Ondertussen ergens in Twente...

› andere clubs en andere spelletjes

Moderators: Beheerders, Fanmasters

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Crash
Superster
Berichten: 2546
Lid geworden op: 04-05-2005 10:56
Locatie: Heerenveen

Bericht door Crash »

Klopt. Daarom ben ik ook van mening dat al die suffe geldboetes niet hadden moeten worden verstrekt. Ze halen niets uit. Net als het uitsluiten van Europees voetbal een wassen neus is. Idioterie ten top. Gewoon verplicht terugzetten naar de Jupiler League en klaar. Niets meer, niets minder. (en dat dit niet in de regelementen staat weet ik. Dan zijn die regelementen dus fout.)
Jazz
Beheerder
Berichten: 2493
Lid geworden op: 11-05-2015 16:56
Locatie: Leiden

Bericht door Jazz »

Deze club mag echt kapot gaan
Heerenveen fan in Leiden
Feanfan 1
Forumicoon
Berichten: 7715
Lid geworden op: 11-07-2003 13:37

Bericht door Feanfan 1 »

Gewoon de nieuwe competitie met -10 beginnen
Voor Heerenveen is het wel beter wat betreft opbrengsten Ziyech
GMV
Invaller
Berichten: 317
Lid geworden op: 29-10-2006 12:10
Locatie: Joure

Bericht door GMV »

Uit de samenvatting van het oordeel van de beroepscommissie.
De beroepscommissie heeft vastgesteld dat het besluit van de licentiecommissie van 15 december 2015 tot voorwaardelijke intrekking van de licentie (Decemberbesluit) geen vrijbrief omvatte zoals door FC Twente is gesteld.

Vastgesteld is ook dat FC Twente de KNVB als lid van de KNVB zich stelselmatig schuldig heeft gemaakt aan ernstige misleiding van de licentiecommissie en financiële malversaties met als doel de eigen prestaties en inkomsten te bevorderen ten kosten van anderen. Daarmee heeft FC Twente in ernstige mate gehandeld in strijd met de beginselen van de sport, de doelstellingen van de KNVB en hetgeen van haar als lid van de KNVB mag worden verwacht.

Een licentiehouder kan en mag in die omstandigheden in redelijkheid niet verlangen dat de KNVB de licentie continueert. Intrekking van de licentie zou naar oordeel van de beroepscommissie dan ook een passende en proportionele sanctie zijn, ongeacht of dit tot het faillissement van de licentiehouder zou leiden. De verantwoordelijkheid voor de gevolgen hiervan rusten bij de licentiehouder en degenen die voor de malversaties verantwoordelijk zijn.

Uit het nadere onderzoek van de beroepscommissie komt evenwel naar voren dat het gerechtvaardigd vertrouwen bij FC Twente is gewekt dat de malversaties uit het verleden waarmee de licentiecommissie bekend is geworden na het Decemberbesluit,niet van invloed zouden zijn op het behoud van de licentie, mits zonder voorbehoud een ‘schoon-schipverklaring’ zou worden afgegeven. Aangezien deze verklaring is afgegeven en geen andere gronden voor intrekking van de licentie zijn gebleken dan die reeds bij de licentiecommissie bekend waren, stond het de licentiecommissie in het onderhavige geval niet langer vrij om de licentie van FC Twente in te trekken. Dit oordeel laat onverlet de mogelijkheid om andere sancties op te leggen.

Gezien de ernst en het repeterende karakter van de begane overtredingen heeft de beroepscommissie besloten om voor vier geconstateerde overtredingen,elk de hoogst mogelijke boete van € 45.250,-op te leggen. Dit resulteert in een boete van in totaal € 181.000,-.
Uit de uitspraak van de rechtbank
Overleg 4 april 2016

(…)

Voorts is FC Twente onder de aandacht gebracht dat de beoordeling door de licentiecommissie na aanlevering van de financiële cijfers (…) uiterlijk 1 mei 2016 onverlet laat dat de licentiecommissie niet meer verrast wenst te worden door onregelmatigheden uit – en verzwijgingen over – het verleden, zoals de pas dit jaar bekend geworden kwesties [J] en [K] . Deze waren immers opgekomen na het besluit van de licentiecommissie van 15 december 2015

(…)

Wil het voortbestaan van de licentie van FC Twente tegen de achtergrond van het onderzoek door de heer gerechtvaardigd zijn, dan zal op die datum (1 mei 2016) ook een verklaring van FC Twente door de licentiecommissie moeten zijn ontvangen dat er verder niets meer is dat nog geopenbaard zou moeten worden waaruit misleiding of het achterhouden van relevante informatie aan de licentiecommissie zou blijken of dat anderszins relevant is om met recht de licentie te mogen behouden. Het is immers niet verantwoord om een BVO aan de competitie te laten blijven deelnemen die op het voor het licentiereglement cruciale onderdeel van de juiste en volledige informatievoorziening aan de licentiecommissie na een half jaar nog steeds geen helderheid zou kunnen verschaffen.


Dit alles maakt de uitspraak van de beroepscommissie zeker niet onbegrijpelijk. De licentiecommissie heeft namelijk de indruk gewekt dat de zaken die na 15 december 2015 naar boven zijn gekomen, geen invloed zouden hebben op het besluit ten aanzien van de licentie. Er zijn op 15 december een aantal voorwaarden gesteld waaraan Twente moest voldoen. De LC was niet blij met een aantal zaken die daarna aan het licht zijn gekomen en heeft later aanvullende eisen gesteld. Aan de eisen van 15 december en de aanvullende eisen is voldaan volgens de BC, waardoor de licentie niet ingetrokken kon worden.

Opmerkelijk hierbij is dat de verklaring pas na 1 mei 2016 is afgegeven (zie quote hieronder) en niet voor de gestelde datum van 1 mei 2016. De samenvatting gaat hier niet op in, in hoeverre heeft de BC dit beoordeeld? Ook opmerkelijk is dat de BC het opgewekte vertrouwen van 4 april 2016 zo veel zwaarder laat wegen dan de ernst van de overtredingen. Met name ook daar uit de stukken sinds 15 december 2015 blijkt dat de LC duidelijk maakt niet echt blij te zijn met de gang van zaken en ook nergens expliciet benoemd dat de licentie niet ingetrokken zal worden indien aan de aanvullende eisen wordt voldaan. Sterker nog, de LC zegt dat de schoon-schipverklaring een noodzakelijkheid is om het niet intrekken van de licentie te rechtvaardigen, wat impliceert dat zonder die verklaring de licentie sowieso ingetrokken wordt.

2.23.

FC Twente heeft aan de KNVB gerapporteerd, waarna op 3 mei 2016 nadere vragen zijn gesteld door de (voorzitter van de) licentiecommissie. Diens e-mailbericht van deze datum luidt onder meer als volgt:

“(…)

Uit jullie antwoord leid ik niet af dat FC Twente nu van de hoed en de rand op de hoogte is, terwijl de licentiecommissie voor haar komende besluitvorming toch nog steeds een schriftelijke verklaring van FC Twente verlangt dat “er nu verder niets meer is dat nog geopenbaard zou moeten worden waaruit misleiding of het achterhouden van relevante informatie aan de licentiecommissie zou blijken of dat anderszins relevant is om met recht de licentie te mogen behouden, zodat de licentiecommissie ervan uit mag gaan dat op 1 mei 2016 alle onregelmatigheden uit het verleden aan haar zijn geopenbaard omdat het dan op dit aspect gerechtvaardigd is dat de licentiecommissie haar op 15 december 2015 aangekondigde voornemen tot intrekken van de licentie van FC Twente om deze reden niet zal doorzetten.

(…)

De licentiecommissie ontvangt ook graag een schriftelijke verklaring van FC Twente (jou en [L] ) hoe het nu precies gelopen is in december met betrekking tot [J] ; waarom is ons niets daarvan gemeld tijdens het gesprek op 10 december 2015, terwijl jullie beiden toen al wisten dat er iets met [J] aan de hand was. Waarom heeft [L] ons tijdens dat overleg niets over [J] gemeld (maar alleen dat er “mogelijk nog iets aankomt”, dat dan nog ruim een maand duurt)?”
2.24.

Bij brief van 9 mei 2016, met bijlagen, heeft FC Twente gereageerd op de vragen van de KNVB. Daarbij is ook de verzochte verklaring afgegeven.


Al met al laat de uitspraak van de BC naar mijn mening nog wel ruimte voor discussie.
hhage
Basisspeler
Berichten: 927
Lid geworden op: 18-07-2015 14:05

Bericht door hhage »

De Twente-supporters krijgen op voetbalzone alweer praatjes....En ze vinden nu ook dat er een streep onder moet worden gezet, ja nu de boete meevalt is dat makkelijk zeggen.Dat zeiden ze 2 weken terug niet, toen wezen ze met hun vingertjes naar iedereen behalve hunzelf.Ze willen nu Joey halen, maar die bleek voor NEC financieel niet haalbaar, zou wel raar wezen als Twente dat wel kan...
Gebruikersavatar
Superfries1996
Wereldspeler
Berichten: 2408
Lid geworden op: 10-04-2012 20:21

Bericht door Superfries1996 »

Puur wanbeleid van de KNVB natuurlijk. Voor ons is het echter een win-win-situatie: deze zomer 'cashen' we alsnog met een percentage van de winst op Ziyech - een bedrag dat we nu echt niet kunnen missen - en vervolgens raakt Twente bij het volgende meetmoment alsnog de licentie kwijt omdat ze logischerwijs onmogelijk binnen 2.5 maand uit categorie 1 kunnen komen. Gaan wij er vanaf volgend seizoen op tv-gelden weer vooruit. 8)

Los daarvan hoeven ze van mij niet failliet, een degradatie o.i.d. vind ik een goede straf. Maar hè, we weten allemaal dat de schuld van deze crisis niet bij de supporters of de huidige directie ligt, terwijl zij wél degenen zijn die worden gestraft. Een sterk signaal tegen fraude had inderdaad afgegeven moeten worden, maar dat had tegen Munsterman en die andere boeven moeten gebeuren. Zij zijn hiervoor verantwoordelijk en hadden hiervoor aansprakelijk moeten worden gehouden!
nou nou
Gebruikersavatar
Mackan68
Forumicoon
Berichten: 6778
Lid geworden op: 01-08-2004 15:46
Locatie: De 'achterbuurt' van Techum

Bericht door Mackan68 »

Superfries1996 schreef:Puur wanbeleid van de KNVB natuurlijk. Voor ons is het echter een win-win-situatie: deze zomer 'cashen' we alsnog met een percentage van de winst op Ziyech - een bedrag dat we nu echt niet kunnen missen - en vervolgens raakt Twente bij het volgende meetmoment alsnog de licentie kwijt omdat ze logischerwijs onmogelijk binnen 2.5 maand uit categorie 1 kunnen komen. Gaan wij er vanaf volgend seizoen op tv-gelden weer vooruit. 8)

Los daarvan hoeven ze van mij niet failliet, een degradatie o.i.d. vind ik een goede straf. Maar hè, we weten allemaal dat de schuld van deze crisis niet bij de supporters of de huidige directie ligt, terwijl zij wél degenen zijn die worden gestraft. Een sterk signaal tegen fraude had inderdaad afgegeven moeten worden, maar dat had tegen Munsterman en die andere boeven moeten gebeuren. Zij zijn hiervoor verantwoordelijk en hadden hiervoor aansprakelijk moeten worden gehouden!
Gister, 1 dag na het behouden van de licentie voor de Eredivisie kwam al naar buiten dat Twente een intern onderzoek heeft laten doen voor 1 miljoen euro. Dit is volgens mij niet hetzelfde onderzoek als dat van Knüppe. Er is wéér bewust door de 'nieuwe' leiders informatie achter gehouden door het onderzoek naar misstanden te beperken, om het toch al kostbare onderzoek niet nog duurder uit te laten vallen.

Alleen door de uitspraak van de KNVB dat, wanneer Twente aan zou kunnen tonen alles op alles te zetten om schoon schip te maken en dat ze dan hun licentie voor de Eredivisie niet zouden verliezen, heeft ze uiteindelijk van degradatie gered. Terwijl iedere commissie er over uit was dat degradatie de enige gepaste straf was. De KNVB, de Licentiecommissie én de Beroepscommissie. En toch mogen ze doorgaan in Enschede. Ongelooflijk. Wat mij betreft mogen ze in hun hoogmoed alsnog naar de kloten gaan.
Voetbal, een spel van dood, gladiolen en grijze muizen
Cold Kees
Jeugdspeler
Berichten: 24
Lid geworden op: 08-08-2012 07:47

Bericht door Cold Kees »

Voor het eerst sinds lange tijd weer eens reacties hier gelezen.

Valt niet mee al die negativiteit over ons, maar wel begrijpelijk.

Zelf zou ik mijn club blijven steunen, ook bij degradatie naar de amateurs, zou een mooie kruisweg geweest zijn op weg terug naar de eredivisie

Ook een overstap naar derde bundesliga in Duitsland heeft wel zijn charmes, had ik wel willen meemaken maar is totaal onrealistisch.

Ben blij dat we de licentie mogen behouden en weer over voetbal kunnen praten.

Je kunt ons - de Twentesupporters - wegzetten zoals je wilt maar voor ons zijn het klotentijden geweest.

Het maakt ook vreemde krachten los, die ik nog niet kende bij mezelf. Het Wij tegen Iedereen gevoel.
Door alle negativiteit van andere supporters, ik las het trouwens nog maar zelden, raken zaken als rechtvaardigheid en zelf ook wel weten dat we fout zaten naar de achtergrond en komen gevoelens als Lijkenpikkers en Fuck You naar de voorgrond. Gevoel kende ik ook nog niet.

Zo voelt het nu ook bij veel supporters, denk niet dat er ook maar één Twente supporter wakker zal liggen van de komende
negativiteit in de stadions, daarvoor is de opluchting te groot.

Moest ik even kwijt, zie het als catharsis.

PS, we gaan het sportief nog moeilijk genoeg krijgen komend jaar, maar degraderen zal niet gebeuren.
Gebruikersavatar
BK2007
Forumicoon
Berichten: 5633
Lid geworden op: 11-11-2007 18:46

Bericht door BK2007 »

Met Joey vd Berg erbij heb je de juiste speler met ervaring om met de nodige talenten die jullie al hebben sta je zo gewoon in het linkerrijtje hoor.
Samen maken we de club sterk.
Gebruikersavatar
mitrita
Superster
Berichten: 4615
Lid geworden op: 02-12-2002 20:31

Bericht door mitrita »

Is dat dezelfde Joey van der Berg die dat bij ons niet lukte ?
Gebruikersavatar
BK2007
Forumicoon
Berichten: 5633
Lid geworden op: 11-11-2007 18:46

Bericht door BK2007 »

Zekers.
Gezien het voorkeur beleid van de Knvb krijgt Joey daar geen rode kaarten en zal hij waarschijnlijk ook niet als CV gebruikt gaan worden.
Samen maken we de club sterk.
Gebruikersavatar
Mackan68
Forumicoon
Berichten: 6778
Lid geworden op: 01-08-2004 15:46
Locatie: De 'achterbuurt' van Techum

Bericht door Mackan68 »

BK2007 schreef:Zekers.
Gezien het voorkeur beleid van de Knvb krijgt Joey daar geen rode kaarten en zal hij waarschijnlijk ook niet als CV gebruikt gaan worden.
Hij zal daar waarschijnlijk helemaal nergens spelen. Joey gaat lekker cashen in het Championship bij Reading. En daar kan geen FC Twente tegenop.
Voetbal, een spel van dood, gladiolen en grijze muizen
fuotbalgek
Superster
Berichten: 3639
Lid geworden op: 13-05-2013 16:35

Bericht door fuotbalgek »

Twente heeft volgens dat vonnis de indruk gewekt een diepgaand forensisch onderzoek te hebben ingesteld naar malversaties bij transfers. In werkelijkheid werd dit vanwege een gebrek aan geld echter al snel ingeperkt, meldt TC Tubantia. Twente meldde daar niets over en wekte bij de beroepscommissie zelfs nog de indruk gewekt dat het onderzoek, dat werd gevoerd door IVY Advocaten, allesomvattend was. Daar is de club voor gestraft.
Zelfs bij de BC werd niet volledig open kaart gespeeld..
Gebruikersavatar
diepFries
Wereldspeler
Berichten: 1639
Lid geworden op: 05-06-2007 13:12
Locatie: Groningen

Bericht door diepFries »

Ik blijf het echt ongelooflijk vinden dat Twente hier op deze manier weg mee lijkt te komen. Moet je dan als profclub bij wijze van spreken 'een moord plegen' om daadwerkelijk door de KNVB (LC/BC) te worden teruggezet? Dit lijkt welhaast een vrijbrief om alle grenzen op te zoeken en desnoods te overschrijden.
Ze zullen daar in Enschede de komende jaren nog genoeg werk te verzetten hebben om het hoofd structureel boven water te kunnen blijven houden. Wat dat betreft staat ze nog genoeg te wachten.


Ik las ergens een citaat/tweet, weet niet meer precies van wie:

Frauderen?

t went (h)e

Tsja...
In case of doubt, make it sound convincing
Gebruikersavatar
BK2007
Forumicoon
Berichten: 5633
Lid geworden op: 11-11-2007 18:46

Bericht door BK2007 »

De Graafschap neemt vandaag het besluit of ze een tegen procedure gaat opstarten. Ze hebben vraagtekens bij het gebeuren :mrgreen:
Samen maken we de club sterk.
Prosac
Bankzitter
Berichten: 249
Lid geworden op: 10-12-2007 09:59

Bericht door Prosac »

De Graafschap spant een kort geding aan tegen de KNVB.
Gebruikersavatar
BK2007
Forumicoon
Berichten: 5633
Lid geworden op: 11-11-2007 18:46

Bericht door BK2007 »

Hoor het ook net op de radio.
En nu doorpakken. Hup Superboeren :D
Samen maken we de club sterk.
Ebiede
Forumicoon
Berichten: 6241
Lid geworden op: 09-12-2004 19:02

Bericht door Ebiede »

Linksom of rechtsom, je hoopt toch ergens dat Twente z'n verdiende straf krijgt!
Spijt heb je morgen maar!
Gebruikersavatar
Mackan68
Forumicoon
Berichten: 6778
Lid geworden op: 01-08-2004 15:46
Locatie: De 'achterbuurt' van Techum

Bericht door Mackan68 »

Ebiede schreef:Linksom of rechtsom, je hoopt toch ergens dat Twente z'n verdiende straf krijgt!
Daar heeft de zaak van de Superboeren natuurlijk niet zoveel mee te maken. Twente is voorlopig van een hoop gedonder af. En nu mogen ze gaan bewijzen of ze het waard zijn en of er inderdaad uitzicht is op een spoedig herstel. Daar zullen ze het nog lastig genoeg mee krijgen. Dat de Graafschap de strijd aan gaat net zoals Twente dat deed begrijp ik wel. Maar ik zie hier voor hun helaas geen positief resultaat. Hen is alleen beloofd dat ze in de eredivisie zouden blijven wanneer de Play offs een bepaald verloop zouden hebben. Daar is helaas door eigen falen geen sprake van dus zijn ze op sportieve gronden en vooraf gemaakte afspraken gedegradeerd. Veel meer kan ik er niet van maken. Ook ik hoop dat Twente alsnog op z'n plaat gaat. Is het niet financieel dan wel sportief. Ze hebben alleen een groot voordeel. Dat WillemII, Go Ahead, Sparta en Excelsior er ook nog zijn. En Roda en wij natuurlijk.
Voetbal, een spel van dood, gladiolen en grijze muizen
Gebruikersavatar
mitrita
Superster
Berichten: 4615
Lid geworden op: 02-12-2002 20:31

Bericht door mitrita »

De Graafschap heeft natuurlijk de sympathie omdat zij ook een flinke periode in onzekerheid hebben gezeten welke stappen ze voor komend seizoen konden zetten. Daarnaast heeft de KNVB qua timing het ten opzichte van de nacompetitiedeelnemers niet netje gedaan door vlak voor de start van de finale van de nacompetitie haar beslissing over Twente naar buiten te brengen. Dat is ronduit onbehoorlijk geweest ten opzichte van alle deelnemers, de Graafschap is de enige die er de zure vruchtenvan plukt. Ondertussen komt Twente er ondanks alle bewuste fraude en misleiding met een min of meer symbolische straf van af. Ten opzichte van een club die zich wel aan de regels heeft gehouden is dat onverteerbaar.
fuotbalgek
Superster
Berichten: 3639
Lid geworden op: 13-05-2013 16:35

Bericht door fuotbalgek »

De Graafschap heeft een kansloze zaak en Twente komt naar verluidt met een miljoenensponsor morgen. Voetbal heeft zijn charme lang geleden verloren helaas.

Achteraf is makkelijk lullen, maar op basis van hetgeen destijds bekend was had de licentie van Twente onherroepelijk ingetrokken moeten worden. Nu is daar een voedingsbodem om gigantisch achter de club te gaan staan, de club die niet meer had mogen bestaan.

De Graafschap is ondanks sportieve degradatie door de KNVB gegijzeld. Wellicht zit er een schadevergoeding in voor de Superboeren.
Thinkman
Wereldspeler
Berichten: 2408
Lid geworden op: 15-10-2012 20:12

Bericht door Thinkman »

fuotbalgek schreef:De Graafschap heeft een kansloze zaak en Twente komt naar verluidt met een miljoenensponsor morgen. Voetbal heeft zijn charme lang geleden verloren helaas.

Achteraf is makkelijk lullen, maar op basis van hetgeen destijds bekend was had de licentie van Twente onherroepelijk ingetrokken moeten worden. Nu is daar een voedingsbodem om gigantisch achter de club te gaan staan, de club die niet meer had mogen bestaan.

De Graafschap is ondanks sportieve degradatie door de KNVB gegijzeld. Wellicht zit er een schadevergoeding in voor de Superboeren.

De Superboeren zijn benadeeld door het gedrag van de KNVB. Dat is duidelijk. Schadevergoeding lijkt me billijk en afdwingbaar.
Twente viert nu feest maar zou eigenlijk gestraft moeten worden; feitelijk zijn de Superboeren nu als enige gestraft doordat ze lange tijd niet wisten waar ze aan toe waren.
Grimo
Superster
Berichten: 4922
Lid geworden op: 07-10-2010 09:52

Bericht door Grimo »

Nieuwe hoofdsponsor FC Twente
Vandaag, 00:17 Van onze Telesportredacte
FC Twente heeft in Pure Energie een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Het energiebedrijf, een onderdeel van de Raedthuys Groep, gaat een overeenkomst voor liefst vijf jaar aan met de noodlijdende club uit Enschede. De vermogende Alfons Wispels - een bekend gezicht bij FC Twente - is de oprichter van het bedrijf, dat drie keer op rij werd uitgeroepen tot groenste energieleverancier.

Afgelopen seizoen prijkte Webprint nog op het shirt van FC Twente. De zekerheid van een nieuwe hoofdsponsor voor de komende jaren vormt een belangrijke stap in het financiële herstel van de club.
Gebruikersavatar
abegoal
Wereldspeler
Berichten: 2452
Lid geworden op: 30-12-2004 12:45
Locatie: Heerenveen

Bericht door abegoal »

Clubleiding FC Twente in conflict met financiers
Gepubliceerd: 25 juni 2016 10:12 Laatste update: 25 juni 2016 10:43

Binnen FC Twente is een conflict ontstaan tussen een groep financiers onder aanvoering van Dik Wessels en de nieuwe raad van commissarissen en directie van de club.

Sommige geldschieters willen af van directeur Onno Jacobs en commissarissen Jan Schutrups en Ton Heerts. Schutrups zou uiteindelijk wel mogen blijven, maar niet als voorzitter.

Bouwmagnaat Wessels en enkele andere geldschieters zouden het vertrouwen in het drietal hebben verloren. Belangrijke reden daarvoor zou het gegeven zijn dat de drie akkoord zijn gegaan met het betalen van een schadevergoeding van 1,7 miljoen euro aan de andere clubs uit de Eredivisie.

Ook zou een aantal ondernemers die borg staan woedend zijn over het feit dat de door hen afgegeven garantstelling waarschijnlijk spoedig moet worden aangesproken door de club.

Wessels en een aantal andere zakenlieden hebben zich garant gesteld voor 12 miljoen euro. Wessels verstrekt FC Twente zelf een lening van 4 miljoen euro en staat ook nog eens voor 4 miljoen garant. Daarmee is hij de grootste van de circa vijftien zakenlieden die een borgstelling hebben afgegeven.

Wessels bevestigt zaterdag in TC/Tubantia niet dat hij uit is op het vertrek van het drietal. ''Het klopt dat er een behoorlijk verschil van mening is. Maandagavond praten wij als garantstellers met elkaar en moet FC Twente ons cijfers presenteren. Daar hangt veel van af. Ik haak niet af als het om geld gaat, absoluut niet. Maar ik wil wel plezier hebben en niet nog meer ellende aan de kop, want dat heb ik al genoeg gehad.''
Toezicht

Een woordvoerder van FC Twente legt uit dat de vereniging uit Enschede de andere clubs uit de Eredivisie wel tegemoet moest komen.

''Onze bestuurders hebben die claim van Eredivisie CV van 5 miljoen weten terug te brengen naar 1,7 miljoen, maar aan betalen was niet te ontkomen. We hebben de garantstellers nu een vorm van toezicht aangeboden en hopen er men hen uit te komen. Maar terug naar de tijd van 'wie betaalt bepaalt’ is op basis van onze nieuwe statuten niet meer mogelijk."
Nou, ze pakken het lekker op daar.
Hotemetoten - Oppositie 0 - 3 (eindstand)
Gebruikersavatar
Crash
Superster
Berichten: 2546
Lid geworden op: 04-05-2005 10:56
Locatie: Heerenveen

Bericht door Crash »

Begrijpelijk van de garantstellers, die hebben het idee dat 'hun geld' aangesproken wordt om de club weer te versterken op zowel sportief als financieel gebied. Nu wordt het 'weggegeven' aan andere clubs, zonder dat hier schijnbaar overleg tussen de partijen is geweest. Ik zou er ook vragen bij hebben wanneer ik geld beschikbaar stel met een bepaald doel, terwijl blijkt dat er andere zaken mee worden betaald. Een kwestie van niet goed communiceren tussen de betrokken partijen.

Het is ook allemaal veel te ingewikkeld gemaakt ook. Al die geldboetes, genoegdoeningen, etc. Had allemaal niet gemoeten.
FC Twente staat er mede hierom ook zeer slecht op bij de gemiddelde voetbalsupporter. Daar het de FC Twente fans en club in staat heeft gesteld zich in de slachtofferrol te laten kruipen. Dat heeft alleen maal een averechts effect gehad.

Bij alleen een degradatie (en het verlies van alle Eredivisie-rechten zoals tv-gelden), zou FC Twente genoeg gestraft zijn en zou iedereen 'tevreden' zijn geweest. Op deze manier is er namelijk nog steeds geen gerechtigdheid is de algemene opinie.

Hoe dan ook, het zal wel weer met een sisser aflopen allemaal. Je stopt niet eerst 8 miljoen in een club om dit later weer te herzien (waarbij de club omvalt). Dat zou na deze hele poppenkast wel een heel verrassende wending zijn.
Gebruikersavatar
Mackan68
Forumicoon
Berichten: 6778
Lid geworden op: 01-08-2004 15:46
Locatie: De 'achterbuurt' van Techum

Bericht door Mackan68 »

Die Wessels in een leugen meer of minder ook niet gesmoord dus. Nog geen maand terug beweerde hij nog niet financieel bij te willen springen bij FC list en bedrog. Nu zit hij er dus wel voor maximaal 8 miljoen. Ach ja, de club krijgt de supporters en dus ook de financiers die het beste bij die club passen.
Voetbal, een spel van dood, gladiolen en grijze muizen
Gebruikersavatar
Crash
Superster
Berichten: 2546
Lid geworden op: 04-05-2005 10:56
Locatie: Heerenveen

Bericht door Crash »

Quote: (bron ff kwijt op het moment van plakken)
''De boodschap: de financiële toestand van de club is substantieel slechter dan toen ze hun handtekening zetten onder de garantstelling. De 12 miljoen moet daarom al snel worden aangesproken. Of er moet door verkoop van spelers op korte termijn een Zilvervloot binnenvaren. Een aantal 'garantstellers' is kwaad. Toen ze tekenden, werd hen immers voorgehouden dat de kans dat de garantstelling zou moeten worden aangesproken niet groter dan 15 procent zou zijn. Nu, zes weken laten, is het al zo ver."
Onder het mom van: als we de KNVB en andere Eredivisieclubs niet meer mogen belazeren, dan toch zeker onze investeerders nog wel? :erm:
nickstok
Basisspeler
Berichten: 866
Lid geworden op: 23-04-2014 18:50

Bericht door nickstok »

Ironisch genoeg lijkt het wel alsof beide partijen zichzelf hard in de voet schieten. Om de garantstelling niet aan te hoeven spreken moet Twente namelijk snel spelers gaan verkopen. Toen Twente dreigde te worden teruggezet naar de Jupiler League schreeuwde de club ineens moord en brand dat ze dan failliet zouden gaan. Geïnteresseerde clubs hebben daardoor de beslissing van de beroepscommissie afgewacht alvorens ze spelers gingen kopen. Nu de uitspraak bekend is en de club wél spelers kan gaan verkopen roept Wessels in de media dat er een kans is dat de club alsnog failliet gaat als ze garantstellingen worden teruggetrokken. Hierdoor gaan geïnteresseerde clubs natuurlijk weer wachten waardoor de spelers alsnog niet snel kunnen worden verkocht, en de garantstellingen waarschijnlijk spoedig moeten worden aangesproken. :lol:
Gebruikersavatar
mitrita
Superster
Berichten: 4615
Lid geworden op: 02-12-2002 20:31

Bericht door mitrita »

FC Twente hoopt maandag of uiterlijk dinsdag tot een compromis te komen met Dik Wessels en de groep zakenlieden die garant staan voor 12 miljoen.
Uiterlijk woensdag moet de lening van vier miljoen die Reggeborgh, het investeringsbedrijf van Wessels, Twente wil verstrekken bij de club op de rekening staan. Gebeurt dat niet, dan verliest Twente de licentie. Tussen partijen is zaterdag en zondag nog druk onderhandeld.
De ‘garantgroep’ heeft afgelopen weekeinde nog eens schriftelijk laten weten zich zorgen te maken over de kwaliteit van het bestuur bij FC Twente. Zoals zaterdag al gemeld, willen Wessels en de zakenlieden rond hem dat de commissarissen Jan Schutrups, Ton Heerts en directeur Onno Jacobs hun functies neerleggen. Herman Spenkelink, oud-directeur van bouwconcern Dura Vermeer en ex-voorzitter van de IKT, werd naar voren geschoven als nieuwe voorzitter van FC Twente. Hij zou de plek van Schutrups moeten innemen.
De nadrukkelijke wens van Wessels c.s. om via Spenkelink een vertegenwoordiger in de raad van commissarissen te krijgen, is door de zittende commissarissen van FC Twente verworpen.
De nieuwe statuten van de club verbieden nadrukkelijk dat financiers van de club direct of indirect ook bestuurlijke macht hebben. Daarom wil Twente ook niet voldoen aan de eis van Wessels c.s. om een vertegenwoordiger te benoemen in de Stichting FC Twente ‘65.
Deze stichting selecteert de commissarissen en stelt die aan. Als alternatief voor een rvc-zetel is de financiers aangeboden, dat ze een commissie mogen benoemen die toegang krijgt tot alle financiële informatie van de club.
Gebruikersavatar
BK2007
Forumicoon
Berichten: 5633
Lid geworden op: 11-11-2007 18:46

Bericht door BK2007 »

Nee met weer nieuwe leningen om de club te "redden" zal het ook wel weer fout aflopen.
Wanneer denken ze dat ooit weer af te lossen dan ?
Dat komt daar niet meer goed.
Samen maken we de club sterk.
Plaats reactie