One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

> voor al het historische leesvoer...

Moderators: Beheerders, Fanmasters

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor badfrisianboy » 10-10-2015 23:25

Omdat Frisianbadboy anti alles is? Alle posts van hem gaan over hoe slecht het wel niet gaat. Vonk heeft het wel aardig gedaan. Op het halen van een goede spits na. Met een nieuwe man op die plek weet ik nog niet of het nou wel heter zou gaan.


Omdat ik in de laatste twintig jaar nog nooit zulke slechte onsamenhangende niet in balans zijnde elftallen heb gezien als de laatste twee jaar.

En ja ik ben inderdaad iemand die vind dat het slecht gaat met de club. Dat is wat anders dan anti alles zijn. Ik ben een positief optimistisch mens maar ik zie het al zes jaar bagger gaan met de club. Ik zie alleen amar ego's en eigen belang en slecht functionerende besturen en afdelingen. Een oud-voorzitter die een kwalijke negatieve verwoestende rol speelt. En daar tegen kom ik al een tijdje in verzet. En gezien de hele toestand kun je moeilijk zeggen dat ik ongelijk heb gehad. Ik schreef al tijden dat het binnen de club één grote rotzooi is. En ja tot die bagger in de club hoort ook Hans Vonk. Vorig seizoen een rechtsback op linksback, Thorsby een half seizoen op de linksvoor. Geen goede buitenspeler op rechts want Slagveer kan niet voetballen. Een van den Berg op tien en een schilder vanaf een steiger uit Volendam in de spits. Ja Vonk doet het fantastisch. Gewoon alle 18 (inclusief Riemer) eruit gooien en met een schone lei beginnen.
Laatst bijgewerkt door badfrisianboy op 10-10-2015 23:44, in het totaal 1 keer bewerkt
badfrisianboy
Basisspeler
 
Berichten: 631
Geregistreerd op: 05-07-2015 20:02

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor bollebert » 10-10-2015 23:28

Vroeg het me gewoon af,bij vergadering nn kwam die vraag namelijk ook.
Maar ook ik ben voor aftreden van iedereen alleen aangezien de licentie bij het stichtingbestuur ligt,word het een lastig ve er haal.
bollebert
Basisspeler
 
Berichten: 837
Geregistreerd op: 01-08-2005 11:19

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor g11 » 11-10-2015 00:11

Na het vertrek van RV zag iedereen de zon weer schijnen.
Nieuw bestuur, directie etc.

Maar ben in nu de enige die in Egon Diekstra een RV2 ziet.

Marketing concept met zijn bedrijf 'Hamilton Bright' is toch gebaseerd op louter gebakken lucht kreten. Het vermogen om een marketing concept in normaal nederlands aan de man te brengen kennen ze niet.

Voor een vergelijking met wat we hier hadden kijk voor de aardigheid eens op http://trimtabber.nl/ oftewel de site van RV. Hier uitgekotst tot en met, en terecht. Nu een man van HamiltonBright die ons naar een hoger niveau gaat tillen ?

Nu zijn er hier mensen die vinden dat we vernieuwend bezig moeten. Dat vind ik ook, maar wel met beide poten op de grond blijven staan aub. Met mensen als Diekstra haal je dezelfde categorie mensen binnen als RV.

Promotex de deur gewezen, textielstra (kwa naam alweer heel origineel) er voor in de plaats, wel toevallig uit de stal van Diekstra.

Voorheen nog nooit een cent in onze club gestoken, maar omdat Diekstra vernieuwend is, is alles goed.

Laten we aub opnieuw beginnen. Schone lei.
Met mensen die onze club als hobby zien, niet om via een slinkse weg er financieel beter van te worden (zie hierboven).

Laat mensen als Diekstra maar investeren in ijstadions in Almere of Zoetermeer, met investeerders uit China of Noord-Korea, maar houdt deze categorie personen liever buiten onze club.
Laatst bijgewerkt door g11 op 11-10-2015 00:31, in het totaal 2 keer bewerkt
Ik pas hier niet
Avatar gebruiker
g11
Basisspeler
 
Berichten: 768
Geregistreerd op: 10-01-2005 22:26
Woonplaats: Heerenveen

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor xander » 11-10-2015 00:26

Mooi gesproken G11, je wil niet weten wat hij in werkelijkheid meer heeft geflikt allemaal... niet te zuinig. Zal komende week wel meer over uitlekken.

Ik denk dat we verder voorlopig niet te vernieuwend moeten zijn met dingen die grote investeringen vergen zoals hierboven en denken dat daar honderden extra mensen door komen of extreme inkomsten oplevert, hadden we geld zat was dat prachtig geweest als extra aanbod maar de meeste fans zullen er weinig waarde aan hechten de komende 10 jaar verwacht ik. Nu belangrijk de huidige mensen die er nog zijn tevreden te houden en binnenboord houden en vanuit daar weer langzaam een goede reputatie opbouwen. Laat eens bij iets kleins beginnen als de sfeertribune en een fanplein onder noord wat het geld niet kost i.p.v. een full connected stadion van bijna 2 miljoen. Sluit om mijn part oost breng alles gezellig onder west. Zorgen dat we langzaam weer een groeiende begroting krijgen de komende jaren. Dan komen de mensen waarvan wij er enorm veel van hebben die van mooi voetbal houden wel weer terug, niet met investeringen als full connected stadion verwacht ik. We moeten realistisch denken en een realistische begroting nu maken de komende jaren beter langzaam weer omhoog dan elk jaar niet sluitend. Als dit bestuur weg is hebben we een 0 punt en vanaf dan alleen nog maar bouwen! Voor de rest volle bak achter ons team hoe goed of slecht het ook is, wij zijn sc Heerenveen, FORZA HEERENVEEN. We zijn nu nog net te redden verwacht ik maar de volgende klap is het einde van onze trots verwacht ik. Ik wil nu en over 50 jaar nog naar sc Heerenveen kunnen! Ik hoop dat iedere fan dat beseft en vol achter het team gaat staan en deze boven zich uit laat stijgen!
Alle ballen op Henkie!
Avatar gebruiker
xander
Superster
 
Berichten: 4889
Geregistreerd op: 27-08-2005 15:00
Woonplaats: Oranjewoud

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor Mackan68 » 11-10-2015 02:22

Boffy schreef:Riemer heeft het gewonnen, zoveel is nu wel duidelijk. Je kan nu maar een ding doen, dat is de strategie van Riemer volgen. Zet nu maar op alle posities mensen die goed met Riemer kunnen en redelijk hetzelfde denken. Dat moeten wel kundige mensen zijn, en niet zoals trekpop Van der Wiel, totaal ongeschikte personen. Als je een klein bestuur neer zet, die Riemer niet dwarsbomen, maar wel goed werk leveren ga je misschien niet binnen 5 jaar failliet.

Ik zie het echter zeer somber in. De afgelopen jaren hebben wel aangetoond dat Riemer zijn filosofie geen extra sponsoren en mensen meer naar het stadion trekken. Stilstand is achteruitgang. Als je bovenstaande niet doet, zit je over 2,4 en 6 jaar met hetzelfde probleem. Al denk ik dat je de 6 jaar dan niet meer haalt.

Nooit!! Iedereen weg!! Met een blijvende Riemer hou je sponsoren weg bij de club. Je moet open staan voor vernieuwing. Veranderende geldbronnen. De gedachte dat je het geld alleen op kunt scheppen in de 3 noordelijke provincies is bijna vooroorlogs. Indien het indien het onder voorwaarden van de club mogelijk is, is er niets mis met buitenlandse geldschieters/sponsoren die hier contacten willen leggen met andere buitenlandse bedrijven. De zuivelreuzen worden in de schoot geworpen van onze club. Ze zijn een geschenk uit de hemel. Het is diepbedroevend dat nog niet één daarvan (hoofd)sponsor is. Met de dag die vordert is de kans groter dat Grunn er straks mee aan de haal gaat.

Ik weet verder niet of je het door hebt, maar qua supportersbeleid zijn we helemaal terug bij af. Riemer zou eigenlijk de volgende moeten zijn die opstapt met de woorden "Iedereen heeft gelijk over de ellende van de afgelopen jaren en jullie moeten het nu maar eens op jullie manier doen". En aandringen op het vertrek van de hele bestuurlijke poppenkast.
Hoeveel revoluties kan een club overleven??
Avatar gebruiker
Mackan68
Superster
 
Berichten: 6744
Geregistreerd op: 01-08-2004 14:46
Woonplaats: De 'achterbuurt' van Techum

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor Feanfan54 » 11-10-2015 03:16

Uiteindelijk zitten we 1 X in de 14 dagen te kijken naar tonnen verdiende voorbijgangers die het niet interesseert wat voor bestuur er zit. Of riemer de club groot heeft gemaakt en hem nu weer afbreekt of wat dan ook. Daarom heb ik respect voor de bankzitters en wereldspelers op dit forum die zich en elkaar vermoeien met suggesties hoe het allemaal verder moet. In feite is Heerenveen een handelsmaatschappij die handelt in voetballers. Dat is ons Heerenveen. Een middelgroot mkb bedrijf met een one tier board. Alleen dat al past niet bij een mkb bedrijf en zeker niet bij ons Heerenveen.
Feanfan54
Bankzitter
 
Berichten: 13
Geregistreerd op: 16-02-2013 10:40

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor Ebiede » 11-10-2015 07:48

Een totale schoonmaak is de enige optie. Als de bedreigingen van afgelopen donderdag betekenen dat "kamp Sneek" verdwijnt en Riemer de macht blijft houden zie ik het inktzwart in.
Spijt heb je morgen maar!
Avatar gebruiker
Ebiede
Superster
 
Berichten: 6106
Geregistreerd op: 09-12-2004 19:02

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor Opsokkebolje! » 11-10-2015 09:00

Meneer Diekstra, het is voorbij met uw “Egon-tripperij”! U kunt gaan samen met uw Chinese grootheidswaan! Uit échte clubliefde zou u als luchtverkoper misschién nog wel onze wedstrijdballen van lucht kunnen voorzien… Dit is mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen. Opsokkebolje!
Opsokkebolje!
Bankzitter
 
Berichten: 2
Geregistreerd op: 11-10-2015 08:27

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor Thinkman » 11-10-2015 09:19

Opsokkebolje! schreef:Meneer Diekstra, het is voorbij met uw “Egon-tripperij”! U kunt gaan samen met uw Chinese grootheidswaan! Uit échte clubliefde zou u als luchtverkoper misschién nog wel onze wedstrijdballen van lucht kunnen voorzien… Dit is mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen. Opsokkebolje!


Ach weer iemand die alleen maar even komt stoken. Opsokkelebolje!
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2358
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor xander » 11-10-2015 09:41

Is dat zo Thinkman, hij heeft het bij het rechte eind!
Alle ballen op Henkie!
Avatar gebruiker
xander
Superster
 
Berichten: 4889
Geregistreerd op: 27-08-2005 15:00
Woonplaats: Oranjewoud

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor Thinkman » 11-10-2015 10:04

xander schreef:Is dat zo Thinkman, hij heeft het bij het rechte eind!


nieuwe forumleden die in hun eerste post niet meer kunnen toevoegen dan dit mogen van mij wegblijven.
Of hij het bij het rechte eind heeft is jouw mening, geen feit. En zeker geen argument.
Je inschrijven als forumlid en dan alleen maar roepen dat iemand moet oprotten, zonder onderbouwing, ja daar vind ik wel wat van.

Maar als dit de nieuwe norm is wil ik me wel aanpassen hoor, dan mag jij ook opsodemieteren van mij. Beter? :wink:
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2358
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor mitrita » 11-10-2015 10:12

Vanaf halverwege de jaren 70 kom ik bij Heerenveen.
Toen nog een bescheiden 1e divisieclub met gemiddeld 3000 man publiek.
Sportieve ambities waren er nagenoeg niet en daar had toen iedereen eigenlijk ook wel vrede mee.
Pas na de entree van Riemer werd het allemaal wat serieuzer en professioneler opgepakt.
Promotie werd de uitgedragen doelstelling al geloofde lang niet iedereen dat dit voor Heerenveen zou kunnen zijn weggelegd.
Toch lukt het uiteindelijk in 1990 op een achteraf tamelijk onwaarschijnlijke wijze. Als 16e eindigend en de nacompetitie winnend omdat GA Eagles en NAC zichzelf in een onderling duel uitschakelden.
De promotie bleek de aanzet tot een ongekende groei van het dorpsclubje die 10 jaar later zijn sportieve hoogtepunt kende door deelname aan de Championsleague in 2000. Ook daarna bleef het financiele succes groot, elk volgend jaar kon de begroting weer worden verhoogd. Alles dankzij Riemer.
Het gaat dan uiteindelijk ook mis op het moment dat Riemer in 2006 aftreed.
Eerst die niet zo logische keuze voor Formsma, door Riemer niet gepruimd en ook te weinig voetbalman om te kunnen slagen.
Daarna het driemanschap Kuiper, Hoekstra en van Erve. In die periode bereikt de club in 2008 financieel haar piek.
Prima selectie en een almaar stijgende begroting, waardoor het idee onstond dat een wat extra inspanning de aansluiting met de nationale top gehaald kon worden. Daar ging het mis, met de komst van Sollied, Djuric en Elyounoussi werd flink geinvesteerd maar stuk voor stuk waren het forse miskleunen een jaar later gevolgd door een serieuze degradatiestrijd.
Geen sportief succes en opeens financieel een flink gat in de begroting, een fout die in de voetballerij ook elders steeds weer opnieuw gemaakt wordt. Exit Kuiper cs.
Daarna de periode Veenstra waarin flink gesaneerd moest worden in de kosten maar de inkomstenkant werd verwaarloosd in een door de crisis toch al steeds moeilijker wordende sponsormarkt. Bovendien bleek Veenstra op geen enkele wijze in staat om de via managementboek.nl opgedane wijsheid in de praktijk toe te passen met de Feanrevolutie als gevolg.
Exit Veenstra.
Sporre bleek een prima tussenpaus maar werd door de groep rond Riemer volledig genegeerd bij het opzetten van een nieuwe te gecompliceerde bestuurstructuur. Van der Wiel blijkt al snel niet de sterke voorzitter die het nieuwe model nodig heeft en wordt daarom al snel links en rechts ingehaald door zijn meer doortastende mede-bestuursleden. Feitelijk had van der Wiel al veel eerder moet plaatsmaken, de plannen waren er vorige zomer al, maar het stichtingsbestuur durft niet door te pakken. Nu dat eindelijk wel dreigt te gebeuren treedt van der Wiel, gesouffleerd door Riemer, ineens wel op de voorgrond met een redelijk succesvol media offensief waarin hij zich als slachtoffer presenteert van het Sneker kamp dat de club aan de Chinezen wil verkwanselen. Door het uitblijven van een reactie van het andere kamp en het stichtingsbestuur neemt de onrust alleen maar toe met een aangekondigde uitstroom van sponsoren als gevolg. Hettinga merkt dat hij als Sneker de strijd publicitair aan het verliezen is en heeft met 50 boze supporters voor de deur een mooie aanleiding om zich voortijdig aan zijn verantwoordelijkheid te onttrekken. Het zal ongetwijfeld ook de reden zijn dat de geplande vergadering van het stichtingsbestuur werd uitgesteld.
De club blijft in chaos achter met een bestuur dat geen enkel draagvlak meer heeft.
Opnieuw is het imago van de club beschadigd en we mogen ervan uitgaan dat de uitstroom van sponsoren en publiek zal aanhouden met het steeds verder teruglopen van de begroting als gevolg. Dat tij valt niet meer te keren. Van een wachtlijst van 5000 man straks naar een half gevuld stadion. Verdere sanering van het personeelsbestand zal niet kunnen uitblijven en in sportief opzicht kunnen we alleen nog maar hopen dat geen degradatie volgt. Dan is het definitief over, de club is te groot geworden om op 1e divisie nivo te kunnen overleven.
Avatar gebruiker
mitrita
Superster
 
Berichten: 4616
Geregistreerd op: 02-12-2002 20:31

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor Fanatismo » 11-10-2015 10:19

Ik hoop dat iedereen nu eindelijk inziet dat de hele kliek weg moet, met voorop Riemer, die heeft zijn poppetjes neergezet, maar die functioneren niet.
Badfrisianboy kan dan wel negatief overkomen maar hij heeft wel volkomen gelijk.
Riemer is flink aan het stoken, kan het niet verteren dat zijn mensen het werk niet goed doen en slaat nu om zich heen.
Zijn jullie de bekerfinale vergeten, dat de familie vd Velde voor het einde vd wedstrijd vertrok, dat was voor mij al een teken dat ze het niet konden verkroppen dat een ander met de eer zou strijken.
Riemer heeft al eens gezegd "als men geen prijs meer op mij stelt, dan moeten ze dat zeggen",
nou dan wordt het nu tijd dat dat gebeurd!!
Sponsoren mobiliseren om weg te gaan, bah misselijkmakend.
Zolang hij zich met de club bemoeit, komt er geen rust!!
Fanatismo
Selectiespeler
 
Berichten: 443
Geregistreerd op: 03-10-2013 09:33

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor bollebert » 11-10-2015 10:30

Fanatismo schreef:Sponsoren mobiliseren om weg te gaan, bah misselijkmakend.
Zolang hij zich met de club bemoeit, komt er geen rust!!


Voorlopig is daar nog geen bewijs voor hoor.
Van wijnen al aangegeven dat ze stoppen om de onrust telkens.
Verder wel eens dat riemer ook niet de gene moet zijn die de poppetjes weer neer zet.
Maar zoals de voor standers roepen blijf wel bij de feiten...
bollebert
Basisspeler
 
Berichten: 837
Geregistreerd op: 01-08-2005 11:19

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor Thinkman » 11-10-2015 10:36

mitrita schreef:(......) Sporre bleek een prima tussenpaus maar werd door de groep rond Riemer volledig genegeerd bij het opzetten van een nieuwe te gecompliceerde bestuurstructuur. Van der Wiel blijkt al snel niet de sterke voorzitter die het nieuwe model nodig heeft en wordt daarom al snel links en rechts ingehaald door zijn meer doortastende mede-bestuursleden. Feitelijk had van der Wiel al veel eerder moet plaatsmaken, de plannen waren er vorige zomer al, maar het stichtingsbestuur durft niet door te pakken. Nu dat eindelijk wel dreigt te gebeuren treedt van der Wiel, gesouffleerd door Riemer, ineens wel op de voorgrond met een redelijk succesvol media offensief waarin hij zich als slachtoffer presenteert van het Sneker kamp dat de club aan de Chinezen wil verkwanselen. Door het uitblijven van een reactie van het andere kamp en het stichtingsbestuur neemt de onrust alleen maar toe met een aangekondigde uitstroom van sponsoren als gevolg. Hettinga merkt dat hij als Sneker de strijd publicitair aan het verliezen is en heeft met 50 boze supporters voor de deur een mooie aanleiding om zich voortijdig aan zijn verantwoordelijkheid te onttrekken. Het zal ongetwijfeld ook de reden zijn dat de geplande vergadering van het stichtingsbestuur werd uitgesteld.
De club blijft in chaos achter met een bestuur dat geen enkel draagvlak meer heeft.
Opnieuw is het imago van de club beschadigd en we mogen ervan uitgaan dat de uitstroom van sponsoren en publiek zal aanhouden met het steeds verder teruglopen van de begroting als gevolg. Dat tij valt niet meer te keren. Van een wachtlijst van 5000 man straks naar een half gevuld stadion. Verdere sanering van het personeelsbestand zal niet kunnen uitblijven en in sportief opzicht kunnen we alleen nog maar hopen dat geen degradatie volgt. Dan is het definitief over, de club is te groot geworden om op 1e divisie nivo te kunnen overleven.


Helder verhaal. Hettinga dacht wellicht het 'netjes' in de bestuurskamers via de formele weg te kunnen oplossen. Maar het offensief van Riemer cs heeft hem letterlijk en figuurlijk overvallen.
Nu zal er weer fors gesnoeid moeten worden, totdat er misschien niets meer te snoeien valt. Het zal Jelco bekend voorkomen :frown:
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2358
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor Superfries1994 » 11-10-2015 10:45

Thinkman schreef:Helder verhaal. Hettinga dacht wellicht het 'netjes' in de bestuurskamers via de formele weg te kunnen oplossen. Maar het offensief van Riemer cs heeft hem letterlijk en figuurlijk overvallen.
Nu zal er weer fors gesnoeid moeten worden, totdat er misschien niets meer te snoeien valt. Het zal Jelco bekend voorkomen :frown:

Moet ik helpen herinneren dat Hettinga de media oorlog begon dood te stellen dat er meerdere moesten vertrekken? Hoezo netjes in de bestuurskamer oplossen?
Superfries1994
Superster
 
Berichten: 1652
Geregistreerd op: 04-01-2014 19:27

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor Stiffie » 11-10-2015 10:48

Vd Wiel en Dijk zijn onzichtbaar geweest de afgelopen 2 jaar. Geen strategie/beleidsplan, geen oplossing voor Sportstad, de commerciële afdeling heeft niet goed gedraaid. Het zijn geen makkelijke tijden geweest om sponsors binnen te halen, maar toch. Die afdeling moet eens kritisch bekeken worden. Dan het stichtingsbestuur. De Snekers hebben hun sporen wel verdiend in het bedrijfsleven, CEO zijn van Arriva is geen kattepis en die Diekstra heeft zijn miljoentjes wel verdiend.
Maar handelden ze in het belang van de club of zichzelf? Er lijken sterke signalen die wijzen op dat laatste.

Van de Wiel is aangeschoten wild en kan niet blijven zitten. Leuk dat hij de harde kern heeft bespeeld, dat mag, maar hij kan niet blijven zitten, dat moet hij zich wel beseffen. Hij is volstrekt ongeloofwaardig geworden door mails te lekken en nu wel overal vooraan te staan om zijn woordje te doen. Dijk heeft niet gepresteerd met de commerciële afdeling. Is wel een ander / beter poppetje voor te vinden. Vonk hoeft van mij niet weg, maar als hij zich solidair stelt, so be it, is zijn eigen beslissing.

En dan de rest van het stichtingsbestuur. OSSH heeft zich uitgesproken, maar NN en FF en vrijwilligers? Wat vinden die nu eigenlijk? Op papier leuk het stichtingsbestuur, in de praktijk werkt het blijkbaar niet, dus dikke streep erdoorheen.

Ik hoop dat de Ankers wat willen doen bij de club. Je krijgt er twee voor de prijs van één. Zijn juridisch zeer goed onderlegd, zijn hoogbegaafd al zou je dat niet altijd zeggen :) en zijn echte clubmannen. Ze kunnen zowel bestuurlijk als voor de commerciële afdeling veel betekenen. Er zijn wel meer goede mensen te vinden voor de club. Dus schoonschip maken en zorgen voor een leiding waarin sponsoren, publiek, vrijwilligers zich kunnen vinden.
Born to party, forced to work
Stiffie
Superster
 
Berichten: 2297
Geregistreerd op: 02-12-2002 21:53

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor bollebert » 11-10-2015 11:03

Nn heeft zich gisteren op inloopavond hun statement aan de leden uitgelegd en zal die vandaag waarschijnlijk openbaar maken.
kort samengevat otb moet er helemaal uit en van stichtingbestuur moet er per persoon worden bekeken of ze er voor de club of voor zich zelf zitten.
bollebert
Basisspeler
 
Berichten: 837
Geregistreerd op: 01-08-2005 11:19

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor Thinkman » 11-10-2015 11:08

Stiffie schreef:Ik hoop dat de Ankers wat willen doen bij de club. Je krijgt er twee voor de prijs van één. Zijn juridisch zeer goed onderlegd, zijn hoogbegaafd al zou je dat niet altijd zeggen :) en zijn echte clubmannen. Ze kunnen zowel bestuurlijk als voor de commerciële afdeling veel betekenen. Er zijn wel meer goede mensen te vinden voor de club. Dus schoonschip maken en zorgen voor een leiding waarin sponsoren, publiek, vrijwilligers zich kunnen vinden.


Zou nu het goede moment zijn, Stiffie! Zijn wel verbinders, communicatief vaardig en slim. En zullen nooit instemmen met een alcoholverbod in het stadion :wink:
Dit zijn ook mannen die zich niet laten gebruiken door de man die Riemer heet.
Hoop overigens dat Vonk op de één of andere manier wel behouden kan blijven voor de club. Hij heeft volgens mij ook niet meegedaan aan het lekken en moddergooien van Jelco. Vonk kun je er wel bij hebben, en is toch ook een clubman.
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2358
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor g11 » 11-10-2015 11:29

Mee eens.
Je kunt van de Ankers zeggen wat je wilt, maar komen bij Heerenveen voor het voetbal, en ok, een paar consumpties.
Eigenlijk precies hetzelfde als ik en jij ook.

Wat ze daarnaast ook hebben is charisma, en een helder verhaal. Dit is wat onze club nodig heeft, na alle eigengereide gebakken lucht verkopers. Volgens mij hebben ze zelf al eens aangegeven dat ze het wel zien zitten om onze club te leiden.

Misschien wordt het tijd voor de 50 supporters die onlangs naar Sneek geweest zijn, om wat inkopen bij een slijter te doen en richting Akkrum te vertrekken. Wel vooraf de media inlichten, zodat heel nederland kan zien hoe je op een positieve manier met een (nieuw) bestuur om kunt gaan.
Ik pas hier niet
Avatar gebruiker
g11
Basisspeler
 
Berichten: 768
Geregistreerd op: 10-01-2005 22:26
Woonplaats: Heerenveen

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor Thinkman » 11-10-2015 11:30

Superfries1994 schreef:Moet ik helpen herinneren dat Hettinga de media oorlog begon dood te stellen dat er meerdere moesten vertrekken? Hoezo netjes in de bestuurskamer oplossen?


Hettinga de media oorlog begonnen???!
Moet ik je helpen herinneren aan het evaluatierapport van het bestuursmodel waaruit bleek dat er een aantal zaken moesten veranderen? Dat de resultaten van dit rapport terecht (transparant) netjes naar buiten zijn gecommuniceerd door Hettinga?
Dat Jelco cs. de conclusies botweg niet accepteerden?
Dat Hettinga dan terecht heeft gecommuniceerd dat dit dan natuurlijk consequenties moet hebben. Logisch en transparant.
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2358
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor Superfries1994 » 11-10-2015 11:32

Ik weet niet of de Ankers goede bestuurders zouden zijn. Wel een uithangbord, wat natuurlijk wel goed is. Zou ze wel een kans willen geven.

Hoeveel heeft Sporre hier overigens verdient met het interim bestuur? Ik meende dat dat aanzienlijk was? Zou ik jammer vinden, zou hem graag terug zien komen.
Superfries1994
Superster
 
Berichten: 1652
Geregistreerd op: 04-01-2014 19:27

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor Thinkman » 11-10-2015 11:35

Superfries1994 schreef:Hoeveel heeft Sporre hier overigens verdient met het interim bestuur? Ik meende dat dat aanzienlijk was? Zou ik jammer vinden, zou hem graag terug zien komen.


Sporre was zijn geld toen ruimschoots waard.
Jelco verdient hier niks, maar toch kost hij de club bakken met geld...


Kwaliteit heeft een prijs, maar slechte kwaliteit is uiteindelijk veel duurder!
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2358
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor Superfries1994 » 11-10-2015 11:38

Thinkman schreef:
Hettinga de media oorlog begonnen???!
Moet ik je helpen herinneren aan het evaluatierapport van het bestuursmodel waaruit bleek dat er een aantal zaken moesten veranderen? Dat de resultaten van dit rapport terecht (transparant) netjes naar buiten zijn gecommuniceerd door Hettinga?
Dat Jelco cs. de conclusies botweg niet accepteerden?
Dat Hettinga dan terecht heeft gecommuniceerd dat dit dan natuurlijk consequenties moet hebben. Logisch en transparant.


Hettinga hoeft helemaal niet te communiceren dat er waarschijnlijk twee mensen uitvliegen, zo communiceer je dat niet. Zo ga je niet met mensen om die clubman zijn en het pro deo doen. Dat is allerminst netjes.
Superfries1994
Superster
 
Berichten: 1652
Geregistreerd op: 04-01-2014 19:27

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor Superfries1994 » 11-10-2015 11:39

Thinkman schreef:Sporre was zijn geld toen ruimschoots waard.
Jelco verdient hier niks, maar toch kost hij de club bakken met geld...


Kwaliteit heeft een prijs, maar slechte kwaliteit is uiteindelijk veel duurder!


Dat is ook zo, maar ik vrees dat wij dat niet kunnen bekostigen.
Superfries1994
Superster
 
Berichten: 1652
Geregistreerd op: 04-01-2014 19:27

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor vakje12 » 11-10-2015 11:41

Wat is de connectie tussen Rene de Wilde (Deloitte) en de toezichthoudende bestuursleden. De Wilde nam in het SB financien over van Hettinga die toen voorzitter werd. Deloitte en Hamilton Bright doen in ieder geval zaken met elkaar. De Linked in group "informal investors noord nederland" waar hij lid van is geeft ook niet echt een gevoel dat hij er objectief in staat.
vakje12
Nieuw talent
 
Berichten: 107
Geregistreerd op: 10-10-2015 12:56

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor g11 » 11-10-2015 11:46

vakje12 schreef:Wat is de connectie tussen Rene de Wilde (Deloitte) en de toezichthoudende bestuursleden. De Wilde nam in het SB financien over van Hettinga die toen voorzitter werd. Deloitte en Hamilton Bright doen in ieder geval zaken met elkaar. De Linked in group "informal investors noord nederland" waar hij lid van is geeft ook niet echt een gevoel dat hij er objectief in staat.


En de onderlinge relaties van bestuurders en andere partijen was nou net wat na het debacle van RV en consorten niet weer mocht voorkomen. Tenminste dat stond in het onderzoeksdossier van Koopmans/Vaassen.

Dus maken we met Diekstra en zijn Textielstra toch weer dezelfde fout. Leve de vernieuwing of is het toch vernieling.

Open your eyes.
Ik pas hier niet
Avatar gebruiker
g11
Basisspeler
 
Berichten: 768
Geregistreerd op: 10-01-2005 22:26
Woonplaats: Heerenveen

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor Mackan68 » 11-10-2015 11:46

Superfries1994 schreef:Dat is ook zo, maar ik vrees dat wij dat niet kunnen bekostigen.

Volgens Jelko valt de financiële situatie van de club toch enorm mee? Ik denk dat je momenteel beter op spelersmateriaal kunt bezuinigen dan dat je bestuurlijk voor een kwartje eerste rang wilt proberen te zitten.
Hoeveel revoluties kan een club overleven??
Avatar gebruiker
Mackan68
Superster
 
Berichten: 6744
Geregistreerd op: 01-08-2004 14:46
Woonplaats: De 'achterbuurt' van Techum

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor bollebert » 11-10-2015 11:49

Thinkman schreef:
Hettinga de media oorlog begonnen???!
Moet ik je helpen herinneren aan het evaluatierapport van het bestuursmodel waaruit bleek dat er een aantal zaken moesten veranderen? Dat de resultaten van dit rapport terecht (transparant) netjes naar buiten zijn gecommuniceerd door Hettinga?
Dat Jelco cs. de conclusies botweg niet accepteerden?
Dat Hettinga dan terecht heeft gecommuniceerd dat dit dan natuurlijk consequenties moet hebben. Logisch en transparant.


O je bedoelt dat evaluatierapport die geen 1 partij transparant naar de achterban heeft laten lezen?
Niemand weet wat daar precies instaat...
bollebert
Basisspeler
 
Berichten: 837
Geregistreerd op: 01-08-2005 11:19

Re: One-tier board en Stichtingsbestuur (Van der Wiel cs)

Berichtdoor g11 » 11-10-2015 11:57

Bijkomend voordeel van de Ankers is dat ze uit de hoek van het strafrecht komen.

Weten precies welke personen alleen maar om hun eigen beurs denken. Handig die inside-information als je een nieuw bestuur gaat samenstellen.

Zal dus uit een gedeelte van het huidige bestuur ook wel de nodige weerstand oproepen om met de Ankers te gaan praten.

Is het een idee om komende week allemaal met een nieuwe bezem naar het stadion te gaan om de hele organisatie weg te vegen?
Ik pas hier niet
Avatar gebruiker
g11
Basisspeler
 
Berichten: 768
Geregistreerd op: 10-01-2005 22:26
Woonplaats: Heerenveen

VorigeVolgende

Keer terug naar De Pronkkeamer

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 0 gasten