Marco van Basten

> voor iedereen die nu elders voetbalt

Moderators: Beheerders, Fanmasters

Re: Marco van Basten

Berichtdoor Heerenveen rules » 17-09-2014 14:01

RuudvanHuntelaar schreef: dat verzin ik niet zelf maar dat geeft hij zelf ook gewoon toe. Dat deed hij 5 jaar geleden al , en nu doet hij exact hetzelfde. Het feit dat hij bereid is onder Pastoor te gaan werken , verteld eigenlijk zijn hele verhaal.


Ben je gewoon niet zo slim of kun je niet zo goed lezen? Hij is gestopt vanwege het niet om te kunnen gaan met de stress. Dus waar jij het vandaan haalt dat hij toegeeft niet goed genoeg te zijn is mij een raadsel. Dat wil jij graag omdat hij je held Pappa passeerde......
Heerenveen rules
Superster
 
Berichten: 15578
Geregistreerd op: 02-12-2002 23:51
Woonplaats: Fryslân

Re: Marco van Basten

Berichtdoor Grimo » 17-09-2014 14:52

RuudvanHuntelaar schreef:Verstandig besluit van van Basten , het zat/zit er gewoon niet in !! Achteraf is het makkelijk je gelijk halen , maar ik heb dit altijd al geroepen.


Zum kotzen.
Grimo
Superster
 
Berichten: 4922
Geregistreerd op: 07-10-2010 09:52

Re: Marco van Basten

Berichtdoor RuudvanHuntelaar » 17-09-2014 15:12

Grimo schreef:
Zum kotzen.


Vind ik hem een keer verstandig , is het weer niet goed...
RuudvanHuntelaar
Wereldspeler
 
Berichten: 1044
Geregistreerd op: 01-07-2012 13:20

Re: Marco van Basten

Berichtdoor Mackan68 » 17-09-2014 16:40

Van Basten heeft zelf meerdere keren aangegeven dat de volgorde van zijn trainerscarrière eigenlijk van geen meter klopt. Dat zal niemand bestrijden. Hij heeft als hoofdcoach bij beperkte clubs met beperkt materiaal altijd op zijn tenen moeten lopen om zaken naar zijn hand te zetten zodat dat ook resultaat opleverde.
Nu hij de rol van assistent heeft gepakt hoeft hij niet meer steeds op zijn tenen te lopen puur en alleen omdat hij geen eindverantwoordelijkheid meer hoeft te dragen. Maar dat betekent niet dat hij niet nog steeds zal groeien als trainer.
Hij sluit door nu te zeggen waarschijnlijk nooit weer hoofdcoach te worden valse hoop dat hij dat ooit ergens wél zal worden uit. Ook hiermee neemt hij nogmaals een stuk spanning door bepaalde verwachtingen, die er bij velen zullen zijn, weg. Want niemand vind het eigenlijk kunnen dat Marco de geweldige voetballer eertijds assistent is van praatjesmaker 1e klas Alex Pastoor.
Dit heeft hij keurig gedaan want hij heeft nog niet de deur naar een functie van hoofcoach definitief dicht gesmeten.
Hoeveel revoluties kan een club overleven??
Avatar gebruiker
Mackan68
Superster
 
Berichten: 6734
Geregistreerd op: 01-08-2004 15:46
Woonplaats: De 'achterbuurt' van Techum

Re: Marco van Basten

Berichtdoor sinjoor » 13-01-2015 02:08

Het blijft wennen om Marco van Basten als assistent van John vd Brom te zien, maar hij lijkt zonder de stress van de eindverantwoording te moeten dragen inderdaad veel beter tot zijn recht te komen als trainer. Stukje uit NH Dagblad:

Als Van Basten zijn warming-up erop heeft zitten, ontsnappen de spelers niet aan zijn aandacht. Met rake opmerkingen probeert hij ze tijdens oefeningen te prikkelen. Als de spelers op de eerste dag klagen over het slechte veld, drukt Van Basten het snel de kop in. ‘Béter zijn dan het veld. Je moet gewoon beter zijn dan het veld’, roept hij alleen maar. Plagerig wordt hij tijdens een training waarbij veel spelletjes worden gedaan. Na elk spel moeten de verliezers zich opdrukken. Als hetzelfde groepje een paar keer achter elkaar verloren heeft, roept Van Basten lachend: ‘Oké, jullie zijn technisch gezien dan wel minder dan de anderen, maar jullie zijn straks wel veel sterker.’ Of hij spoort de spelers aan door te zetten en vol te houden, wanneer een training wordt afgesloten met enkele loopoefeningen: ‘Denk aan Real Madrid, denk aan Cristiano Ronaldo. Die doet dit ook elke dag.’

Zo komt Van Basten in alle gedaanten voorbij tijdens de trainingen. Geïrriteerd is hij wanneer aan het eind van de dag een oefening niet goed loopt. ‘Ho ho, stop even. Jullie zijn vijf minuten bezig en er is nog niet één goal gevallen. Dit kan ècht niet, het lijkt nergens op. Concentratie, kom op nou.’ Vijf minuten later is de training afgelopen. Verder gaan had geen zin meer.


Ik vind het toch wel mooi dat deze kant van de trainer Van Basten eens wordt belicht, ipv de trainer die enkel maar vanaf de zijlijn stond toe te kijken.
sinjoor
Selectiespeler
 
Berichten: 270
Geregistreerd op: 06-12-2014 15:07

Re: Marco van Basten

Berichtdoor sinjoor » 06-02-2015 15:28

Zes maanden geleden deed Marco van Basten om gezondheidsredenen een tumultueus stapje terug bij AZ. Volgens insiders is San Marco helemaal opgeleefd in zijn nieuwe rol.

Wie nu bij AZ binnenkomt kan het amper voorstellen, maar nog geen half jaar geleden stond de club een maand lang in vuur en vlam. De Alkmaarse vereniging was in september het toneel van een enorme voetbalsoap. Hoofdtrainer Marco van Basten maakte toen bekend verder te willen als assistent, omdat de voormalig drievoudig wereldvoetballer van het jaar niet meer kon omgaan met de stress, die het hoofdcoachschap met zich mee bracht. Dat zorgde wekenlang lang voor kolderieke toestanden in het AFAS Stadion.

PASTOOR
Uiteindelijk kostte de affaire Alex Pastoor de kop. De assistent zou doorschuiven en hoofdtrainer worden in Alkmaar, maar Pastoor belandde vanwege een ’vertrouwensbreuk’ op een zijspoor. Inmiddels is John van den Brom alweer enkele maanden eindverantwoordelijke en is de rust teruggekeerd bij AZ. En Marco van Basten is volgens medewerkers binnen de club helemaal opgeleefd in zijn rol als assistent.

Verlost van stress, zou hij een stuk ’losser’ zijn, veel grapjes maken en volkomen ontspannen rondlopen bij de club, waar hij aan het begin van dit seizoen wegens hartkloppingen moest stoppen als trainer. AZ-aanvoerder Nemanja Gudelj kan dat bevestigen.

„Hij is nu meer in de groep aanwezig dan toen hij hoofdtrainer was”, reageert de 23-jarige middenvelder. „Je merkt gewoon aan iemand wanneer hij lekker in zijn vel zit. Van Basten is op en naast het veld heel enthousiast met spelers bezig. Deze rol ligt hem waarschijnlijk een stuk beter en dat geeft hij zelf ook toe.”

HAPPY
Gudelj merkte aan begin van dit seizoen op een gegeven moment wel dat Van Basten zich niet happy voelde. „Ik heb de eerste twee weken dat Van Basten hoofdcoach was gemist, omdat ik langer vakantie had gekregen. Dus ik heb hem niet heel lang meegemaakt als hoofdtrainer. Maar toen hij hoofdtrainer was, was hij anders dan nu. Toen was hij wat introverter en niet heel erg aanwezig. Nu is hij heel erg zichzelf en aanwezig en dat ligt de groep goed.”

Als assistent kan ’Bassie’ dus weer lachen. „Hij voelt zich er in ieder geval prettig bij, dat merken we met de hele groep. Van Basten voelt zich goed en dat brengt hij over op de selectie. Met name met de aanvallers houdt hij zich veel bezig. Hoe zij moeten lopen en bewegen, hij weet dat als geen ander.”

TRAINERSVAK
Gudelj weet van huis uit hoe stressvol het trainersvak kan zijn. „Ik begrijp inderdaad de stress van een hoofdcoach. Mijn vader (Nebojsa Gudelj, red.) is trainer. Hij is wel iemand die daar heel goed mee om kan gaan. Bij hem zie je het ook niet als hij gestresst is. Hij laat zich niet gek maken. Maar ik snap heel goed dat mensen gestresst raken van dit vak. Er komt heel veel bij kijken. Eigenlijk moet je in je eentje een team neerzetten dat goed moet presteren. En als dat niet lukt, wordt er altijd naar de trainer gekeken.”
sinjoor
Selectiespeler
 
Berichten: 270
Geregistreerd op: 06-12-2014 15:07

Vorige

Keer terug naar Oud-spelers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 5 gasten