Pagina 1 van 4

Ben Rienstra

BerichtGeplaatst: 15-08-2018 07:42
door BK2007
https://www.telegraaf.nl/sport/2434834/ ... adliner.nl

Nieuwe versterking in de persoon van Ben Rienstra.

Re: Ben Rienstra

BerichtGeplaatst: 15-08-2018 08:16
door Demster
Voor dat oa Kongolo aangetrokken werd, was dit mijn favoriet om aangetrokken te worden. Nu wordt het echter wel erg vol op het middenveld, al zal dit vast betekenen dat er vandaag ook een middenvelder vertrekt.

Re: Ben Rienstra

BerichtGeplaatst: 15-08-2018 08:18
door E. Kloosterman
Demster schreef:Voor dat oa Kongolo aangetrokken werd, was dit mijn favoriet om aangetrokken te worden. Nu wordt het echter wel erg vol op het middenveld, al zal dit vast betekenen dat er vandaag ook een middenvelder vertrekt.


Volgens Reon Boeringa (clubwatcher VI) is er serieuze interesse voor Yuki en Thorsby, Rienstra alvast gehaald ter anticipatie op het vertrek van één van beiden. Wat mij betreft uitstekend gehandeld door de club :-)

Re: Ben Rienstra

BerichtGeplaatst: 15-08-2018 10:21
door Voorstopper
Ik vind het een slimme aankoop. Nederlandse speler met veel Eredivisie-ervaring, direct inzetbaar en kan een goal maken.

Re: Ben Rienstra

BerichtGeplaatst: 15-08-2018 11:06
door Kaz_SCH
Uitstekende aankoop, daar kan je je nooit een buil aan vallen!

Alleen dat scorende vermogen is wel echt extreme scorebordjournalistiek..

Vorig seizoen: 30 wedstrijden, 10 goals
Daarvoor: 196 wedstrijden, 9 goals

Re: Ben Rienstra

BerichtGeplaatst: 15-08-2018 11:14
door Knipecity
Kaz_SCH schreef:Uitstekende aankoop, daar kan je je nooit een buil aan vallen!

Alleen dat scorende vermogen is wel echt extreme scorebordjournalistiek..

Vorig seizoen: 30 wedstrijden, 10 goals
Daarvoor: 196 wedstrijden, 9 goals

Moet toch nog blijken? Willem 2 is wat anders dan Heerenveen.

Re: Ben Rienstra

BerichtGeplaatst: 15-08-2018 13:39
door Kaz_SCH
Moet zeker nog blijken, maar ik zou Rienstra gewoon niet een speler met scorend vermogen noemen op basis van 1 seizoen 10 goals, en daarvoor elk seizoen 0 tot 4 goals.

Re: Ben Rienstra

BerichtGeplaatst: 15-08-2018 14:11
door Joucke
Welkom Ben!

Re: Ben Rienstra

BerichtGeplaatst: 15-08-2018 14:13
door davp
Ben hier wel blij mee. Af en toe een gifkikkertje met altijd een winnaarsmentaliteit. Welkome aanvulling op onze selectie met nogal wat schooljongetjes. Vind hem verder voetballend prima en hij is het afgelopen seizoen vaak bij gevaarlijke momenten betrokken geweest. Mede daardoor 10 doelpunten weten te maken.

Re: Ben Rienstra

BerichtGeplaatst: 15-08-2018 14:28
door Voorstopper
Kaz_SCH schreef:Moet zeker nog blijken, maar ik zou Rienstra gewoon niet een speler met scorend vermogen noemen op basis van 1 seizoen 10 goals, en daarvoor elk seizoen 0 tot 4 goals.

Hangt ook veel samen met ervaring, rol en positie. Bij Heracles stond hij geregeld achterin of als controleur. Bij Willem 2 met meer ervaring en vrijheid ook vaker in staat geweest gevaarlijk te worden. Een garantie op veel goals heb je natuurlijk niet maar hij heeft het afgelopen seizoen op dat vlak wel verdienstelijk gedaan.

Re: Ben Rienstra

BerichtGeplaatst: 15-08-2018 15:05
door du longhi
Waar we vorige seizoenen vaak goede periodes afwisselenden met hele slechte periodes zie ik nu een iets stabieler elftal. Als Schaars op niveau kan terug keren denk ik dat we met Hoegh, Bulthuis, Schaars en Rienstra een mooi fundament hebben. Ervaren jongens die de duels niet schuwen. We hebben imo een betere spits dan vorig jaar. Hopelijk kunnen de jonge jongens op de back dit seizoen weer een stap maken. Zorgen zijn er volgens mij op de vleugels. Behalve Zeneli heeft daar nog niemand kunnen overtuigen.

Re: Ben Rienstra

BerichtGeplaatst: 15-08-2018 15:43
door siesta
Afdankertje van AZ van 28 jaar.

Tsja, het wordt steeds minder bij de SC.

Re: Ben Rienstra

BerichtGeplaatst: 15-08-2018 16:07
door Joucke
siesta schreef:Afdankertje van AZ van 28 jaar.

Tsja, het wordt steeds minder bij de SC.

Was dat ook je reactie bij ons afdankertje van PSV?

Re: Ben Rienstra

BerichtGeplaatst: 15-08-2018 16:13
door siesta
Joucke schreef:Was dat ook je reactie bij ons afdankertje van PSV?


Ik heb toen niet gereageerd. Maar je doelt op Sam Lammers?

Re: Ben Rienstra

BerichtGeplaatst: 15-08-2018 16:18
door Joucke
Joucke schreef:Was dat ook je reactie bij ons afdankertje van PSV?

siesta schreef:Ik heb toen niet gereageerd. Maar je doelt op Sam Lammers?
Nee, ik doel op onze aanvoerder: Stijn Schaars.

Re: Ben Rienstra

BerichtGeplaatst: 15-08-2018 16:20
door siesta
Joucke schreef:Nee, ik doel op onze aanvoerder: Stijn Schaars.


Stijn Schaars vergelijken met Ben Rienstra. Dat is wel beetje appels met peren. Maar daar was ik zeker wel blij mee! Wel sceptisch omdat de beste man best vaak geblesseerd is.

Re: Ben Rienstra

BerichtGeplaatst: 15-08-2018 16:28
door Rick
siesta schreef:Afdankertje van AZ van 28 jaar.

Tsja, het wordt steeds minder bij de SC.


Wellicht dat het moeilijk is te accepteren dat AZ op dit moment gewoon de beste subtop club is en betere spelers heeft. Zij hebben een trainingscomplex om jaloers op te zijn en ook de financiën zijn uitstekend te noemen. Een afdankertje zoals je noemt van AZ is bijna hetzelfde als één van Feyenoord.

Daarnaast kan het heel goed zijn dat hij mag vertrekken vanwege zijn salaris en zij daardoor ruimte krijgen om te investeren in een ander talent. Wij beschikken over genoeg talent op het middenveld en hebben nog ervaring nodig om het stabieler te krijgen. Met Bruijn, Vlap, Kongolo, Rienstra, Schaars en Kobayashi of Thorsby is je middenveld al een stuk beter in balans. Als zowel Kobayshi en Thorsby vertrekken, dan zou je nog kunnen proberen om Siem de Jong, Sinkgraven, Türüc of Maher te halen. Als dat niet haalbaar blijkt, dan kun je ook gaan voor een talent als Dani de Wit die bij Ajax niet weet door te breken en last heeft van 10 concurrenten.

Rienstra is geen kwaliteitsspeler als Schaars, maar voegt echt het nodige toe aan het middenveld. Bovendien allround inzetbaar en heeft een winnaarsmentaliteit.

Re: Ben Rienstra

BerichtGeplaatst: 15-08-2018 17:06
door du longhi
Had AZ vorig jaar een middenvelder die er 10 in schoot?
Dus afdankertje van AZ?

Re: Ben Rienstra

BerichtGeplaatst: 15-08-2018 18:44
door abegoal
Moet eerlijk zeggen dat ik er ook niet een heel goed gevoel bij heb. Brengt in mijn ogen niets extra's in het team en is ook niets beter dan Yuki of Thorsby.

Had liever Odegaard nog een jaar in ons shirt gezien.

Re: Ben Rienstra

BerichtGeplaatst: 15-08-2018 18:48
door BK2007
Komt Odegaard niet meer dan ?

Re: Ben Rienstra

BerichtGeplaatst: 15-08-2018 18:51
door AZ108
Ik lees het e.e.a. aan verwachtingen van Rienstra, de een wat realistischer dan de ander. Ik vind het zelf ook altijd lastig om aanwinsten te beoordelen omdat je die vaak nauwelijks hebt gevolgd. Ik heb hem op de voet gevolgd in zijn periode bij AZ, niet bij Willem II, dus mocht je iets willen weten dan doe ik mijn best om daar antwoord op te geven.

Re: Ben Rienstra

BerichtGeplaatst: 15-08-2018 18:56
door Thinkman
AZ108 schreef:Ik lees het e.e.a. aan verwachtingen van Rienstra, de een wat realistischer dan de ander. Ik vind het zelf ook altijd lastig om aanwinsten te beoordelen omdat je die vaak nauwelijks hebt gevolgd. Ik heb hem op de voet gevolgd in zijn periode bij AZ, niet bij Willem II, dus mocht je iets willen weten dan doe ik mijn best om daar antwoord op te geven.


Hoe zou je zijn sterke en zwakke punten willen beschrijven bij AZ?

Re: Ben Rienstra

BerichtGeplaatst: 15-08-2018 18:59
door BakCristian
Te goed voor de middenmoot en te slecht voor de top.
Oftewel past prima bij ons. Hij heeft ervaring en doet geen gekke dingen.
Ik ben wel blij met zijn komst.

Re: Ben Rienstra

BerichtGeplaatst: 15-08-2018 19:07
door AZ108
In de spaarzame momenten dat Rienstra op dreef was bij AZ, dan was het een goede balafpakker die op 6 intercepties maakte en snel de oplossing naar voren zocht. Dan heb je het wel over wedstrijden dat AZ boven zich uitsteeg. Ook is hij veel voorin te vinden om de aanval te versterken, maar was hij een redelijk beroerde afmaker.

Wat vooral een tegenvaller was, was dat Rienstra met toeters en bellen bij AZ binnen was gehaald als “een echte leider”. Daar is o.a. dankzij zijn prestaties echt helemaal niets van terecht gekomen, hij heeft meer met zichzelf in de knoop gelegen dan dat hij andere verder heeft geholpen. Van een afstandje lijkt het erop dat hij die rol bij Willem II wel heeft kunnen pakken. Als Rienstra zijn ondergrens gaat benaderen dan ga je heel hard hopen dat hij eruit wordt gehaald, want dan sjokt hij over het veld en verliest hij de ene na de andere bal aan de tegenstander. Wat dat betreft is de overgang naar Heerenveen wel interessant, want ik heb ook wel eens van Willem II’ers gelezen dat hij er daar helemaal geen last van had. Met alle respect zie ik Heerenveen een beetje tussen Willem II en AZ in, dus het is zaak om hem in die sweet spot te houden waar hij zich lekker voelt want anders had je hem beter niet kunnen halen.

Re: Ben Rienstra

BerichtGeplaatst: 15-08-2018 19:40
door Thinkman
Volgens mij een typische speler die zich gewaardeerd moet voelen bij een club om top te kunnen presteren. Kennelijk was dat er vorig jaar bij Willem2 meer dan soms bij AZ? Vertrouwen zal hij hier wel krijgen denk ik.
Een typische liefhebber van het spel zonder kapsones, leuk ook dat ie niet naar Twente gaat :wink:

Re: Ben Rienstra

BerichtGeplaatst: 15-08-2018 19:45
door Knipecity
Thinkman schreef:Volgens mij een typische speler die zich gewaardeerd moet voelen bij een club om top te kunnen presteren. Kennelijk was dat er vorig jaar bij Willem2 meer dan soms bij AZ? Vertrouwen zal hij hier wel krijgen denk ik.
Een typische liefhebber van het spel zonder kapsones, leuk ook dat ie niet naar Twente gaat :wink:

Az Is een veel hoger niveau dan Willem 2 en momenteel ook dan Heerenveen, maar Heerenveen is weer aardig stapje hoger dan Willen 2, dus afwachten hoe hij het hier doet. En Twente, kom op, dat is eerstedivisie.

Re: Ben Rienstra

BerichtGeplaatst: 15-08-2018 20:05
door Feanfan 1
Prima aankoop. Nederlandstalig, kan op meerdere posities, ervaring met zijn 28 jaar. En hij kan een bal van A naar B spelen en die twijfels heb ik wel eens bij de andere middenvelders

Re: Ben Rienstra

BerichtGeplaatst: 15-08-2018 22:25
door Demster
Het valt me wel op dat hij zegt dat hij als aanvallende middenvelder hier wil voetballen. Dat lijkt me echter dan weer niet de positie waarop hij gehaald zou moeten zijn ondanks zijn leuke seizoen bij Willem II vorig jaar. Ook omdat ik vind dat we met Vlap al een goede 10 hebben en liever een flegmatiekere speler (Odegaard?) daar zie spelen. Zelf zie ik hem meer als een 6 of een 8 voor ons.

Re: Ben Rienstra

BerichtGeplaatst: 16-08-2018 08:06
door Jazz
Volgens Transfermarkt hebben we 1 miljoen euro betaald voor Rienstra. Ik weet niet hoe jullie hierover denken, maar ik vind het toch best een smak geld.

Re: Ben Rienstra

BerichtGeplaatst: 16-08-2018 08:09
door BK2007
Jazz schreef:Volgens Transfermarkt hebben we 1 miljoen euro betaald voor Rienstra. Ik weet niet hoe jullie hierover denken, maar ik vind het toch best een smak geld.


Er was interesse van meer clubs. Het is ook een goede speler.