Pagina 1 van 1

Oliver Batista Meier

BerichtGeplaatst: 10-09-2020 16:34
door Superfries1996
sc Heerenveen neemt Oliver Batista Meier tijdelijk over van Bayern München. De negentienjarige aanvallende middenvelder speelt komend seizoen op huurbasis in het Abe Lenstra stadion. De Duits jeugdinternational sluit per direct aan bij de selectie van trainer Johnny Jansen en gaat in Fryslân spelen met rugnummer 10.

Batista Meier maakte vier jaar geleden als jeugdspeler de overstap van FC Kaiserslautern naar het grote Bayern München. Afgelopen seizoen maakte Batista Meier zijn debuut in de hoofdmacht van Der Rekordmeister. Tijdens het gewonnen competitieduel met Fortuna Düsseldorf (5-0) verving hij in de tweede helft Serge Gnabry. Bayern veroverde afgelopen seizoen niet alleen de titel, maar ook de beker en de Champions League.

Technisch manager Gerry Hamstra is blij met de komst van Batista Meier. "Oliver is een veelzijdige, technisch vaardige speler met scorend vermogen die onze selectie sterker maakt. Hij is een nummer tien, maar kan ook goed op de zijkanten uit de voeten. We zijn blij dat een grote club als Bayern München een talent als Oliver bij ons wil onderbrengen, zodat hij zich bij ons verder kan ontwikkelen."


https://www.sc-heerenveen.nl/nieuws/bayern-talent-batista-meier-op-huurbasis-naar-fryslan/10

Re: Oliver Batista Meier

BerichtGeplaatst: 10-09-2020 16:50
door nickstok
Hoop dat hij een beetje uit de verf komt als nummer 10. Heeft in het verleden altijd als linksbuiten gespeeld. Ben ook benieuwd of er weer een 'Hamstra-clausule' in de huur is opgenomen zodat we nog iets verdienen als hij in de toekomst wordt verkocht.

Re: Oliver Batista Meier

BerichtGeplaatst: 10-09-2020 21:29
door Neymar
Ik kende hem helemaal niet. Een collega van mij die Football Manager speelt was helemaal lyrisch, maargoed dat is maar een spel natuurlijk. Ben enorm benieuwd wat deze jongen kan. Als je bij Bayern speelt kan je heus wel wat, al is het alleen om Arjen v/d Heide het vuur aan de schenen te leggen zodat hij beter word.

Vind het wel bijzonder hoe we de afgelopen jaren toch wat toptalenten hebben kunnen huren zoals Odegaard, Halilovic en nu deze jongen. Ik ben geen voorstander van huren, maar als dit een tijdelijke oplossing is die het team aan het voetballen krijgt ben ik blij.

Re: Oliver Batista Meier

BerichtGeplaatst: 11-09-2020 00:39
door paparazzi
Type Odegaard, maar kan zowel vrij gemakkelijk vanaf links als rechts in de '10 zone' spelen.
Ideale speler om Veerman in stelling te brengen. Heeft een enorme snelle balhandelingssnelheid, voornamelijk met zijn rechterbeen.
Komt vanaf links achter de spits iets beter uit de verf dan vanaf de rechterkant.
Heeft nog wel moeite om tijdens de omschakeling mee terug te verdedigen.
Al met al wel een aanwinst.

Re: Oliver Batista Meier

BerichtGeplaatst: 11-09-2020 09:53
door Otsje P
Geen kinderachtige speler. Deze jongen staat echt wel erg hoog aangeschreven in Duitsland en bij Bayern. Wordt daar samen met Zirkzee gezien als "DE" jongens die uit de opleiding in het eerste gaan komen.

Dat je Coman, Perisic, Gnabry en Müller niet zo maar even uit de ploeg speelt is duidelijk, maar voor de Eredivisie is dit echt een prachtige speler.

Ik probeer mijn enthousiasme een beetje te temperen maar dit is wel een jongen die kansen kan creëren en in principe bereid is om arbeid te leveren.

Re: Oliver Batista Meier

BerichtGeplaatst: 11-09-2020 12:38
door Kaz_SCH
Daar sluit ik me volledig bij aan. Je zit niet voor niks op de bank bij een CL-finale. Heb 'm ook zonder knipperen in m'n Coach van het Jaar team gezet. :lol:

Re: Oliver Batista Meier

BerichtGeplaatst: 18-09-2020 11:17
door Goran Popov
Onze vriend OBM zit trouwens wel op voetbal, hè? Niet erg effectief vorige wedstrijd maar wel zeer balvast voor een 19-jarige. Hier gaan we nog van genieten. Ik krijg bij hem op een of andere manier een beetje een Ziyech-gevoel, in de goede zin ervan.

Re: Oliver Batista Meier

BerichtGeplaatst: 19-09-2020 20:29
door Joucke
Goran Popov schreef:Onze vriend OBM zit trouwens wel op voetbal, hè? Niet erg effectief vorige wedstrijd maar wel zeer balvast voor een 19-jarige. Hier gaan we nog van genieten. Ik krijg bij hem op een of andere manier een beetje een Ziyech-gevoel, in de goede zin ervan.

Halfuur gespeeld, gescoord en een pingel verdiend. Hij heeft je bericht gelezen :D

Re: Oliver Batista Meier

BerichtGeplaatst: 20-09-2020 10:52
door Superfries1996
Tot dusver een heel belangrijke aanwinst. Er gaat nu zo veel meer dreiging uit van het middenveld. De link met de aanvallers wordt ook beter en sneller gelegd. Echt een topversterking. Dit zou wel eens revelatie kunnen worden dit seizoen!

Re: Oliver Batista Meier

BerichtGeplaatst: 20-09-2020 11:14
door KevindeJ_
Dit is echt exact de speler die ontbrak op ons middenveld. Aan de bal heel erg goed met inzicht, een goede dribbel en een goede actie, maar vooral zonder bal vind ik hem heel erg sterk. Heeft zeer goede loopacties en houdt constant 2 a 3 man bezig, waardoor er ruimte ontstaat voor anderen. Gisteren tegen Fortuna bij 3 goals direct betrokken. Prima doelpunt, penalty veroorzaakt en bij die (heerlijke) treffer van Henk dacht iedereen dat de bal naar OBM zou gaan, waardoor Henk erg veel ruimte kreeg om zijn fantastische actie in te zetten. Erg benieuwd wat deze jongen ons gaat brengen dit seizoen.

Re: Oliver Batista Meier

BerichtGeplaatst: 26-09-2020 22:32
door Feanfan 1
Prima speler voor Heerenveen. Jammer dat Jansen hem er vorige week na een uur afhaalde en vandaag na 68 minuten. Merk ook wel aan hem dat hij er van baalt dat hij gewisseld wordt, dus hij zou wel 90 minuten kunnen spelen
Ik heb het idee dat Van der Heide het voorlopig nog geen 90 minuten volhoudt en Van Bergen ben ik wel klaar mee. Hoop dat Batista Meier de komende wedstrijden wel 90 minuten mag spelen

Re: Oliver Batista Meier

BerichtGeplaatst: 26-09-2020 22:36
door nickstok
Feanfan 1 schreef:Prima speler voor Heerenveen. Jammer dat Jansen hem er vorige week na een uur afhaalde en vandaag na 68 minuten. Merk ook wel aan hem dat hij er van baalt dat hij gewisseld wordt, dus hij zou wel 90 minuten kunnen spelen
Ik heb het idee dat Van der Heide het voorlopig nog geen 90 minuten volhoudt en Van Bergen ben ik wel klaar mee. Hoop dat Batista Meier de komende wedstrijden wel 90 minuten mag spelen


Vond hem de afgelopen twee wedstrijden heel goed spelen maar hij kon vanavond zijn stempel niet drukken. Vond het daarom ook geen onlogische wissel. Hajal pakte het daarna ook goed op.

Re: Oliver Batista Meier

BerichtGeplaatst: 26-09-2020 22:46
door Feanfan 1
Als je tegen VVV met 10 man speelt worden de ruimtes klein. Dan heb je technisch vaardige spelers nodig en geen harddravers. Maar ik ben helemaal klaar met Van Bergen, dus misschien ben ik ook niet helemaal objectief.

Re: Oliver Batista Meier

BerichtGeplaatst: 28-09-2020 08:58
door Kaz_SCH
nickstok schreef:
Vond hem de afgelopen twee wedstrijden heel goed spelen maar hij kon vanavond zijn stempel niet drukken. Vond het daarom ook geen onlogische wissel. Haal pakte het daarna ook goed op.


Behalve dan dat belachelijke afstandsschot met nog een paar minuten op de klok..

Re: Oliver Batista Meier

BerichtGeplaatst: 28-09-2020 11:16
door KevindeJ_
Kaz_SCH schreef:
Behalve dan dat belachelijke afstandsschot met nog een paar minuten op de klok..


Én die belachelijke dribbel die die inzette toen Heerenveen 4 tegen 3 kwam in de counteraanval. Liep zich zomaar vast met wat vreemde bewegingen terwijl die minstens 3 betere opties had om de aanval uit te spelen. Iedereen was gericht op eigen succes na die (met name tweede) rode kaart, maar ik vond Hajal daar wel erg in overdrijven.

Re: Oliver Batista Meier

BerichtGeplaatst: 28-09-2020 12:10
door pes5
Ik vond Hajal dan ook helemaal niet goed invallen.

Net als de overige jeugdige spelers, blonk hij uit in het maken van foute keuzes. Overigens deed ook Van Bergen hieraan mee.

In overtal was duidelijk te zien dat wij ervaring en slimheid missen.

Re: Oliver Batista Meier

BerichtGeplaatst: 24-10-2020 21:38
door Superfries1994
Goede eerste wedstrijd waar de verwachtingen erg laag waren en een goal tegen Fortuna, maar daarna hebben we hem eigenlijk veel te weinig gezien. Technisch goed en je verwacht er wel wat van, maar ik vind hem echt te veel als een belofte spelen voor iemand van Bayern. Nygren maakt op mij een meer volwassen indruk (zonder perse beter te spelen).

Re: Oliver Batista Meier

BerichtGeplaatst: 24-10-2020 23:22
door fuotbalgek
Superfries1994 schreef:Goede eerste wedstrijd waar de verwachtingen erg laag waren en een goal tegen Fortuna, maar daarna hebben we hem eigenlijk veel te weinig gezien. Technisch goed en je verwacht er wel wat van, maar ik vind hem echt te veel als een belofte spelen voor iemand van Bayern. Nygren maakt op mij een meer volwassen indruk (zonder perse beter te spelen).


Ollie is zich hier aan het ontwikkelen wat betreft teamdiscipline, druk zetten, positionering bij balverlies. Dat kost hem nu veel energie ten koste van zijn aanvallende bijdrages. Hetzelfde had Odegaard hier de eerste zes maanden. Dit is de ontwikkeling die deze huurspelers hier maken. Als dit allemaal al er in zou zitten en hij aanvallend ook zijn bijdrage kon leveren was hij niet bij ons gestald.

Re: Oliver Batista Meier

BerichtGeplaatst: 26-10-2020 11:21
door Otsje P
Ook niet vergeten dat Meier feitelijk altijd als linksbuiten heeft gespeeld bij Bayern. Hij speelt hier als aanvallende middenvelder en dat is echt een hele andere plek met hele andere verantwoordelijkheden en taken.

Ik denk dat zijn positie in onze manier van spelen het meeste loopwerk vergt. Er wordt dus ook wel ontzettend veel arbeid van hem gevraagd. Hij zal gewend zijn om vroeg druk te zetten en veel in balbezit te zijn en bij ons is het tegenovergestelde momenteel aan de orde.

Ik hoop dat we wat beter in balbezit zullen worden en dat we zo nu en dan ook eerder druk kunnen zetten en beter aan zullen sluiten, dan zal Ollie ook beter tot zijn recht komen.

Re: Oliver Batista Meier

BerichtGeplaatst: 26-10-2020 16:41
door Superfries1994
We zullen het zien de aankomende wedstrijden. Jansen laat hem vast en zeker staan en over pak hem beet 5 wedstrijden weten we vast meer. Overigens heeft OBM bij Bayern overal in de voorhoede gespeeld, werd bij zijn presentatie al gehaald als CAM, dus een totaal onbekende positie is dit niet. Ik weet niet in hoeverre het tweede van Bayern net zo oppermachtig is als het eerste, maar het zal vast een omschakeling naar onze speelwijze vereisen. Ik hoop dat Jansen de countertactiek zo laat, het speelt veel jongens van ons in de kaart en vorig jaar na de winter hebben een aantal omzettingen niet bepaald geleid tot betere resultaten.

Re: Oliver Batista Meier

BerichtGeplaatst: 23-12-2020 22:22
door Superfries1994
Superfries1994 schreef:We zullen het zien de aankomende wedstrijden. Jansen laat hem vast en zeker staan en over pak hem beet 5 wedstrijden weten we vast meer. Overigens heeft OBM bij Bayern overal in de voorhoede gespeeld, werd bij zijn presentatie al gehaald als CAM, dus een totaal onbekende positie is dit niet. Ik weet niet in hoeverre het tweede van Bayern net zo oppermachtig is als het eerste, maar het zal vast een omschakeling naar onze speelwijze vereisen. Ik hoop dat Jansen de countertactiek zo laat, het speelt veel jongens van ons in de kaart en vorig jaar na de winter hebben een aantal omzettingen niet bepaald geleid tot betere resultaten.

Nou, we houden het er maar op dat hij wat ongelukkig is na zijn terugkeer. Maar het lijkt er wat mij betreft op dat hij de lijn pre-corona doortrekt.