Trond Sollied

> voor iedereen die nu elders voetbalt

Moderators: Beheerders, Fanmasters

Sollied en Heerenveen uit elkaar. Goede keuze?

Ja!
108
66%
Nee!
29
18%
Weet niet.
26
16%
 
Totaal aantal stemmen: 163

marrumrules
Invaller
Berichten: 323
Lid geworden op: 22-12-2008 21:00

Bericht door marrumrules »

heerenveenfan1000 schreef:Breuer in oranje!?

Maar verder zit er wel een kern van waarheid in zijn verhaal. Natuurlijk is de man gefrustreerd en kwaad, zou ik ook zijn in zijn positie. Hij hoeft dat ook niet zo te uiten, maar het toont aan hoe groot zijn drang is om succes te hebben met zijn club.

Heerenveen moet echt vernieuwen, innovatief zijn en barrieres doorbreken, wil het ooit een topclub worden. Niet een top-5 trainer als Foppe weer terug halen, hoe ontzettend goed die het ook gedaan heeft.

Sollied is wel een toptrainer, absolut. Jammer dat Heerenveen nog niet toe is aan vernieuwen. Verkeerde timing.
sorry hier snap ik echt niets van? Zijn drang naar succes met zijn club? ik heb hier in die 1,5 jaar niets van gemerkt. de competitie was slecht, alleen de beker heeft zijn gezicht gered. er was geen duidelijkheid, spelers waren niet fit(kalou bv), onherkenbaar voetbal. sorry ik zie in Sollied een trainer die niet geschikt is voor een ploeg waar geen absolute top spelrs zijn. schijnbaar ist hij die competenties.

Foppe komt niet terug dus wees gerust! wees blij dat hij nog steeds bereid is om zin club naar succes te helpen.(lees je eerste zinnen over sollied en projecteer die op Foppe.....
today is D-Day
Gekko
Forumicoon
Berichten: 10137
Lid geworden op: 26-02-2005 12:35
Locatie: Heerenveen

Bericht door Gekko »

Veelzeggende operking van Johnny Jansen: "met Sollied had ik geen contact". trainer van het tweede heeft geen contact met de trainer van het eerste. Wel met de assistenten maar Sollied nam de uiteindelijke beslissingen over wie speelde. Ik vind dat onbegrijpelijk. dat heeft niets meer met delegeren te amken maar met eigengereidheid en solisme. Misschien wel Solliedisme.
Superfries88'
Forumicoon
Berichten: 14965
Lid geworden op: 06-03-2004 14:19

Bericht door Superfries88' »

Abelenstra.com is terug en met een aardig artikel:
In De Derde Helft een terugblik op de afgelopen week, maar dan anders... Met deze week de laatste woorden van Trond Sollied en de eerste tekenen van herstel (maar niet voor Geert Arend Roorda).

Solnjet
Trond Sollied was nooit een man van veel woorden en de woorden die hij gebruikte waren òf onverstaanbaar òf onbegrijpelijk. Tot een journalist van het Algemeen Dagblad hem vroeg naar zijn mening over zijn ontslag (vergeet alsjeblieft al die blabla over goed onderling overleg) bij sc Heerenveen. Toen kwamen de woorden opeens wel. Weinig chique woorden overigens. Dat was dan weer jammer. ,,Ik ben niet boos. Mijn gedachte bij het ontslag was direct Father forgive them, they don't know what they are doing'' en meer van zulks. Die vergelijking gaat natuurlijk niet op, want Jezus won nooit een KNVB-beker. En liet zijn ploeg trouwens op een vrijdagavond ook niet met 4-1 wegtikken door NEC. Of op zondag kansloos naar de slachtbank leiden door NAC.

Noorse griep
Ondanks het verlies tegen Grunn toch nog een lichtpuntje afgelopen weekeinde. Wekenlang was het kwakkelen voor Viktor Elm. Vermoeid, vaag virus. Specialisten braken zich het hoofd over de oorzaak, maar konden er ook geen chocola van maken. Dat kon dus nog wel even duren. Maar zie! Sollied werd op een parkeerterrein in Breda afgeserveerd door Yme Kuiper & Co, Viktor stapte het trainingsveld op en twee weken later was hij fit genoeg voor een invalbeurt tegen FC Groningen. Prachtig! Wat een wonderbaarlijke genezing. Er verschenen trouwens meer spelers op het trainingsveld die we al een tijdje niet hadden gezien. Roy Beerens, Gerald Sibon, zelfs Mika Väyrynen lijkt op de weg terug... Toeval? Of (het is maar een idee) toch her en der een typisch gevalletje van Noorse griep?

De knie
En nu we het toch over wonderbaarlijke genezing en hogere sferen hebben... Kan iemand daarboven Geert Arend Roorda eens een heel klein beetje helpen? En als dat niet kan, is er dan misschien een goede dokter in de zaal? Weer een kijkoperatie, weer aan de knie en weer een tijd uitgeschakeld. Ons verstand zegt dat het zo goed als onmogelijk is om nog terug te komen op het allerhoogste niveau wanneer je zo vaak zo lang geblesseerd bent. Aan de andere kant... Als we het iemand gunnen, dan is het Geert Arend Roorda. Daarom blijven we hopen, zelfs als het tegen beter weten in is. De kop der mar wer foar!

Druk, druk, druk
Een derby verliezen, een rode kaart, tot zijn veters afgefikt door Hugo Borst in Studio Voetbal, een vooronderzoek door de aanklager betaald voetbal, zaak geseponeerd, excuses eisen van Hugo Borst en een volledig mislukte voorzet (grapje, Michael) tegen Sporting Lissabon... Het was me het weekje wel voor Michael Dingsdag. Die kan zijn rust wel gebruiken nu. Tegen Twente heeft hij de kans, want dan is Michael geschorst. Eindelijk tijd om zijn website michaeldingsdag.nl bij te werken, want dat is sinds maart 2007 niet meer gebeurd. Zo lang houden wij ons niet eens stil ;-)

Och ja, dat is ook zo...
Er werd ook nog gevoetbald, twee keer zelfs. Beide keren verloor sc Heerenveen, maar beide keren zat er meer in. Spelers schieten nu zo vaak een bal naar iemand met hetzelfde shirt dat het waarschijnlijk geen toeval meer is, ze creëren kansen en maken zelfs weer doelpunten. Sterker nog... Het lijkt plotseling of er een team op het veld staat dat wil winnen en de jongens lijken er nog plezier in te hebben ook. Tegen Sporting Lissabon stond het publiek dat er wel was (waar was iedereen eigenlijk?) achter de ploeg en werd bij vlagen weer eens heel behoorlijk gevoetbald. Misschien is dat het Sollied-effect? Dat we na een jaar ploeteren onder deze toptrainer blij zijn met elk schot op doel. We hebben Hem nog niet gebeld (geen tijd, geen tijd, geen tijd), maar we denken dat de Heer het hen uiteindelijk inderdaad wel zal vergeven. Die wil uiteindelijk ook gewoon een fatsoenlijke pot voetbal zien. Net als wij.

Forza Heerenveen!
Gebruikersavatar
mitrita
Superster
Berichten: 4615
Lid geworden op: 02-12-2002 20:31

Bericht door mitrita »

Victor Elm in de LC
,,We waren krachteloos’’, aldus Viktor Elm over de laatste weken onder Trond Sollied. ,,De energie was weg en we vormden geen collectief meer.’’ Hij kon de ingreep van de directie begrijpen. ,,Er moest wat gebeuren, dat voelde iedereen. De spelers hadden verandering nodig. Ik merk nu al dat er een andere bezieling over de ploeg is gekomen. We trainen scherper en daar halen we nieuwe kracht uit.’’
Superfries88'
Forumicoon
Berichten: 14965
Lid geworden op: 06-03-2004 14:19

Bericht door Superfries88' »

Van Puyvelde reageert op zijn vertrek bij Heerenveen: klik hier. Uitzending start na bijna twaalf minuten.

Je merkt aan hem dat hij het niet overal mee eens is, maar dat hij er ook geen punt van wil maken. Verder een erg sympathieke vent.
geert.
Superster
Berichten: 3382
Lid geworden op: 15-03-2008 11:24
Locatie: It Heitelân

Bericht door geert. »

Ook leuk om te horen dat hij nog steeds goed bevriend is met Henk Herder. Ik vond het een keurig interview, zonder uit te halen naar de club.
Gekko
Forumicoon
Berichten: 10137
Lid geworden op: 26-02-2005 12:35
Locatie: Heerenveen

Bericht door Gekko »

Zag laatst Sollieds vrouw nog met junior. Wonen dus nog steeds hier.
Superfries88'
Forumicoon
Berichten: 14965
Lid geworden op: 06-03-2004 14:19

Bericht door Superfries88' »

Is ook wel logisch, want junior is net op een school in Heerenveen begonnen. Verhuizen zonder zekerheid is dan ook niet verstandig.
Gebruikersavatar
Hielke
Forumicoon
Berichten: 5854
Lid geworden op: 20-06-2007 09:26

Bericht door Hielke »

Wie zien we op een tussenshot bij AZ-Standard? Sollied. Is hij zomaar op visite of moeten we er iets achter zoeken, vraag ik me dan altijd af bij zulke beelden.
Gebruikersavatar
ItFean82
Forumicoon
Berichten: 5832
Lid geworden op: 27-04-2006 16:35

Bericht door ItFean82 »

Sollied wordt de opvolger van Koeman. :lol:
Op naar het volgende seizoen....
Niels
Erelid
Berichten: 3997
Lid geworden op: 02-12-2002 00:00
Locatie: Groningen
Contacteer:

Bericht door Niels »

Of Olympiakos heeft z'n nummer opgeduikeld in het archief en hem gebeld om hem te scouten in Alkmaar...
Gekko
Forumicoon
Berichten: 10137
Lid geworden op: 26-02-2005 12:35
Locatie: Heerenveen

Bericht door Gekko »

Noorwegen houdt vertrouwen in Olsen
Egil Olsen blijft bondscoach van Noorwegen. Onder de ervaren oefenmeester hopen de Noren zich te plaatsen voor het EK van 2012 in Polen en Oekraïne. In de verbintenis is een optie op een tweejarige verlenging van het contract opgenomen. Olsen was ook bij de afgelopen WK-kwalificatiereeks eindverantwoordelijk. Hij nam het begin 2009 over van Aage Hareide. In een poule met onder meer Nederland eindigde Noorwegen tweede, maar als slechtste nummer twee haalde het de play-offs net niet.

Als de Noorse bond de samenwerking met Olsen na 2012 niet voortzet staat zijn vervanger al klaar. Staale Solbakken, die nu FC Kopenhagen coacht, zal het roer dan van de 67-jarige coach overnemen.
bron voetbalprimeur.nl

Die droom kan hij voorlopig laten varen...
Gekko
Forumicoon
Berichten: 10137
Lid geworden op: 26-02-2005 12:35
Locatie: Heerenveen

Bericht door Gekko »

Gebruikersavatar
mitrita
Superster
Berichten: 4615
Lid geworden op: 02-12-2002 20:31

Bericht door mitrita »

VI.nl
Sollied: 'Ik heb nog helemaal niets getekend'

Trond Sollied (50) heeft naar eigen zeggen géén contract getekend bij Ankaragücü. De Turkse club meldde afgelopen week op de eigen website dat de voormalige oefenmeester van SC Heerenveen tot medio 2011 was vastgelegd en afgelopen zondag al op de bank zou zitten voor het uitduel met Eskisehirspor.

Sollied ontkent dat bericht echter in de Belgische krant Het Laatste Nieuws. 'Ik heb helemaal niks getekend', aldus de Noor. 'Wat Ankaragücü mij te bieden had, was allemaal erg interessant. Maar ik heb nog een lopend contract met SC Heerenveen. Als ik voor een andere club teken, heeft dat consequenties. Wanneer ik in januari ergens teken, ligt dat anders.'

Sollied heeft de hoop op een Turks avontuur nog niet opgegeven. Hij hoopt op clementie van SC Heerenveen. 'Ik ga naar Nederland om te zien of er een regeling met Heerenveen mogelijk is. Het probleem is alleen dat Ankaragücü niet kan wachten om een andere coach aan te stellen.'
Kijk, toch een finaciele component .... :huh:
Gebruikersavatar
Royce_SCH
Wereldspeler
Berichten: 2128
Lid geworden op: 25-02-2007 15:18

Bericht door Royce_SCH »

Hij zal maandelijks vast en zeker een leuk bedrag van Heerenveen krijgen.
NIET JIJ, MAAR WIJ ZIJN HEERENVEEN!!
Gebruikersavatar
mitrita
Superster
Berichten: 4615
Lid geworden op: 02-12-2002 20:31

Bericht door mitrita »

Sollied teleurgesteld, maar niet beschadigd

HEERENVEEN – ,,Teleurgesteld, maar niet beschadigd.’’ Zo omschrijft voetbalcoach Trond Sollied zijn gevoelens over zijn ontslag bij SC Heerenveen. De Noor moest in augustus het veld ruimen omdat hij niet zou passen bij de clubcultuur. Sollied: ,,Ik kan niets met het verwijt dat ik te weinig betrokken was bij de jeugdteams. Ik richtte me op mijn taak: het eerste
elftal. Dát is als club je product, daarvan moet iedereen die in het stadion werkt leven. Als je aan de verkeerde kant begint, verspil je energie.’’ Sollied lucht zijn hart morgen in een exclusief interview in de Kerstbijlage van de Leeuwarder Courant.
Gebruikersavatar
ItFean82
Forumicoon
Berichten: 5832
Lid geworden op: 27-04-2006 16:35

Bericht door ItFean82 »

Ik dacht dat hij het boek Heerenveen al had afgesloten, vanwaar nu weer een interview dan?
Op naar het volgende seizoen....
Surhuisterveen
Forumicoon
Berichten: 5440
Lid geworden op: 17-03-2005 22:18
Contacteer:

Bericht door Surhuisterveen »

Misschien is hij wel gevraagd en waarom zou hij het niet doen. Wil wel eens weten wat er allemaal gespeeld heeft..
SCH
Gebruikersavatar
ItFean82
Forumicoon
Berichten: 5832
Lid geworden op: 27-04-2006 16:35

Bericht door ItFean82 »

Vind het weinig boeiend, we zijn alweer een half jaar verder en er zijn genoeg andere dingen die nu spelen. Iets met mosterd en een maaltijd.
Op naar het volgende seizoen....
Gebruikersavatar
Eric
Superster
Berichten: 3079
Lid geworden op: 08-12-2002 12:00
Locatie: Rotterdam

Bericht door Eric »

Ik vind het wel boeiend en verwacht er eerlijk gezegd ook wel wat van. Het bestuur, enkele spelers en Jan de Jonge zijn nu al maanden aan het natrappen naar Sollied, hopelijk trapt hij nu keihard terug.
Gebruikersavatar
ItFean82
Forumicoon
Berichten: 5832
Lid geworden op: 27-04-2006 16:35

Bericht door ItFean82 »

Interview gelezen en het is weinig schokkend als je het mij vraagt. Sollied heeft gelijk dat hij zegt dat je beter één goede speler kunt halen dan tien mindere, dat is waar maar dat weten we allemaal. Ook leuk dat hij opsomt welke spelers hij heeft aanbevolen en uiteindelijk geslaagd zijn, maar zo'n rijtje kunnen ze bij de heerenveen scouting ook maken. Dan vergeet je ook alle slechte dingen, dus daar hecht ik niet zoveel waarde aan. Wat ik wel opmerkelijk vind is dat hij zichzelf eigenlijk niks verwijt en over andere mensen (oa Riemer) zegt dat zij wat meer zelfreflectie moeten tonen.
Op naar het volgende seizoen....
Gebruikersavatar
ItFean82
Forumicoon
Berichten: 5832
Lid geworden op: 27-04-2006 16:35

Bericht door ItFean82 »

Sollied: 'Spelers maken zichzelf beter'


Op 31 augustus dit jaar, één dag na de 2-0 nederlaag bij NAC Breda, nam sc Heerenveen afscheid van Trond Sollied. De Noorse trainer had enkele maanden eerder de KNVB-beker weten te veroveren met de Friezen en had Europees voetbal gehaald, maar toch volgde er ontslag. Naast de sportieve resultaten dit seizoen noemde de clubleiding vooral 'cultuurverschillen'. Zo zou Sollied te weinig communiceren, zou de selectie niet fit genoeg zijn geweest en zou de jeugdopleiding hem niet interesseren. Vandaag (donderdag) kijkt de hoofdpersoon in de Leeuwarder Courant terug op zijn anderhalf jaar durende periode in het Abe Lenstra Stadion.

Voor het eerst in 89 jaar wist sc Heerenveen afgelopen mei een tastbare prijs te winnen, de KNVB-beker. In de finale werd FC Twente na strafschoppen verslagen. Sollied erkent pas na de thuiswedstrijd tegen de Tukkers (1-1) geloof te hebben gekregen in een goed resultaat. “Vóór deze wedstrijd had ik het gevoel dat we Twente niet konden verslaan, maar ineens wist ik dat we een kans hadden. We hadden deze competitiewedstrijd moeten winnen en ik besefte: als ik erin geloof, dan kan ik ook de geest van mijn spelers beïnvloeden. Geloof ik er niet in, dan zien de spelers dat en zijn we kansloos”, kijkt de Noor terug in de Leeuwarder Courant. De trainer erkent dat Heerenveen geluk heeft gehad in de finale. “Natúúrlijk heb je bij dit soort wedstrijden a lucky day nodig. Van de tien wedstrijden wint Twente zeven keer van ons. Ik heb voor de finale gezegd: we zijn klaar met die zeven, nu zijn we bij duel nummer acht.”

Sollied kreeg vele verwijten, zo zou hij geen spelers beter maken. Ook de conditie van de spelersgroep zou ondermaats zijn geweest. Onzin, zegt de Noor. “Niemand, geen trainer, kan een speler leren voetballen. Jij noemt Tarik Elyounoussi. Die moet zichzélf beter maken. Ik kan alleen de ploeg beter maken. Ik zeg altijd tegen mijn groep: 'U moet niet op mij wachten, ik wacht op u’. Ze selecteren zichzelf. Dat doen ze bij Barcelona ook. En de spelers waren in supershape, ze konden de vergelijkingen doorstaan met de fysieke tests uit de periode Gertjan Verbeek. We deden tests in het ziekenhuis en werkten met hartslagmeters – daarmee was ik twintig jaar geleden als speler van Rosenborg de eerste. Geloof me, daarmee kun je niet faken.”

Wel erkent Sollied dat het voetbal zeer wisselvallig was. “Wat ons voetbal betreft: soms was het super, soms modaal, soms niet goed en één keer, de 6-0 nederlaag bij FC Twente, een catastrofe. We misten creatieve spelers die iets konden openbreken in het zestienmetergebied van de tegenpartij. Maar als je ziet wat Heerenveen de laatste jaren heeft verkocht! Dat is niet zo snel aan te vullen uit je eigen jeugd, dan moet je kopen, reproduce skills. Om precies te zijn: drie spelers met extra kwaliteit.” Bryan Ruiz is één van de spelers waarop de Noor zou kunnen doelen. “Luister, ik heb er geen problemen mee dat Ruiz niet kwam. Ik speel geen monopoly, dat is mijn taak niet. Maar ik zei: als Pranjic vertrekt (naar Bayern München, red.), dan is Ruiz de ideale man. Hij kan op zoveel posities spelen! Dan hoef je er dus niet drie te kopen.”

Sollied is van mening dat het bestuur hem bijna blindelings had moeten vertrouwen op dit gebied. “Ik hoef achteraf mijn gelijk niet te halen, maar in de top is timing cruciaal. En ik weet dat ik het Fingerspitzengefühl heb om te weten welke speler het team direct beter maakt. Vergelijk het maar met speculeren op de beurs. Je moet het zien voordat anderen het zien. Toen we vorig jaar tegen Vitoria Setúbal speelden, zei ik dat Aly Cissokho een versterking was. Die jongen moest twee ton kosten. Hij is later naar FC Porto gegaan en nu heeft Olympique Lyon hem voor €15 miljoen overgenomen. Als trainer van Club Brugge raadde ik het bestuur aan pijlsnel Yaya Touré van Beveren te kopen. Die speelt nu bij Barcelona.”

De Noor, die meent dat een aantal personen (o.a. Riemer van der Velde, Foppe de Haan en Bert Pfijffers) in de spiegel moet kijken, staat nog altijd volledig achter zijn werkwijze. “Natuurlijk deed ik het op mijn manier, dat moet ook. Denk je dat Guus Hiddink dat niet doet? Ik kan niets met het verwijt dat ik te weinig betrokken was bij de jeugdteams. Ik richtte me op mijn taak: het eerste elftal. Dát is als club je product, daarvan moet iedereen die in het stadion werkt leven. Het is simpel: de focus van de hoofdcoach ligt bij de eerste twintig spelers, zij die de prestaties moeten leveren. Als je aan de verkeerde kant begint, verspil je energie. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet wist wat er gaande was bij de jongere spelers, come on. Ik volgde de talenten met ernst. Via mijn mensen.”

Heerenveen wilde onder Sollied omhoog, maar volgens de Noor is dat geen eenvoudig proces. “Ik heb nooit gezegd dat ik Heerenveen naar de eerste plaats zou leiden en dat de club daar dan ook vijf jaar zou blijven”, stelt Sollied. “Het neemt tijd om een cultuur te veranderen. Een voorbeeld: we konden gaandeweg het seizoen de tweede plaats pakken. Op dat moment zag ik dat de spelers daar net niet goed genoeg voor waren. Hoe dichter je bij de top komt, hoe meer het om het mentale aspect gaat. Sommige spelers zijn daar niet voor gemaakt. Dat wil niet zeggen dat het slechte spelers zijn, maar hoe meer het op winnen aan komt, hoe nerveuzer ze worden. Zolang het nergens om gaat, kunnen ze fantastisch zijn, maar het extra stapje naar de top zal altijd uitblijven.’’

Sollied weet welk type selectie er nodig is. “Ik zie meteen of een speler een hoger niveau kan halen. Die pik ik er ogenblikkelijk uit. Ik heb altijd tegen het bestuur gezegd: ik wil alleen spelers die veel beter zijn dan die we al hebben. Ik hoef niet tien spelers, ik wil kwaliteit. En je moet niet twijfelen als ik iemand aanbeveel.’’ De Noor heeft wel een idee waarom het contract vroegtijdig is beëindigd. “Ik dacht dat ze meer wilden. Op gebied van marketing en sponsoring is Heerenveen top in Nederland. Wat de club uit zo’n kleine gemeenschap weet te halen, is werkelijk magnifiek. Maar de sportieve stap omhoog vraagt om extra input. Als je naar de top wilt, dan heeft dat consequenties voor iedereen binnen de club. Je kunt wel zéggen dat je die ambitie hebt, maar dat is niet genoeg. Je moet je plannen op papier zetten. Dat heb ik bij Heerenveen nooit gezien. En een trainer kan het niet alleen veranderen, het is teamwork.”

Uiteraard heeft Sollied negatieve gevoelens overgehouden aan zijn eindperiode bij sc Heerenveen. “Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Ook in mensen, ja. Maar ik ben niet beschadigd, want ik heb geleerd dat het in het leven loopt zoals het loopt. Als ik over straat loop, word ik vaak aangeklampt, door jong en oud. En dan zeggen ze: ‘We snappen niets van je ontslag’. Ik ben geestelijk en financieel onafhankelijk en lig nooit wakker van voetbal. Door veel van de wereld te zien heb ik geleerd dat niets zwart-wit is. Er is een regenboog en zodra u dat beseft, kunt u de kleur kiezen die het best bij u past. Het leven is een reis en ik ben de man die nu weer verder trekt. Met maar één doel: ik wil gelukkig zijn, vandaag. Want morgen kun je dood zijn.’’
Staat op Feanfan.nl
Op naar het volgende seizoen....
Baggerraartje
Wereldspeler
Berichten: 2342
Lid geworden op: 09-01-2006 15:04

Bericht door Baggerraartje »

Dus eigenlijk komt het erop neer dat het bestuur wel omhoog wilde...maar zonder concessies te doen! Misschien, kwamen dan hun tekort komingen wel teveel op straat te liggen! En hierbij is bevestigt dat R Van der velde ook niet helemaal zaligmakend is!
Gekko
Forumicoon
Berichten: 10137
Lid geworden op: 26-02-2005 12:35
Locatie: Heerenveen

Bericht door Gekko »

Wie is wel zaligmakend? Dat idee zou zou ik sowieso maar laten varen. Inhoudelijk geen raar verhaal maar het draait niet om wat je signaleert maar wat je realiseert. Als je iets gedaan wilt krijgen, zul je degenen die daar wat van moeten vinden mee moeten krijgen. Alleen iets zeggen is niet genoeg, je moet masseren, vertrouwen winnen, relatie opbouwen. Als je als eenling blijft opereren heb je die ruggesteun niet. Daar ging het fout. Hij bleef een passant die wat roept, werd geen onderdeel van het team dat op technisch vlak de club vooruit moest helpen.
Laatst gewijzigd door Gekko op 24-12-2009 14:05, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Voorstopper
Superster
Berichten: 3635
Lid geworden op: 05-06-2005 10:24
Locatie: Groningen
Contacteer:

Bericht door Voorstopper »

Ik vind het ook erg jammer dat de zelfkritiek ontbreekt, ook Trond had zaken beter/anders aan kunnen pakken (zie tekst hierboven van Gekko)...

Verder is het natuurlijk duidelijk dat bij Heerenveen de trainer weinig te zeggen heeft op het gebied van transfers. Dat is altijd zo geweest. Ook Verbeek heeft fratsen meegemaakt, denk alleen al aan de verkoop van Samaras en Huntelaar in een transferwindow, opgevangen met de wereldaanwinst De Vries. De club bepaalt en de coach moet er maar mee werken. Mede daarom was Trond ook niet de man voor Heerenveen, of was Heerenveen geen goede club voor Trond. Ze zaten te ver van elkaar af qua ideeën m.b.t. voetbal, opleiden en transferbeleid.

Al met al kun je naar beide kanten toe wel verwijten maken. Ik vind het vooral jammer dat het niet gelukt is omdat ik in Trond wel iemand zag die net wat meer verstand van voetbal in de top heeft dan de mensen waar Heerenveen het normaal mee moet doen.
The two most powerful warriors are patience and time.
Gebruikersavatar
Blizzard
Superster
Berichten: 3644
Lid geworden op: 29-03-2003 18:52
Contacteer:

Bericht door Blizzard »

Ik heb altijd tegen het bestuur gezegd: ik wil alleen spelers die veel beter zijn dan die we al hebben. Ik hoef niet tien spelers, ik wil kwaliteit.
Gebruikersavatar
ItFean82
Forumicoon
Berichten: 5832
Lid geworden op: 27-04-2006 16:35

Bericht door ItFean82 »

Baggerraartje schreef: En hierbij is bevestigt dat R Van der velde ook niet helemaal zaligmakend is!
Alleen omdat sollied dat vind? Sollied, de man die vind dat hij zelf nooit wat fout doet, maar dat de omgeving niet wil luisteren? Het enige wat dit interview bevestigd is dat Sollied geen zelfreflectie heeft.
Op naar het volgende seizoen....
DE ZUID
Basisspeler
Berichten: 996
Lid geworden op: 02-12-2002 17:12
Locatie: 24 km van DKV

Bericht door DE ZUID »

ItFean82 schreef: Alleen omdat sollied dat vind? Sollied, de man die vind dat hij zelf nooit wat fout doet, maar dat de omgeving niet wil luisteren? Het enige wat dit interview bevestigd is dat Sollied geen zelfreflectie heeft.
Toch zegt hij in het interview een aantal hele rake dingen, waar de club ook weer van leren kan.
Hij is een aparte, maar wel ééndje met verstand.
ONS 4 kanaal
ONS Sneek 4 - de slachters van Sneek????
Gekko
Forumicoon
Berichten: 10137
Lid geworden op: 26-02-2005 12:35
Locatie: Heerenveen

Bericht door Gekko »

DE ZUID schreef:Hij is een aparte, maar wel ééndje met verstand.
Dan zeg ik: een lelijk eendje als het om het voetbal gaat!
Baggerraartje
Wereldspeler
Berichten: 2342
Lid geworden op: 09-01-2006 15:04

Bericht door Baggerraartje »

Ik begin steeds meer respect voor deze man te krijgen...die heeft echt ongelovelijk gepresteerd! Niks gebrek aan conditie...gewoon geen kwaliteit en inzet!
Plaats reactie