Wat ooit was: samenwerking met FC Emmen

› andere clubs en andere spelletjes

Moderators: Beheerders, Fanmasters

Re: Samenwerking met FC Emmen

Berichtdoor VeurAltiedEmmn » 13-05-2012 11:50

Superfries88' schreef:Het is volkomen onterecht om de uitspraak van Veenstra te koppelen aan deze droomvolle rekensom (geen feit dus!) van VAE.


Dat geef ik zelf dan ook al min of meer aan door het een 'droomscenario' te noemen.

Het gaat hierbij immers om het overnemen van spelers zonder samenwerkingsverband. Dan heb je te maken met vaste regelingen.


Dat bedrag heb ik gebaseerd op het aantal van FC Emmen afkomstige jeugdspelers die nu nog in de jeugdopleiding van sc Heerenveen zitten, maal het aantal jaren dat ze bij FC Emmen in de jeugd hebben gevoetbald, maal € 12.500 (wat de vaste regeling is die jij benoemt).

Dat staat los van de betalingsverplichtingen die Emmen niet nagekomen zou zijn. Sterker nog: misschien verrekenen beide clubs deze vermeende factuur wel in de rekensom.


In het geval sc Heerenveen gelijk heeft/krijgt, lijkt me dat inderdaad de meest logische oplossing.

Ik ga er trouwens vanuit dat de club niet zo'n bedrag over gaat maken richting Drenthe.


Ik ook niet. Volgens mij is van de betreffende spelers alleen Pascal Huser een toptalent, maar daar kan Lipton wellicht meer over zeggen...? De andere (minder getalenteerde) spelers zal sc Heerenveen wel laten vertrekken. Maar ook voor alleen Pascal Huser zal FC Emmen al € 62.500 moeten krijgen. Dan wordt dat verrekenen opeens heel simpel...;)
VeurAltiedEmmn
Basisspeler
 
Berichten: 509
Geregistreerd op: 06-07-2009 09:40

Re: Samenwerking met FC Emmen

Berichtdoor Superfries88' » 13-05-2012 12:02

Dat is precies wat ik bedoel te zeggen. Heerenveen kan hartstikke gelijk hebben aangaande die factuur, maar ze blijven verplicht om deze regelingen te volgen. Dat een andere club de afspraken niet nakomt (stel dat...) wil immers niet zeggen dat jij deze ook mag schenden. Ik ga er vanuit dat beide clubs proberen een goede middenweg te vinden. Daarbij is het mogelijk dat Heerenveen de beurs moet trekken, al zal het dus inderdaad vast geen relatief groot bedrag worden.
Superfries88'
Superster
 
Berichten: 14971
Geregistreerd op: 06-03-2004 15:19

Re: Samenwerking met FC Emmen

Berichtdoor Friez » 13-05-2012 15:21

Je zal ook maar Emmen supporters zijn :lol:
Friez
Selectiespeler
 
Berichten: 270
Geregistreerd op: 17-01-2012 18:08
Woonplaats: Sneek

Re: Samenwerking met FC Emmen

Berichtdoor 1983 » 13-05-2012 15:25

Jij bent vergeten dat we zelf ook ooit een marginaal Eerste divisie clubje zijn geweest? Beetje trieste post van je, vind je dat zelf ook niet een beetje meneer de Friez?
Avatar gebruiker
1983
Superster
 
Berichten: 5276
Geregistreerd op: 08-04-2005 13:11

Re: Samenwerking met FC Emmen

Berichtdoor Lipton » 13-05-2012 15:38

Volgens mij hoeft Heerenveen Emmen helemaal niks te betalen voor de spelers, want zo is dat destijds niet afgesproken. Wel moet Heerenveen tussen de 30 en 40% betalen wanneer een speler verkocht word, en dat is natuurlijk meer dan terecht.

Emmen zelf is absoluut een club met potentie en toekomst. Alleen is er de afgelopen 10 jaar (ruim gesproken) mis management gepleegd. Zo waren er destijds enorme schulden en dat heeft met op een m.i. verkeerde wijze opgelost. De lasten van bijvoorbeeld het stadion waren veel te hoog.

De afgelopen 5 jaar is Emmen echt een dooie boel geworden, en dat is jammer, want voetbal is een populaire sport in die regio.
Wat men m.i. bijzonder goed gedaan heeft is de complete herstructurering. FC Emmen is feitelijk gezien totaal opnieuw opgericht, FC Emmen 2.0 zoals Lubbers het wel mooi noemde. Maar ik snap niet helemaal waarom men dat nu pas gedaan heeft. 4 tot 5 ton stadion lasten was in 2008 bijvoorbeeld ook al heel veel.

FC Emmen heeft tijd nodig, er moet weer een selectie opgebouwd worden en de club moet weer gaan leven in de regio. Emmen heeft vorig jaar een hele goede periode gehad en toch kwamen er niet direct meer mensen naar het stadion. Het zal wel even duren voordat Emmen sportief en qua cultuur weer gaat groeien. Maar met het geld van Dost, en de herstructurering is er volgens mij wel wat mogelijk. Men moet er simpelweg voor zorgen dat alles stap voor stap gaat. Eerst organisatorisch de zaken goed voor elkaar hebben. En dan misschien eens gaan kijken naar het bestormen van het linkerijtje.

Helaas gaat dit allemaal zonder sc Heerenveen, de samenwerking heeft weinig opgeleverd voor beide partijen. Hoewel er bij sc Heerenveen nu enkele hele goede talenten lopen uit Emmen.
Lipton
Superster
 
Berichten: 6788
Geregistreerd op: 25-12-2003 21:39

Re: Samenwerking met FC Emmen

Berichtdoor Friez » 13-05-2012 15:50

Superfries1983 schreef:Jij bent vergeten dat we zelf ook ooit een marginaal Eerste divisie clubje zijn geweest? Beetje trieste post van je, vind je dat zelf ook niet een beetje meneer de Friez?


Nee, vind Emmen één van de meest nietszeggende clubs van Nederland, en het zal op die misschien tien echte supporters na iedereen een worst wezen of ze wel of niet blijven bestaan, Heerenveen is altijd een club geweest met een grotere achterban, en tuurlijk zijn wij ook klein begonnen, maar dan meer op de manier als bijvoorbeeld de Eagles.
Friez
Selectiespeler
 
Berichten: 270
Geregistreerd op: 17-01-2012 18:08
Woonplaats: Sneek

Re: Samenwerking met FC Emmen

Berichtdoor VeurAltiedEmmn » 13-05-2012 16:19

Lipton schreef:Volgens mij hoeft Heerenveen Emmen helemaal niks te betalen voor de spelers, want zo is dat destijds niet afgesproken. Wel moet Heerenveen tussen de 30 en 40% betalen wanneer een speler verkocht word, en dat is natuurlijk meer dan terecht.


Nee, want het gros van die spelers is niet van sc Heerenveen. Die zijn nog 'gewoon' van FC Emmen, dat is destijds alleen afgesproken wat betreft de jongens die een contract hebben gekregen bij sc Heerenveen (Streutker en Slagveer).

FC Emmen heeft tijd nodig, er moet weer een selectie opgebouwd worden en de club moet weer gaan leven in de regio. Emmen heeft vorig jaar een hele goede periode gehad en toch kwamen er niet direct meer mensen naar het stadion.


Jawel, aan het begin van het seizoen was het echt dramatisch en waren er zo'n 2000 toeschouwers, toen men meedeed om de 2e periode steeg het vrij vlot naar 2800, om later weer wat weg te zakken en uit te komen op iets van 2300 gemiddeld. Maar goed, ik denk wel dat het tijd nodig heeft om weer (veel) meer mensen naar het stadion te krijgen.

En dan misschien eens gaan kijken naar het bestormen van het linkerijtje.


Dan? Nee, nu. Met een budget van 1,2 miljoen voor spelers en technische staf moet dat kunnen.

Friez schreef:Nee, vind Emmen één van de meest nietszeggende clubs van Nederland, en het zal op die misschien tien echte supporters na iedereen een worst wezen of ze wel of niet blijven bestaan,


Onzin. Er zijn vele duizenden mensen die FC Emmen een warm hart toedragen, het is alleen wel een beetje 'Ajax-publiek'; ze komen alleen als het goed gaat en hebben het ook alleen over de club als het goed. Dat is jammer, maar dat wil niet zeggen dat het niemand interesseert.

Heerenveen is altijd een club geweest met een grotere achterban, en tuurlijk zijn wij ook klein begonnen, maar dan meer op de manier als bijvoorbeeld de Eagles.


Leuk voorbeeld, maar hieruit blijkt wel dat je totaal niet weet waar je over praat, tot 5 jaar geleden hadden de Eagles 10 jaar lang elk seizoen een (veel) lager gemiddeld aantal toeschouwers dan FC Emmen. Dus wat nou grotere achterban? Ik ben benieuwd wat je daarop te zeggen hebt (mijn voorspelling: niets).
VeurAltiedEmmn
Basisspeler
 
Berichten: 509
Geregistreerd op: 06-07-2009 09:40

Re: Samenwerking met FC Emmen

Berichtdoor Friez » 13-05-2012 16:27

Ik heb het over het nu, niet over vijf jaar geleden.
Friez
Selectiespeler
 
Berichten: 270
Geregistreerd op: 17-01-2012 18:08
Woonplaats: Sneek

Re: Samenwerking met FC Emmen

Berichtdoor VeurAltiedEmmn » 13-05-2012 16:29

Grappenmaker, op dit niveau weiger ik te discussiëren.
VeurAltiedEmmn
Basisspeler
 
Berichten: 509
Geregistreerd op: 06-07-2009 09:40

Re: Samenwerking met FC Emmen

Berichtdoor zweed1 » 13-05-2012 16:45

Denk dat er vooraf (tijdperk Yme) geen goede analyse is gemaakt wat nu de win/win situatie is voor beide verenigingen.

Volgens mij was het idee dat het niveau jupiler leage hoger was dan de competitie voor de beloften. Dus spelers die nog niet klaar zijn voor het grote werk ervaring laten opdoen bij Emmen.

Praktijk was echter dat er alleen maar kneuzen richting Emmen gestuurd werden en dat de echt talentvolle spelers bij de beloften bleven.

Het beloftenteam heeft altijd goed meegedaan, Emmen echter niet. Dus geen synergievoordeel voor beiden.

Volgens mij was het idee: wij sturen 6 talentvolle spelers naar Emmen. 1 of 2 daarvan komen dan in de selectie, de andere 4 blijven bruikbare spelers voor Emmen.
Avatar gebruiker
zweed1
Superster
 
Berichten: 2026
Geregistreerd op: 05-05-2007 23:51
Woonplaats: Karlstad, Zweden/Hoogmade, Nederland

Re: Samenwerking met FC Emmen

Berichtdoor Lipton » 13-05-2012 16:59

Nee, want het gros van die spelers is niet van sc Heerenveen. Die zijn nog 'gewoon' van FC Emmen, dat is destijds alleen afgesproken wat betreft de jongens die een contract hebben gekregen bij sc Heerenveen (Streutker en Slagveer).


Dan verandert er wel wat, want Huser, Menno Heerkes, Chacon hebben inmiddels al een contract getekend. Blijven over: Tom Heerkes en Voest. Maar volgens mij heeft Voest ook al een contract getekend, maar dat weet ik niet zeker.

Dan? Nee, nu. Met een budget van 1,2 miljoen voor spelers en technische staf moet dat kunnen.


Tuurlijk, maar dat is in het verleden zo vaak verkeerd gegaan. Slim beleid voeren is veel belangrijker, dan komen de resultaten vanzelf.

Friez schreef:Nee, vind Emmen één van de meest nietszeggende clubs van Nederland, en het zal op die misschien tien echte supporters na iedereen een worst wezen of ze wel of niet blijven bestaan.


Wat een onzin, Emmen trekt nog steeds meer mensen dan de meeste JL clubs. Persoonlijk heb ik altijd meer met noordelijke clubs dan uit de rest van Nederland.
Lipton
Superster
 
Berichten: 6788
Geregistreerd op: 25-12-2003 21:39

Re: Samenwerking met FC Emmen

Berichtdoor VeurAltiedEmmn » 13-05-2012 17:05

Lipton schreef:Dan verandert er wel wat, want Huser, Menno Heerkes, Chacon hebben inmiddels al een contract getekend. Blijven over: Tom Heerkes en Voest. Maar volgens mij heeft Voest ook al een contract getekend, maar dat weet ik niet zeker.


Chacon is al vertrokken voor het 'samenwerkingsverband', daarvoor heeft FC Emmen dus al geld ontvangen. Dat Pascal Huser en Menno Heerkes al een contract hebben getekend wist ik niet, dan heeft sc Heerenveen daarover waarschijnlijk al afspraken gemaakt met FC Emmen...tenminste, wanneer hebben zij getekend? Tom Heerkes en Joris Voest hebben volgens mij beide nooit bij FC Emmen gespeeld, toch? Blijft Wouda over. Die heeft voor zover ik weet geen contract bij sc Heerenveen, maar die zullen ze ook niet willen houden verwacht ik.

Tuurlijk, maar dat is in het verleden zo vaak verkeerd gegaan. Slim beleid voeren is veel belangrijker, dan komen de resultaten vanzelf.


Slim beleid voeren gaat men nu wel doen, daar ben ik heilig van overtuigd. Feit is alleen dat het een kip en ei verhaal blijft. Om beter te presteren moet je meer sponsors aantrekken en om meer sponsors aan te trekken moet je beter presteren. Je moet beide dus gewoon tegelijkertijd uitvoeren. En daar moet je nu mee beginnen, het heet niet voor niets 'Operatie Schoon Schip' ;).
VeurAltiedEmmn
Basisspeler
 
Berichten: 509
Geregistreerd op: 06-07-2009 09:40

Re: Samenwerking met FC Emmen

Berichtdoor Lipton » 13-05-2012 17:12

VeurAltiedEmmn schreef:Chacon is al vertrokken voor het 'samenwerkingsverband', daarvoor heeft FC Emmen dus al geld ontvangen. Dat Pascal Huser en Menno Heerkes al een contract hebben getekend wist ik niet, dan heeft sc Heerenveen daarover waarschijnlijk al afspraken gemaakt met FC Emmen...tenminste, wanneer hebben zij getekend? Tom Heerkes en Joris Voest hebben volgens mij beide nooit bij FC Emmen gespeeld, toch? Blijft Wouda over. Die heeft voor zover ik weet geen contract bij sc Heerenveen, maar die zullen ze ook niet willen houden verwacht ik.


Volgens mij kwam Chacon wel door de samenwerking, Wouda was hier al een tijdje. Voest is ook een jeugdproduct van FC Emmen. Doet het momenteel heel goed. Tom Heerkes kwam als enige dit seizoen over van Heerenveen / Emmen C2. En is het broertje van Menno Heerkes. Vanaf je 17e (2e jaars B) moet je een contract tekenen. Vanaf de A's ben je volledig prof om het zomaar te zeggen.

Slim beleid voeren gaat men nu wel doen, daar ben ik heilig van overtuigd. Feit is alleen dat het een kip en ei verhaal blijft. Om beter te presteren moet je meer sponsors aantrekken en om meer sponsors aan te trekken moet je beter presteren. Je moet beide dus gewoon tegelijkertijd uitvoeren. En daar moet je nu mee beginnen, het heet niet voor niets 'Operatie Schoon Schip' ;).


Inderdaad, maar Volkers en die technisch directeur zijn daar echt zwaar de fout in gegaan. Die gingen qua inkomsten al uit van het linkerrijtje. Dat soort zaken moet Emmen voorkomen. Voorlopig begroten op plaats 12 en lager lijkt mij het verstandigst.
Lipton
Superster
 
Berichten: 6788
Geregistreerd op: 25-12-2003 21:39

Re: Samenwerking met FC Emmen

Berichtdoor VeurAltiedEmmn » 13-05-2012 17:24

Lipton schreef:Volgens mij kwam Chacon wel door de samenwerking, Wouda was hier al een tijdje.


Oh ja, dat Wouda al eerder naar Heerenveen was gegaan was ik even vergeten. Chacon kwam echt niet door de samenwerking, maar is een jaar voor de samenwerking van Emmen naar Heerenveen gegaan. Daar heeft Emmen toen ook geld voor gekregen.

Voest is ook een jeugdproduct van FC Emmen. Doet het momenteel heel goed.


Weet je dat heel zeker? Ik kan niets vinden dat hem aan Emmen 'verbindt'.

Tom Heerkes kwam als enige dit seizoen over van Heerenveen / Emmen C2. En is het broertje van Menno Heerkes


Oké, dat wist ik niet. Ik moet ook zeggen dat ik de jeugd nauwelijks nog heb gevolgd het laatste jaar, het voelde ook niet meer als eigen jeugd maar als een satellietelftalletje.

Vanaf je 17e (2e jaars B) moet je een contract tekenen. Vanaf de A's ben je volledig prof om het zomaar te zeggen.


Moet je een contract tekenen? Dat lijkt me sterk...of bedoel je dat het beleid bij sc Heerenveen zo is?

Inderdaad, maar Volkers en die technisch directeur zijn daar echt zwaar de fout in gegaan. Die gingen qua inkomsten al uit van het linkerrijtje. Dat soort zaken moet Emmen voorkomen. Voorlopig begroten op plaats 12 en lager lijkt mij het verstandigst.


Oh, zo bedoel je. Ja, daar heb je gelijk in, maar zulke fouten zullen de huidige bestuurders niet maken.
VeurAltiedEmmn
Basisspeler
 
Berichten: 509
Geregistreerd op: 06-07-2009 09:40

Re: Samenwerking met FC Emmen

Berichtdoor Lipton » 13-05-2012 18:08

Weet je dat heel zeker? Ik kan niets vinden dat hem aan Emmen 'verbindt'.


Ja dat weet ik vrij zeker, helaas hebben ze de profielen van de jeugdspelers op de site verwijdert. Daar stond dat hij van FC Emmen kwam. Op Google kan ik niks vinden dat hij bij Emmen gespeeld heeft, maar ik weet het vrij zeker.


Moet je een contract tekenen? Dat lijkt me sterk...of bedoel je dat het beleid bij sc Heerenveen zo is?


Volgens mij moet je een contract tekenen, dat zijn zowel KNVB regels als de wet zeg maar. Voor hun 17e mogen ze geen contract dus geld ontvangen. Het is dus heel gebruikelijk dat spelers na hun 17e een contract tekenen. Bij van Koesveld is dat dus niet gebeurd, die wou dat niet. En hij vertrekt na dit seizoen naar Ajax.

Oh, zo bedoel je. Ja, daar heb je gelijk in, maar zulke fouten zullen de huidige bestuurders niet maken.


Goede zaak.
Lipton
Superster
 
Berichten: 6788
Geregistreerd op: 25-12-2003 21:39

Re: Samenwerking met FC Emmen

Berichtdoor Frisian Viking » 14-05-2012 11:10

VeurAltiedEmmn schreef:Er vanuit gaande dat;

- FC Emmen en sc Heerenveen in het verleden al een regeling hebben getroffen met betrekking tot (contractspelers) Jens Jurn Streutker en Luciano Slagveer,
- sc Heerenveen geen opleidingsvergoeding(en) aan FC Emmen hoeft te betalen voor de jaren waarin er een 'gezamenlijke' jeugdopleiding was,
- sc Heerenveen alle van FC Emmen afkomstige spelers die zij momenteel in haar jeugdopleiding heeft wil behouden;

Is sc Heerenveen, als ik mij niet vergis, het lieve sommetje van € 262.500 aan opleidingsvergoedingen verschuldigd aan FC Emmen. Daarbij krijgt FC Emmen, wanneer Bas Dost door sc Heerenveen verkocht wordt voor € 6.500.000, ook nog € 227.500 aan solidariteitsbijdrage. Dat maakt een totaal bedrag van € 490.000. Mocht dit 'droomscenario' werkelijkheid worden, dan begrijp ik ook wat Veenstra met subsidiëren bedoelt...:lol:

Die 227.500 euro van Dost die jij aanhaalt zal de nieuwe club van Dost moeten gaan betalen.
In de naam van de vader
Van de zoon
Van de Heilige Geest

Abe
Avatar gebruiker
Frisian Viking
Superster
 
Berichten: 4705
Geregistreerd op: 27-09-2004 16:28
Woonplaats: Frisia

Re: Samenwerking met FC Emmen

Berichtdoor diepFries » 14-05-2012 11:52

Frisian Viking schreef:[..]
Die 227.500 euro van Dost die jij aanhaalt zal de nieuwe club van Dost moeten gaan betalen.
Het gaat VAE waarschijnlijk niet zozeer omtrent wie dat op moet hoesten, zolang Emmen het maar krijgt. Zo'n bedrag is natuurlijk zeer welkom om de boel daar beter op de rit te krijgen.
In case of doubt, make it sound convincing
Avatar gebruiker
diepFries
Superster
 
Berichten: 1634
Geregistreerd op: 05-06-2007 13:12
Woonplaats: Groningen

Re: Samenwerking met FC Emmen

Berichtdoor VeurAltiedEmmn » 14-05-2012 19:51

Zowel Frisian Viking als diepFries hebben gelijk.
VeurAltiedEmmn
Basisspeler
 
Berichten: 509
Geregistreerd op: 06-07-2009 09:40

Re: Samenwerking met FC Emmen

Berichtdoor Lipton » 14-05-2012 23:10

Zeinstra en de Groot blijven waarschijnlijk bij Emmen. Zeinstra is voor JL begrippen een behoorlijk goede keeper. Dus ik zou het een goede zaak vinden als hij bij Emmen gaat tekenen.
Lipton
Superster
 
Berichten: 6788
Geregistreerd op: 25-12-2003 21:39

Re: Samenwerking met FC Emmen

Berichtdoor Frisian Viking » 15-05-2012 08:12

VeurAltiedEmmn schreef:Zowel Frisian Viking als diepFries hebben gelijk.

Dat ben ik wel gewend ;-) .
In de naam van de vader
Van de zoon
Van de Heilige Geest

Abe
Avatar gebruiker
Frisian Viking
Superster
 
Berichten: 4705
Geregistreerd op: 27-09-2004 16:28
Woonplaats: Frisia

Re: Samenwerking met FC Emmen

Berichtdoor VeurAltiedEmmn » 21-05-2012 15:00

Lipton schreef:Zeinstra en de Groot blijven waarschijnlijk bij Emmen. Zeinstra is voor JL begrippen een behoorlijk goede keeper. Dus ik zou het een goede zaak vinden als hij bij Emmen gaat tekenen.


Zeinstra heeft inmiddels een principe-akkoord bereikt met FC Emmen. Ervan uitgaande dat de handtekeningen binnenkort definitief gezet worden kan hij flink aan de bak volgend seizoen; hij krijgt concurrentie van Peter van der Vlag, die overkomt van Go Ahead Eagles en 480 (competitie)wedstrijden aan ervaring in het betaald voetbal heeft.
VeurAltiedEmmn
Basisspeler
 
Berichten: 509
Geregistreerd op: 06-07-2009 09:40

Re: Samenwerking met FC Emmen

Berichtdoor VeurAltiedEmmn » 30-08-2012 20:17

Het conflict met de voormalige partner SC Heerenveen is opgelost zegt Ronald Lubbers. ,,Er is over en weer wat met modder gesmeten, maar we zijn wel in gesprek gebleven. We zijn uiteindelijk tot een positieve afronding gekomen. Zo heeft FC Emmen het percentage bij doorverkoop van vroegere FC Emmen jeugdspelers die nu bij SC Heerenveen zijn teruggekregen. Er is nu geen band meer met SC Heerenveen hoewel de jeugdelftallen nog wel onder de naam RJO Heerenveen/Émmen in de competitie uitkomen. We kijken ondertussen hoe het verder met de jeugdopleiding moet. Er is een projectgroep in het leven geroepen die moet uitzoeken wat op langere termijn de beste constructuie is. Waarbij we de binding met de regio in het oog willen houden.''


FC Emmen heeft Jan van Erve als algemeen-directeur vastgelegd. Hij volgt interim-directeur Henk Hoekstra op die wel tot einde jaar werkzaamheden voor FC Emmen zal blijven verrichten. Van Erve (44) is ruim twaalf jaar in dienst van SC Heerenveen geweest.
VeurAltiedEmmn
Basisspeler
 
Berichten: 509
Geregistreerd op: 06-07-2009 09:40

Re: Samenwerking met FC Emmen

Berichtdoor Fanatic 4-ever » 03-09-2012 18:48

Wel opvallend, want van Erve scheen met een aantal grote sponsoren niet meer door een deur te kunnen (of andersom). Univé is ook in Emmen toch een grote sponsor?
Corruption is everywhere, fight it!
Avatar gebruiker
Fanatic 4-ever
Superster
 
Berichten: 6185
Geregistreerd op: 17-12-2004 23:21
Woonplaats: Oudeschoot

Re: Samenwerking met FC Emmen

Berichtdoor VeurAltiedEmmn » 16-01-2013 20:52

Ter uwer info; FC Emmen start vanaf volgend seizoen weer met een volledige, zelfstandige jeugdopleiding. Met A-, B-, C- en D-junioren. Ik heb het hier reeds meerdere malen gezegd in het verleden, maar nu is het bewezen; FC Emmen heeft sc Heerenveen (of een andere club) niet nodig. We kunnen en gaan het helemaal zelf doen. Driewerf hoezee!
VeurAltiedEmmn
Basisspeler
 
Berichten: 509
Geregistreerd op: 06-07-2009 09:40

Re: Samenwerking met FC Emmen

Berichtdoor Currahee » 16-01-2013 21:08

natuurlijk heb je geen andere club nodig. elk amateurteam heeft over het algemeen ook wel a, b, c en d junioren. De kunst is om talenten te stikken en ze te herkennen + goede begeleiding te geven. Dat blijkt pas na een aantal jaar of je dit goed gedaan hebt of niet
Avatar gebruiker
Currahee
Superster
 
Berichten: 1722
Geregistreerd op: 23-01-2005 02:17
Woonplaats: Lemmer

Re: Samenwerking met FC Emmen

Berichtdoor VeurAltiedEmmn » 16-01-2013 21:13

Nou ja, voor een profclub zijn de kosten natuurlijk een stuk hoger normaal gesproken dan voor een amateurclub, omdat je (als het goed is) ook een stuk verder moet reizen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed voor elkaar komt, FC Emmen heeft altijd een goede jeugdopleiding gehad, onder andere Bas Dost, Mark-Jan Fledderus, Jos Hooiveld, Jürgen Locadia, Jelle ten Rouwelaar, Bas Sibum en Rick ten Voorde hebben hier (een deel van) de jeugdopleiding doorlopen. Voor een eerste divisie-ploegje is dat heel netjes, dacht ik zo.
VeurAltiedEmmn
Basisspeler
 
Berichten: 509
Geregistreerd op: 06-07-2009 09:40

Re: Samenwerking met FC Emmen

Berichtdoor Otsje P » 17-01-2013 09:26

VeurAltiedEmmn schreef:Voor een eerste divisie-ploegje is dat heel netjes, dacht ik zo.


Dat is ook zo. Nu hopen dat de club de zaken nu zo goed op een rijtje heeft, dat na 2 jaar de jeugdopleiding niet gaat worden wegbezuinigd om de club weer te redden.

Maar in principe gefeliciteerd. Kan me voorstellen dat je er blij mee bent.
Otsje P
Superster
 
Berichten: 4634
Geregistreerd op: 22-02-2011 13:01

Re: Samenwerking met FC Emmen

Berichtdoor Lipton » 17-01-2013 12:56

Leuk hoor, een eigen opleiding in Emmen. Maar men moet daar wel gaan investeren natuurlijk. Ik heb FC Emmen C1 dit seizoen helemaal weggespeeld zien worden door Frisia C1. En daar word je als BVO natuurlijk niet vrolijk van.
Men moet er geld in steken, anders kun je het net zo goed niet doen. Een opleiding kost veel geld, vervoer voor de jongens, trainers, materialen en andere zaken zijn bijna niet te betalen voor een 1e divisie club. Ik hoop dat men het geld weet te vinden om er iets moois van te maken.
Lipton
Superster
 
Berichten: 6788
Geregistreerd op: 25-12-2003 21:39

Re: Samenwerking met FC Emmen

Berichtdoor VeurAltiedEmmn » 17-01-2013 19:08

Het geld is er al. De financiering is rond. En over een tijdje staat er wel een goeie C1 hoor, de D1 won namelijk een paar weken terug nog met 1-6 van de D1 van de Voetbalacademie (FC) Twente. Aan talent geen gebrek hier. Ik zeg dat wij, mits het op deze voet doorgaat met de club, binnen vijf jaar (weer) een betere jeugdopleiding hebben dan sc Heerenveen (waar het gros van de beste talenten al jarenlang bij Emmen vandaan komen, ja, zelfs voor de samenwerking al).
VeurAltiedEmmn
Basisspeler
 
Berichten: 509
Geregistreerd op: 06-07-2009 09:40

Re: Samenwerking met FC Emmen

Berichtdoor Calimero » 17-01-2013 19:13

Het geld om een geweldige voetbalopleiding op te zetten is er wel, maar kopje boven water houden met FC Emmen zelve lukt maar net. Ik vind je niet geloofwaardig, maar gun je het beste.
Avatar gebruiker
Calimero
Superster
 
Berichten: 5191
Geregistreerd op: 13-12-2009 12:36

VorigeVolgende

Keer terug naar Sport overig

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 4 gasten