Pagina 1 van 2

Ricardo van Rhijn

BerichtGeplaatst: 01-08-2019 13:02
door Kaz_SCH
Welkom Ricardo van Rhijn!

Re: Ricardo van Rhijn

BerichtGeplaatst: 01-08-2019 13:05
door Jazz
Helaas maar 1 jaar, een soort overbruggingsjaar om Floranus klaar te stomen voor het echte werk.

Re: Ricardo van Rhijn

BerichtGeplaatst: 01-08-2019 13:07
door Kaz_SCH
Jazz schreef:Helaas maar 1 jaar, een soort overbruggingsjaar om Floranus klaar te stomen voor het echte werk.


Zal er ook wel mee te maken hebben dat Van Rhijn eigenlijk nog een keer naar het buitenland wil om een (financiële) klapper te maken. Die interresse was er misschien niet na een niet zo geweldig seizoen bij AZ. Nu hebben wij een jaar lang de beschikking over een zeer ervaren Nederlandse rechtsback, die transfervrij is. En hij kan zichzelf in de kijker spelen en na een jaar z'n transfervrije status alsnog verzilveren met een lucratieve stap naar het buitenland. Floranus kan zich in de luwte ontwikkelen, en volgend jaar kijken we wel hoe het er met hem voor staat. Ik vind dit een hele slimme, nuttige en goede deal.

Re: Ricardo van Rhijn

BerichtGeplaatst: 01-08-2019 13:10
door fuotbalgek
Inderdaad, prima oplossing voor ons en voor hem. Nu met Floranus de competitie in was geen optie. Hij brengt ervaring, kwaliteiten in de opbouw en kan zich hier weer in de kijker spelen.

Re: Ricardo van Rhijn

BerichtGeplaatst: 01-08-2019 13:13
door Voorstopper
Beetje een noodsprong lijkt mij. Die jongen is toch niet echt beter geworden over de jaren heen, bij AZ toch ook niet veel toegevoegd. Maar goed, wel ervaring en iemand op wie je komend seizoen een beroep kan doen. Daarna zal hij vast wel weer verder gaan kijken.

Re: Ricardo van Rhijn

BerichtGeplaatst: 01-08-2019 13:15
door Jelmer1981
Zondag meteen maar in de basis denk ik zo...

Re: Ricardo van Rhijn

BerichtGeplaatst: 01-08-2019 13:20
door Neymar
Was volgens mij bij AZ niet echt geliefd. Hoop dat hij 't bij ons wel kan brengen! Ervaring is altijd welkom in ieder geval.

Re: Ricardo van Rhijn

BerichtGeplaatst: 01-08-2019 13:21
door Jelmer1981
Nog niet fit genoeg voor 90 minuten volgens hemzelf, dat is wel spijtig...

Re: Ricardo van Rhijn

BerichtGeplaatst: 01-08-2019 13:21
door pes5
Pluspunt is dat ie transfervrij is, ervaring heeft en aan de bal sterk is.
Nadeel is dat hij er niet meteen staat, omdat hij geen voorbereiding heeft gehad en al drie seizoenen niet echt basisspeler is.8

Re: Ricardo van Rhijn

BerichtGeplaatst: 01-08-2019 13:29
door Kaz_SCH
Voorstopper schreef:Beetje een noodsprong lijkt mij. Die jongen is toch niet echt beter geworden over de jaren heen, bij AZ toch ook niet veel toegevoegd. Maar goed, wel ervaring en iemand op wie je komend seizoen een beroep kan doen. Daarna zal hij vast wel weer verder gaan kijken.


Voor een noodoplossing lijkt het me echt een prima oplossing. En we moeten niet vergeten dat er een groot verschil zit tussen AZ en ons.

Re: Ricardo van Rhijn

BerichtGeplaatst: 01-08-2019 13:40
door Wizard
Neymar schreef:Was volgens mij bij AZ niet echt geliefd. Hoop dat hij 't bij ons wel kan brengen! Ervaring is altijd welkom in ieder geval.

Komt vooral omdat hij daar als centrale verdediger moest spelen en een paar keer ongelukkig een eigen goal maakte.

Zeer tevreden met de komst van Van Rhijn. Echt een speler uit de hoge hoed van Hamstra.

Re: Ricardo van Rhijn

BerichtGeplaatst: 01-08-2019 14:11
door Muck
Verbaasde me er destijds over dat hij door AZ gehaald werd, terwijl ze daar met Svensson al een vaste RB hadden. Vlak daarvoor of daarna werd ook nog Midsjö gehaald.

Hier gehaald als de vaste rechtsback van Heerenveen, geeft hem ook iets meer duidelijkheid en focus. Prima aankoop!

Re: Ricardo van Rhijn

BerichtGeplaatst: 01-08-2019 19:12
door Superfries1996
Geweldige transfer! Dit is het soort spelers dat je nodig hebt om als club een stapje hogerop te kunnen doen en de verdediging te stabiliseren.

Re: Ricardo van Rhijn

BerichtGeplaatst: 01-08-2019 21:40
door zweed1
Lijkt mij wel een goede versterking, jammer contract voor 1 jaar lijkt erg op dure huur. Speler strijkt salaris op en flink tekengeld van een paar ton. Wat dat betreft een erg korte termijn oplossing. Die gaat over 1 jaar weer ergens tekengeld ophalen.

Vreemd hij kwam pas 4 dagen terug in beeld, dan waren de vorige opties schijnbaar mislukt.

Weer een jaar de tijd om deze positie structureel en wat langer in te vullen, haha tijd was nu waarschijnlijk wat te kort :lol:

Re: Ricardo van Rhijn

BerichtGeplaatst: 01-08-2019 22:37
door fuotbalgek
zweed1 schreef:Lijkt mij wel een goede versterking, jammer contract voor 1 jaar lijkt erg op dure huur. Speler strijkt salaris op en flink tekengeld van een paar ton. Wat dat betreft een erg korte termijn oplossing. Die gaat over 1 jaar weer ergens tekengeld ophalen.


Het is, lijkt mij, tekenen voor langer en flink tekengeld, of tekenen voor een jaar om je zelf in de kijker te spelen en geen tonnen tekengeld. Hamstra is ook niet gek en kent de situatie bij de club ook.

Re: Ricardo van Rhijn

BerichtGeplaatst: 02-08-2019 08:47
door zweed1
[/quote] Het is, lijkt mij, tekenen voor langer en flink tekengeld, of tekenen voor een jaar om je zelf in de kijker te spelen en geen tonnen tekengeld. Hamstra is ook niet gek en kent de situatie bij de club ook.[/quote]

Zo werkt het in de voetbalwereld niet, transfervrije spelers incasseren tekengeld omdat er geen transfersom betaald moet worden. Voor een speler is een transfervrije status erg lucratief. Weet bijna 100% zeker dat van Rhijn volgend jaar weer ergens tekengeld gaat ophalen.

Re: Ricardo van Rhijn

BerichtGeplaatst: 02-08-2019 08:49
door Superfries1994
fuotbalgek schreef:Het is, lijkt mij, tekenen voor langer en flink tekengeld, of tekenen voor een jaar om je zelf in de kijker te spelen en geen tonnen tekengeld. Hamstra is ook niet gek en kent de situatie bij de club ook.

Dit inderdaad. Daarbij is het ook nog zo dat Van Rhijn een heel matig jaar achter de rug heeft, en dat is dan een understatement. Hij zal blij zijn hier zich te kunnen laten zien, want beter dan Floranus moet bijna wel.

Re: Ricardo van Rhijn

BerichtGeplaatst: 02-08-2019 09:53
door Surhuisterveen
Een speler die je eigenlijk direct kan inpassen.
Wat me wel zorgen baart is het feit dat we amper nog spelers met restwaarde halen. Teken dat de scouting echt op zijn gat ligt.

Re: Ricardo van Rhijn

BerichtGeplaatst: 02-08-2019 09:58
door Wizard
zweed1 schreef:Zo werkt het in de voetbalwereld niet, transfervrije spelers incasseren tekengeld omdat er geen transfersom betaald moet worden. Voor een speler is een transfervrije status erg lucratief. Weet bijna 100% zeker dat van Rhijn volgend jaar weer ergens tekengeld gaat ophalen.

Die situatie gaat grotendeels op wanneer een speler een contract voor meer dan 1 jaar tekent. Namelijk, je gaat geen tekengeld geven aan een speler die na 1 jaar gratis wegloopt.
In deze situatie heeft Van Rhijn het dringend nodig om weer op niveau te komen. Hij heeft namelijk het potentieel om nog 1-2 goede stappen te maken wanneer je kijkt naar zijn niveau bij Ajax en Oranje. Heerenveen wil hem hierbij helpen. Vandaar ook dat Heerenveen hem geen langdurig contract wil aanbieden (het is de vraag of hij weer op niveau komt en hij zal een behoorlijk salaris opstrijken, zodat het toch een risicogeval is). Daarnaast zullen ze na 4-5 maanden om tafel gaan om te kijken of ze het contract gaan verlengen ja of nee.

Re: Ricardo van Rhijn

BerichtGeplaatst: 02-08-2019 10:44
door multatuli
Wizard schreef:Komt vooral omdat hij daar als centrale verdediger moest spelen en een paar keer ongelukkig een eigen goal maakte.

Zeer tevreden met de komst van Van Rhijn. Echt een speler uit de hoge hoed van Hamstra.


Hij was bij AZ niet geliefd omdat hij waardeloos speelde. Het waren echt niet alleen zijn eigen doelpunten maar ook zijn gehele spel en zijn nonchalante houding. Zijn belangrijkste taak was verdedigen maar hij was meer bezig met aanvallen dan verdedigen. Hij liet dan ook regelmatig zijn man lopen, waardoor er tegendoelpunten vielen. Hij heeft AZ heel veel punten en de beker gekost. Maar misschien met een andere trainer en elke week spelen dat hij het weer beter gaat doen.

Re: Ricardo van Rhijn

BerichtGeplaatst: 05-08-2019 10:11
door Wizard
multatuli schreef:Zijn belangrijkste taak was verdedigen maar hij was meer bezig met aanvallen dan verdedigen. Hij liet dan ook regelmatig zijn man lopen, waardoor er tegendoelpunten vielen. Hij heeft AZ heel veel punten en de beker gekost. Maar misschien met een andere trainer en elke week spelen dat hij het weer beter gaat doen.

Van mijn AZ-vrienden vernam ik dat hij het in zijn eerste wedstrijden als rechtsback prima deed. Nadat hij door nood in het centrum moest gaan spelen, ging het bergafwaarts.
Je zou zeggen dat ze bij AZ er wel bovenop zitten. Ik ben dan ook benieuwd of Ricardo hiervan heeft geleerd en/of ze bij Heerenveen hem wat meer discipline kunnen bijbrengen. Want qua niveau kan hij nooit zo erg zijn teruggevallen. Ben benieuwd of Van Rhijn inziet dat hij voor dit soort zaken moet openstaan om weer op zijn oude niveau te komen. De vraag is of hij deze 'kritiek' wil aannemen.
Voor alsnog heeft zijn concurrent, Floranus, begrepen dat hij zijn stinkende best moet doen om zijn basisplek te behouden; obv de wedstrijd tegen Heracles is dat gelukt.

Re: Ricardo van Rhijn

BerichtGeplaatst: 05-08-2019 19:12
door pes5
Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar dat laat wel zien dat concurrentie zo goed is voor de scherpte binnen de groep. De afgelopen jaren waren altijd dezelfde spelers het bokje en hadden Streppel en Jor altijd hun lievelingen. Dat is funest voor de spirit.

Re: Ricardo van Rhijn

BerichtGeplaatst: 24-08-2019 15:23
door Superfries1996
Is meneer al fit genoeg om te kunnen spelen? Met Floranus zie ik het een stuk somberder in namelijk. Brengt bovendien flink wat ervaring.

Re: Ricardo van Rhijn

BerichtGeplaatst: 24-08-2019 15:31
door pes5
Wordt steeds fitter en heeft meegespeeld met de beloften inmiddels. Ik verwacht snel zijn eerste minuten bij het eerste.

Re: Ricardo van Rhijn

BerichtGeplaatst: 18-01-2020 20:11
door Feanfan 1
Snap nu ook waarom hij wisselspeler bij AZ was. Wat een zak hooi zeg

Re: Ricardo van Rhijn

BerichtGeplaatst: 20-01-2020 08:48
door Kaz_SCH
Speelde echt een vreselijke wedstrijd met 2 tegengoals die je zonder al te veel moeite op zijn conto kunt schrijven. Hamstra moet maar snel beslissen wat er na dit seizoen met van Rhijn gebeurt, anders wat mij betreft zsm op de bank. Floranus weer naar rechts, Woudenberg op links. Komt er misschien ook een keer een fatsoenlijke voorzet van links voor Odgaard of Espejord.

Re: Ricardo van Rhijn

BerichtGeplaatst: 20-01-2020 13:41
door Superfries1994
Kaz_SCH schreef:Speelde echt een vreselijke wedstrijd met 2 tegengoals die je zonder al te veel moeite op zijn conto kunt schrijven. Hamstra moet maar snel beslissen wat er na dit seizoen met van Rhijn gebeurt, anders wat mij betreft zsm op de bank. Floranus weer naar rechts, Woudenberg op links. Komt er misschien ook een keer een fatsoenlijke voorzet van links voor Odgaard of Espejord.

Ik vind Woudenberg in zoveel dingen tekort komen dat ik niet weet of we er echt op vooruit gaan. Voetballend is Van Rhijn wel aardig trouwens, maar verdedigend kan hij heel laks zijn. Niet voor niets overal na zijn vertrek bij Ajax mislukt. Erg zonde, want er zit natuurlijk wel wat meer in dan dit als je zelfs international geweest bent.

Vond bij de tweede goal dat ook Hahn genoeg te verwijten viel. Maar dat is een repeterend verhaal, Hahn en de hoge bal. Op de lijn wel weer sterk zaterdag.

Re: Ricardo van Rhijn

BerichtGeplaatst: 20-01-2020 21:15
door Surhuisterveen
Verschrikkelijk dat een Woudenberg wedstrijden lang op de bank heeft gezeten omdat Van Rhijn zo nodig moet spelen.
Het spel is er helemaal geen haar beter van geworden.

Janssen wordt enorm opgehemeld maar maakt mijn inziens behoorlijke fouten.

Re: Ricardo van Rhijn

BerichtGeplaatst: 26-01-2020 01:37
door Superfries1994
Op de manier waarop Van Rhijn vanavond speelde, kan ik hem niet blijven verdedigen. Speelde echt enorm slecht, iets anders kan ik er niet van maken en ook zo ontzettend slordig. Zijn loopje en houding, waar hij waarschijnlijk niet veel aan kan doen, helpen ook niet mee, want je krijgt toch het gevoel dat hij er met de pet naar gooit. Dat zal vast niet waar zijn. Zo kan Jansen hem niet blijven opstellen, zeker na vorige week. Zijn vervanger is echter zeker net zo slecht (Woudenberg), waarbij ik nog steeds denk dat Van Rhijn dan nog de meeste potentie heeft en dus in goede doen beter is.

Re: Ricardo van Rhijn

BerichtGeplaatst: 26-01-2020 17:50
door bollebert
Snap niet dat hij maar mag blijven aanmodderen.
Verdedigd slap en loopt telkens uit positie.
Wil straks hogerop en is weer weg.
Mooi floranus op zijn eigen plek.