Pagina 1 van 2

Tarik Kada

BerichtGeplaatst: 01-03-2015 15:17
door Flying Frisian
Volledige naam: Tarik Kada
Geboortedatum 26 mei 1996
Geboorteplaats: Nador, Marokko
Nationaliteiten: Marokkaanse, Nederlandse

Positie: buitenspeler
Contract sinds: mei 2013
Contract tot: 2016

Debuutwedstrijd profvoetbal: Excelsior - sc Heerenveen (01-03-2015)
Eerste doelpunt profvoetbal: -

Re: Tarik Kada

BerichtGeplaatst: 02-03-2015 23:27
door DSCH
Niet een leuke wedstrijd om je debuut te maken, maar in zijn korte invalbeurt kon je al wel zien dat hij veel dreiging heeft.

Re: Tarik Kada

BerichtGeplaatst: 03-03-2015 08:41
door Delars
Plus hij gaat waarschijnlijk zijn contract verlengen.

Re: Tarik Kada

BerichtGeplaatst: 13-09-2015 17:22
door DSCH
Hij is inderdaad nog wat licht, maar in tegenstelling tot Slagveer durft hij wel een actie te maken. Ik zou het wel aandurven om die twee eens om te wisselen.

Re: Tarik Kada

BerichtGeplaatst: 13-09-2015 17:37
door Bubbe
Kada was vandaag zeker niet slecht, bij afwezigheid van Te Vrede zou ik het wel aandurven met Kada in de basis. En dan Slagveer in de spits. Veerman zat geen beweging in, Slagveer kan het voor in wat afjagen en kun je diep sturen, Larsson maakt vaak een actie naar binnen, waardoor Slagveer naar links kan duiken. Daarnaast kan Slagveer behoorlijk koppen voor een buitenspeler, dus de ballen van Kada wellicht binnen knikken.

Re: Tarik Kada

BerichtGeplaatst: 13-09-2015 18:10
door Erwin4ever
Tarik viel zeer acceptabel in, heeft aangetoond een serieuze optie te kunnen zijn op momenten dat er aanvallend iets moet gebeuren.

Re: Tarik Kada

BerichtGeplaatst: 13-09-2015 19:54
door Superfries1996
Viel leuk in hoor! Zowaar een jeugdspeler onder Lodeweges die serieuze kansen krijgt, zet deze jongen maar op rechts en Slagveer in de spits.

Re: Tarik Kada

BerichtGeplaatst: 13-09-2015 19:59
door Surhuisterveen
Viel leuk in? Ik zag een aantal ballen die in niemandsland belandden en om het zoeken naar hakjes en poortjes maar te zwijgen.
Nee, nog lang niet goed genoeg.

Re: Tarik Kada

BerichtGeplaatst: 14-09-2015 13:48
door Voorstopper
Je ziet wel dat hij nog aan de lichte kant is. Wat ik echter wel positief vond is dat hij een directe speler is. Hij wil iets doen met de bal, of een actie en een voorzet of de combinatie zoeken. Dat het niet vaak lukte is jammer maar hij heeft wel de intentie die een vleugelspeler moet hebben. Zag toch een paar hele aardige combinaties met Larsson en ook Veerman.

Re: Tarik Kada

BerichtGeplaatst: 14-09-2015 16:55
door Mackan68
Superfries1996 schreef:Viel leuk in hoor! Zowaar een jeugdspeler onder Lodeweges die serieuze kansen krijgt, zet deze jongen maar op rechts en Slagveer in de spits.

Geloof je werkelijk dat Slagveer in de spits beter uit de verf zal komen dan aan de rechterkant? Je kunt dit niet serieus menen...

Re: Tarik Kada

BerichtGeplaatst: 15-09-2015 18:21
door Superfries1996
Mackan68 schreef:Geloof je werkelijk dat Slagveer in de spits beter uit de verf zal komen dan aan de rechterkant? Je kunt dit niet serieus menen...


Jeetje, even rustig Mackan. Het draait hier eigenlijk helemaal niet om Slagveer. Naar mijn mening beschikt Kada over de kwaliteiten om op korte termijn uit te groeien tot basisspeler op de flanken, net als bijvoorbeeld Namli. Alleen zijn Larsson en Slagveer, mits fit en in mijn ogen ook terecht, zeker van een basisplaats in de aanval. Nu vind ik Slagveer als spits vooralsnog geen onverdeeld succes, alleen is hij dan alsnog drie klassen beter dan Veerman en te Vrede. Persoonlijk ben ik meer gecharmeerd van technische jongens als Namli en Kada op de vleugels dan een efficiënt snelheidsmonster als Slagveer. In bovengenoemd scenario, dat overigens nóóit zal gebeuren onder Lodeweges, ga je er dus heel simpel op twee posities op vooruit.

Re: Tarik Kada

BerichtGeplaatst: 15-09-2015 18:55
door Knipecity
Slagveer kan prima in de spits, maar dan wel als we op de counter spelen. Niet als aanspeelpunt, dat snappen jullie toch wel?
Maar moet eerlijk zeggen dat alles momenteel een betere invulling lijkt dan de huidige.

Re: Tarik Kada

BerichtGeplaatst: 16-09-2015 18:30
door Superfries1996
Knipecity schreef:Slagveer kan prima in de spits, maar dan wel als we op de counter spelen. Niet als aanspeelpunt, dat snappen jullie toch wel?
Maar moet eerlijk zeggen dat alles momenteel een betere invulling lijkt dan de huidige.


Prima toch? Countervoetbal kan ook heel mooi zijn. Als je met mes en vork een vogelhuisje probeert te bouwen is dat bewonderenswaardig, het eindresultaat zal echter behoorlijk tegenvallen, laat staan dat er vogels op afkomen. Men kan zich dan ook beter richten op een speelwijze die beter aansluit bij de bestaande en zwaar begrensde mogelijkheden.

Re: Tarik Kada

BerichtGeplaatst: 19-09-2015 11:34
door Irevino
Vond hem helemaal niet zo heel slecht spelen, dat jonge vrolijke, onvoorspelbare wat hij wel een beetje heeft missen we nu bij Heerenveen.

Re: Tarik Kada

BerichtGeplaatst: 19-09-2015 12:35
door fuotbalgek
Knipecity schreef:Slagveer kan prima in de spits, maar dan wel als we op de counter spelen. Niet als aanspeelpunt, dat snappen jullie toch wel?


Slagveer is meer een aanspeelpunt dan Veerman :mrgreen:

Re: Tarik Kada

BerichtGeplaatst: 20-09-2015 12:14
door Stiffie
Vind Kada ook wel aardig spelen. Is klein van stuk, maar snel en wendbaar en durft een actie te maken. Voor zulke spelers, mits het rendeert, ga je naar het stadion.

Re: Tarik Kada

BerichtGeplaatst: 21-09-2015 12:01
door Knipecity
Stiffie schreef:Vind Kada ook wel aardig spelen. Is klein van stuk, maar snel en wendbaar en durft een actie te maken. Voor zulke spelers, mits het rendeert, ga je naar het stadion.

Wordt niet door iedereen zo gezien. Werd in AD als slechtste speler van dit weekend gezien, voor wat het waard is.

Re: Tarik Kada

BerichtGeplaatst: 22-09-2015 19:19
door Peter
Speelt tegen NAC de eerste helft ook weer dramatisch. Heeft op dit niveau nog helemaal niets te zoeken. Kan een bal aannemen, maar dat is het dan ook. Een voorzet geven, terwijl er niemand voor de goal staat, een man passeren lukt al helemaal niet. Ik zou Thorsby er maar in doen. Ik hoop dat Namli snel weer fit genoeg is. Die had een goede voorbereiding, daar heb ik mijn hoop op gevestigd.

Re: Tarik Kada

BerichtGeplaatst: 22-09-2015 19:21
door Feanfan 1
Slagveer komt op de rechtsbuiten ook geen man voorbij, misschien dat Kada wel een goede voorzet heeft, maar dan moet Slagveer niet in de spits

Re: Tarik Kada

BerichtGeplaatst: 22-09-2015 19:36
door Bubbe
Waarom niet? Slagveer kan beter koppen dan Veerman.

Re: Tarik Kada

BerichtGeplaatst: 22-09-2015 19:38
door Feanfan 1
Bubbe schreef:Waarom niet? Slagveer kan beter koppen dan Veerman.

Normaliter is een CV rond 1.85m en Slagveer is rond de 1.70m.

Re: Tarik Kada

BerichtGeplaatst: 22-09-2015 19:45
door Bubbe
Feanfan 1 schreef:Normaliter is een CV rond 1.85m en Slagveer is rond de 1.70m.


Heb je wel een punt mee, al denk ik dat je daarmee nog best een aantal kopduels per wedstrijd kunt winnen in Nederland. Vind Slagveer in de spits een betere optie dan Veerman.

Maar op dit moment is nog niet te zien waarom Kada in de basis zou moeten spelen helaas, dus dat is vooral een verschuiving van het probleem.

Re: Tarik Kada

BerichtGeplaatst: 22-09-2015 19:50
door Feanfan 1
Slagveer in de spits kan eventueel wel, maar dan in een wedstrijd waar je het spel niet hoeft te maken

Re: Tarik Kada

BerichtGeplaatst: 23-09-2015 13:14
door fuotbalgek
Het meest belangrijke voor het binnen koppen van een voorzet is positionering en timing. Henk kan twee meter zijn, maar die zie ik nooit in zijn leven een bal binnen kopen.

Over Kada, die heeft toch vooral laten zien nog te licht te zijn. Mist de kracht in het duel, de explosiviteit, is er nog niet klaar voor.

Re: Tarik Kada

BerichtGeplaatst: 19-10-2015 22:36
door oldtimer
Tarik Kada was naar mijn mening vanavond de grote uitblinker bij de Beloften in hun ( met 1-2 wat onnodig verloren ) wedstrijd tegen Heracles. Hij speelde zeer geregeld zijn directe tegenstander uit en zorgde daarbij voor een aantal goede voorzetten. Een daarvan werd ingekopt door Zahovic . Ik denk wel dat Kada meer potentie heeft dan Slagveer, maar of dat er nu al uit gaat komen wat betreft de hoofdmacht is een andere vraag. Jammer dat hij nog wat te weinig body meebrengt. Ik moet wel zeggen dat ik alleen kan oordelen over de 2e helft.

Re: Tarik Kada

BerichtGeplaatst: 16-01-2016 15:17
door nickstok
Tarik Kada komt niet voor in de plannen van sc Heerenveen-trainer Foppe de Haan. De 19-jarige vleugelaanvaller debuteerde in maart 2015 in de hoofdmacht van de Friese club, maar daarna bleef een definitieve doorbraak uit. Kada zit niet of nauwelijks bij de wedstrijdselectie van het eerste team. Hij speelt zijn wedstrijden voornamelijk in het beloftenelftal.

Een aantal Nederlandse clubs hebben zich gemeld bij Heerenveen voor de buitenspeler. NAC Breda en N.E.C. Nijmegen willen Kada op huurbasis overnemen, maar de speler krijgt geen toestemming voor een tijdelijke uitleenperiode. Ook over een verkoop valt niet te praten, weet TjerkstraMedia.

Beide partijen zijn al anderhalf jaar in gesprek over het verlengen van het aflopende contract van Kada. De club heeft de intentie om te verlengen, maar de perspectieven van de flankspeler lijken gering in Friesland en daarom is het logisch dat Kada wacht.

In oktober 2015 spraken we met Kada. Hij gaf toen aan dat hij graag blijft. Hij heeft vertrouwen in eigen kunnen en weet dat hij voldoende kwaliteiten heeft voor het eerste elftal van sc Heerenveen. Als club en Kada niet tot overeenstemming komen dan loopt de vleugelflitser komende zomer gratis de poorten van het Abe Lenstra Stadion uit. Eenzelfde gebeurde vorig jaar met Janio Bikel. Hij groeide in korte tijd uit tot een sterkhouder bij N.E.C. Nijmegen.


Aldus TjersktraMedia.

Ik weet niet zo goed wat ik hier van moet vinden. Kada is best een aardige speler met talent maar ik heb niet het idee dat hij zich zo geweldig ontwikkeld heeft. Het is nog steeds een lichte speler, die in mijn ogen nog duidelijk tekort komt voor het eerste. Misschien is het mogelijk om de interesse van NAC te combineren met een eventuele deal met Seuntjes. Waar Kada in mijn ogen meer talent heeft, is Seuntjes juist meer ervaren met een breder lichaam. Een ruildeal met een kleine extra transfersom voor Seuntjes zou nog niet eens zo slecht zijn.

Re: Tarik Kada

BerichtGeplaatst: 17-01-2016 22:35
door Delars
Nec is volgens de Gelderlander nu in gesprek met Kada. Aangezien zijn contract afloopt kunnen ze hem volgend seizoen gratis inlijven.

Re: Tarik Kada

BerichtGeplaatst: 18-01-2016 11:47
door Voorstopper
Voor Kada wel het beste om zijn heil elders te zoeken. De concurrentie op de flank is met vier/vijf spelers gewoon fors en het is ook niet zo dat hij zelf nou de indruk heeft gewekt er al helemaal klaar voor te zijn. Hij is nog erg licht. Is wel balvaardig natuurlijk maar met dat alleen kom je er niet. Bij NEC zal hij zich ook niet direct in de basis spelen maar zijn de perspectieven misschien wel beter.

Re: Tarik Kada

BerichtGeplaatst: 19-01-2016 21:23
door Jazz
Tarik gaat de club in de zomer gewoon gratis verlaten. Niemand gaat hem nu overnemen als ze hem in de zomer voor niks kunnen oppikken.

Re: Tarik Kada

BerichtGeplaatst: 19-01-2016 23:11
door wilbot
als hij niet bijtekend , houd alles op en loopt hij in de zomer naar Hansma toe.