One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

> voor al het historische leesvoer...

Moderators: Beheerders, Fanmasters

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor vakje12 » 20-10-2015 16:54

Deze politieke spelletjes samen met de grootste luchtfietser van Sneek zijn in ieder geval wel duidelijk

Afbeelding
vakje12
Nieuw talent
 
Berichten: 107
Geregistreerd op: 10-10-2015 12:56

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor Lardy » 20-10-2015 17:18

Vakje12, waar zit jij je nu allemaal over op te winden? Politieke spelletjes? Welkom in de grote mensen wereld.
Lardy
Superster
 
Berichten: 4822
Geregistreerd op: 17-07-2008 19:35

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor H-J » 20-10-2015 17:27

vakje12 schreef:H-J, ik zeg nergens dat hij openbaar moet maken welke politieke spelletjes worden gespeeld. Maar ik vraag me af wat de reden is van de stilte naar de achterban en waarom over belangrijke zaken niet open kaart gespeeld wordt. Afvragen of er soms sprake is van politieke spelletjes is het gevolg daarvan. Als je maar lang genoeg zwijgt krijg je vanzelf speculaties daarover. Net als in 2013. Duidelijkheid verschaffen kan veel onrust voorkomen. En dan bedoel ik niet het ongeloofwaardige stuk van vorige week.

"Waarom communiceert Arjen Kuijt niets naar de achterban? Mogen de leden niet weten wat er voor politieke spelletjes gespeeld worden"

Jij noemt het stuk ongeloofwaardig, maar misschien is het de waarheid. Wie zal het zeggen.
Nieuwe spits: kappen - draaien van Keimpema
H-J
Superster
 
Berichten: 2346
Geregistreerd op: 15-05-2004 17:46
Woonplaats: De Vlecke

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor vakje12 » 20-10-2015 17:44

Lardy schreef:Vakje12, waar zit jij je nu allemaal over op te winden? Politieke spelletjes? Welkom in de grote mensen wereld.


Vooral over mensen zoals jou die niet willen inzien dat een groep bestuurders onze club naar de afgrond heeft gebracht. Onze club hoort geen podium te zijn om interessnt te willen doen, sponsors en supporters te negeren of op andere manieren wanbeleid te voeren. Allemaal eruit dus.
vakje12
Nieuw talent
 
Berichten: 107
Geregistreerd op: 10-10-2015 12:56

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor supergerjan » 20-10-2015 21:12

Foppe de Haan ontmoet ellende op alle fronten bij Heerenveen
SC Heerenveen verkeert niet alleen in een bestuurlijke crisis, maar ook in een sportieve. De 2-5 nederlaag van zondag tegen Feyenoord was voor trainer Dwight Lodeweges aanleiding om op te stappen. De 72-jarige Foppe de Haan en assistent-trainer Tieme Klompe volgen hem voorlopig op. VI analyseert de problemen en neemt het technisch beleid van Hans Vonk en Riemer van der Velde onder de loep. ‘Enkel rust en capabele bestuurders kunnen de Friezen uit het dal trekken.’
Achter de opmerking schuilt zowel verdriet als angst. ‘Dit was het dieptepunt... Zover’, zei SC Heerenveen-aanvoerder Joey van den Berg direct na de bikkelharde vernedering door Feyenoord. De Friezen werden in de eerste helft overrompeld, overlopen en overklast: 0-5. Ten overstaan van de media schaamde de routinier zich kapot, indachtig de Friese spreekkoren tijdens de wedstrijd. ‘Dit was amateurvoetbal.’

Natuurlijk, het seizoen is nog lang en Heerenveen trof in Feyenoord een titelkandidaat. Toch belooft het woordje zover in het commentaar van Van den Berg weinig goeds voor de nabije toekomst. De middenvelder lijkt nauwelijks vertrouwen te hebben in een snelle kentering. Waarom zou hij ook? SC Heerenveen voetbalt slecht, staat met slechts zeven punten vijftiende in de Eredivisie, won van zijn negen wedstrijden alleen de eerste – tegen hekkensluiter De Graafschap – en kreeg bovendien al zestien doelpunten tegen. En maandagavond werd bovendien bekend dat Dwight Lodeweges opstapte.

Wat is er op sportief gebied dit seizoen toch aan de hand in het Abe Lenstra Stadion? De Friese club is al jaren het slagveld van strijdende kampen op bestuurlijk niveau, maar tot dusverre wisten de trainers het elftal aardig van de ellende en chaos te isoleren. Het was echter wél steeds de vraag wanneer die bestuurscrisis het voetbal een keer zou gaan raken. Dat lijkt, zeker met het vertrek van Lodeweges, nu dus het geval te zijn.

De logische tweede vraag is in hoeverre de huidige sportieve crisis Lodeweges eigenlijk was aan te rekenen. De Canadees zei na het duel met Feyenoord zich te schamen voor wat zijn ploeg op de mat had gelegd. Maar daarvoor is de trainer zelf verantwoordelijk. Dat was hij echter niet voor het aan- en verkoopbeleid. Die afdeling is al bijna twee jaar in handen van oud-doelman Hans Vonk, die bij het technisch beleid zeer nauw samenwerkt met erevoorzitter Riemer van der Velde. En Lodeweges moest het doen met de door Vonk samengestelde selectie.

Manager voetbalzaken Hans Vonk werkt zeer nauw samen met erevoorzitter Riemer van der Velde.
Manager voetbalzaken Hans Vonk werkt zeer nauw samen met erevoorzitter Riemer van der Velde.
Laten we die selectie en de beoogde speelwijze eens onder de loep nemen. Vonk en Van der Velde stelden vorig jaar Lodeweges aan omdat ze af wilden van het (overigens zeer succesvolle) counter-voetbal dat de ploeg onder Marco van Basten speelde. Heerenveen diende in eigen huis weer aanvallend en verzorgd te voetballen, de amusementswaarde moest omhoog. Dat paste ook goed bij de filosofie van Lodeweges: dominant spel, gericht op balbezit op de helft van de tegenstander.

Kapstokspits

Daarin slaagde SC Heerenveen vorig seizoen redelijk, vooral door de aanwezigheid van spits Mark Uth. Als balvast aanspeel- en rustpunt liet de Duitser nagenoeg een heel elftal beter voetballen. Mede dankzij hem konden de buitenspelers Luciano Slagveer en Sam Larsson in de tweede competitiehelft excelleren. In het sportprogramma Bynt van Omrop Fryslân zei club-icoon De Haan onlangs het volgende over de nummer 9-positie bij zijn club: ‘Ik noem de spits bij Heerenveen de kapstok. Iemand aan wie je een bal kwijt kunt, die een bal kan vasthouden, waardoor een team kan bijsluiten naar voren. Het is iemand waar omheen gevoetbald kan worden en die zelf ook nog voor het doel gevaarlijk is.’ Uth was vorig seizoen zo’n speler. Niet alleen scoorde de Duitser vijftien keer, hij gaf ook dertien assists. Vonk wist in april al dat de aan-valsleider ging vertrekken, toch kwam hij pas een paar dagen voor de eerste competitiewedstrijd op de proppen met Mitchell Te Vrede. Het is nog veel te vroeg de voormalige Feyenoorder af te rekenen, daarvoor heeft hij te weinig gespeeld. Maar Te Vrede is, net als Henk Veerman, absoluut geen solide aanspeelpunt. Het is veelzeggend dat de spitsen in de topdrie staan van spelers met het meeste balverlies bij SC Heerenveen.

Te Vrede is wél gevaarlijk in het strafschopgebied, vooral bij ballen van de flanken. Dit seizoen behoort Heerenveen echter tot de clubs in de Eredivisie die de minste voorzetten geven. Slagveer is een rechtsbuiten die het liefst diep richting het vijandelijke doel beweegt en Larsson kiest heel vaak voor de actie binnendoor.

Een ander heikel punt is de controlerende middenvelder. De waarde die Marten de Roon voor het elftal had, wordt met de week meer zichtbaar. De naar Atalanta Bergamo vertrokken aanvoerder koppelde de bereidheid gaten dicht te lopen aan duelkracht, iets wat Heerenveen op het middenveld nu ontbeert. Het is duidelijk dat Vonk in dat licht Janio Bikel veel te gemakkelijk heeft laten gaan. De balafpakker blinkt nu wekelijks uit bij NEC, maar daarover later meer. Voor Lodeweges is het op die positie steeds behoorlijk behelpen geweest. Branco van den Boomen is bij balverlies veel te kwetsbaar gebleken en Lodeweges heeft zelfs rechtsback Pele van Anholt – hij werd vorig seizoen bij gebrek aan beter misbruikt op links – een paar wedstrijden als controleur geposteerd.

Hans Vonk schiep niet de voorwaarden om dit seizoen het geliefde Heerenveen-spel te spelen
Voor de vertrokken doelman Kristoffer Nordfeldt haalde Vonk, na lang aandringen van de technische staf overigens, met Erwin Mulder een waardige vervanger, maar de technisch manager heeft duidelijk níét adequaat gereageerd op het vertrek van De Roon en Uth. Ook heeft hij verzuimd de flanken beter te bezetten. Vorig seizoen al moesten de middenvelders Daley Sinkgraven of Morten Thorsby bij blessures van Larsson noodgedwongen als linksbuiten spelen. Lodeweges had op de vleugels geen goede wisselmogelijkheden en die had hij dit seizoen eigenlijk nóg niet. Daarnaast heeft Vonk het met Van den Boomen en Caner Cavlan gezocht in talentvolle spelers uit de Jupiler League. Op zich prima, ze kunnen op termijn uitgroeien tot volwaardige Eredivisie-voetballers, maar dat zijn ze nu nog niet.

Conclusie: de kern van het elftal is nagenoeg dezelfde als vorig seizoen en het is ook echt niet zo dat die spelers ineens niet meer kunnen voetballen. Maar de selectie is niet in balans, kwalitatief niet breed genoeg en er is geen duidelijk aanspeelpunt. Vonk heeft daarmee voor Lodeweges niet de voorwaarden geschapen om dit seizoen het geliefde Heerenveen-spel te kunnen spelen.

Ieder seizoen hebben de Friezen een exploitatietekort van enkele miljoenen
Aangezien de trainer wél verantwoordelijk was voor de uitvoering op het veld, is het hem kwalijk te nemen dat de bezieling in het elftal van Heerenveen totaal verdwenen was. Hij bleef met deze spelers bovendien volharden in zijn voetbalfilosofie. Terwijl er vanuit de selectie was geopperd dat Heerenveen gezien het materiaal wellicht anders moest gaan spelen.

Gaten

De vraag of dit nog goed komt, laat zich een stuk moeilijker beantwoorden. Daarvoor dienen we dieper op de materie in te gaan. Hans Vonk is – net als zijn voorganger Johan Hansma – niet te benijden. Hij leeft in de wetenschap dat het elftal van SC Heerenveen elk seizoen kwalitatief wat minder wordt. Dat heeft simpelweg te maken met het feit dat bij de club – mede door de bestuurscrisis en het weglopen van sponsors – de (commerciële) inkomsten al jaren structureel teruglopen. Ieder seizoen hebben de Friezen daardoor een exploitatietekort van enkele miljoenen. Ook nu zal het gat in de begroting ongeveer vier miljoen euro bedragen. Vonk zal dus elk jaar zijn beste spelers moeten verkopen om die gaten te dichten. In de afgelopen jaren werden Alfred Finnbogason, Hakim Ziyech, Bilal Basaçikoglu, Daley Sinkgraven, Mark Uth, Marten de Roon en doelman Kristoffer Nordfeldt van de hand gedaan. Zij zorgden voor een bedrag tussen de 20 en 25 miljoen aan transfergeld.

SC Heerenveen is al jaren afhankelijk van transferopbrengsten, zoals die van Bilal Basaçikoglu (Feyenoord, 3,5 miljoen) en Hakim Ziyech (FC Twente, 3,5 miljoen).
SC Heerenveen is al jaren afhankelijk van transferopbrengsten, zoals die van Bilal Basaçikoglu (Feyenoord, 3,5 miljoen) en Hakim Ziyech (FC Twente, 3,5 miljoen).
Omdat Vonk dat bedrag niet volledig kan herinvesteren, ligt er automatisch veel druk op de opleiding. SC Heerenveen heeft de afgelopen seizoenen de hiaten in de selectie deels opgevuld met de doorstroming van grote talenten. Denk aan Ziyech, Sinkgraven, Basaçikoglu en nu bijvoorbeeld Jerry St. Juste. Maar dat er continu spelers met zulke kwaliteiten worden afgeleverd, is een utopie en er lijkt straks een einde te komen aan de stroom goede voetballers uit de talentenfabriek. De A1-junioren van SC Heerenveen staan nu bijvoorbeeld onderaan in de Eredivisie.

Sam Larsson, Simon Thern en Jerry St. Juste kunnen wat geld opleveren, veel meer kan de club niet verkopen
De meeste spelers aan wie de club de afgelopen twee seizoenen goed heeft verdiend, zijn bovendien nog gehaald door Hansma. In de komende seizoenen komt het dus aan op de kwaliteiten en het netwerk van Vonk en Van der Velde. Zij moeten goedkoop talentvolle voetballers naar Heerenveen blijven halen, terwijl ze weten dat er ook goede spelers dienen te worden verkocht om de club financieel overeind te houden. Als dat namelijk niet lukt, teren de Friezen heel snel in op het eigen vermogen. Dat bedroeg aan het eind van het boekjaar 2013/14 nog 12,3 miljoen euro en zal door de verkopen van afgelopen jaar verder zijn gestegen. Maar het verdampt ook rap als de transferopbrengsten een paar seizoenen achter elkaar tegenvallen.

Vonk haalde Sam Larsson en Simon Thern. Hoewel het Zweedse duo nog lang niet zo swingt als afgelopen seizoen, zijn zij momenteel de kroon-juwelen van SC Heerenveen. Zij kunnen de Friese club, net als het grote talent Jerry St. Juste, nog wat geld opleveren, maar verder heeft de technisch manager niet zo veel meer om te verkopen.

Missers

Gezien wat Vonk en Van der Velde de afgelopen twee jaar hebben laten zien, kunnen de supporters niet gerust zijn. Neem bijvoorbeeld Thomas Dalgaard. De dertigjarige Deense topscorer was de beoogde opvolger van de vertrokken Alfred Finnbogason en kostte de club zeven ton. De aanvaller kreeg een contract voor drie jaar. Hij speelde afgelopen seizoen tien wedstrijden, scoorde niet en hij heeft Heerenveen met een afkoopsom op zak alweer verlaten.

Natuurlijk zitten in het aan- en verkoopbeleid van een voetbalclub altijd wel een paar missers, maar de lijst van Vonk en Van der Velde is wat aan de lange kant. Zo moest, zeer tegen de zin van voormalig keeperstrainer Albert van der Sleen, Viktor Noring naar het Abe Lenstra Stadion worden gehaald. De Zweed moest op termijn zijn landgenoot Kristoffer Nordfeldt vervangen. Vorig seizoen was Noring achter Jong Oranje-doelman Maarten de Fockert derde keeper en ook hij is inmiddels vertrokken. Deze zomer kwam Wieger Sietsma over van FC Groningen. Keepers-trainer Harmen Kuperus had de doelman eerder bekeken en afgetest. Toch moest hij Sietsma van Vonk opnieuw beoordelen. Toen Kuperus dat bij de scouts meldde, lieten zij weten dat er al een aanbieding onderweg was naar de keeper.

Verder haalden of huurden Vonk en Van der Velde onder anderen Uche Nwofor, Anthony Lurling, Szabolcs Varga, Jeroen Lumu, Joeri de Kamps en Lerin Duarte. Zij zijn allen alweer vertrokken. Het is nog te vroeg om een definitief oordeel te vellen over Morten Thorsby, Henk Veerman, Luka Zahovic, Younes Namli, Mitchell Te Vrede, Caner Cavlan en Branco van den Boomen, maar het zijn op voorhand geen spelers die SC Heerenveen direct heel veel beter maken.

Blunders

Los van de missers zijn er ook een paar blunders die de technisch verantwoordelijken zijn aan te rekenen. Zo wilde Hakim Ziyech, voordat hij naar FC Twente vertrok, nog heel graag een jaar in Heerenveen blijven. Maar van de diverse aanbiedingen die de Friese club hem deed, sprongen de tranen hem letterlijk in de ogen. Vonk zei echter dat Ziyech tot een van de bestbetaalde spelers in de selectie zou gaan behoren. Soms zijn regels er om ze te breken en het salarishuis van SC Heerenveen had in het geval van Ziyech nooit leidend mogen zijn. De Marokkaanse Nederlander is een exceptioneel talent en misschien wel de beste speler in de Eredivisie. Hij had de Friezen niet alleen sportief beter gemaakt, maar de club ook nog veel meer opgeleverd dan nu het geval was (3,5 miljoen euro).

Over Janio Bikel hadden we het al eerder. Diverse leden van de technische staf drongen bij Vonk aan op behoud van deze atletische middenvelder. Heerenveen kon echter niet voldoen aan de tweejarige optie in het contract van het Afrikaanse talent. Bikel zou in dat contract een ton gaan verdienen. In plaats daarvan bood Vonk hem een verbintenis voor één seizoen aan tegen een salaris van ongeveer dertigduizend euro. Toen hij later met een iets verbeterde aanbieding kwam, was het al te laat. Als Bikel zich zo blijft ontwikkelen bij NEC, gaat hij de club uit Nijmegen veel geld opleveren.

Sven Kums had bij SC Heerenveen ook miljoenen in het laatje kunnen brengen. Van der Velde liet de Belg twee jaar geleden echter voor naar verluidt honderdduizend euro naar Zulte Waregem gaan. Die club verkocht de middenvelder een jaar later voor anderhalf miljoen aan AA Gent. Inmiddels is Kums aanvoerder van de Belgische kampioen en debuteerde hij onlangs in de nationale selectie. Kums is nu miljoenen waard.

Verder kunnen we Wouter Marinus noemen. De talentvolle middenvelder doorliep de hele opleiding van Heerenveen. Hij sprak openlijk uit dat hij zich niet goed behandeld voelde door de technische leiding. Vonk zag voor hem geen directe rol bij het eerste elftal. Inmiddels is Marinus basisspeler van PEC Zwolle, dat keurig zesde staat.

Het lukte Vonk en Van der Velde ook niet het contract van Albert Gudmundsson te verlengen. De achttienjarige IJslander, volgens kenners het grootste talent van SC Heerenveen, mocht vorig seizoen al geregeld meetrainen met de eerste selectie. Maar dat was voorbij zolang hij zijn verbintenis niet verlengde. De aanvallende middenvelder was echter niet te spreken over de aanbieding die Vonk hem deed en speelt nu bij PSV.

Bij de landskampioen zit nóg een voormalige werknemer van SC Heerenveen: Pieter Busscher. In het rijtje blunders moeten we ook hem noemen. De spelersbegeleider en lifestyle-coach was goud waard door als vertrouwenspersoon talenten als Basaçikoglu en Ziyech te begeleiden. Het leverde de club miljoenen op. Busscher liet zijn oren niet hangen naar Vonk en Van der Velde en moest uiteindelijk het veld ruimen. Hij begeleidt nu de buitenlandse talenten van PSV.

Volgend dieptepunt

Ook de geluksfactor speelde de afgelopen seizoenen een rol in het aan- en verkoopbeleid van SC Heerenveen. Zo was met name Van der Velde absoluut niet gecharmeerd van Uth. Hij verhuurde de spits aan Heracles Almelo, dat een optie tot koop kreeg van vier ton. De Tukkers wilden de Duitse spits na diens eerste jaar dolgraag overnemen, maar het was aan de stijfkoppigheid van de aanvaller te danken dat die deal niet doorging. Hoewel Dalgaard inmiddels was aangetrokken, besloot Uth toch voor zijn kansen te gaan in Heerenveen. De rest is bekend. Voor Nordfeldt geldt eigenlijk hetzelfde. SC Heerenveen wilde halverwege het seizoen 2013/14 graag van hem af. Dinamo Zagreb wilde flink betalen voor de doelman, maar die besloot te blijven. De Zweed behoorde vorig seizoen tot de beste keepers in de Eredivisie en maakte een mooie transfer naar Swansea City.

Riemer van der Velde.
Riemer van der Velde.
De komende weken zullen in Heerenveen belangrijke beslissingen worden genomen voor de lange termijn. Essentieel is natuurlijk hoe de bestuurscrisis, die voor een groot schisma in de club zorgt, wordt opgelost. Enkel rust en capabele bestuurders kunnen de Friezen uit het dal trekken. Pas als de sponsors terugkeren, de inkomsten worden vergroot en Heerenveen in de exploitatie niet langer afhankelijk is van transferopbrengsten, kan de club de betere spelers wat langer houden en weer voorzichtig aan sportieve groei denken. Blijft de bestuurlijke crisis voortduren, dan wacht er onherroepelijk een doemscenario.

Voor Heerenveen geldt voorlopig alleen de korte termijn. Gezien zijn staat van dienst in het verleden en zijn ervaring is het niet zo gek dat Foppe de Haan zich even met het elftal gaat bemoeien. Gezien zijn hoge leeftijd en de enorme kloof met de jonge spelers is de keus voor De Haan echter heel opmerkelijk. Het is maar de vraag of De Haan en Klompe dit zwalkende team, dat speelt zonder een greintje vertrouwen, snel aan de praat krijgt.

De komende weken worden cruciaal voor de voetballers en de club. Heerenveen speelt namelijk eerst uit tegen Willem II en daarna wacht in eigen huis de Friese derby tegen SC Cambuur. Twee clubs die nog lager geklasseerd staan. Gezien het verschil in begroting en kwaliteit volstaat voor Heerenveen eigenlijk alleen twee overwinningen. Tussendoor speelt het team ook nog de bekerwedstrijd tegen Helmond Sport, die het ook absoluut moet winnen. Komt Heerenveen deze wedstrijden goed door, dan kan er een basis worden gelegd voor de rest van het seizoen. Anders wordt de vrees van Van den Berg waarheid en wacht er heel snel een volgend dieptepunt.
Ieder nadeel heeft zijn voordeel!
Avatar gebruiker
supergerjan
Nieuw talent
 
Berichten: 50
Geregistreerd op: 15-12-2012 16:22

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor Voorstopper » 20-10-2015 21:19

Een één-jarig contract voor Bikel à 30 000 euro. Als het waar is, is het toch een buitengewoon net aanbod :roll:
The two most powerful warriors are patience and time.
Avatar gebruiker
Voorstopper
Superster
 
Berichten: 3635
Geregistreerd op: 05-06-2005 09:24
Woonplaats: Groningen

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor Heerenveen rules » 20-10-2015 21:53

Wanneer pakt Vonk zijn biezen? Totaal gefaald. En lekker blijven zitten..
Heerenveen rules
Superster
 
Berichten: 15935
Geregistreerd op: 02-12-2002 22:51
Woonplaats: Fryslân

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor AllardP » 20-10-2015 22:38

Prima artikel van die Timmer, waar ik het op vrijwel alle punten mee eens ben. Er zijn de afgelopen jaren veel grote fouten gemaakt, met name op het gebied van scouting en het vastleggen van jeugdtalenten. Onverteerbaar om 'onze' talenten bij andere clubs te zien uitblinken terwijl wij in de kelder van de eredivisie liggen te kreperen. Als dat salarisbod voor Bikel klopt (ik denk van wel, spoort ook met zijn eigen uitspraken), dan is dat alleen al reden om Vonk te ontslaan.

De geldverspilling is weer helemaal terug, maar dan in de vorm van dom bezuinigingsbeleid waarmee sponsoren, toeschouwers én de betere spelers keihard het stadion worden uitgejaagd.
AllardP
Superster
 
Berichten: 2483
Geregistreerd op: 02-12-2002 12:05
Woonplaats: Washington DC

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor H-J » 20-10-2015 22:53

Ben het zelden zo eens geweest met een artikel in de vi....
Nieuwe spits: kappen - draaien van Keimpema
H-J
Superster
 
Berichten: 2346
Geregistreerd op: 15-05-2004 17:46
Woonplaats: De Vlecke

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor pes5 » 21-10-2015 00:44

Uitstekend artikel inderdaad.
pes5
Beheerder
 
Berichten: 2977
Geregistreerd op: 10-07-2006 15:00
Woonplaats: Heerenveen

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor vakje12 » 21-10-2015 07:23

In de LC van vandaag een stuk dat Foppe zijn bemiddelingspogingen heeft gestaakt en nu net als alle anderen (ook het SB) van mening is dat iedereen van OTB moet opstappen. Verder staat er dat het SB zijn geduld kwijtraakt en als men niet zelf opstapt alle 7 worden ontslagen. Daarna zal een onafhankelijke formateur een nieuwe directie samenstellen waarna de SB leden hun posities ook beschikbaar stellen.op zich positief, maar vrees dat het niet onafhankelijk wordt.... hopen dat de OTB leden vandaag nog opstappen dan kunnen we weer voorzichtig vooruit kijken.
vakje12
Nieuw talent
 
Berichten: 107
Geregistreerd op: 10-10-2015 12:56

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor mitrita » 21-10-2015 07:59

Dit artikel dus
Het wachten is op beweging bij de eigen hachjes van SC Heerenveen

Sinds Foppe de Haan en Riemer van der Velde opriepen tot eenheid binnen de bestuurslagen van SC Heerenveen, is het stil gebleven. Het stichtingsbestuur verliest intussen zijn geduld. Twee keer werd de bekritiseerde voorzitter Jelko van der Wiel in oktober gesommeerd op appel te komen bij het stichtingsbestuur, het toezichthoudende orgaan van de club. Twee keer stond zijn schorsing als enige punt op de agenda, even zoveel keren werd de aandeelhoudersvergadering waarin het oordeel zou worden geveld uitgesteld. Sindsdien is er een patstelling. Van der Wiel en de overige zes leden van de verdeelde one tier-board (het dagelijkse bestuur) zitten nog steeds op hun post. Foppe de Haan sprak eind vorige week met tal van bestuurders, zowel uit het ‘kamp Van der Wiel’ als uit het ‘Sneker kamp’. De gisteren tot interim-trainer benoemde clubicoon heeft zich inmiddels uit het bestuurlijke strijdgewoel teruggetrokken. Zijn taak zit erop.

De Haans conclusie is helder: deze zeven mannen (Van Der Wiel, Hans Vonk, Wim Dijk, Ben Takkenberg, Egon Diekstra, Geert Pieter Vermeulen en Jaap Schuurmans) gaan er samen niet meer uit komen. De trainer staat in die visie niet alleen. Een groot deel van het personeel, de supporters en de sponsors trok die conclusie al veel eerder. Inmiddels leeft ook binnen het stichtingsbestuur het besef dat de zeven bestuurders geen consensus zullen bereiken. Het stichtingsbestuur zit sinds het opstappen van Anne Hettinga weliswaar zonder voorzitter, de negen overgebleven leden – vertegenwoordigers uit alle geledingen van de club – zijn beslissingsbevoegd. Hun geduld raakt op.
Een bron meldt dat er binnen het stichtingsbestuur grote ergernis is over het feit dat de leden van het one tier-board (otb) blijven plakken aan het pluche, terwijl er geen enkel draagvlak meer is voor hun aanblijven. Het lijkt dat de otb-leden hun eigen hachje willen redden. Wim Dijk, uitvoerend bestuurslid commerciele zaken, gaf eerder aan dat alle otbleden er goed aan doen op te stappen. Net als de zes anderen houdt Dijk zijn kaarten nu echter voor de borst en blijft hij voorlopig op zijn post. De verdeelde otb-leden kijken naar elkaar en wachten tot de ander de eerste stap zet. Voor het stichtingbestuur staat vast dat de club het meest gebaat is bij een collectief vertrek van de zeven. De club kan alleen in rustig vaarwater komen als er een nieuw dagelijks bestuur komt met nieuwe mensen. In feite wacht het stichtingsbestuur op het moment dat de zeven otb-leden de eer aan zichzelf houden. Liever vandaag nog dan morgen, aldus de bron. Gebeurt dat niet, dan grijpt het toezichthoudende orgaan in en volgt ontslag. Dat zal niet alleen pijnlijk voor de zeven bestuurders persoonlijk zijn, het zal SC Heerenveen ook in een langdurig en kostbaar juridisch steekspel storten.

Na het vertrek van de huidige leden van de one tier-board – dus vrijwillig of gedwongen – wil het stichtingsbestuur een onafhankelijke formateur aanstellen. Die moet op zoek gaan naar een nieuw dagelijks bestuur waarmee iedereen binnen de voetbalclub kan leven. Mogelijk keren er dan leden van het huidige otb terug, mits daar genoeg draagvlak voor is. In die constellatie zou Hans Vonk bijvoorbeeld kunnen terugkeren (lees: aanblijven) als manager voetbalzaken. Een vertrek tegelijk van het otb en het stichtingsbestuur is niet aan de orde, omdat de club dan letterlijk stuurloos zal zijn. Een andere mogelijkheid is dat niet eerst het otb opstapt maar het stichtingsbestuur. Gezien de slechte reputatie van het otb-bestuur moet die optie als onwaarschijnlijk worden geacht. Zit de nieuwe dagelijkse leiding op zijn post en is de rust binnen SC Heerenveen weergekeerd, dan stellen de negen leden van het stichtingsbestuur volgens de bron ook hun eigen positie ter beschikking.
Avatar gebruiker
mitrita
Superster
 
Berichten: 4615
Geregistreerd op: 02-12-2002 20:31

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor spuit-11 » 21-10-2015 09:12

De weg die in de lc wordt aangegeven is de enige juiste, en zie je ook al enige tijd aan komen, gaf het zelf hier ook een week geleden al aan. Nu maar hopen dat de ego's binnen het Otb niet zodanig groot zijn, en niet alles voor de rechter moet worden uitgevochten.

Zou de heren sieren om toch nog eens een keer aan het clubbelang te denken...

Hopelijk zijn er nog mensen binnen het stichtingsbestuur die nog kunnen opschieten met Sporre, lijkt me de aangewezen man om een onafhankelijke commissie te leiden, die tot een nieuw bestuur komt. Hettinga en Sporre lagen volgens mij niet op 1 lijn, maar die is er niet meer, dus wie weet...
spuit-11
Selectiespeler
 
Berichten: 225
Geregistreerd op: 05-07-2007 11:23

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor Rick » 21-10-2015 09:29

Gaston Sporre is ook mijn eerste keus samen met een Nico Jan Hoogma.. Waarbij Sporre blijft zitten totdat het weer rustig is en dan voor bijvoorbeeld een periode van 2 jaar. Anders zou ik alleen Gert Jan Verbeek of Rasmus Ankersen van FC Midtjylland kunnen opnoemen. Laatstgenoemde heeft een visie, is jong en ambitieus. De mogelijkheden bij Heerenveen waren in het verleden in ieder geval een stuk groter dan Midtylland, dus wellicht dat zo'n man hier wil instappen. Een beter moment is er eigenlijk niet, want veel slechter kan het bijna niet.

Het is nu aan het volledige bestuur en directie om te laten zien dat niemand boven de club staat. En dat betekent maar 1 ding, je positie ter beschikking stellen zonder afkoopsom en dergelijke. Gebeurd dit niet, dan zie ik het heel erg somber in.
Laatst bijgewerkt door Rick op 21-10-2015 09:57, in het totaal 1 keer bewerkt
Rick
Wereldspeler
 
Berichten: 1149
Geregistreerd op: 20-03-2007 23:26

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor Erwin4ever » 21-10-2015 09:36

Het lijkt dat het SB het licht heeft gezien! Nu de leden van het OTB nog!
Doch jo ding, en lit de lju rabje! 8)
Avatar gebruiker
Erwin4ever
Superster
 
Berichten: 2032
Geregistreerd op: 05-12-2011 22:03
Woonplaats: J-city

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor Superfries1994 » 21-10-2015 10:00

Hopenlijk zet dat laatste zich door. Zou het beste zijn.
Superfries1994
Superster
 
Berichten: 2011
Geregistreerd op: 04-01-2014 19:27

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor Piet » 21-10-2015 13:42

Ik neem aan dat de OTB formeel in dienst is van het SB. Dit betekent dat het SB formeel de werkgever is van de OTB en dat er een werkgever-werknemer relatie bestaat tussen deze twee.

Het is in Nederland redelijk moeilijk om, buiten gevallen van diefstal, van een werknemer af te komen. Naar mijn mening lijkt het er in dit geval op dat er sprake is van in ieder geval één werknemer die zich niet helemaal gedraagt als een goed werknemer, onder andere door de openbare uitlatingen van deze werknemer ten opzichte van zijn werkgever. Dit kan en is naar mijn mening schadelijk voor deze werkgever, het SB, maar ook voor de organisatie als geheel. Daarnaast kunnen deze openbare uitlatingen bij sommige forumleden bijdragen aan een verkeerde beeldvorming.

Het SB heeft in de door haar openbaar gemaakte brief onder andere gereageerd op de uitlatingen van één van haar werknemers. Hoewel zij zich in deze brief soms zeer kritisch en negatief uitlaat, neem ik aan dat zij deze brief vooraf door een arbeidsrechtadvocaat heeft laten toetsen. Deze advocaat kan het SB ook geadviseerd hebben om het hierbij te laten en niet verder de publiciteit te zoeken. Indien het tussen het SB en (één van haar) werknemer(s) tot een juridische (ontslag-)-procedure komt, dan wil het SB naar ik aannneem zo sterk mogelijk staan. Aan de andere kant probeert zij waarschijnlijk een dergelijke procedure te voorkomen, omdat deze niet pas binnen het 'bedrijf' 'Heerenveen'.

Hoewel veel forumleden graag over meer informatie willen beschikken, is het naar mijn mening te prijzen dat het SB, zelfs in deze tijden, niet vaker de publiciteit zoekt.

Ik vind het jammer dat sommige mensen zich blijkbaar niet herkennen in de brede achterbansamenstelling van het SB en/of het door haar gevoerde beleid. Deze forumleden zouden zich misschien, als zij zich niet vertegenwoordigd voelen door hun huidige achterban(-nen), op een andere manier kunnen organiseren. Naar mijn mening draagt het organiseren door middel van het zich continue negatief uitlaten op dit forum of het groepsgewijs door Sneek lopen niet bij tot het komen tot een oplossing van het probleem.
Ok.
Avatar gebruiker
Piet
Selectiespeler
 
Berichten: 441
Geregistreerd op: 02-12-2002 15:08
Woonplaats: Amsterdam (when posting)

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor vakje12 » 21-10-2015 15:19

Hoewel het stichtingsbestuur van SC Heerenveen de aandeelhoudersvergadering waarin voorzitter Jelko van der Wiel de wacht wordt aangezegd tot twee keer toe uitstelde, lijkt het einde van de bestuurscrisis eindelijk in zicht. Enkel Van der Wiel houdt de plannen van een collectief vertrek nog tegen.

Nagenoeg iedereen in zowel de one-tier board(OTB) als het stichtingsbestuur is er namelijk van overtuigd dat het goed voor de Friese club is als men collectief opstapt. Van der Wiel (foto) lijkt echter een van de weinigen te zijn die nog dwarsligt.

Zelfs zijn kompaan en medebestuurslid Wim Dijk zei vorige week al dat het het beste is als zestien bestuursleden – Anne Hettinga stapte onlangs al zelf op – SC Heerenveen tegelijk verlaten. Ook de ondernemingsraad van de Friese Eredivisionist heeft er na gesprekken met het personeel bij het stichtingsbestuur op aangedrongen dat het gehele OTB wordt weggestuurd.

Het stichtingsbestuur wil, mits Van der Wiel wordt overtuigd, vervolgens demissionair nog even doorgaan totdat een interim-bestuur kan worden geformeerd.



vi.nl
vakje12
Nieuw talent
 
Berichten: 107
Geregistreerd op: 10-10-2015 12:56

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor jorro » 21-10-2015 15:28

Dit begint er zowaar op te lijken. Kom op Jelko, denk in het clubbelang en werk voor de verandering een beetje mee!
jorro
Selectiespeler
 
Berichten: 397
Geregistreerd op: 14-12-2004 20:21

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor vakje12 » 21-10-2015 15:47

Jelko zal echt wel meewerken. Het is maar net wie de bron is van dit bericht en op welke punten er nog geen akkoord is. Er zijn natuurlijk een aantal die Jelko nu graag nog even een trap na willen geven.. Zonder Jelko zijn uitlatingen en "schandalige gedrag" waren we nu verder van huis geweest met Vermeulen als nieuwe voorzitter. Waar is Friesiaan gebleven trouwens wel weer tijd voor een propaganda update.


Opvallend hoe het SB in een week kan bijdraaien na gesprekken met betrokkenen.. Het dieptepunt moet nog komen na het opstappen van het bestuur denk ik want dit gaat ook weer sponsors kosten en veel verloren tijd en geld...

@Piet als er niet aan de bel was getrokken bij het SB had men nu dit standpunt niet gehad. We zullen zien in hoeverre men achteraf van alles op de hoogte bleek te zijn geweest. Als dat al ooit bekend wordt.
vakje12
Nieuw talent
 
Berichten: 107
Geregistreerd op: 10-10-2015 12:56

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor GeraldSibon35 » 21-10-2015 17:49

Feanrevolutie 2.0

Het zijn rotweken voor diegene die Heerenveen een warm hart toedragen. Bestuurlijke onrust en wanprestaties op het veld. Het is tijd dat mensen hun conclusie trekken en opstappen in het belang van de club. Er moet een nieuwe trainer en een compleet nieuw bestuur komen. Mensen met een visie en zorgen voor de normen en waarden waar de club voor staat. Dan denk ik aan: Aanvallend voetbal, nuchter, grote sponsorclub, talenten die uitgroeien tot toppers en een vol Abe Lenstra Stadion. In mijn ogen is het onderstaande het beste voor de club.

Technische staf
Hoofdtrainer: Art Langeler, coach met visie. Is de grondlegger van het succes en goede voetbal bij PEC Zwolle. Combinatiespel en aanvallend voetbal staat centraal en ik denk dat we onder zijn leiding elke wedstrijd weer kunnen genieten van goed voetbal want daarin heeft Dwight zijn woorden niet waar gemaakt want het was lang niet altijd aanvallend en verzorgd voetbal. Over zijn haalbaarheid, na 3 jaar hoofd jeugdopleiding bij PSV zal het toch wel weer gaan kriebelen en hij heeft al eens aangegeven Heerenveen een mooie club te vinden.
Assistent-trainer: Langeler zal vast iemand in gedachten hebben die hij er bij wil hebben.
Assistent-trainer: Tieme Klompe, spreekt voor zich. Op en top clubman.

Ook Gerald Sibon en Jeffrey Talan veel bij het eerste elftal betrekken. En van Johnny Jansen weer hoofdopleiding maken.

Bestuur
Voorzitter: Gaston Sporre. Lijkt me duidelijk, deze man moet zo snel mogelijk weer terugkomen. Deze man straalt zoveel rust uit en heeft echt verstand van zaken. Denk dat veel sponsors ook blij zouden zijn met zijn terugkomst.

Algemeen directeur: Nico Jan Hoogma. Geboren in Heerenveen, iemand die ook al ervaring heeft in de voetballerij en net als Nijkamp iemand die onafhankelijk is en frisse ideeën zal hebben.

Technisch directeur: Gerard Nijkamp. Momenteel technisch directeur bij Zwolle, en weet iedere keer weer goede spelers te halen. Zie Necid, Klich, Veldwijk, Thomas, Sainsburry en Rienstra. Kent Langeler goed dus hij weet wat voor type spelers aansluiten op zijn speelstijl. En het is natuurlijk iemand met een groot netwerk aangezien zijn ervaring in de voetballerij.

Commercieel directeur: Jan van Halst. Heeft veel kennis over commercie in het betaalde voetbal met zijn werkzaamheden bij Twente en Utrecht. Moet de commerciële afdeling goed doorlichten en zorgen voor een frisse wind.

Ik denk dat je op deze manier een prachtig bestuur hebt. Met een ervaren boegbeeld, die rust brengt met daaronder drie relatief jonge mannen met visie en ervaring in de voetballerij.

Raad van Commissarissen
- Bernard Fransen, was jarenlang voorzitter amateurvoetbal bij de KNVB. En is woonachtig en supporter van SC Heerenveen. Lijkt een prima man om te laten plaatsnemen in de Raad van Commissarissen.
- Wiebe Wieling, in de Fean revolutie zomaar aan de kant geschoven door Hettinga enco omdat zij hun plannetjes wouden doordrukken. Wou het beste voor het personeel en de club. Zou wat mij betreft terug mogen keren.
- Wim Anker. Echte clubman, zie hem niet echt als nieuwe voorzitter. Maar zou prima in de RvC zitting kunnen nemen. Heeft veel kennis op juridisch vlak, misschien kan hij daarmee de club ook verder helpen.
- Joop Akkerman. Oud voorzitter van de OSSH club dus kent veel van de sponsoren. Is voor de rest ook iemand die een warm hart heeft bij Heerenveen. En heeft ook bestuurlijk gebied ook ervaring (Rabobank).
- Jan de Visser. Op dit moment spelersmakelaar maar zou naast deze rol prima zitting kunnen nemen in de RvC. Is dan iemand die wat voetbal knowhow moet brengen in de RvC.


Ik zou echt heel graag zien dat de club op deze manier bestuurd gaat worden. Korte lijnen, frisse mensen met ambitie en ervaring in de sportwereld. Jullie ideeën over deze samenstelling?
GeraldSibon35
Selectiespeler
 
Berichten: 497
Geregistreerd op: 18-06-2013 12:31

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor Heerenveen rules » 21-10-2015 18:25

Hier word ik vrolijk van. Schoon schip. Iedereen eruit en opnieuw beginnen. Verbeek als trainer, nieuwe TD en niet teveel kapiteins op 1 schip.....
Heerenveen rules
Superster
 
Berichten: 15935
Geregistreerd op: 02-12-2002 22:51
Woonplaats: Fryslân

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor Fanatismo » 21-10-2015 18:29

Helemaal mee eens, ziet er goed uit, prima lijstje, Langeler als trainer is ook mijn favoriet.
Fanatismo
Selectiespeler
 
Berichten: 443
Geregistreerd op: 03-10-2013 09:33

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor Superfries1996 » 21-10-2015 19:10

GeraldSibon35 schreef:Feanrevolutie 2.0

Het zijn rotweken voor diegene die Heerenveen een warm hart toedragen. Bestuurlijke onrust en wanprestaties op het veld. Het is tijd dat mensen hun conclusie trekken en opstappen in het belang van de club. Er moet een nieuwe trainer en een compleet nieuw bestuur komen. Mensen met een visie en zorgen voor de normen en waarden waar de club voor staat. Dan denk ik aan: Aanvallend voetbal, nuchter, grote sponsorclub, talenten die uitgroeien tot toppers en een vol Abe Lenstra Stadion. In mijn ogen is het onderstaande het beste voor de club.

Technische staf
Hoofdtrainer: Art Langeler, coach met visie. Is de grondlegger van het succes en goede voetbal bij PEC Zwolle. Combinatiespel en aanvallend voetbal staat centraal en ik denk dat we onder zijn leiding elke wedstrijd weer kunnen genieten van goed voetbal want daarin heeft Dwight zijn woorden niet waar gemaakt want het was lang niet altijd aanvallend en verzorgd voetbal. Over zijn haalbaarheid, na 3 jaar hoofd jeugdopleiding bij PSV zal het toch wel weer gaan kriebelen en hij heeft al eens aangegeven Heerenveen een mooie club te vinden.
Assistent-trainer: Langeler zal vast iemand in gedachten hebben die hij er bij wil hebben.
Assistent-trainer: Tieme Klompe, spreekt voor zich. Op en top clubman.

Ook Gerald Sibon en Jeffrey Talan veel bij het eerste elftal betrekken. En van Johnny Jansen weer hoofdopleiding maken.

Bestuur
Voorzitter: Gaston Sporre. Lijkt me duidelijk, deze man moet zo snel mogelijk weer terugkomen. Deze man straalt zoveel rust uit en heeft echt verstand van zaken. Denk dat veel sponsors ook blij zouden zijn met zijn terugkomst.

Algemeen directeur: Nico Jan Hoogma. Geboren in Heerenveen, iemand die ook al ervaring heeft in de voetballerij en net als Nijkamp iemand die onafhankelijk is en frisse ideeën zal hebben.

Technisch directeur: Gerard Nijkamp. Momenteel technisch directeur bij Zwolle, en weet iedere keer weer goede spelers te halen. Zie Necid, Klich, Veldwijk, Thomas, Sainsburry en Rienstra. Kent Langeler goed dus hij weet wat voor type spelers aansluiten op zijn speelstijl. En het is natuurlijk iemand met een groot netwerk aangezien zijn ervaring in de voetballerij.

Commercieel directeur: Jan van Halst. Heeft veel kennis over commercie in het betaalde voetbal met zijn werkzaamheden bij Twente en Utrecht. Moet de commerciële afdeling goed doorlichten en zorgen voor een frisse wind.

Ik denk dat je op deze manier een prachtig bestuur hebt. Met een ervaren boegbeeld, die rust brengt met daaronder drie relatief jonge mannen met visie en ervaring in de voetballerij.

Raad van Commissarissen
- Bernard Fransen, was jarenlang voorzitter amateurvoetbal bij de KNVB. En is woonachtig en supporter van SC Heerenveen. Lijkt een prima man om te laten plaatsnemen in de Raad van Commissarissen.
- Wiebe Wieling, in de Fean revolutie zomaar aan de kant geschoven door Hettinga enco omdat zij hun plannetjes wouden doordrukken. Wou het beste voor het personeel en de club. Zou wat mij betreft terug mogen keren.
- Wim Anker. Echte clubman, zie hem niet echt als nieuwe voorzitter. Maar zou prima in de RvC zitting kunnen nemen. Heeft veel kennis op juridisch vlak, misschien kan hij daarmee de club ook verder helpen.
- Joop Akkerman. Oud voorzitter van de OSSH club dus kent veel van de sponsoren. Is voor de rest ook iemand die een warm hart heeft bij Heerenveen. En heeft ook bestuurlijk gebied ook ervaring (Rabobank).
- Jan de Visser. Op dit moment spelersmakelaar maar zou naast deze rol prima zitting kunnen nemen in de RvC. Is dan iemand die wat voetbal knowhow moet brengen in de RvC.


Ik zou echt heel graag zien dat de club op deze manier bestuurd gaat worden. Korte lijnen, frisse mensen met ambitie en ervaring in de sportwereld. Jullie ideeën over deze samenstelling?


Geweldig lijstje! Al zie ik het er niet van komen met onze twee iconen aan het roer, die willen volgzame, inhoudelijk niet heel sterke mensen op die posities hebben.
nou nou
Avatar gebruiker
Superfries1996
Superster
 
Berichten: 2408
Geregistreerd op: 10-04-2012 19:21

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor Feanfan 1 » 21-10-2015 19:13

Gaston Sporre is inmiddels 70 jaar, voor 3 maanden om alles op de rit te krijgen is het best een optie, maar voor de langere termijn niet, die man wil ook van zijn pensioen genieten. Mijn voorkeur gaat uit naar Nico-Jan Hoogma, die het ook bewezen heeft en relatief jong is en nog jaren mee kan. Al zit hij in Almelo ook meer dan goed
Feanfan 1
Superster
 
Berichten: 7695
Geregistreerd op: 11-07-2003 12:37

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor zweed1 » 21-10-2015 19:16

Prima lijstje met mensen ! Weet niet of Nijkamp en van Halst haalbaar zijn maar dit soort mannen moeten wij binnen zien te haken. Ipv de huidige zwakke bestuurders die in twee jaar tijd niet verder zijn gekomen dan onderling gesteggel en afgaan op een finsncieel en sportief debacle.
Avatar gebruiker
zweed1
Superster
 
Berichten: 2097
Geregistreerd op: 05-05-2007 22:51
Woonplaats: Karlstad, Zweden/Hoogmade, Nederland

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor GeraldSibon35 » 21-10-2015 19:19

Feanfan 1 schreef:Gaston Sporre is inmiddels 70 jaar, voor 3 maanden om alles op de rit te krijgen is het best een optie, maar voor de langere termijn niet, die man wil ook van zijn pensioen genieten. Mijn voorkeur gaat uit naar Nico-Jan Hoogma, die het ook bewezen heeft en relatief jong is en nog jaren mee kan. Al zit hij in Almelo ook meer dan goed


Denk dat Gaston Sporre het nog erg graag zou doen. Hoeft ook niet perse elke dag van 8 tot 5 op de club te zijn. Misschien alvast iemand kiezen die zijn opvolger moet worden. Kan ook Nico Jan Hoogma worden, maar dan in ieder geval al iemand hebben die in de toekomst samen met Hoogma de lijnen uit kan zetten. Iemand die Hoogma kan aanvullen op zijn misschien iets mindere punt (Charisma). Maar zou zo niemand weten die dit in de toekomst zou kunnen.
GeraldSibon35
Selectiespeler
 
Berichten: 497
Geregistreerd op: 18-06-2013 12:31

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor GeraldSibon35 » 21-10-2015 19:20

zweed1 schreef:Prima lijstje met mensen ! Weet niet of Nijkamp en van Halst haalbaar zijn maar dit soort mannen moeten wij binnen zien te haken. Ipv de huidige zwakke bestuurders die in twee jaar tijd niet verder zijn gekomen dan onderling gesteggel en afgaan op een finsncieel en sportief debacle.


Klopt er moet nou eens ambitie worden getoond met sterke jonge bestuurders, alleen dit kan onze club helpen. En ook nog een belangrijk iets, geen sponsoren in het bestuur! Zorgt alleen maar ellende, straks breekt er weer crisis uit en dan lopen er weer beschadigde sponsoren weg.
GeraldSibon35
Selectiespeler
 
Berichten: 497
Geregistreerd op: 18-06-2013 12:31

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor hm_DR88 » 21-10-2015 23:00

Op zeer korte termijn twee interimbestuurders. De evaluatierapporten die er nu liggen moeten als uitgangspunt gebruikt worden om verbeteringen door te voeren. In ieder geval zal het noodzakelijk zijn om te snijden in de overhead. Afdelingshoofden die bijvoorbeeld direct onder een bijvoorbeeld driekoppig bestuur vallen. " 't is mei sizzen net te dwaan . Er zal nu effectief en efficiënt gewerkt moeten worden. Sanering zal doorgevoerd moeten worden op alle afdelingen. Terug naar de kerntaken. Een strategisch plan als uitgangspunt om een aantal jaren vooruit te kunnen. Investeer in kwaliteit (trainingsfaciliteiten en kennis).

Wat mij betreft zouden ze voor zo'n interimsituatie een voetbalbestuurder en iemand die maatschappelijk zijn sporen heeft verdiend. Een duo Gaston Sporre/Doekele Terpstra lijkt me sterk genoeg voor zo'n klus. Sporre met de kennis van het voetbalwereldje, Terpstra gebruik makend van jarenlange ervaring als bestuurder in een aantal hele lastige klussen. Aan het eind van het seizoen (april/mei) zou dan het nieuwe bestuur gepresenteerd kunnen worden.

Waardeloos, maar het is niet anders!
Avatar gebruiker
hm_DR88
Wereldspeler
 
Berichten: 1042
Geregistreerd op: 16-04-2006 21:19
Woonplaats: Drachten

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor Baas » 22-10-2015 07:02

Mooi lijstje Geraldsibon35.
Nico-Jan Hoogma is voor mij sowieso een gewenste persoon in deze organisatie.
Langeler zou ik ook een prima trainer vinden, al is zijn uitstraling wat minder.
Jan van Halst op commercie zou ook niet gek zijn.

Hopen dat het niet te lang meer duurt voordat de huidige heren de koffers pakken.
Zeg maar niks!
Avatar gebruiker
Baas
Wereldspeler
 
Berichten: 1338
Geregistreerd op: 28-06-2011 10:39

VorigeVolgende

Keer terug naar De Pronkkeamer

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 3 gasten