Ondertussen bij DKV...

› andere clubs en andere spelletjes

Moderators: Beheerders, Fanmasters

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor jeewee » 22-06-2021 09:00

LC_NL schreef:Vier jaar nadat ze samen de plannen voor een nieuw Cambuurstadion presenteerden stonden Bouwgroep Dijkstra Draisma en ontwikkelaar Wyckerveste voor de rechter. Tegenover elkaar. Lijnrecht.
,,Zij liepen weg voor het risico. Wij niet. Dat steekt mij. Wij cashen niet twee keer, we willen ons eigen geïnvesteerde geld terug. Het is een van de vele leugens die vandaag verteld zijn”, zegt Hessel Meijer van Wyckerveste aan het einde van de zitting.
,,Ik heb een heleboel onwaarheden gehoord vandaag, en zo is het hele project verlopen. Met deze partij (Wyckerveste, red.) is het verschrikkelijk moeilijk gegaan. Ik heb er vaak pijn in de buik van gehad”, reageert Erik Nicolai, financieel directeur van Bouwgroep Dijkstra Draisma.
Voor het eerst werd publiekelijk duidelijk hoe slecht de relatie was tussen de initiatiefnemer voor een nieuw Cambuurstadion Dijkstra Draisma en projectontwikkelaar Wyckerveste.
Recht op 1,3 miljoen euro
Wyckerveste daagde Dijkstra Draisma voor de rechter omdat de Limburgse ontwikkelaar recht meent te hebben op 1,3 miljoen euro. Geld dat is verdiend met een grondtransactie en de bouw van twee supermarkten op het WTC terrein. Een onderdeel van de plannen voor het nieuwe Cambuurstadion.
Dijkstra Draisma daarentegen stelt dat ze dat bedrag helemaal niet hoeft te betalen. De claim zou al verrekend zijn omdat Wyckerveste afspraken over de bouw van het stadion en de Leisuredome niet is nagekomen. Dijkstra Draisma had namelijk bouwrechten, aldus de advocaat van het bouwbedrijf, en die zijn geschonden. Sterker nog, Dijkstra Draisma meent recht te hebben op twee miljoen euro van Wyckerveste.
Uit de lange betogen van de advocaten van beide partijen valt op te maken hoe de samenwerking tussen Wyckerveste en Dijkstra Draisma na de ambitieuze presentatie in juni 2017 is verlopen.
Verhouding 50/50
Zo bleek maandag dat Dijkstra Draisma al in 2018 aangaf de businesscase niet te zien zitten. En dat daarom toen werd besloten om de rolverdeling te veranderen. Dijkstra Draisma zou zich richten op de bouw, Wyckerveste volledig op de ontwikkeling. De aandelenverhouding in de gezamenlijke BV veranderde. Negentig procent kwam in handen van Wyckerveste, Dijkstra Draisma behield tien procent. Daarvoor was de verhouding 50/50. Van spanning was geen sprake, het was een formaliteit, zo verklaarden beide partijen toen ogenschijnlijk eensgezind. En dat bleven ze naar buiten toe, ook al liep het project in de loop van de tijd meerdere keren vertraging op.
In maart vorig jaar werden de eerste scheurtjes in de samenwerking voor iedereen zichtbaar. Wyckerveste zei in de Leeuwarder Courant dat niet Dijkstra Draisma maar Van Wijnen de beoogd bouwer van het nieuwe stadion zou zijn. Dijkstra Draisma wilde daar niet op reageren en hulde zich in stilzwijgen.
Ook toen Wyckerveste in november 2020 aangaf het project niet rond te krijgen en het stadion definitief van de baan leek, was er amper openlijke kritiek te horen vanuit Dijkstra Draisma. Tot de zitting maandag.
Cashen
Zo zou de moedermaatschappij van Wyckerveste - Akerpoort Beheer BV - financieel aan de grond zitten, betoogde advocaat Dirk-Jan Westra van Dijkstra Draisma. En dat zou de reden zijn voor de claim van 1,3 miljoen euro. En Wyckerveste zou twee keer willen ‘cashen’ met zowel deze claim als met het verkopen van de plannen aan de nieuwe ontwikkelaar van het stadion, Van Wijnen. Gemaakte afspraken over de bouw van delen van het stadion en de Leisuredome zouden zijn geschonden door Wyckerveste.
Wat werd weersproken door de advocaat van Wyckerveste, Ward van Loo. Volgens hem is het juist Dijkstra Draisma die verdiend heeft aan de plannen terwijl zijn cliënt er miljoenen eigen geld in zou hebben gestoken. Harde afspraken over bouwopdrachten zouden er niet zijn en van financiële problemen bij Wyckerveste zou geen sprake zijn.
,,Wij hebben Wyckerveste zelf bij de plannen betrokken waar we al zeven jaar mee bezig waren. Op het moment dat we er achter kwamen dat het niet liep, zijn wij uit de samenwerking gestapt in het belang van Cambuur. En dan word je er als bouwer zo uitgezet. Het is anders dan gezegd hier”, zei Erik Nicolai van Dijkstra Draisma als laatste tijdens de zitting.
De rechter doet op 5 juli uitspraak.
.-
Avatar gebruiker
jeewee
Basisspeler
 
Berichten: 673
Geregistreerd op: 27-03-2009 23:56
Woonplaats: Fryslân

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Mackan68 » 22-06-2021 15:40

LC_NL schreef:Vier jaar nadat ze samen de plannen voor een nieuw Cambuurstadion presenteerden stonden Bouwgroep Dijkstra Draisma en ontwikkelaar Wyckerveste voor de rechter.
De rechter doet op 5 juli uitspraak.


Jammer dat de Liwwadder omroep er niet meer is. Hier had een lachwekkende soap in gezeten! :lol:
Hoeveel revoluties kan een club overleven??
Avatar gebruiker
Mackan68
Superster
 
Berichten: 6760
Geregistreerd op: 01-08-2004 14:46
Woonplaats: De 'achterbuurt' van Techum

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor hhage » 22-06-2021 19:27

Bij omrop Fryslan staat niets over deze rechtzaak.
hhage
Basisspeler
 
Berichten: 880
Geregistreerd op: 18-07-2015 13:05

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Stiffie » 22-06-2021 21:33

Interessant is de volgende passage:

'Zo bleek maandag dat Dijkstra Draisma al in 2018 aangaf de businesscase niet te zien zitten. En dat daarom toen werd besloten om de rolverdeling te veranderen'.

Dijkstra Draisma zag de businesscase dus in 2018 al niet meer zitten. Vanuit de gemeente en de club is er nooit een signaal gekomen dat de businescasse niet in orde was. Terwijl er alleen de school als potentiële huurder was. Maar geen harde afspraken over verhuur, bouwgaranties etc. Wyckerveste wilde de school uitknijpen met een forse huur om zo de businesscase nog enigszins te kunnen dragen. De school ging daar uiteraard niet in mee en wilde alleen een marktconforme huur.

In de nieuwe plannen heeft de school wel een scherpe prijs, althans een 'intentie-overeenkomst'. Verder zijn er nog kosten om het plan van Wyckerveste over te nemen, moet het WTC nog financieel tegemoet gekomen worden en moet er voor een groot gedeelte van het stadion nog huurders gevonden worden. Ook zijn de bouwkosten weer verder gestegen. Een sluitende businesscase lijkt dus onmogelijk. De miljoenen die gemeente en Cambuur inbrengen zijn niet genoeg voor het huidige ontwerp. Het moet dus 'soberder' geeft van Wijnen aan. Wat er dan moet veranderen aan de bouw willen ze niet zeggen.

De businesscase is dus nog steeds niet rond. Wat voor van WIjnen belangrijk is dat ze van de gemeente 600 huizen mogen bouwen. Althans dat meldt het WTC.
Laatst bijgewerkt door Stiffie op 22-06-2021 22:46, in het totaal 1 keer bewerkt
Born to party, forced to work
Stiffie
Superster
 
Berichten: 2305
Geregistreerd op: 02-12-2002 21:53

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Thinkman » 22-06-2021 22:25

Stiffie schreef:Een sluitende businesscase lijkt dus onmogelijk. De miljoenen die gemeente en Cambuur inbrengen zijn niet genoeg voor het huidige ontwerp. Het moet dus 'soberder' geeft van Wijnen aan. Wat er dan moet veranderen aan de bouw willen ze niet zeggen.


De gemeente mag dus even 14 miljoen ( ofwel 100.000 seizoenkaarten...) overmaken (onze belastingcenten), Van Wijnen kijkt wel wat ze er precies mee gaan doen...gewoon betalen!

Wat een incompetent zootje daar in Leeuwarden. Of is het gewoon corrupt? Dit kan toch nooit geaccordeerd worden.


Friese Poort ambtenaar Remco Meijerink ziet zijn “keiharde eisen” mbt doorgaan deal wederom sneuvelen maar deze man liegt zich lachend naar de zoveelste volgende ronde.
De contracten zouden ook al getekend worden in april, maar ook daarover is niets meer vernomen.

En de vele, onder conditie toegezegde miljoenen van de provincie, gelden die nog? Die waren alléén voor infra en parkeren. Laat dat nou net de teruggeclaimde WTC gronden betreffen, waar de gemeente en Van Wijnen dus niet meer over kunnen beschikken. Dus geen case. Wel een grote smerige bende.
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2398
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Thinkman » 07-07-2021 16:35

Uit de LC:

Vanavond zegt de gemeenteraad van Leeuwarden ja tegen een nieuw Cambuurstadion. En ja tegen alle onzekerheden die daarmee gepaard gaan. Nee zeggen kan niet meer.

Niemand in de raad die het hardop zegt. Maar de besluitvorming rondom een nieuw Cambuurstadion is een fuik. Er is geen weg terug, een nee is geen optie. Want aan de verhuizing van Cambuur en de bouw van een nieuw stadion zijn zoveel ontwikkelingen opgehangen dat alle risico’s voor lief genomen worden.

(Heel eigenaardig dat de schrijver klakkeloos stelt dat je dan dus niet meer nee kunt zeggen, ondanks de enorme risico’s..)

De achtergrond
Een nee tegen een nieuw Cambuurstadion zou betekenen dat de Friese Poort een probleem krijgt met de huisvesting (=drogredenering, oorzaak en gevolg 180 graden omdraaien, en continu liegen over deadlines!). De noodzakelijke nieuwbouw van het ROC maakt deel uit van de plannen voor het nieuwe stadion. Net als de geplande herontwikkeling met 600 woningen in de omgeving van het oude stadion. En dat maakt weer deel uit van een nog veelomvattender plan: namelijk de gewenste miljoeneninvestering vanuit het Rijk in het oostelijk deel van de stad. En zonder een nieuw stadion en daarmee gepaard gaande ontwikkelingen, blijft het WTC-gebied toch een wat naargeestig gebied (met een stadion idem, zie huidige stadiongebied!).

En dus was de raad maandagavond af en toe licht kritisch maar vooral niet te. Een langlopende lening van veertien miljoen euro: het wordt gezien als een aanvaardbaar risico voor de stad (=af te wentelen op de bevolking). Dat de raad juist met een eenmalige subsidie voor het stadion definitief de financiële banden met de club wilde doorbreken? Een zeurpiet die daarover valt. (=>waar blijft die kritische journalistiek die we in Nederland helaas steeds minder horen? Of kruipen ze hier al voor de gemeente/provincie? Triest!)

Dat het besluit allemaal weer op het laatste moment moest met dwingende deadlines en het aanstaande zomerreces: dat is intussen zo vaak gebeurd in dit dossier; de raad begint er aan te wennen.
(=>als makke schapen tekenen ze wel weer bij het kruisje, het trucje werkt altijd: alle deadlines blijken niets waard behalve als de gemeente belastinggeld het putje ingiet. Zwak en laf!)

Is het ja van de raad daarmee een slecht besluit? Nee. Cambuur heeft een nieuw stadion nodig om een rol te blijven spelen in het betaald voetbal (dat is geen argument, dat is slechts een wens van bvo cambuur! Kennelijk mag de burger dat best effe betalen aldus schrijver Patrick van ’t Haar)
Het huidige stadion voldoet niet aan de eisen die tegenwoordig gesteld worden en de ligging in de woonwijk is verre van ideaal. (upgrade kost slechts paar ton, ligging in woonwijk is al zeker 70 jaar acceptabel, einde kulargumenten!)

Maar betekent het ja van de raad dan ook dat het nu eindelijk zeker is dat het stadion gebouwd gaat worden? (spoiler: NEE. Het betekent alleen dat Van Wijnen een goedkope zak van 14 miljoen belastinggeld krijgt tegen zeer dubieuze voorwaarden, ook nog zonder harde toezeggingen van hun kant. Ze lachen zich een ongeluk: geen bank wil ze een euro lenen maar de onbekwamen tekenen BLIND voor 14 miljoen euro)

De uitdagingen
Daarop ja zeggen is een stuk lastiger. Want de kans dat het alsnog misgaat is reëel. Voldoet de lening aan de regels voor staatssteun? De gemeente zegt ja, maar Pricewaterhouse Coopers - die onderzoek deed naar de constructie - geeft aan dat het onderzoek daarnaar nog niet is afgerond. (spoiler: deze puinhoop stinkt aan alle kanten, dit mag niet!)
• Ontwikkelaar Van Wijnen wil nog besparen op de bouwkosten van het stadion. Is dat mogelijk? En voldoet het ontwerp dan nog wel aan de eisen die de gemeente heeft gesteld? (Van Wijnen: eerst hier dat geld dan vertellen we later wel eens of en zo ja wat je er voor krijgt…)
• Ook moeten er nog meerdere overeenkomsten worden gesloten met verschillende partijen zoals het WTC. Nu de raad groen licht geeft, moeten de gemeente en ontwikkelaar Van Wijnen definitieve afspraken maken en contracten sluiten. (Er moet beslist dit jaar begonnen worden met de bouw anders stapt Remco Meijerink (Friese Poort) er sowieso uit. Tenzij hij liegt. Verder liggen er al precies nul contracten.)
• En Van Wijnen moet ook nog tot een definitief akkoord komen met de vorige ontwikkelaar Wyckerveste. Onder meer over de gronden waarop het stadion gebouwd moet worden en die nog in het bezit zijn van Wyckerveste. (Dat gaat over miljoenen. Of de gemeente moet dat even betalen. Ze hebben een pinautomaat)
• De ambtelijke dienst deed in juni onderzoek naar de risico’s en mogelijke scenario’s. Een opsomming van maar liefst zeven pagina’s van wat er allemaal nog mis kan gaan totdat de eerste paal de grond in gaat. Alleen het laatst genoemde risico kan weggestreept worden: het niet akkoord gaan van de raad met de lening op 7 juli. (Een risico analyse door ambtelijke diensten is per definitie al één groot risico. Een onafhankelijke risico analyse is nog nooit gedaan. Dat gaat de gemeente ook niet toestaan. Want dan gaat de beerput open.)
Thinkman
Superster
 
Berichten: 2398
Geregistreerd op: 15-10-2012 19:12

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor hhage » 20-07-2021 19:20

hhage
Basisspeler
 
Berichten: 880
Geregistreerd op: 18-07-2015 13:05

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Vrieskist » 21-07-2021 08:42

Het stadion zou er dan in september 2022 moeten staan? Dat lukt toch nooit?! Sowieso in deze tijd met schaarste op arbeid en grondstoffen.
Avatar gebruiker
Vrieskist
Superster
 
Berichten: 2225
Geregistreerd op: 03-12-2002 18:39
Woonplaats: Joure

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Satyr » 28-08-2021 23:35

Ik heb zo'n teringhekel aan Twente, dat ik wel vrede had met een zege van Cambuur vandaag
Avatar gebruiker
Satyr
Superster
 
Berichten: 2471
Geregistreerd op: 01-02-2005 16:02

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Feanfan 1 » 18-09-2021 20:24

Ik ben zelden tot nooit voor ajax, ook niet als ze in Europa spelen, maar na een uur spelen staan ze 6-0 voor tegen DKV en hoop in dit geval dat er nog heel veel bij komen :lol:
Feanfan 1
Superster
 
Berichten: 7470
Geregistreerd op: 11-07-2003 12:37

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Superfries1996 » 18-09-2021 20:26

Feanfan 1 schreef:Ik ben zelden tot nooit voor ajax, ook niet als ze in Europa spelen, maar na een uur spelen staan ze 6-0 voor tegen DKV en hoop in dit geval dat er nog heel veel bij komen :lol:


Je gebeden worden snel verhoord! De teller staat op 7.
nou nou
Avatar gebruiker
Superfries1996
Superster
 
Berichten: 2404
Geregistreerd op: 10-04-2012 19:21

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Sjoerdbokje » 18-09-2021 20:49

Inmiddels op 9...
Maarten de Jong, de kalkvreter!
Avatar gebruiker
Sjoerdbokje
Selectiespeler
 
Berichten: 471
Geregistreerd op: 17-02-2010 10:26

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor wilbot » 20-09-2021 15:47

Volgende puntje, deadline niet gehaald door van Wijnen.
geen probleem, we gaan gewoon door.
wilbot
Selectiespeler
 
Berichten: 247
Geregistreerd op: 14-01-2016 19:13

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor hhage » 20-09-2021 16:09

Friese Poort had als deadline dat er dit jaar begonnen zou worden met de bouw. Lijkt me door deze vertraging dat dat niet gaat lukken. Friese poort en hun beloftes.....
hhage
Basisspeler
 
Berichten: 880
Geregistreerd op: 18-07-2015 13:05

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Jazz » 18-05-2022 12:42

Cambuur-doelman Bos (25) moet carrière noodgedwongen beëindigen

Pieter Bos moet wegens hartproblemen per direct een punt achter zijn loopbaan zetten, zo heeft medisch onderzoek uitgewezen. Volgens medisch specialisten is het voor de 25-jarige doelman van SC Cambuur niet mogelijk om topsport op een veilige manier uit te oefenen. “Op nadrukkelijk verzoek van medisch specialisten is Pieter Bos genoodzaakt om zijn topsportcarrière per direct te beëindigen", zo luidt het statement van Cambuur op de clubsite.

Technisch manager Foeke Booy reageert aangeslagen op het nieuws: “Dit is vooral een persoonlijk drama voor Pieter zelf. Zo’n nieuwsbericht ontvangen als topsporter en dat ook nog eens op zo’n jonge leeftijd is ronduit verschrikkelijk en het mag voor zich spreken dat we hem als club en team zullen steunen waar we maar kunnen", aldus Booy.

Bos maakte in 2016 vanuit de jeugdopleiding van sc Heerenveen de overstap naar Cambuur. Hij is daarmee de speler uit het eerste elftal die het langst actief is voor de Friese club. Bos kwam in totaal negen officiële duels in actie voor het eerste elftal. Vanwege een blessure van Sonny Stevens, verdedigde Bos in de afgelopen maanden tijdens vijf competitieduels het doel van Cambuur.


Triest verhaal. Nooit geweten dat hij in onze jeugdacademie zat.
Heerenveen fan in Leiden
Jazz
Beheerder
 
Berichten: 2325
Geregistreerd op: 11-05-2015 15:56
Woonplaats: Leiden

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Janneman » 18-05-2022 18:56

Verschrikkelijk verhaal voor deze jongen, de paar wedstrijden die hij speelde liet hij zien een prima doelman te zijn. Ik wens hem het allerbeste toe.
scheerenveen.supporterswereld.nl
Avatar gebruiker
Janneman
Superster
 
Berichten: 3663
Geregistreerd op: 29-12-2006 16:36

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Ebiede » 03-06-2022 10:00

In Leeuwarden zijn ze ontzettende blij met hun investeerder. Het kan natuurlijk goed gaan, maar ik zou persoonlijk niet blij zijn als mijn club van een investeerder afhankelijk moet zijn. De tijd zal het leren, ik denk dat ze wel eens te vroeg zouden kunnen juichen.
Spijt heb je morgen maar!
Avatar gebruiker
Ebiede
Superster
 
Berichten: 6143
Geregistreerd op: 09-12-2004 19:02

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor jorro » 03-06-2022 12:29

Ebiede schreef:In Leeuwarden zijn ze ontzettende blij met hun investeerder. Het kan natuurlijk goed gaan, maar ik zou persoonlijk niet blij zijn als mijn club van een investeerder afhankelijk moet zijn. De tijd zal het leren, ik denk dat ze wel eens te vroeg zouden kunnen juichen.


Ik vraag me af hoe lang je nog zonder kunt. Daarnaast ligt sponsorschap en een investering heel dicht bij elkaar. Zolang je de clubwaarden niet verkwanselt en een meerderheidsbelang houdt kan er niet zo heel veel misgaan, maar groei je wel door.
jorro
Selectiespeler
 
Berichten: 356
Geregistreerd op: 14-12-2004 20:21

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Ebiede » 16-06-2022 07:29

Die Sugerdaddy in Leeuwarden vernield heel snel wat daar is opgebouwd. Hij veranderd het stichtingsbestuur en de RVC. Zoals al aangeven wie betaald bepaald.

Ik wens ze veel sterkte toe. Iemand steekt er nooit uit liefdadigheid geld in.
Spijt heb je morgen maar!
Avatar gebruiker
Ebiede
Superster
 
Berichten: 6143
Geregistreerd op: 09-12-2004 19:02

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor paparazzi » 11-07-2022 23:59

Die gast welke afgelopen weekend is doodgeschoten in Grunn was een oud M I sider.
Vrijgezellen feestje liep iets anders af dan was voorzien.

Bron: Sikkom
Miereneukert!
Avatar gebruiker
paparazzi
Superster
 
Berichten: 5103
Geregistreerd op: 17-02-2005 16:38
Woonplaats: Amsterdam

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Satyr » 20-10-2022 13:58

Ai, Henk de Jong moet noodgedwongen per direct stoppen. Da's wel heel sneu.
Avatar gebruiker
Satyr
Superster
 
Berichten: 2471
Geregistreerd op: 01-02-2005 16:02

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor hhage » 20-10-2022 18:45

Idd, ik heb ook het gevoel dat Cambuur op Henk draaide. We zullen zien of Cambuur zonder hem kan, ik ben bang voor hun van niet.
hhage
Basisspeler
 
Berichten: 880
Geregistreerd op: 18-07-2015 13:05

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Ebiede » 21-10-2022 12:13

Sneu voor de man.. gezondheid boven alles.

Maar verder Boeie!!!!!
Spijt heb je morgen maar!
Avatar gebruiker
Ebiede
Superster
 
Berichten: 6143
Geregistreerd op: 09-12-2004 19:02

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor Satyr » 05-12-2022 17:13

De bovenburen gaan pas in 2024 in hun nieuwe legoblokje spelen, opvallend genoeg wil helemaal niemand antwoord geven op de vraag waarom :roll:
Avatar gebruiker
Satyr
Superster
 
Berichten: 2471
Geregistreerd op: 01-02-2005 16:02

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor hhage » 05-12-2022 17:54

Waarschijnlijk nog een extra krediet erbij...
Wanneer ze ook nog gaan degraderen, gaat het financieel heel moeilijk worden..
Hoe dit stadion er komt is heel dubieus....
hhage
Basisspeler
 
Berichten: 880
Geregistreerd op: 18-07-2015 13:05

Re: Ondertussen bij DKV...

Berichtdoor HUNTELAAR » 06-12-2022 10:12

Ik snap heus wel dat Cambuur een nieuw stadion moet, maar hoe dit verhaal er doorheen is gedrukt kan gewoon weg niet.
Wyckerveste haalde niet voor niets de stekker er uit.
Dit is precies zoals is voorzien, de kosten gaan gigantisch oplopen maar er is geen weg meer terug.
HUNTELAAR
Basisspeler
 
Berichten: 820
Geregistreerd op: 25-02-2005 19:49

Vorige

Keer terug naar Sport overig

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 3 gasten

cron