Ondertussen bij de andere profclubs....

› andere clubs en andere spelletjes

Moderators: Beheerders, Fanmasters

Re: Ondertussen bij de andere profclubs....

Berichtdoor Grimo » 22-09-2014 14:41

fuotbalgek schreef:Nu blijkt dat ze dus 8 miljoen tekort komen dit jaar, en toch iets boven hun stand leven.


Hoe kom je hierbij?
Grimo
Superster
 
Berichten: 4922
Geregistreerd op: 07-10-2010 08:52

Re: Ondertussen bij de andere profclubs....

Berichtdoor fuotbalgek » 22-09-2014 15:17

Twitter, AZ-forum, allemaal wel te vinden.
Door dalende sponsorinkomsten en kaartverkoop zijn de inkomsten gedaald tot onder de 22 miljoen.

Voorbeeldje:
Matthijs Keuning ‏@keuningmatthijs · 20 sep.
AZ kampt nog altijd met forse financiële problemen, iets dat nooit gezegd is. Komend jaar 8 miljoen tekort. Club zakt weer naar categorie 2.


Transferinkomsten hebben daar ook genoeg kunnen verbloemen, zo moge duidelijk zijn. 8 miljoen is zeer fors.
fuotbalgek
Superster
 
Berichten: 3639
Geregistreerd op: 13-05-2013 15:35

Re: Ondertussen bij de andere profclubs....

Berichtdoor Calimero » 22-09-2014 17:08


Och, een compliment uitdelen of iets positiefs zeggen is wel erg lastig hè? :roll: Dan moet er wel iets negatiefs over gezegd worden, ook al slaat dat totaal niet terug op de opmerking.
Avatar gebruiker
Calimero
Superster
 
Berichten: 5191
Geregistreerd op: 13-12-2009 11:36

Re: Ondertussen bij de andere profclubs....

Berichtdoor Mackan68 » 22-09-2014 19:27

Calimero schreef:Och, een compliment uitdelen of iets positiefs zeggen is wel erg lastig hè? :roll: Dan moet er wel iets negatiefs over gezegd worden, ook al slaat dat totaal niet terug op de opmerking.

Je kunt natuurlijk gewoon 1 kant van de medaille benoemen en over het andere maar zwijgen. Het een staat gewoon niet los van het ander. Wat moet ik dan zeggen: Geweldig dat ze in hun eigen Kuip de stoeltjes niet van de tribunes af rossen? Het blijft gemeenschapsgeld wat ze blijven verbrassen met dit soort slooppartijen. Sorry dat ik daar inderdaad niet meteen een positieve mening over heb.... :?
Voetbal, een spel van dood, gladiolen en grijze muizen
Avatar gebruiker
Mackan68
Superster
 
Berichten: 6778
Geregistreerd op: 01-08-2004 14:46
Woonplaats: De 'achterbuurt' van Techum

Re: Ondertussen bij de andere profclubs....

Berichtdoor Calimero » 25-09-2014 17:00

Volgens mij ging het om de sfeer in het stadion, en niet eventueel kapot gemaakte stoeltjes.
Avatar gebruiker
Calimero
Superster
 
Berichten: 5191
Geregistreerd op: 13-12-2009 11:36

Re: Ondertussen bij de andere profclubs....

Berichtdoor Mackan68 » 25-09-2014 18:42

Calimero schreef:Volgens mij ging het om de sfeer in het stadion, en niet eventueel kapot gemaakte stoeltjes.

Oh ok. Dus als je je in het stadion weet te gedragen, maar buiten gekomen treinen begint te slopen dan ben je nog steeds een voorbeeldig supporter. Juist ja.
Een fatsoenlijke supporter had zijn verlies genomen en was zonder ergens dingen te slopen naar huis gegaan. Dáár gaat het om!!
'Zij lieten zien hoe je een wedstrijd verliest maar toch eigenlijk ook weer niet echt (hoewel nul punten wel nul is)'. Dit was overigens de stelling. Niet hoe de sfeer was, maar hoe je een wedstrijd zou moeten verliezen om daarvoor complimenten te krijgen...
Voetbal, een spel van dood, gladiolen en grijze muizen
Avatar gebruiker
Mackan68
Superster
 
Berichten: 6778
Geregistreerd op: 01-08-2004 14:46
Woonplaats: De 'achterbuurt' van Techum

Re: Ondertussen bij de andere profclubs....

Berichtdoor Hinkelpikke » 25-09-2014 18:48

Dat slopen staat los van de sfeer. Bovendien gebeurde dat sloopwerk (van die treinen) voor de wedstrijd, niet na. Overigens vind ik het niet zo bijzonder dat een team na een wedstrijd vol passie en strijd een applaus krijgt.
Heerenveen till I die!
Avatar gebruiker
Hinkelpikke
Wereldspeler
 
Berichten: 1408
Geregistreerd op: 03-06-2009 16:50

Re: Ondertussen bij de andere profclubs....

Berichtdoor FC Drogeham » 26-09-2014 17:18

Oh ok. Dus als je je in het stadion weet te gedragen, maar buiten gekomen treinen begint te slopen dan ben je nog steeds een voorbeeldig supporter. Juist ja.


Wellicht zijn het niet dezelfde mensen die dit doen. :roll:
Avatar gebruiker
FC Drogeham
Basisspeler
 
Berichten: 800
Geregistreerd op: 20-07-2003 16:49
Woonplaats: Drogeham

Re: Ondertussen bij de andere profclubs....

Berichtdoor Flying Frisian » 28-10-2014 17:03

Bewonderenswaardige noodkreet van Telstar voorzitter


De eredivisie ontvangt dit seizoen 65 miljoen euro aan tv-gelden, de eerste divisie 6,5 miljoen. Waanzin, zegt Telstar-directeur Pieter de Waard, omdat de laatste 'een substantiële bijdrage' levert aan het voetbal. Een tirade tegen de ratrace tussen de clubs.

Pieter de Waard slaat op tafel. Koffiekopjes rinkelen op het terras in de herfstzon. 'Hier zit een gefrustreerde bestuurder', zegt de directeur van Telstar. Hij is een van de kleurrijkste bestuurders in het betaald voetbal, een blijver bovendien in het bonte circus van jobhoppers. Hij is acht jaar directeur van de club waarvan zijn vader voorzitter was. De Waard belde na een verhaal in de Volkskrant over de noodzaak van een eerlijker, in elk geval andere, verdeling van tv-gelden in de Champions League. Maar in Nederland is de verdeling nog schever dan in Europa: de eredivisie ontvangt dit seizoen ruim 65 miljoen aan tv-baten, de eerste divisie ongeveer 6,5 miljoen. En binnen de eredivisie regeert PAFTA, het zogenoemde samenwerkingsverband van PSV, Ajax, Feyenoord, Twente en AZ. Zij toucheren bijna de helft van de tv-baten voor de eredivisie. De Waard: 'Wat is dat voor waanzin?'

Subsidie
De onderkant van de sector lijdt. 'Acht jaar heb ik zitten slapen. Altijd zeiden ze: 'Pieter, het komt goed.' Nou, het komt niet goed. We moeten er met gestrekt been in. Ik ben het zat.' De Waard, liberaal opgevoed met Wiegel als vroegere held, noemt zich reborn socialist. Mijn zorg om de wereld is toegenomen. Het is simpel: als we niet voor elkaar zorgen, gaan we met zijn allen naar de kloten.' Nee, Telstar krijgt en hoeft geen subsidie. Telstar wil gewoon Telstar zijn, een maatschappelijk betrokken club uit Velsen, dromend van incidentele successen. Telstar doet keurig wat de bond wil: de club ontvangt jongeren met een leerachterstand in het stadion, organiseert een zogenoemde Street League voor jeugd, maakt reclame voor technische opleidingen in de IJmond, heeft gehandicapten op de werkvloer en onderhoudt een vrouwenteam.

Potverteren
Maar de eerste divisie wil ook meer geld. Simpel, om te blijven leven. 'We maken de rijken alleen rijker en de armen armer.' Dat zal niet anders worden als eerstedivieclubs straks kunnen degraderen naar de amateurs, en de amateurs kunnen promoveren naar de eerste divisie. 'De amateurs moeten. De Jupiler League (eerste divisie, red.) moet. Wat doet de eredivisie? Helemaal niets. Ja, potverteren. En ze maken er nog een zootje van ook. De grote clubs worden links en rechts ingehaald door de Go Aheads, de Zwolles en de Cambuurs van deze wereld.' De voetbalbond KNVB kijkt intussen toe. 'De KNVB zegt: Wij gaan niet over de verdeling van de mediagelden. Daar gaat de Eredivisie CV over. Zwart-wit gesteld klopt dat. Maar de KNVB moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Het bestuur kan zeggen: wij willen dat de poet eerlijk wordt verdeeld.'Hij hoort zijn verhaal overal onder collega's, maar niemand roept het hardop. De eerste divisie lijdt in stilte. Nou, dan wil hij wel de noodkreet uit de kelder slaken. 'Clubs weten niet hoe ze de eindjes aan elkaar moeten knopen. En het gaat ook niet alleen over de eerste divisie. Het betaald voetbal in Nederland is structureel ziek, omdat we niet goed voor elkaar zorgen.' De Waard licht de begroting van Telstar toe: 2,1 miljoen, een half miljoen minder dan vorig seizoen. Weer bezuinigd. Twee ton incidentele kosten, waaronder het jubileum. Een ton minder voor spelers, een ton minder personeelskosten, een ton minder algemene kosten. Telstar haalt 3,5 ton uit horeca, 3 ton uit mediageld, Telstar verdient aan de verhuur van het stadion en de lichtmasten. En denk niet dat de profs veel verdienen. Voor 23 spelers is 450 duizend euro beschikbaar. 'We zakken door de ondergrens. Als het niet verandert, stop ik ermee. Wij houden het niet vol. De economische omstandigheden laten dat niet toe. Sponsoring kalft af. Er is een enorme verschuiving van sponsorgeld naar maatschappelijke relevante projecten. Daarmee heeft elke club te maken.'

Afhankelijk
De advocaat van de duivel zegt dan: tja, Telstar, met je 2.000 toeschouwers, verdwijn dan maar. Zo makkelijk komen we niet van De Waard af. 'Wie biedt dan die infrastructuur, die substantiële bijdrage aan het voetballandschap? Wij pakken jongens op in wie niemand het ziet zitten, die toch succes kunnen hebben. Ondaan speelt nu bij Willem II. Van Mieghem bij Excelsior. Denk aan onze vorige trainer Marcel Keizer, die een topbaan bij Cambuur heeft gekregen als technisch manager. Dat is onze rol. Wij willen voor vol worden aangezien.' De club is qua spelers afhankelijk van het netwerk van de trainer. 'Michel Vonk heeft het fantastisch gedaan. Hij heeft een ton minder uitgegeven dan vorig seizoen, en nochtans lijkt het erop dat het elftal beter is dan toen. We zijn afhankelijk van toevalligheden. Beleid kunnen wij niet maken. Wij reageren alleen.' Hij vreest voor de amateurclubs die straks moeten promoveren. 'Ze krijgen niet alleen te maken met een licentiereglement, dat al 2, 3 ton kost, maar ook met hun gemeente. Ze krijgen opeens profclubs op bezoek. Dat brengt kosten met zich mee. Vraag het aan Achilles.'En waarom zou de eredivisie niet met minder geld toekunnen? 'Ajax (ongeveer 8,5 miljoen aan tv-baten uit de eredivisie, red.) heeft zo veel geld. Ze kunnen het niet eens kwijt. Er is geen talent in Europa dat bij Ajax wil voetballen. Het is een giller. 'En wij in de eerste divisie zijn zo stom dat we onze fabriek gratis aan PSV, Twente en Ajax geven, doordat we hun jeugdelftallen tot onze competitie hebben toegelaten. We zeggen tegen ze: maak gebruik van onze fabriek, wij maken jullie talenten beter, dan kunnen jullie nog beter presteren, nog meer geld ophalen. Ja, en wij hebben drie thuiswedstrijden extra. Boeiend. Tegen Jong Twente en Jong PSV komt er geen hond. 'Dus de amateurs offeren: gij zult promoveren. De eerste divisie offert: gij zult de beloftenelftallen accommoderen. En wat doet de eredivisie? Die staat lekker in ons nest te pissen, want clubs die zijn gedegradeerd, komen er bijna niet meer uit. Sparta, De Graafschap, Fortuna, NEC straks, Roda, RKC. En hoe komt dat? Omdat het geld niet goed wordt verdeeld. Het is de wereld op zijn kop. Waarom? Omdat we een zogenoemde ratrace houden in Europa. Terwijl die allang is verloren.

Roeptoeteren
'Een jaar geleden liep Frank Rutten, toen nog directeur van de ECV, te roeptoeteren dat hij in Zwitserland was geweest, want de verdeling van de mediagelden tussen Europa League en Champions League was oneerlijk. De verhouding was 1 op 6. Dat moest naar 1 op 3, anders was de aansluiting niet meer te verwezenlijken. Ik zou zeggen: ga je eigen nest opruimen! Hier is het 1 staat tot 10.' Als het zo doorgaat, voelt hij zich genoodzaakt te stoppen. Eerst beklimt hij de barricaden. Wat zijn vrouw ervan zegt? 'Hoe heb jij je acht jaar lang kunnen laten piepelen? Zo ken ik je niet.' Haar advies? 'Met gestrekt been erin.'
Bron: De Volkskrant, ITWM.nl
Flying Frisian
Superster
 
Berichten: 3159
Geregistreerd op: 26-04-2007 08:26

Re: Ondertussen bij de andere profclubs....

Berichtdoor Eric » 29-10-2014 06:31

Het leukste van het stukje vind ik de link die gemaakt wordt naar de maatschappij. De van oorsprong liberale voorzitter die nu een socialistische oproep doet, erg grappig.
Avatar gebruiker
Eric
Superster
 
Berichten: 3079
Geregistreerd op: 08-12-2002 12:00
Woonplaats: Rotterdam

Re: Ondertussen bij de andere profclubs....

Berichtdoor wald pyk » 01-11-2014 18:12

Fc Den Bosch - Fc Oss stil gelegd wegens rellen op de tribune. Lekker bezig daar.
Van alles wat ik kwijt ben mis ik mijn geheugen het meest.
Avatar gebruiker
wald pyk
Superster
 
Berichten: 1771
Geregistreerd op: 21-05-2003 20:57
Woonplaats: boelenslaan

Re: Ondertussen bij de andere profclubs....

Berichtdoor Calimero » 03-11-2014 18:50

wald pyk schreef:Fc Den Bosch - Fc Oss stil gelegd wegens rellen op de tribune. Lekker bezig daar.

Dat valt allemaal in het niets in vergelijking met dat tuig bij ons op de tribune durft te zingen over de moeder van ene Kevin Blom.
Avatar gebruiker
Calimero
Superster
 
Berichten: 5191
Geregistreerd op: 13-12-2009 11:36

Re: Ondertussen bij de andere profclubs....

Berichtdoor fuotbalgek » 04-11-2014 12:03

Wat een uuh .. Calimero-opmerking zeg.
fuotbalgek
Superster
 
Berichten: 3639
Geregistreerd op: 13-05-2013 15:35

Re: Ondertussen bij de andere profclubs....

Berichtdoor BK2007 » 08-11-2014 12:33

Iemand zijn Ziggo abo nog opgezegd :mrgreen:
Samen maken we de club sterk.
Avatar gebruiker
BK2007
Superster
 
Berichten: 5633
Geregistreerd op: 11-11-2007 18:46

Re: Ondertussen bij de andere profclubs....

Berichtdoor Thinkman » 08-11-2014 13:11

BK2007 schreef:Iemand zijn Ziggo abo nog opgezegd :mrgreen:



Nee, maar wél een Univé verzekering gesloten. En nog voordelig ook!
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2408
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: Ondertussen bij de andere profclubs....

Berichtdoor Appie_M » 08-11-2014 14:04

BK2007 schreef:Iemand zijn Ziggo abo nog opgezegd :mrgreen:


Vind ik eerlijk gezegd onzin. Er zijn veel goede redenen om geen Ziggo te nemen, maar het feit dat ze Ajax sponsoren hoort daar wat mij betreft niet bij. Als Ziggo de beste diensten zou aanbieden zou ik daar een contract afsluiten.

Gelukkig ben ik al jaren tevreden klant van UPC. Geen last van gezeik.
Wij zijn Fries, wij zijn één, wij zijn sc Heerenveen!
Avatar gebruiker
Appie_M
Superster
 
Berichten: 2679
Geregistreerd op: 22-05-2012 14:11
Woonplaats: Goutum-Noord

Re: Ondertussen bij de andere profclubs....

Berichtdoor Feanfan 1 » 08-11-2014 14:09

Ik heb zelf gelukkig geen Ziggo, maar ik vind dat Ziggo zich niet met dit soort zaken bezig moet houden.
Zij moeten klanten tevreden houden en goede producten leveren. Geen voetbalclubs sponsoren
Feanfan 1
Superster
 
Berichten: 7695
Geregistreerd op: 11-07-2003 12:37

Re: Ondertussen bij de andere profclubs....

Berichtdoor Superfries88' » 08-11-2014 14:24

Feanfan 1 schreef:Zij moeten klanten tevreden houden en goede producten leveren. Geen voetbalclubs sponsoren


Pak een willekeurig bedrijf uit de OSSH-lijst en benoem de belangrijkste activiteit van dit bedrijf. Er is geen bedrijf te vinden waar het sponsoren van sc Heerenveen belangrijker is dan het leveren van goede service. Moeten die bedrijven dan ook stoppen? In dat geval kunnen we het als club zijnde wel schudden. Voor Ziggo is het heus niet anders dan UPC (wat onze hoofdsponsor is geweest) of Univé: kwaliteit leveren staat voorop, maar sponsoring kan er prima naast. Dat ze voor Ajax kiezen is gewoon een keuze.
Superfries88'
Superster
 
Berichten: 14965
Geregistreerd op: 06-03-2004 14:19

Re: Ondertussen bij de andere profclubs....

Berichtdoor Knipecity » 08-11-2014 16:05

BK2007 schreef:Iemand zijn Ziggo abo nog opgezegd :mrgreen:

http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/ar ... deal.dhtml

:lol:
Knipecity
Superster
 
Berichten: 8723
Geregistreerd op: 25-03-2004 16:57
Woonplaats: Friesland

Re: Ondertussen bij de andere profclubs....

Berichtdoor Frisian Viking » 08-11-2014 18:19

Feanfan 1 schreef:Ik heb zelf gelukkig geen Ziggo, maar ik vind dat Ziggo zich niet met dit soort zaken bezig moet houden.
Zij moeten klanten tevreden houden en goede producten leveren. Geen voetbalclubs sponsoren

Haha. En Univé dan. Die moeten ook maar stoppen met het sponsoren van ons omdat ze klanten tevreden moeten stellen die fan zijn van een andere club? Wat een kul.

Mensen die Ziggo opzeggen omdat ze Ajax sponsoren zijn sneue lui.
In de naam van de vader
Van de zoon
Van de Heilige Geest

Abe
Avatar gebruiker
Frisian Viking
Superster
 
Berichten: 4713
Geregistreerd op: 27-09-2004 15:28
Woonplaats: Frisia

Re: Ondertussen bij de andere profclubs....

Berichtdoor wald pyk » 09-11-2014 10:57

Ik heb gehoord dat ajax nu gaat voetballen in het ziggodome.
Van alles wat ik kwijt ben mis ik mijn geheugen het meest.
Avatar gebruiker
wald pyk
Superster
 
Berichten: 1771
Geregistreerd op: 21-05-2003 20:57
Woonplaats: boelenslaan

Re: Ondertussen bij de andere profclubs....

Berichtdoor 1983 » 09-11-2014 11:20

Feanfan 1 schreef:Ik heb zelf gelukkig geen Ziggo, maar ik vind dat Ziggo zich niet met dit soort zaken bezig moet houden.
Zij moeten klanten tevreden houden en goede producten leveren. Geen voetbalclubs sponsoren

Hahaha, wat een kul. Voor alle andere sponsoren in het voetbal geldt dit niet? of hoe zie je dat? Met deze redenatie kan je sponsoring wel afschaffen.
Avatar gebruiker
1983
Superster
 
Berichten: 5276
Geregistreerd op: 08-04-2005 12:11

Re: Ondertussen bij de andere profclubs....

Berichtdoor Wizard » 12-11-2014 11:19

Frisian Viking schreef:Mensen die Ziggo opzeggen omdat ze Ajax sponsoren zijn sneue lui.

Precies, dan spoor je echt niet. Kan je elk abo/verzekering wel opzeggen, omdat er altijd wel één een concurrerende voetbalclub sponsort.
Wizard
Beheerder
 
Berichten: 5036
Geregistreerd op: 28-07-2009 12:55

Re: Ondertussen bij de andere profclubs....

Berichtdoor Lenstra » 14-11-2014 20:05

Ajax denkt er aan om weer staanplaatsen in te voeren. Dat heeft financieel directeur Jeroen Slop laten weten tijdens de aandeelhoudersvergadering van vrijdagmiddag. 'Mogelijk komen er staanplaatsen in de Arena tijdens competitiewedstrijden', citeert avAjax het directielid.
De staanplaatsen zouden dan eventueel ingevoerd worden bij de F-Side en VAK410. Slop ging daarnaast in op het bericht dat gisteren verscheen over een mogelijke verplaatsing van VAK410 naar boven de F-Side. Daar wordt volgens de directeur over nagedacht, met de Gelbe Wand van Borussia Dortmund als voorbeeld.

Het introduceren van staanplaatsen in de Arena zou een primeur zijn, aangezien het stadion tot nu toe alleen maar zitplaatsen kende tijdens voetbalwedstrijden. De Meer, het stadion waar Ajax vroeger zijn meest glorieuze periode kende, had wel staanplaatsen. Het fenomeen van staantribunes leek in Nederland nagenoeg uitgestorven, maar is nu bezig met een wederopstanding.
Lenstra
Selectiespeler
 
Berichten: 430
Geregistreerd op: 05-11-2011 16:40

Re: Ondertussen bij de andere profclubs....

Berichtdoor BK2007 » 31-12-2014 12:52

Kramaric naar Vitesse ?
Samen maken we de club sterk.
Avatar gebruiker
BK2007
Superster
 
Berichten: 5633
Geregistreerd op: 11-11-2007 18:46

Re: Ondertussen bij de andere profclubs....

Berichtdoor Appie_M » 31-12-2014 12:57

Man man man. Vitesse kan de naam beter veranderen in Chelski 2, want dit gaat helemaal nergens meer over. Commercieël bedrijf zonder ziel en identiteit.
Wij zijn Fries, wij zijn één, wij zijn sc Heerenveen!
Avatar gebruiker
Appie_M
Superster
 
Berichten: 2679
Geregistreerd op: 22-05-2012 14:11
Woonplaats: Goutum-Noord

Re: Ondertussen bij de andere profclubs....

Berichtdoor Knipecity » 31-12-2014 13:21

BK2007 schreef:Kramaric naar Vitesse ?

Als dat zo is is Vitesse echt spekkoper en gaan ze nog heel veel punten halen na de winterstop. Het ontbrak hun nu aan een afmaker.
Knipecity
Superster
 
Berichten: 8723
Geregistreerd op: 25-03-2004 16:57
Woonplaats: Friesland

Re: Ondertussen bij de andere profclubs....

Berichtdoor Wizard » 31-12-2014 15:17

Ik vind dit eng worden. Vitesse kampte met een enorm verlies en zou gezien haar omzet nooit zoveel (goede) spelers kunnen huren. Chelsea wil haar talentvolle jonge spelers laten rijpen en brengt ze blijkbaar voor een appel en ei onder bij Vitesse.
Hetzelfde als dat NAC even een belletje naar Barca doet om daar een dozijn goede talentvolle spelers te huren voor een appel en een ei. Echter, Vitesse en Chelsea hebben dezelfde eigenaar. Persoonlijk vind ik dat dit soort constructies een halt toegeroepen moeten worden tenzij er marktconforme bedragen worden betaald. Aangezien Vitesse niet in die financiële positie is, vind ik dat hier andere regels voor moeten worden gemaakt: competitievervalsing.
Wizard
Beheerder
 
Berichten: 5036
Geregistreerd op: 28-07-2009 12:55

Re: Ondertussen bij de andere profclubs....

Berichtdoor Knipecity » 31-12-2014 16:48

Wizard schreef:Ik vind dit eng worden. Vitesse kampte met een enorm verlies en zou gezien haar omzet nooit zoveel (goede) spelers kunnen huren. Chelsea wil haar talentvolle jonge spelers laten rijpen en brengt ze blijkbaar voor een appel en ei onder bij Vitesse.
Hetzelfde als dat NAC even een belletje naar Barca doet om daar een dozijn goede talentvolle spelers te huren voor een appel en een ei. Echter, Vitesse en Chelsea hebben dezelfde eigenaar. Persoonlijk vind ik dat dit soort constructies een halt toegeroepen moeten worden tenzij er marktconforme bedragen worden betaald. Aangezien Vitesse niet in die financiële positie is, vind ik dat hier andere regels voor moeten worden gemaakt: competitievervalsing.

Tsja, dat gevoel hebben de meeste mensen wel denk ik. Aan de andere kan lijkt het een onomkeerbaar fenomeen te zijn geworden. Daarnaast waren clubs als Vitesse en NAC (van NAC was me overigens niet bekend) ten dode opgeschreven en nu wordt er geld in die clubs gestoken (met name Vitesse dan) en dus in de Nederlandse competitie en dat is uiteindelijk weer beter voor alle clubs.
Knipecity
Superster
 
Berichten: 8723
Geregistreerd op: 25-03-2004 16:57
Woonplaats: Friesland

Re: Ondertussen bij de andere profclubs....

Berichtdoor Voorstopper » 31-12-2014 17:55

De rest van de Eredivisieclubs heeft er niet zoveel aan dat Vitesse ieder jaar een pak Chelsea B spelers krijgt en daardoor nog wat leuk meedraait in het linkerrijtje. Als Vitesse nou geld ging steken in het aankopen van spelers van andere kleinere NL clubs zou ik dat nog als positief kunnen zien, omdat die clubs dan ook weer wat te besteden hebben, maar zo werkt Vitesse op dit moment niet. Het is bij de gratie van Chelsea / de Rus dat ze nog mee kunnen doen in het linkerrijtje, geld hebben ze verder niet.
The two most powerful warriors are patience and time.
Avatar gebruiker
Voorstopper
Superster
 
Berichten: 3635
Geregistreerd op: 05-06-2005 09:24
Woonplaats: Groningen

VorigeVolgende

Keer terug naar Sport overig

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 21 gasten

cron