwikkeling van het WTC-gebied gewoon genoemd. Alleen is daar geen bedrag bij afgesproken. Ach ja details, details. Remco hoeft duidelijk niets zelf te betalen!!"

Gevolgen voor de bouw?
Mocht de provincie voor de verkiezingen nog geen besluit nemen dan heeft het niet direct gevolgen voor de bouw van het nieuwe stadion. Daar is rekening mee gehouden. Dus waarom dan toch de lobby van de gemeente Leeuwarden, Cambuur en LC om hun loopjongens in het Provinciehuis te laten buigen voor hun eisen? Zo vlak voor de verkiezingen?!?! Waarom mag er geen zorgvuldige toetsing plaatsvinden, wat wordt er verhuld?

Komende week praten de Statenleden op nieuw over de agenda van Provinciale Staten. Dan wordt duidelijk of er voor de verkiezingen een besluit valt over de bijdrage voor de ontwikkeling van het WTC-gebied.

Wordt vervolgd.
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2408
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: Voetbalacademie sc Heerenveen

Berichtdoor pes5 » 17-01-2019 01:23

Heb je deze stukken al eens naar LC, Friesch Dagblad, OF of VI gestuurd Thinkman?
pes5
Beheerder
 
Berichten: 2977
Geregistreerd op: 10-07-2006 15:00
Woonplaats: Heerenveen

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Wizard » 17-01-2019 08:34

"Daarin staat de ontwikkeling van het WTC-gebied gewoon genoemd".
Ik ben dan heel erg nieuwsgierig welke bijdrage een voetbalstadion levert aan de ontwikkeling van het WTC-gebied. Het is niks anders dan huisvesting bieden aan derden, wat volgens mij veel efficiënter kan plaatsvinden. Daarnaast ben ik ook erg benieuwd naar het economische groeiplan. Namelijk dat deze ontwikkeling de lokale middenstand niet in de weg staat.

De club die dit stadion gaat huren kan nauwelijks break-even draaien en heeft daarnaast al verschillende malen gemeentesteun gehad. De meest recente was van 2010; door jarenlang ervoor te ruim hebben geleefd (te dure spelers o.a.) moest de gemeente Leeuwarden opeens 1,5 miljoen kwijtschelden (van een lening van 2,5 miljoen). Wanneer je al moeite hebt om elk jaar 70.000 eur. af te lossen (en 1,5 mio laat kwijtschelden), kan je toch 8-9 jaar later niet wederom bij de overheid bedelen om geld? Waarom kon deze lening niet gedurende de resterende ca. 20 jr worden afgelost? Ik denk dat iedereen de reden inmiddels wel kent...
Nu, in 2018, kloppen ze weer aan bij de overheid. Daar waar andere voetbalclubs (bijv. Haarlem) geen overheidssteun kregen, krijgt Cambuur deze waarschijnlijk opnieuw. Dit, terwijl de club nauwelijks groeipotentieel heeft (financieel kunnen ze het nauwelijks bolwerken en het stadion zit nog lang niet vol); het afbreukrisico is dan ook enorm waardoor de burger (en de lokale middenstander) de dupe uiteindelijk de dupe wordt. Kortom, er zal een verdraaid goed economisch - goed doorberekend - plan moeten liggen, voordat de overheid hieraan wil meewerken. Dit plan zal dan ook niet louter op de doorontwikkeling van het WTC-gebied gefocust moeten zijn, maar ook een algehele doorberekening voor het gehele economisch gebied (incl. gevolgen voor de lokale middenstand) zijn.
Wizard
Beheerder
 
Berichten: 5036
Geregistreerd op: 28-07-2009 12:55

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Thinkman » 24-01-2019 19:41

Wizard schreef:"Daarin staat de ontwikkeling van het WTC-gebied gewoon genoemd".
Ik ben dan heel erg nieuwsgierig welke bijdrage een voetbalstadion levert aan de ontwikkeling van het WTC-gebied. Het is niks anders dan huisvesting bieden aan derden, wat volgens mij veel efficiënter kan plaatsvinden. Daarnaast ben ik ook erg benieuwd naar het economische groeiplan. Namelijk dat deze ontwikkeling de lokale middenstand niet in de weg staat.

De club die dit stadion gaat huren kan nauwelijks break-even draaien en heeft daarnaast al verschillende malen gemeentesteun gehad. De meest recente was van 2010; door jarenlang ervoor te ruim hebben geleefd (te dure spelers o.a.) moest de gemeente Leeuwarden opeens 1,5 miljoen kwijtschelden (van een lening van 2,5 miljoen). Wanneer je al moeite hebt om elk jaar 70.000 eur. af te lossen (en 1,5 mio laat kwijtschelden), kan je toch 8-9 jaar later niet wederom bij de overheid bedelen om geld? Waarom kon deze lening niet gedurende de resterende ca. 20 jr worden afgelost? Ik denk dat iedereen de reden inmiddels wel kent...
Nu, in 2018, kloppen ze weer aan bij de overheid. Daar waar andere voetbalclubs (bijv. Haarlem) geen overheidssteun kregen, krijgt Cambuur deze waarschijnlijk opnieuw. Dit, terwijl de club nauwelijks groeipotentieel heeft (financieel kunnen ze het nauwelijks bolwerken en het stadion zit nog lang niet vol); het afbreukrisico is dan ook enorm waardoor de burger (en de lokale middenstander) de dupe uiteindelijk de dupe wordt. Kortom, er zal een verdraaid goed economisch - goed doorberekend - plan moeten liggen, voordat de overheid hieraan wil meewerken. Dit plan zal dan ook niet louter op de doorontwikkeling van het WTC-gebied gefocust moeten zijn, maar ook een algehele doorberekening voor het gehele economisch gebied (incl. gevolgen voor de lokale middenstand) zijn.


Helemaal gelijk Wizard.

Las gisteren nog een stukje op Omrop Fryslan over de leegloop van het Zaailand, het centrum van Leeuwarden;
http://www.omropfryslan.nl/nieuws/862392-leeuwarder-winkelcentrum-zaailand-loopt-leeg-ook-copini-na-110-jaar-weg

Teveel winkelmeters in Leeuwarden
Volgens ondernemer Copini heeft Leeuwarden momenteel een groot probleem: "Er zijn te veel winkelmeters en er komen er alleen maar meer bij." Hij doelt daarmee op de komst van een extra winkelruimte bij het nieuw te bouwen Cambuurstadion bij het WTC.
Retailexperts hadden eerder al diezelfde kritiek.
Toen de bouw van het Cambuurstadion in de gemeenteraad werd behandeld, zei Marc Marjolée van Koninklijke Inretail ook dat Leeuwarden te veel winkelruimte heeft. Als je er dan meer bijplaatst bij bijvoorbeeld het Cambuurstadion, dan heeft dat voor iemand anders consequenties.

Wethouder Friso Douwstra is daar niet bang voor. Hij denkt dat de binnenstad sterk genoeg is en stelt ook dat het winkelaanbod bij het nieuw te bouwen Cambuurstadion compleet verschillend is van de binnenstad.

Copini: "De gemeente is van mening dat al die uitbreiding de binnenstad niet schaadt, maar dat doet het wel degelijk.
Het is naïef te denken dat dat niet zo is."

Het is niet naief vrees is, het is gewoon misleiding van onfatsoenlijke politici die weigeren prudent en onderbouwd beleid te voeren en weigeren te luisteren naar mensen uit de praktijk en experts. Nee, een paar projectontwikkelaars en cambuur, het peperdure troetelkindje van de Leeuwarder ambtenaren, die moeten kennelijk ten koste van alles aan het infuus van onze belastingcenten.
Nog los van de vele miljoenen euro's 'kwijtschelding' om het huidige onrendabele WTC weer eventjes in leven te houden.
Jan Anker (WTC) ziet de miljoenen publiek geld binnenvaren (subsidie plus kwijtschelding, allebei uit de beurs van de belastingbetaler), om straks met vette winst privaat te verkopen. Hoe heet zoiets? #scam

Het bestaat toch niet dat er miljoenen van ons geld via nota bene de Provincie Fryslan in deze financiële beerput verdwijnt?
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2408
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Thinkman » 29-01-2019 21:02

"Klaas Kielstra verliest vergelijking met zakpijp"

bron LC: "Gedeputeerde Staten wil 5 miljoen euro beschikbaar stellen voor de gebiedsontwikkeling van de omgeving van het WTC, waar het nieuwe Cambuurstadion moet komen.

Hiermee is volgens de provincie de businesscase rond van het totale gebiedsontwikkelingsproject WTC/Cambuur. De definitieve klap wordt gegeven als Provinciale Staten akkoord gaan.

Het geld van de provincie gaat alleen naar de infrastructuur, zoals het parkeerterrein. Het geld is volgens de provincie nadrukkelijk niet bedoeld voor de bouw van het stadion zelf.

Het is een nieuwe stap in het megaproject. Vorige week ging de Leeuwarder gemeenteraad al akkoord met het inrichtings- en winkelplan voor WTC/Cambuur."

bron OF: "De provincie Fryslân wol onder voorwaarden 5 miljoen euro beschikbaar stellen voor het WTC-plan in Leeuwarden. Dat heeft Gedeputeerde Staten dinsdagmiddag besloten. Door dit besluit kan de bouw van het nieuwe Cambuurstadion definitief doorgaan.
Het geld is niet bedoeld voor de bouw van het stadion, maar voor zaken zoals de inrichting van de parkeerplaatsen. Voorwaarde van de provincie is dat er door de Cambuurplannen geen winkels bij komen. De Staten moeten hier nog mee instemmen.
"We binne der hiel strak yn. Der mei gjin fjouwerkante meter ekstra komme yn de beskikbere winkelmeters", zegt gedeputeerd Klaas Kielstra. "It moat wol ekonomysk helber wêze en net ta lêst wêze foar de stêd en de befolking. It moat ek foaral net de balâns yn de retail fersteure."

Kielstra tinkt dat dat mei it plan, sa't it der no leit, waarboarge is. Mar it moat neffens him noch útwurke wurde."

De heer Klaas Kielstra toont hiermee aan, niet onverwacht overigens, over minder karakter te beschikken dan een zakpijp (laagste gewervelde dier met een rudimentaire ruggengraat).

Maar hij is dan ook slechts eventjes de vervanger van Sander de Rouwe, wiens broertje onze miljoenen krijgt voor de stadionbouw. Er ligt géén uitgewerkte businesscase, er zijn géén controlemechanismes vastgesteld, alleen een paar holle frases die zo de prullenbak in kunnen. En ALLE risico's (plus initiële publieke kosten) worden afgewenteld op de belastingbetaler. En die gaat hiervoor zeker in Leeuwarden fors bloeden de komende jaren.

De laatste hoop is nu gevestigd op de Provinciale Staten.
Op basis van eerdere toezeggingen zou PvdA meteen akkoord gaan en tekenen bij het kruisje. Remco van Mourik gaf eerder aan gewoon de miljoenen te willen overmaken ("het is niet mijn geld dus het boeit me niet, ik zit hier al een eeuwigheid uit diezelfde pot te graaien, maar wat heb ik nou ooit gedaan, echt?").
Remco is zo slap die wordt ook wel het windvaantje genoemd. Zelf noemt hij het 'problemen voorkomen is beter dan problemen oplossen". Uiteindelijk doet hij dus geen van beide.

CDA, VVD, CU zouden op basis van eerdere toezeggingen het voorstel (obv een bedelbrief die een half jaar rondzwierf door gemeentehuis..) het niet uitgewerkte plan direct moeten afwijzen.

We gaan binnenkort zien of ze woord houden!

Als ze maar iets meer ruggengraat hebben dan Sander's spreekpop Klaas Kielstra.
Als een Trump geld wil voor een muur krijgt ie t niet, zelfs na een lange shutdown maar als de gemeente Leeuwarden miljoenen wil voor een financiële beerput, hoeft ze maar een briefje te sturen en de miljoenen worden overgemaakt, zo lijkt het!

Sowieso zijn de gemeente Leeuwarden en de Provincie de laatste jaren steeds dichter met elkaar verstrengeld geraakt. Soms zelfs letterlijk, zoals de jarenlang getolereerde relatie tussen Jannewietske de V.(provincie) en Henk D. (gemeente).
De incestueuze versmelting leidde uiteindelijk tot de nare geboorte van het huidige bestuurlijke gedrocht, dat we kunnen omschrijven als de 'Provincie Leeuwarden'.

Toen bv Drachten en Heerenveen een paar jaar terug een gemeentefusie wilden onderzoeken, werden ze door de Provincie Leeuwarden teruggefloten: samen zouden ze meer inwoners hebben dan Leeuwarden, dat was niet toegestaan. Leeuwarden moest 'de grootste' blijven…

Toen het Rijk 2 miljard beschikbaar stelde voor aanleg van de Zuiderzeelijn die via Heerenveen, Drachten en Groningen de Randstad, het Noorden en Duitsland zou moeten verbinden, stak de Provincie Leeuwarden daar een stokje voor. Al het geld werd 'vergriemd' aan kleine, niet substantiële projecten.
Wel kwam er 1 miljard voor een rondweg bij Leeuwarden. Leeuwarden moest ontsloten worden, niet Fryslan.

Daags na het afblazen van de Zuiderzeelijn vanuit Leeuwarden verscheen in de kranten een grote campagne afgetrapt waarin Leeuwarden als het hart van Friesland werd neergezet. "Alle spoorlijnen lopen naar Leeuwarden!" Fryslan als wingewest voor Leeuwarden.

Ook op sportgebied is de tendens al langer gaande. Er moest ongevraagd en zonder dat er onderzoek naar gedaan was, met steun van de provincie voor tientallen miljoenen beslist ook in Leeuwarden een 400 ijsbaan komen.
Er zijn 6 of 7 overdekte langebaanschaatsbanen, waarvan dus 2 in Friesland……voor 3,7% van de Nederlandse bevolking!!

En nu dus ook weer op voetbalgebied.

Er is, zonder regelmatige miljoenensteun van de overheid, geen plaats voor twee profclubs in Friesland. Bewezen feit.

Zonder dat bijzinnetje was cambuur allang failliet geweest.
Dankzij dat bijzinnetje is onze club waarschijnlijk zwaar de klos, want op steun van de Provincie Leeuwarden hoeven wij nooit te rekenen.

Integendeel…
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2408
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor jelgrins » 02-02-2019 10:57

As Jo kinne, dan derhinne..:

Woensdag 6 februari in het provinciehuis te 058, 16.00 uur: Steatemerk, met op de agenda Gebiedsontwikkeling WTC fase II.

De kans om jouw mening te geven over onder meer de voorgenomen subsidieverstrekking van krap 5 mln. euro van de provincie aan het Ontwikkelingsplan stadiongebied.

Voorwaarde voor subsidie o.m.: " het bedrag is bedoeld voor ontsluiting van het gebied en beslist niet voor BIJ VOORBEELD
betaald voetbal"

Schijnheiliger kan het niet!! De aanleiding en de essentie van dit hele WTC project met subsidie is nou juist ....Precies, stadionbouw mogelijk maken voor een club, die geen eigen financiële bijdrage kan leveren aan de gebiedsexploitatie. Dit moet nou juist door o.m. door de provinciale overheid worden gecompenseerd.
jelgrins
Nieuw talent
 
Berichten: 104
Geregistreerd op: 28-12-2007 17:24

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Ruud Huntbäck » 02-02-2019 11:46

Jemig wat een gezeur, alsof ons mooie ALS er zou staan zonder enige subsidie van de overheid. Het lijkt er bijna op dat calimero-gedrag over dertig kilometer besmettelijk is. Laat ze lekker genieten in hun WTC'tje in de Keukenkampioendivisie (heet het tegenwoordig nog zo?).
Avatar gebruiker
Ruud Huntbäck
Basisspeler
 
Berichten: 805
Geregistreerd op: 18-01-2006 13:51
Woonplaats: Heerenveen

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Thinkman » 02-02-2019 12:09

jelgrins schreef:As Jo kinne, dan derhinne..:

Woensdag 6 februari in het provinciehuis te 058, 16.00 uur: Steatemerk, met op de agenda Gebiedsontwikkeling WTC fase II.

De kans om jouw mening te geven over onder meer de voorgenomen subsidieverstrekking van krap 5 mln. euro van de provincie aan het Ontwikkelingsplan stadiongebied.

Voorwaarde voor subsidie o.m.: " het bedrag is bedoeld voor ontsluiting van het gebied en beslist niet voor BIJ VOORBEELD
betaald voetbal"

Schijnheiliger kan het niet!! De aanleiding en de essentie van dit hele WTC project met subsidie is nou juist ....Precies, stadionbouw mogelijk maken voor een club, die geen eigen financiële bijdrage kan leveren aan de gebiedsexploitatie. Dit moet nou juist door o.m. door de provinciale overheid worden gecompenseerd.



Grappig, een paar jaar geleden had de gemeente Heerenveen het financieel lastig door (gelukkig ruimschoots hersteld door prudent beleid) dalende grondverkopen.
Om de zaak financieel om te buigen overwoog men toen zelf het gemeentehuis te verkopen.

Heerenveen wilde echter het veroudere centrum een opknapbuurt geven en klopte bij de Provincie aan voor een bijdrage voor de bouw van een parkeergarage met winkels op het Heerenveense Molenplein.
Wat denk je: Gedeputeerde Staten zeiden NEE GEEN CENT.

Ging het bij Heerenveen om een verbetering van bestaande (verpauperde) centrum (van bovengronds parkeerplein naar een parkeerkelder), bij het WTC/Cambuur verhaal gaat het over het aanleggen van een NIEUWE winkels en stadion waar feitelijk geen enkele behoefte aan is, zie ook de reacties van brancheorganisatie INRetail en ondernemers uit Leeuwarden zelf.

Alleen speculanten en politici negeren deze signalen VOLLEDIG.

Speculanten omdat een miljoeneninvestering die grotendeels betaald is met publiek geld, later bij doorverkoop heel gemakkelijk private winst op gaat leveren. Snel miljoenen verdienen over de rug van de belastingbetaler. Zeg maar witwassen publiek geld naar privaat geld.
Met eerlijk ondernemen heeft dit niets te maken.

Politici omdat ze een nieuw stadion willen realiseren voor een deel van hun achterban en relaties is de bouwsector (Sander de Rouwe's broer Dirk Jan is directeur van Draisma Dijkstra, de beoogd stadionbouwer..).
De leugens (smoesjes is te zwak, want het gaat hier over grof geld, ons geld) die hierbij gebruikt worden om te suggereren dat deze hele zgn. 'businesscase' níet is opgekalefaterd om een stadion te realiseren zijn een belediging voor het intellect van onze bevolking.


We wachten af wat Gedeputeerde Staten gaan zeggen. Wat denk je, zullen ze ook NEE GEEN CENT zeggen tegen Leeuwarden?
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2408
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor pes5 » 02-02-2019 16:07

Waarom drop je dit hier allemaal Thinkman?

En waar haal je alle informatie vandaan? Best aardig leesvoer hoor, maar waarom doe je niets richting een journalist of zoek je zelf de pers niet op? Want wat schiet je ermee op om dit hier steeds te plaatsen zonder actie te ondernemen? Blijkbaar ben je goed geïnformeerd, maar doe dan ook iets met die informatie.
pes5
Beheerder
 
Berichten: 2977
Geregistreerd op: 10-07-2006 15:00
Woonplaats: Heerenveen

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Thinkman » 02-02-2019 21:33

pes5 schreef:Waarom drop je dit hier allemaal Thinkman?

En waar haal je alle informatie vandaan? Best aardig leesvoer hoor, maar waarom doe je niets richting een journalist of zoek je zelf de pers niet op? Want wat schiet je ermee op om dit hier steeds te plaatsen zonder actie te ondernemen? Blijkbaar ben je goed geïnformeerd, maar doe dan ook iets met die informatie.


Ik heb dat eerder al eens gemeld maar kreeg niet het idee dat de Friese pers graag in het (kleine) politieke ons-kent-ons wereldje wil stoken door kritische vragen te stellen of onderzoek te doen. Mijn informatie is grotendeels openbaar en iedereen kan dit controleren. Dus ook de gemiddelde journalist, als ie maar wil.
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2408
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor pes5 » 03-02-2019 09:40

Dat is toch eigenlijk wel een heel trieste constatering. Onbegrijpelijk dat iedereen blijkbaar de andere kant op kijkt.
pes5
Beheerder
 
Berichten: 2977
Geregistreerd op: 10-07-2006 15:00
Woonplaats: Heerenveen

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Muck » 22-02-2019 21:56

De uitkeringstrekkers op de tribune bij het schele buurjongetje Cambuur LeeuWWarden misdragen zich ook weer. Stand 1-1, penalty voor Dordrecht, die niet genomen kan worden omdat die halfzachten op de tribune niet het verschil weten tussen een prullenbak en een voetbalveld.
Laatst bijgewerkt door Muck op 25-02-2019 15:11, in het totaal 1 keer bewerkt
Muck
Basisspeler
 
Berichten: 981
Geregistreerd op: 09-07-2007 20:28
Woonplaats: Heerenveen

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor bennieeee » 22-02-2019 22:08

Plekje 15 nu.
bennieeee
Selectiespeler
 
Berichten: 360
Geregistreerd op: 02-02-2015 10:51

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor paparazzi » 23-02-2019 00:13

bennieeee schreef:Plekje 15 nu.


Op naar Harkemase Boys! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Miereneukert!
Avatar gebruiker
paparazzi
Superster
 
Berichten: 5120
Geregistreerd op: 17-02-2005 16:38
Woonplaats: Amsterdam

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Demster » 23-02-2019 00:24

Net de beelden gezien. Wat blijft het ook primitief volk he. :lol:
Demster
Selectiespeler
 
Berichten: 462
Geregistreerd op: 31-05-2015 22:52

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Wizard » 25-02-2019 14:51

Het gaat er zo goed; ze hebben het zo goed voor mekaar en stralen als club en fans echt iets positiefs uit. Ik zou zeggen 'laten we ze als Friese burgers een nieuw en groter stadion geven'.
Wizard
Beheerder
 
Berichten: 5036
Geregistreerd op: 28-07-2009 12:55

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Jazz » 25-02-2019 17:19

Demster schreef:Net de beelden gezien. Wat blijft het ook primitief volk he. :lol:


Welke beelden?
Heerenveen fan in Leiden
Jazz
Beheerder
 
Berichten: 2474
Geregistreerd op: 11-05-2015 15:56
Woonplaats: Leiden

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Demster » 25-02-2019 17:27

Jazz schreef:
Welke beelden?

Beelden van de samenvatting, situatie van de penalty.
Demster
Selectiespeler
 
Berichten: 462
Geregistreerd op: 31-05-2015 22:52

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Jazz » 25-02-2019 17:38

Demster schreef:Beelden van de samenvatting, situatie van de penalty.


Oh, ik dacht je bedoelde beelden van rellende Cambuur fans. Ook dat is niet heel verrassend.
Heerenveen fan in Leiden
Jazz
Beheerder
 
Berichten: 2474
Geregistreerd op: 11-05-2015 15:56
Woonplaats: Leiden

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor paparazzi » 26-02-2019 00:21

Laat maar gauw komen dat nieuwe stadion zou ik zeggen! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Miereneukert!
Avatar gebruiker
paparazzi
Superster
 
Berichten: 5120
Geregistreerd op: 17-02-2005 16:38
Woonplaats: Amsterdam

VorigeVolgende

Keer terug naar Sport overig

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 25 gasten

cron