Ondertussen bij DKV...

› andere clubs en andere spelletjes

Moderators: Beheerders, Fanmasters

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Thinkman » 07-07-2018 11:31

Even een, hopelijk korte, update op mijn eerdere verslag over de stadionklucht in Leeuwarden.

De rekbare deadline
18 april 2018:
Als er op 1 juli nog geen definitief besluit is gevallen over de ontwikkeling van het nieuwe Cambuurstadion, trekt ROC Friese Poort zich uit het plan terug. Als dat gebeurt, valt het hele stadionplan in duigen.

Dat heeft Dirk-Jan de Rouwe, die namens bouwbedrijf Dijkstra Draisma deel uitmaakt van Stadionontwikkeling Cambuur (SOC), woensdagavond aan de Leeuwarder raad laten weten. De onderwijsinstelling zou een vleugel van het nieuwe stadion huren, maar wil uiterlijk in 2021 kunnen verhuizen. Dat lukt niet meer als het plan verder wordt uitgesteld, aldus De Rouwe.

Het is ondertussen 1 juli geweest en zoals verwacht er is geen definitief besluit genomen.
Einde oefening dus, want afspraak is afspraak. Zou je denken.

In een kansloze poging om de schijn op te houden dat de zaak nog leeft presenteerde Anker/WTC vlak vóór de deadline een persbericht als ware er wel een 'doorbraak'.
"De impasse in de bouw van het nieuwe Cambuurstadion lijkt doorbroken. De commerciële partijen hebben deze week een overeenstemming bereikt over hoe de zaken nu verder moeten worden afgehandeld. En dat is net op tijd."

Dit bleek een wazig verhaal over grondruil, maar over centjes geen woord. Dus totaal géén doorbraak, akkoord of besluit dus.

"Dit is heel positief nieuws", zegt Jaap van Bruggen van de Friese Poort op 29 juni. "Dit is het nieuws dat we graag wilden horen." Volgens het hoofd facilitair beleid, is dit stap één. Het wachten is nu op de gemeente, die met de plannen moet instemmen.

De 1 juli deadline is niet gehaald maar daarover geen woord. Ook geen enkele journalist die dit even navraagt.
En zo moddert het voort.

Omdat de Friese Poort nu ook wel voelt dat dit m niet gaat worden, komt vandaag, jawel, de "allerlaatste" deadline.
En weer word de rekening via de gemeente en provincie bij de belastingbetalende burger gedumpt.
Het is nu echt buigen of barsten: ROC Friese Poort is het wachten beu en de provincie is wars van een overhaast besluit.

Vandaag: ’’Als er voor het zomerreces geen duidelijkheid is, dan ontbinden we het contract’’, zegt Remco Meijerink namens De Friese Poort. De school wil dus uiterlijk 20 juli ,,zekerheid dat wij uiterlijk augustus 2021 met onze opleidingen kunnen starten in het nieuwe stadion’’.

Een mengsel van leugens, paniekvoetbal en gepruts

Dan Gerard van den Belt, samen met zijn loopjongen Henk Deinum de intrigant achter dit hele schema:
Eerst bezwoer Gerard dat er beslist geen geld meer nodig is van de belastingbetaler. Alles zou door private investeerders betaald worden. Tot nu toe hield Gerard zich daarom maar muisstil want deze leugens zouden zich nu tegen hem kunnen keren.

Nu het trucje lijkt te mislukken mede door ongelooflijk gepruts van zijn loopjongen Deinum moet hij echter wel en verdraaid de paniek slaat toe en NÚ wil de voorheen muisstille Gerard met de hele bvo komende week nog even snel met de provincie een bedelsessie houden in het oude stadion; "Kijk eens hoe zielig wij hier wonen in dit vorige "kadootje" van de belastingbetaler, graag een nieuw luxe onderkomen en rap een beetje!"

Ik zou de Provinciale Staten willen adviseren deze gênante last minute uitnodiging van Gerard vd Belt, zo vlak voor het zomerreces, netjes af te wijzen.
Beter nog, reageer maar niet en laat die uitnodiging een half jaartje slingeren. Net zoals Henk Deinum deed met zijn bedelbrief..

Dit slecht voorgekookte mengsel van onwaarheden, paniekvoetbal en gepruts verdient geen geld én geen aandacht van onze Provincie!
Laatst bijgewerkt door Thinkman op 07-07-2018 15:43, in het totaal 1 keer bewerkt
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2408
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor hhage » 07-07-2018 12:52

18 juli heeft de provinciale staten nog een laatste vergadering voor de deadline van Friese poort,maar in de agenda van deze vergadering staat niets in over WTC/stadion.
hhage
Basisspeler
 
Berichten: 920
Geregistreerd op: 18-07-2015 13:05

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Mackan68 » 09-07-2018 18:41

En weer een nieuwe update. https://www.omropfryslan.nl/nijs/825118 ... -noch-rede
De club en de ontwikkelaars menen dat ze zowel de gemeente als de provincie wel zoveel onder druk mogen/kunnen zetten dat er binnen anderhalve week knopen definitief doorgehakt worden. Maar gelukkig is daar een politiek wonder voor nodig en is de kans minder dan 50% dat dat gaat lukken. Laat de heren politici zich eens goed in het verleden van die club verdiepen. Als je dat 1 tot 2 dagen doet dan is er al niet veel meer tijd nodig om de stekker er uit te trekken.

Opvallend: Jan Anker, topman bij het in Heerenveen gevestigde A-ware is privé investeerder in het hele WTC gebeuren. Als het met DKV niet lukt, dan zou ik als club zijnde een een hengeltje uitgooien. Misschien dat zo'n bedrijf zijn naam aan onze club wil verbinden. En iets kan betekenen wat betreft het nieuwe trainingscomplex. http://www.lc.nl/friesland/Zuivelman-Ja ... 65688.html
Voetbal, een spel van dood, gladiolen en grijze muizen
Avatar gebruiker
Mackan68
Superster
 
Berichten: 6778
Geregistreerd op: 01-08-2004 14:46
Woonplaats: De 'achterbuurt' van Techum

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor jelgrins » 13-07-2018 08:44

Er zijn situaties, waarin je niet blij bent met het uitkomen van jouw voorspelling. Een paar jaar geleden gaf ik al aan dat de provincie uit de Nuon pot mee zou gaan financieren. Financiering van infrastructuur, gebiedsontwikkeling heet dat neutraal, rond het stadion. Zo wordt een aangenaam exploitatieplaatje gerealiseerd, waarbij DKV een minstens zo aangenaam lage huur mag betalen. Nee, de provincie subsidieert de club niet direct maar wel degelijk indirect. Over 5 jaar verschijnen er alsnog parkeerautomaten... :evil:
jelgrins
Nieuw talent
 
Berichten: 104
Geregistreerd op: 28-12-2007 17:24

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Thinkman » 13-07-2018 09:26

jelgrins schreef:Er zijn situaties, waarin je niet blij bent met het uitkomen van jouw voorspelling. Een paar jaar geleden gaf ik al aan dat de provincie uit de Nuon pot mee zou gaan financieren. Financiering van infrastructuur, gebiedsontwikkeling heet dat neutraal, rond het stadion. Zo wordt een aangenaam exploitatieplaatje gerealiseerd, waarbij DKV een minstens zo aangenaam lage huur mag betalen. Nee, de provincie subsidieert de club niet direct maar wel degelijk indirect. Over 5 jaar verschijnen er alsnog parkeerautomaten... :evil:


Zou op termijn de doodsteek voor sc Heerenveen zijn. Als het eerlijk gespeeld wordt, komt dat stadion er overigens never nooit niet. We zullen zien.
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2408
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor jelgrins » 13-07-2018 09:44

Ik zou maar niet teveel vertrouwen op eerlijkheid. Er zijn inmiddels teveel partijen in het spel met te grote belangen. Niemand wil de zwarte Piet. Het leek even of de Friese Poort die zou krijgen. Helemaal te gek voor woorden natuurlijk. Het politieke leven van Deinum hangt ervan af en de broer van de gedeputeerde (CDA) is directielid van de aannemer. Ik weet, helaas, de uitslag wel!
Er wordt nu alleen nog een mooi verhaal verzonnen dat eerst aan en daarna door de Statenleden verkocht kan worden.
jelgrins
Nieuw talent
 
Berichten: 104
Geregistreerd op: 28-12-2007 17:24

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Thinkman » 13-07-2018 10:01

jelgrins schreef:Ik zou maar niet teveel vertrouwen op eerlijkheid. Er zijn inmiddels teveel partijen in het spel met te grote belangen. Niemand wil de zwarte Piet. Het leek even of de Friese Poort die zou krijgen. Helemaal te gek voor woorden natuurlijk. Het politieke leven van Deinum hangt ervan af en de broer van de gedeputeerde (CDA) is directielid van de aannemer. Ik weet, helaas, de uitslag wel!
Er wordt nu alleen nog een mooi verhaal verzonnen dat eerst aan en daarna door de Statenleden verkocht kan worden.


Juridisch, democratisch en procesmatig kan het niet door de beugel, maar de Provincie en gemeente Leeuwarden delen, vaak ook letterlijk, het bed. De burger mag uiteindelijk betalen, een paar investeerders worden er stinkend rijk van. Alleen hun lobbyisten even afbetalen. Gelukkig is het vrijwel onmogelijk en waarschijnlijk illegaal dat de Provincie ons geld daar insteekt.
Friese Poort zal zich dan komende week donderdag terugtrekken, anders breekt ze ten derde male haar eigen harde deadline. Over onbehoorlijk bestuur gesproken. Ze zijn overigens al druk bezig met een alternatieve locatie.
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2408
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Ebiede » 13-07-2018 10:16

Thinkman schreef:
Zou op termijn de doodsteek voor sc Heerenveen zijn.


Daar ben ik absoluut niet bang voor, waarom?

Wij zijn de club van het land (provincie), zij alleen van de stad, dat gaat niet veranderen.
Spijt heb je morgen maar!
Avatar gebruiker
Ebiede
Superster
 
Berichten: 6234
Geregistreerd op: 09-12-2004 19:02

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Thinkman » 13-07-2018 10:33

Ebiede schreef:
Daar ben ik absoluut niet bang voor, waarom?

Wij zijn de club van het land (provincie), zij alleen van de stad, dat gaat niet veranderen.


Sponsors zijn schaars in onze provincie. Maar wel cruciaal. Op termijn is Friesland te klein voor 2 gezonde clubs.
Nu hebben we een gezonde (Heerenveen) en een andere die alleen nog bestaat dankzij jarenlange miljoenensteun.
We krimpen al jaren, dat proces wordt dan alleen maar versneld. Zou wel heel erg cynisch zijn als de Provincie Fryslan uiteindelijk het graf graaft voor de provincieclub en de anti-Fries club van de gemeente Leeuwarden dankzij illegale miljoenensteun daarvan weet te redden.
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2408
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor BK2007 » 13-07-2018 10:55

Dan is de belangrijke vraag: welke grote sponsor of sponsoren uit Leeuwarden zouden we kunnen kwijtraken en welke provincie sponsoren zouden naar DKV kunnen overstappen ?

Ik denk dat het wel meevalt.
Samen maken we de club sterk.
Avatar gebruiker
BK2007
Superster
 
Berichten: 5633
Geregistreerd op: 11-11-2007 18:46

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Thinkman » 13-07-2018 12:52

BK2007 schreef:Dan is de belangrijke vraag: welke grote sponsor of sponsoren uit Leeuwarden zouden we kunnen kwijtraken en welke provincie sponsoren zouden naar DKV kunnen overstappen ?

Ik denk dat het wel meevalt.


Laten we hopen dat binnenkort blijkt dat dit een non-discussie was, omdat er niets van de luchtkastelen gerealiseerd wordt. Die club heeft zelfs nog geen financiering voor een stadion, dat zien ze wel als het gebouwd is.. Daar trapt toch geen hond in, los van het feit dat steun onrechtmatig, politiek en financieel onverantwoord is. Zou gênant zijn als onder beetje druk van gemeente Lwd de Provincie nog snel even bijlapt. Dat zou misdadig wanbeleid zijn. Enige voordeel in het theoretische geval; dan zie ik Abenello ook over een paar weken losgaan. De provincie betaalt dat dan immers ook wel even!!
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2408
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor jelgrins » 13-07-2018 13:08

Eens met Thinkman! We moeten niet zo onnozel zijn en denken dat het wel losloopt. De ambitie en het beleid van provincie en gemeente is de laatste jaren gericht op het verstreken van de centrumpositie van Leeuwarden. Die positie had of heeft deze stad niet echt gehad omdat Heerenveen en Drachten zich sneller ontwikkelden. Ik kan zo een verhaaltje maken voor een project 'gebiedsontwikkeling Leeuwarden west', waarin ik het woord voetbalclub niet hoef te gebruiken maar waarbij indirect toch steun aan die club wordt gegeven. Uiteraard past dat verhaaltje naadloos in het beleidsprogramma van provincie en gemeente en kunnen Statenleden ermee wegkomen. Friesland is te klein voor twee clubs. Kijk naar FC Groningen met Groningen en Drenthe als achterland. Zelfs de relatief nog nieuwe Euroborg is moeilijk vol te krijgen, terwijl sponsoren er droog vanuit de auto naar de loge kunnen lopen, dankzij de ondergrondse garage.
Volgend jaar pas komt de gemeente onder financieel toezicht van de provincie.....Wat ze in Leeuwarden aan de ene kant van de stad opbouwen, breken ze aan de andere weer af.
jelgrins
Nieuw talent
 
Berichten: 104
Geregistreerd op: 28-12-2007 17:24

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Thinkman » 17-07-2018 18:49

Provincie pleegt hoogverraad. Blanco check van 5 miljoen staatssteun voor cambuurstadion. In en weekje geregeld. Ongelooflijk wat een corrupte smeerlappen.
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2408
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Mackan68 » 17-07-2018 19:22

Thinkman schreef:Provincie pleegt hoogverraad. Blanco check van 5 miljoen staatssteun voor cambuurstadion. In en weekje geregeld. Ongelooflijk wat een corrupte smeerlappen.

Dat zou kunnen, maar is vooralsnog vooruitlopend op de feiten. Er zijn namelijk nogal wat open einden. De provincie wil nog veel informatie verkrijgen over hoe de ontwikkeling van het WTC plan (dat is feitelijk wat ze met 5 miljoen willen steunen) van invloed is op de middenstand in de binnenstad, de Centrale, Franeker en Stiens. Het is dus nog lang geen gelopen koers. Het is te hopen dat de Friese Poort de poot nu stijf houdt en het hele Liwwadder gepruts niet nog meer tijd gunt. Ook al is dat misschien tegen beter weten in.
Voetbal, een spel van dood, gladiolen en grijze muizen
Avatar gebruiker
Mackan68
Superster
 
Berichten: 6778
Geregistreerd op: 01-08-2004 14:46
Woonplaats: De 'achterbuurt' van Techum

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor jelgrins » 17-07-2018 20:25

Het college van GS van de provincie komt nu met die 5 mln. naar buiten om Friese Poort deze week definitief over de streep te trekken, denk ik. Dat geld is nog niet definitief beschikbaar maar Provinciale Staten zitten dan in september klem en durven dan zonder risico's op claims van Friese Poort geen nee meer te zeggen. Want Friese Poort was immers door GS het vertrouwen gegeven dat het goed zou komen en baseerde daar de besluitvorming op.
Bij dit soort ontwikkelingen wil men nog wel eens powerplay spelen.
jelgrins
Nieuw talent
 
Berichten: 104
Geregistreerd op: 28-12-2007 17:24

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Thinkman » 17-07-2018 21:03

jelgrins schreef:Het college van GS van de provincie komt nu met die 5 mln. naar buiten om Friese Poort deze week definitief over de streep te trekken, denk ik. Dat geld is nog niet definitief beschikbaar maar Provinciale Staten zitten dan in september klem en durven dan zonder risico's op claims van Friese Poort geen nee meer te zeggen. Want Friese Poort was immers door GS het vertrouwen gegeven dat het goed zou komen en baseerde daar de besluitvorming op.
Bij dit soort ontwikkelingen wil men nog wel eens powerplay spelen.


Friese Poort moet donderdag stoppen met spelletjes spelen en eindelijk eerlijk zijn. Er is geen enkele garantie, dus moeten ze de stekker er nu uit trekken. “Geen keihard definitief bouwbesluit donderdag dan einde oefening Friese Poort”. En dat besluit is er donderdag 100% zeker niet. De klucht nadert hopelijk snel zijn einde. Wat een schandvlek.
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2408
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Satyr » 17-07-2018 21:17

Linksom, rechtsom, hoe dan ook, dat stadion komt er heus wel. De rekening ook, over een x-aantal jaar.
Avatar gebruiker
Satyr
Superster
 
Berichten: 2541
Geregistreerd op: 01-02-2005 16:02

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Stiffie » 17-07-2018 22:27

De Friesche Poort stelt een ultimatum en de politiek raakt in paniek en stemt met van alles in zonder dat er een goed onderliggend plan ligt en er zaken duidelijk, helder en onderbouwd zijn. Geld beschikbaar stellen onder voorwaarden, maar daarvoor steken ze even hun kop in het zand. Paniekvoetbal om die school binnenboord te houden.

Aan de eisen van de bouwers tegemoet komen zoals ruimte voor winkels beschikbaar stellen, schulden van het WTC wegschelden en gratis parkeren.Lekker eerlijk concurreren zo met de ondernemers in de binnenstad. Tot nu toe zijn de plannen nog steeds allemaal gebakken lucht. Maar de politiek is deels niet competent (B & W en vooral de gemeenteraad) en verder schijt benauwd om de zwarte piet te krijgen. Het wordt nog een hele soap.
Born to party, forced to work
Stiffie
Superster
 
Berichten: 2305
Geregistreerd op: 02-12-2002 21:53

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Satyr » 18-07-2018 08:38

Satyr schreef:Linksom, rechtsom, hoe dan ook, dat stadion komt er heus wel. De rekening ook, over een x-aantal jaar.


Kijk maar bij Twente, die hebben vandaag ook zo'n beetje alles + meer gekregen. Helaas.
Avatar gebruiker
Satyr
Superster
 
Berichten: 2541
Geregistreerd op: 01-02-2005 16:02

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Mackan68 » 18-07-2018 10:09

Satyr schreef:
Kijk maar bij Twente, die hebben vandaag ook zo'n beetje alles + meer gekregen. Helaas.

Ze spelen beide komend seizoen in de KKD, maar je gaat toch niet serieus Twente vergelijken met DKV hoop ik? :lol:
As de gemeente Ljouwert tastiet dat by it WTC-gebiet in winkelsintrum as De Centrale komt om it nije Cambuurstadion te rêden, is dat de ein foar de Ljouwerter detailhannel. Neffens direkteur Gerrit Jan Faber fan Intersport Leeuwarden is de Fryske haadstêd te lyts foar twa grutte winkelsintra as De Centrale krekt bûten it sintrum.

Dat soe net allinne fatale gefolgen ha foar de winkels yn de binnenstêd, mar ek foar de winkelbedriuwen op de Centrale sels, tinkt Faber. Hy begrypt ek net dat Ljouwert de mooglikheden ta in nij grutskalich winkelgebiet by it WTC mooglik meitsje wol, wylst oan de oare kant Ljouwerter middenstân alle help brûke kin op it winkelbestân yn de binnenstêd op peil te hâlden.

"Fansels binne wy foar in nij stadion, mar net ten koste fan ús eigen takomst. As Ljouwert dizze plannen trochset en wy moatte dêrtroch belies jaan, sil dat gefolgen ha foar de hiele mienskip. Sa jouwe wy bygelyks goed 40.000 euro oan sponsorjild foar de ferskate sportferienings. Dan ferdwynt dat ek", warskôget Faber.


Ik kan en wil simpelweg niet geloven dat de één z'n brood (het eeuwig handje ophoudend dkv) de ander z'n dood (een groot deel van de middenstand plus talrijke amateurverenigingen) zal betekenen. Verder zal ook vanuit de middenstand een schrijven richting Provinciale staten gaan neem ik aan. Aan deze soap zal inderdaad voorlopig nog geen einde komen. Pas na de zomer zullen er definitieve plannen op tafel komen te liggen en hopelijk gaat de Friese Poort daar niet op wachten. De nieuwe deadline is over 2 dagen.
Voetbal, een spel van dood, gladiolen en grijze muizen
Avatar gebruiker
Mackan68
Superster
 
Berichten: 6778
Geregistreerd op: 01-08-2004 14:46
Woonplaats: De 'achterbuurt' van Techum

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Satyr » 18-07-2018 20:51

Wat ik bedoel is, dat elke voetbalclub heus wel weet dat het geld er toch wel komt.

Je hebt toch niet serieus gedacht dat Cambuur dat stadion niet zou krijgen? Of dat Twente geen hulp van de gemeente zou krijgen?
Avatar gebruiker
Satyr
Superster
 
Berichten: 2541
Geregistreerd op: 01-02-2005 16:02

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Stiffie » 18-07-2018 21:31

Het staat er in iedergeval de komende 3 jaar nog niet en het kan nog wel een tijdje duren. In de huidige bouwval worden ze er iig niet beter op.
Born to party, forced to work
Stiffie
Superster
 
Berichten: 2305
Geregistreerd op: 02-12-2002 21:53

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Thinkman » 18-07-2018 21:41

Satyr schreef:Wat ik bedoel is, dat elke voetbalclub heus wel weet dat het geld er toch wel komt.

Je hebt toch niet serieus gedacht dat Cambuur dat stadion niet zou krijgen? Of dat Twente geen hulp van de gemeente zou krijgen?


Waarom altijd meteen toegeven aan corruptie, nepotisme en hypocriete kortzichtigheid?
Er zijn heus nog wel eerlijke politici die niet mee willen doen aan deze graaierij uit de zakken van de burgers voor de belangen van een paar gewiekste mannetjes die grof geld kunnen "verdienen" met deze farce.

Daar reken ik nog steeds op.
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2408
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Stiffie » 18-07-2018 22:29

Wishful thinking so far Thinkman. De gemeenteraad heeft vanavond unaniem voor gestemd. Waarvoor weten ze niet want er ligt nog geen (goed) plan. Maar ja, de Friese Poort mag niet afhaken dus daarom maar snel door de knieen.
Born to party, forced to work
Stiffie
Superster
 
Berichten: 2305
Geregistreerd op: 02-12-2002 21:53

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Wizard » 19-07-2018 08:04

Satyr schreef:Je hebt toch niet serieus gedacht dat Cambuur dat stadion niet zou krijgen? Of dat Twente geen hulp van de gemeente zou krijgen?

De gemeente had al een lening aan de club verstrekt op het moment dat de club nog financieel gezond was (voor de buitenwereld). Met deze lening hadden ze zich achteraf een molensteen om de nek bezorgd waardoor ze dus wel steun moesten blijven geven. De incidentele injecties waren namelijk te verwaarlozen t.o.v. de gehele lening.
Dat de club Cambuur een nieuw stadion zou kunnen krijgen is inderdaad buiten mijn verwachting. Deze club heeft nooit aangetoond het financieel te kunnen bolwerken (anders dan Twente) en is zelfs meerdere keren failliet geweest. Dat er nu een project wordt bedacht met meerdere bedrijven waar uiteindelijk de middenstand in het centrum de dupe wordt, vind ik getuigen van bestuurlijk falen van de gemeente mits zij hun akkoord geven. Dat hierbij niemand wordt ontzien getuigt van het feit dat de grote troef 'Friese Poort' wordt ingezet.
Ik kan er niet bij dat dit doorgaat. Dat er nu een aantal wordt verrijkt ten koste van vele hardwerkende ondernemers verbaast me al niet gezien het politieke verleden. Echter, dat dit zonder goed plan wordt besloten vind ik te gek voor woorden. Blijkbaar speelt de emotie boven de ratio hoogtij. Iets wat in het verleden helaas vaker is gebeurd in Leeuwarden.
Wizard
Beheerder
 
Berichten: 5036
Geregistreerd op: 28-07-2009 12:55

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Satyr » 19-07-2018 09:10

Wizard schreef:Ik kan er niet bij dat dit doorgaat.


Mee eens, maar het gaat toch gebeuren. De nadelen van een 'nee' wegen niet op tegen de nadelen van een 'ja'. Een nee levert ook priveshit op met de lokale tokkies natuurlijk.
Avatar gebruiker
Satyr
Superster
 
Berichten: 2541
Geregistreerd op: 01-02-2005 16:02

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Thinkman » 19-07-2018 22:56

Satyr schreef:Mee eens, maar het gaat toch gebeuren. De nadelen van een 'nee' wegen niet op tegen de nadelen van een 'ja'. Een nee levert ook priveshit op met de lokale tokkies natuurlijk.



Als dat de argumentatie is, is behoorlijk bestuur en de democratie dood en wint de terreur en het nepotisme. Veel politici zijn moreel verrot en alleen bezig met hun eigen gewin. De goeden moeten deze aanfluiting echter stoppen. De lafbekken, incompetenten en manipulators aka de Deinums van deze wereld mogen niet winnen!
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2408
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Marça » 20-07-2018 07:34

Persoonlijk denk ik dat de financiële en emotionele waarde van Cambuur voor Leeuwarden schromelijk wordt overschat. Maar ik kan me goed voorstellen dat ze daar de stad en het stadsbestuur anders over denken. Het gaat ook om de ontwikkeling van een stadsdeel, al vraag ik me af of de combinatie met het bedrijfsleven nou noodzakelijk is. Wél voor de financiering van het project, maar niet voor de stad zelf. Er zijn al genoeg bouwmarkten, bioscopen en andere winkels in de stad.
Avatar gebruiker
Marça
Superster
 
Berichten: 1956
Geregistreerd op: 02-12-2002 15:50

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Ebiede » 20-07-2018 07:58

Ut het nooit wat weest en ut Sal nooit wat wudde!! Daar veranderd dit stadion echt niets in.. wanneer dit werkelijk gerealiseerd wordt zal dit een financiële molensteen om hun nek zijn.
Spijt heb je morgen maar!
Avatar gebruiker
Ebiede
Superster
 
Berichten: 6234
Geregistreerd op: 09-12-2004 19:02

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Thinkman » 20-07-2018 15:15

Ebiede schreef:Ut het nooit wat weest en ut Sal nooit wat wudde!! Daar veranderd dit stadion echt niets in.. wanneer dit werkelijk gerealiseerd wordt zal dit een financiële molensteen om hun nek zijn.


Om de nek van de (Friese) belastingbetaler. Want die mag uiteindelijk opdraaien voor de snel afgeraffelde miljoenen kostende luchtkastelen. Geen business case, geen vrije markt maar concurrentievervalsing, handjeklap, geen inspraak, en persoonlijk lobbyisme door en voor bepaalde "wethouders". Uit publieke middelen. Ons belastinggeld dus.

Jan Anker presenteerde gister 18 miljoen winst bij bedrijf Aware. Zijn persoonlijke projecten mag de belastingbetaler echter financieren. Anders is er voor zijn persoontje geen vette winst te behalen...
Denk daar eens 10 seconden over na en ieder fatsoenlijk weldenkend mens trekt de stekker uit deze schaamteloze parade!

Vandaag horen we, conform afspraak, via onze immer diepgravende pers dat Friese Poort zich conform ultieme ultimatum en belofte vandaag terugtrekt uit Project Luchtkasteel. Geen 100% zekerheid 2021= geen deal=exit.

De Friese Poort verkwanselt anders niet alleen haar geloofwaardigheid, maar ook het enige belang dat zij met óns geld dient te behartigen: goed en zeker onderwijs.
Níet als trekpop en troefkaart te dienen van een groezelig clubje gemeenteambtenaren en "investeerders".
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2408
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

VorigeVolgende

Keer terug naar Sport overig

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 23 gasten