Transferbeleid (algemeen)

› wie (nog) niet pompeblêden draagt

Moderators: Beheerders, Fanmasters

Re: Transferbeleid (algemeen)

Berichtdoor fuotbalgek » 30-08-2017 08:15

Mocht het deze transferperiode blijven bij Leeuwin voor Van Aken dan is alles in meer of mindere mate adequaat vervangen, zijn we er op enkele posities op vooruit gegaan en op enkele wellicht niet. Wel hebben we goede financiële zaken gedaan, waarbij de club actief moet gaan zoeken naar talentvolle spelers voor de posities van Schaars en Reza en wat mij betreft zsm vastleggen. In de winter aan laten sluiten zodat ze er volgend seizoen kunnen staan.

Helaas lijken deze aankopen in deze transferperiode uit te blijven.
fuotbalgek
Superster
 
Berichten: 2992
Geregistreerd op: 13-05-2013 14:35

Re: Transferbeleid (algemeen)

Berichtdoor Silver » 31-08-2017 21:04

Denk dat de strekking van vele analyses over deze transferperiode zal neerkomen op dat de spoeling achterin erg dun is en dat we mazzel moeten hebben met blessures en schorsingen (Woudenberg staat bv. al op 2x geel na 3 wedstrijden).
Denk dat er toch goed gehandeld is, de zwakke achterhoede van vorig jaar is compleet vervangen. Het is zonde dat Hahn zo'n ongelukkige blessure oploopt in de eerste wedstrijd waardoor je gedwongen bent een noodgreep te doen met Hansen. Maar v/d Steen laat zien een betrouwbare 2e man te zijn (foutje tegen ADO buiten beschouwing gelaten).

Middenveld staat nu goed. Thorsby doet het tegen de verwachtingen in goed als meest aanvallende middenvelder, Kobayashi zal zich dit seizoen wel verder moeten ontwikkelen. Mag van mij aanvallend wel wat meer laten zien, vooral meer tempo en ballen vooruit. Hopelijk blijft Schaars wat fit en dan zal het gewoon een stabiele factor zijn.

Voorin heb je op de flanken meer keuze. Hoe de nieuwe jongens het gaat doen is afwachten maar eerste indruk is goed. Nu wachten totdat Rojas wedstrijdfit wordt zodat Odegaard naar de 10 kan. Al kun je dit per wedstrijd ook bekijken, middenveld is met Martin op 10 wel kwetsbaarder.
Had het opzich niet erg gevonden als Reza (betwijfel of ie nog eens zo'n seizoen kan draaien met zoveel doelpunten) of Veerman waren verkocht en er een jonge talentvolle spits was aangetrokken.

Al met al toch tevreden over hoe er ver- en aangekocht is. Denk dat kas met de uitgaande transfers aardig is aangevuld waardoor je in de toekomst voor buitenkansjes toch wat verder kunt gaan qua transfersom.

Even een overzichtje van de 1e selectie nu de window (zo goed als) dicht is:
Je hebt niet de vereiste permissies om de aan dit bericht toegevoegde bestanden te zien.
Avatar gebruiker
Silver
Basisspeler
 
Berichten: 743
Geregistreerd op: 29-08-2008 12:27

Re: Transferbeleid (algemeen)

Berichtdoor pes5 » 31-08-2017 21:29

Mooi overzicht Silver.

Geef Pierie maar mooi de kans en ik ben ook blij met Naess. Schijnt ook zeer goed te zijn in de passing. Daarnaast jongens als Vlap lekker minuten geven en laat Rojas en Mihajlovic maar mooi wennen. We hebben een leuke selectie met veel mogelijkheden!
pes5
Superster
 
Berichten: 2214
Geregistreerd op: 10-07-2006 14:00
Woonplaats: Heerenveen

Re: Transferbeleid (algemeen)

Berichtdoor us Hearrenfean » 31-08-2017 21:33

Silver schreef: Nu wachten totdat Rojas wedstrijdfit wordt zodat Odegaard naar de 10 kan. Al kun je dit per wedstrijd ook bekijken, middenveld is met Martin op 10 wel kwetsbaarder.


Als Thorsby op deze manier doorgaat, dan zou ik er persoonlijk echt niet op zitten te wachten dat Thorsby van de "10 positie" afgehaald wordt. Hij is op deze manier de eerste drie wedstrijden van dit seizoen gewoon een te belangrijke factor gebleken om hem daar weer weg te halen naar mijn mening. Dan maar Ödegaard lekker in een vrije rol vanaf de flank laten komen.
Blue-White Army!!
us Hearrenfean
Selectiespeler
 
Berichten: 174
Geregistreerd op: 28-02-2011 22:16
Woonplaats: Deventer

Re: Transferbeleid (algemeen)

Berichtdoor Silver » 31-08-2017 21:40

us Hearrenfean schreef:Als Thorsby op deze manier doorgaat, dan zou ik er persoonlijk echt niet op zitten te wachten dat Thorsby van de "10 positie" afgehaald wordt. Hij is op deze manier de eerste drie wedstrijden van dit seizoen gewoon een te belangrijke factor gebleken om hem daar weer weg te halen naar mijn mening. Dan maar Ödegaard lekker in een vrije rol vanaf de flank laten komen.

Gedeeltelijk mee eens, waardoor ik ook de zin 'per wedstrijd bekijken' had toegevoegd. Je zag bv. in de wedstrijd tegen Heracles dat het beter ging lopen toen Odegaard op 10 kwam. In wedstrijden waarin de tegenstander inzakt en je kleine ruimtes krijgt neemt de toegevoegde waarde van Thorsby ook af. En heb je meer aan een creatieve buitenspeler die ook buitenom kan gaan.
In wedstrijden waarin de ruimtes groter zijn en er meer gelopen en gebikkeld moet worden is Thorsby wel veel geschikter.
Avatar gebruiker
Silver
Basisspeler
 
Berichten: 743
Geregistreerd op: 29-08-2008 12:27

Re: Transferbeleid (algemeen)

Berichtdoor Otsje P » 31-08-2017 22:43

Silver schreef:Nu wachten totdat Rojas wedstrijdfit wordt zodat Odegaard naar de 10 kan. Al kun je dit per wedstrijd ook bekijken, middenveld is met Martin op 10 wel kwetsbaarder.


In principe zijn Dumfries en Thorsby de meest opvallende namen van de 1e drie wedstrijden voor ons. De één speelt op 10 en profiteert van de goede ballen die van de rechterkant komen. De ander is de rechtsback die steeds het gat in kan duiken dat Odegaard creëert, en die kan profiteren van de samenwerking met Odegaard op die vleugel.

Odegaard, Thorsby en Dumfries profiteren alle drie van het feit dat Odegaard NIET op 10 speelt.
Otsje P
Superster
 
Berichten: 4511
Geregistreerd op: 22-02-2011 11:01

Re: Transferbeleid (algemeen)

Berichtdoor Satyr » 10-09-2017 07:08

PRO-artikel van VI, ik zet het hier maar even neer:

De achilleshiel van Heerenveen is amper opgelapt

Met een vrijwel volledig nieuw elftal is SC Heerenveen goed aan het seizoen begonnen. De basis is echter dun. Zondag wacht PSV.

De vijf punten uit drie duels geven reden tot voorzichtig optimisme en getuigen van prima werk van trainer Jurgen Streppel. Slechts drie spelers die vorige week begonnen aan het duel met ADO Den Haag (1-2 zege), stonden aan het einde van afgelopen seizoen tegen NEC (0-2 nederlaag) op dezelfde plek (zie onderstaande graphic). Streppel zag zijn doelman, complete achterhoede én offensieve sterspeler vertrekken. Toch stond er tegen ADO een ploeg die herkenbaar voetbalde.

‘Er is veel veranderd’, beaamt de coach. ‘Maar dat weet je van tevoren, als je bij Heerenveen werkt. Het doorverkopen van spelers is onze levensader.’ Tegenover de negen spelers die zijn vertrokken staan zeven aanwinsten. Streppel vindt het moeilijk in te schatten of zijn selectie er ten opzichte van afgelopen jaar sterker of zwakker op is geworden. ‘Ik ben heel blij met de spirit in de groep, de manier waarop we werken. Er zit schwung in, maar of we dat kunnen volhouden is afwachten.’

Vooral de rechterflank van Heerenveen baart opzien tot nu toe. De van Sparta Rotterdam overgekomen back Denzel Dumfries heeft een geweldig loopvermogen en gaf al vier assists, als rechtsbuiten met een vrije rol is Martin Odegaard de man van de dribbel, het overzicht en de steekpass. Morten Thorsby, vorig seizoen vooral als breker en box-to-box-speler actief, plukt in zijn nieuwe rol als aanvallende middenvelder de vruchten van die uitstekende samenwerking op rechts; de Noor maakte al vier goals.

De voorhoede en het middenveld van Heerenveen kunnen tegen een stootje, maar de achterhoede oogt flinterdun. Slechts zes spelers voor vier posities heeft Streppel, waaronder de piepjonge Kik Pierie (17) en de blessuregevoelige Doke Schmidt. Niet voor niets maakte Heerenveen jacht op zowel Ramon Leeuwin (FC Utrecht) als Jordens Peters (Willem II). Een ervaren defensieleider kwam er niet, waardoor backs Denzel Dumfries en Lucas Woudenberg – die allebei nog aan het begin van hun carrière staan – de basisverdedigers zijn met de meeste Eredivisie-vlieguren. In plaats van Leeuwin of Peters kwam de 24-jarige Nicolai Naess van Columbus Crew.

Niettemin is Heerenveen laaiend enthousiast over de kwaliteiten en potentie van zijn defensieve groeibriljantje Pierie, wiens broers Stijn (18, verdediger) en Take (14, keeper) in de jeugdacademie van de club actief zijn. Tegen ADO stond Kik Pierie met twee crosspasses aan de basis van beide Friese goals. De in Boston geboren en in Leeuwarden opgegroeide Pierie kan uit de voeten als linksback, maar lijkt gezien het vertrek van Joost van Aken naar Sheffield Wednesday dé aangewezen man voor de positie van linker centrale verdediger.

Temeer omdat zijn concurrenten Daniel Høegh en Nicolai Naess allebei rechtsbenig zijn. Met Pierie, Naess en Høegh zijn overigens direct alle centrale verdedigers van Heerenveen genoemd. Bovendien heeft Streppel met Schmidt, Dumfries en Woudenberg ook slechts drie backs voor twee posities.

Zo is Heerenveen er op rechts met Dumfries voor Stefano Marzo aanzienlijk op vooruitgegaan, terwijl de club er op de linkerflank met Woudenberg voor Bijker ook niet slechter op geworden is. De backposities waren vorig seizoen echter niet het grootste probleem, dat was namelijk het defensiehart. Daar presteerden de verkochte St. Juste en Van Aken wisselvallig en waren er met Wout Faes en noodverband Schmidt te weinig goede alternatieven voorhanden. Dat leidde mede tot de bekende ineenstorting in de tweede seizoenshelft, ook doordat doelman Mulder een vormdip kende. Op die positie kreeg Heerenveen met Warner Hahn (nu geblesseerd) een kwaliteitsimpuls.

Maar met slechts het doorschuiven van Pierie en het kopen van spelers zonder bewezen trackrecord in de Eredivisie (Naess en Høegh), is de werkelijke achilleshiel van Heerenveen slechts mondjesmaat aangepakt. In het geval van blessures en schorsingen worden middenvelders Thorsby en Stijn Schaars daardoor al snel lapmiddelen voor de defensie.

Afbeelding

‘Er staat een goede groep’, zei technisch manager Gerry Hamstra na het sluiten van de markt. ‘Het is afwachten hoe het in elkaar valt en hopen dat iedereen fit blijft. Maar dat geldt voor de concurrenten ook.’
Avatar gebruiker
Satyr
Superster
 
Berichten: 1933
Geregistreerd op: 01-02-2005 15:02

Re: Transferbeleid (algemeen)

Berichtdoor rust » 10-09-2017 14:09

Geeft maar weer aan dat VI zich liever helemaal niet verdiept voordat ze iets schrijven. Gewoon wat dooddoeners opsommen en dan hebben ze weer iets om te plaatsen.
rust
Basisspeler
 
Berichten: 978
Geregistreerd op: 10-04-2009 10:13

Re: Transferbeleid (algemeen)

Berichtdoor Jazz » 11-09-2017 06:54

Verdediging nog steeds de achilleshiel?! Lachwekkend verslag. Gewoon een meer dan puike verdediging voor een subtopper...
Heerenveen-fan sinds 1993, wonend in de Randstad.
Jazz
Superster
 
Berichten: 1550
Geregistreerd op: 11-05-2015 14:56
Woonplaats: Leiden

Re: Transferbeleid (algemeen)

Berichtdoor Satyr » 11-09-2017 06:56

Jazz schreef:Verdediging nog steeds de achilleshiel?! Lachwekkend verslag. Gewoon een meer dan puike verdediging voor een subtopper...


Qua breedte natuurlijk wel een achilleshiel
Avatar gebruiker
Satyr
Superster
 
Berichten: 1933
Geregistreerd op: 01-02-2005 15:02

Re: Transferbeleid (algemeen)

Berichtdoor Jazz » 11-09-2017 07:01

Satyr schreef:Qua breedte natuurlijk wel een achilleshiel


We hebben Naess, Schmidt, Amofa en Drkusic (okee, die laatste 2 zijn nog niet zo ervaren, maar Kik was dat ook niet).

Voor elke positie vervanging. Het liefste zou ik nog een ervaren verdediger achter de hand hebben, maar wie wil bij Heerenveen op de bank zitten??
Heerenveen-fan sinds 1993, wonend in de Randstad.
Jazz
Superster
 
Berichten: 1550
Geregistreerd op: 11-05-2015 14:56
Woonplaats: Leiden

Re: Transferbeleid (algemeen)

Berichtdoor Kaz_SCH » 11-09-2017 14:37

VI heeft toch gewoon gelijk? Ze schrijven een behoorlijk positief artikel eigenlijk, maar benoemen ook dat het in de breedte vrij mager is in geval van blessures. Volgens mij schrijven ze echt niks raars/negatiefs.
Avatar gebruiker
Kaz_SCH
Basisspeler
 
Berichten: 653
Geregistreerd op: 11-05-2006 08:50

Re: Transferbeleid (algemeen)

Berichtdoor Silver » 11-09-2017 17:22

Kaz_SCH schreef:VI heeft toch gewoon gelijk? Ze schrijven een behoorlijk positief artikel eigenlijk, maar benoemen ook dat het in de breedte vrij mager is in geval van blessures. Volgens mij schrijven ze echt niks raars/negatiefs.

Het stuk ook even doorgelezen en ik kan er ook niet zoveel raars aan ontdekken. We zijn achterin kwetsbaar bij blessures/schorsingen, dat hadden we hier ook al geconstateerd. Voor de (fanatieke) Heerenveenvolgers staat er niets nieuws in, maar voor mensen die het allemaal niet zo nauw volgen is dit denk ik een goede samenvatting van de afgelopen transferperiode.
Avatar gebruiker
Silver
Basisspeler
 
Berichten: 743
Geregistreerd op: 29-08-2008 12:27

Re: Transferbeleid (algemeen)

Berichtdoor Mackan68 » 12-09-2017 10:26

We mogen er vanuit gaan dat niet iedereen op hetzelfde moment geblesseerd en/of geschorst is. Vorig seizoen was dat toch wel een dingetje met Stijn, Joost en Jerry. Met Doke achter de hand als rechtsback is het echt niet zo slecht. Sommigen vinden het kennelijk prettig om hem alle kwaliteiten te ontnemen. Het is geen topper, maar een degelijke speler zonder poespas. En een speler die altijd voorop gaat in de strijd en nooit zal jammeren. Verder is er met Naess een speler gehaald die je volgens mij redelijk probleemloos op iedere defensieve positie wel neer kunt zetten. Hoe hij zondag in de wedstrijd kwam toen er toch wat meer druk van PSV was. Hij heeft op mij voetballend en ook qua rust aan de bal een prima indruk gemaakt.
Verder hebben ze op de valreep nog Golla proberen te halen, wat dan kennelijk door persoonlijke wensen of door NEC uiteindelijk niet door is gegaan.

De basis is in ieder geval goed. Hahn/Hansen voor Mulder is absoluut een grote plus. Wouters is een goede stand-in gebleken die er staat als dat nodig is. Zal als hij meer speeltijd zou hebben gekregen ook alleen maar beter zijn geworden. Woudenberg voor Bijker is een vooruitgang. Pierie lijkt niets minder dan Joost. HØegh lijkt Jerry probleemloos te hebben vervangen en over Denzel ten opzichte van Marzo hoeven we het ook niet te hebben denk ik. En in de breedte zijn we er vooral kwalitatief heel behoorlijk op vooruit zijn gegaan met Mihajlovic voor Larsson/Zeneli, Rojas voor Slagveer, Naes voor Schaars/Schmidt/Huizing/Cavlan/Faes. Van kwantiteit is afscheid genomen en hiervoor is kwaliteit bij de selectie gehaald.
Actie Hamstra! Op naar (nog) een beter nieuw seizoen!!
Avatar gebruiker
Mackan68
Superster
 
Berichten: 6278
Geregistreerd op: 01-08-2004 13:46
Woonplaats: De 'achterbuurt' van Techum

Re: Transferbeleid (algemeen)

Berichtdoor pes5 » 12-09-2017 16:16

En daarnaast moeten jonge jongens als Vlap het maar gewoon laten zien als ze de kans krijgen. Of ook iemand als Drkusic of Amofa. Gooi ze maar voor de leeuwen als het moet.
pes5
Superster
 
Berichten: 2214
Geregistreerd op: 10-07-2006 14:00
Woonplaats: Heerenveen

Re: Transferbeleid (algemeen)

Berichtdoor Mackan68 » 12-09-2017 20:11

pes5 schreef:En daarnaast moeten jonge jongens als Vlap het maar gewoon laten zien als ze de kans krijgen. Of ook iemand als Drkusic of Amofa. Gooi ze maar voor de leeuwen als het moet.

Drkusic zou als hij een hele grote ontwikkeling door zou maken misschien door kunnen stromen, maar speelt nu gewoon nog in O19. Voor Vlap en van Amersfoort is het dit seizoen ook een kwestie van aan- of afhaken. Vlap loopt na dit seizoen uit contract. Hij zal na zijn debuut vorig jaar dit seizoen meer speeltijd moeten maken. Anders zie ik hem niet verlengen begin volgend jaar. Ook van Amersfoort gooit op dit moment geen hoge ogen bij de beloftes. Waar hij vorig seizoen aan de start onderdeel was van een prima middenveld zakt hij nu zelfs bij de beloftes steeds verder weg. Hij heeft dan nog wel een contract tot '19 maar als er voor hem ook niet meer speeltijd in zit dan zal hij denk ik ook wel weer open staan voor een verhuurperiode. Wellicht zelfs een transfer voor niet al te veel geld. Op dit moment kan ik me niet voorstellen dat de club daar een heel groot probleem van zou maken. Vorig seizoen kakte alles in elkaar toen hij door zijn blinde darmontsteking weg viel, maar door een andere invulling lijkt dat probleem opgelost te zijn en is hij niet onmisbaar. Op eredivisie ontbreekt het hem aan scorend vermogen. En ook zijn assists zijn niet van een overtuigend aantal. Hij lijkt in ieder geval voor de basis net als Doke een net niet speler. Dat er onder supporters zijn naam nog genoemd is als eventuele opvolger bij een vertrek van Veerman is in mijn ogen ronduit belachelijk en op niets gebaseerd. In ieder geval niet op geweldige statistieken of wedstrijdverslagen bij het 1e elftal of de beloftes.
Actie Hamstra! Op naar (nog) een beter nieuw seizoen!!
Avatar gebruiker
Mackan68
Superster
 
Berichten: 6278
Geregistreerd op: 01-08-2004 13:46
Woonplaats: De 'achterbuurt' van Techum

Re: Transferbeleid (algemeen)

Berichtdoor BK2007 » 10-12-2017 08:35

Wat we nu nodig hebben is een Linksback en een fysiek sterke buitenspeler.
Verder mag Streppel wel wat harder trainen, want fysiek komen we tekort, vooral op het einde van de wedstrijden gaat het nu structureel fout.
Overigens een andere trainer mag er ook komen. Doe maar Erwin Koeman.
Du pain, du vin, du Sc-heerenvain.
Avatar gebruiker
BK2007
Superster
 
Berichten: 5190
Geregistreerd op: 11-11-2007 17:46

Re: Transferbeleid (algemeen)

Berichtdoor BK2007 » 24-12-2017 10:58

-Edit-

Een spits hebben we ook nodig.
Du pain, du vin, du Sc-heerenvain.
Avatar gebruiker
BK2007
Superster
 
Berichten: 5190
Geregistreerd op: 11-11-2007 17:46

Re: Transferbeleid (algemeen)

Berichtdoor tha boelie » 06-01-2018 13:07

Opvallend dat we al een lange poos geen spelers uit Scandinavië hebben gehaald. De regio waar we vroeger groot van zijn geworden. Zijn we daar nog wel actief met de scouting, weet iemand dat? Je ziet nu met spelers als Mihajlovic en Rojas dat ze hier maar moeilijk kunnen aarden (of gewoonweg niet goed genoeg). Het is natuurlijk ook zo dat er nu veel meer clubs aan het scouten zijn in Scandinavië. Dus kan ook zo zijn dat ze nog steeds wel actief zijn maar naast de juiste spelers grijpen.
tha boelie
Basisspeler
 
Berichten: 702
Geregistreerd op: 31-10-2010 00:31

Re: Transferbeleid (algemeen)

Berichtdoor du longhi » 06-01-2018 14:19

Ik vind dat Hamstra het best goed doet. Met Dumfries, Hoegh en Hahn zijn prima spelers binnen gehaald.
Ook van Woudenberg dacht ik aan het begin van het seizoen ook dikke prima. Dat die jongen nu stil staat kon Hamstra ook niet voorzien.

Het is gewoon te broos. Zeneli valt weg en het hele team valt 3 niveau's omlaag. We hebbeb vorig seizoen de eerste competitiehelft gezien dat er kwaliteit genoeg is. Ook aan het begin van dit seizoen leek het erop dat ze een goed seizoen gingen draaien.

Ik heb meer mijn vraagtekens bij de fysieke gesteldheid van de spelers. Als je ziet hoe vaak wij in de 2e helft nog een voorsprong uit handen hebben gegeven? Als je soms zo dominant bent de eerste 30 a 35 minuten dan moet je daar de 2e helft overheen walsen. Maar wij gaan achter uit lopen en er sluipt enorme angst in de ploeg.

De zweep erover op de trainingen. Zorg ervoor dat je fysiek ook de betere bent. Hier worden wij nog te vaak op afgetroeft. Ik blijf erbij dat je met Schaars, Yuki en Odegaard een van de beste middenvelden van Nederland hebt. Kwalitaief zit het wel goed. Fysiek en mentaal daar ontbreekt het aan. Laten we daar volgend seizoen een trainer op selecteren.
du longhi
Selectiespeler
 
Berichten: 492
Geregistreerd op: 08-12-2004 18:13

Re: Transferbeleid (algemeen)

Berichtdoor Goran Popov » 12-01-2018 11:35

https://m.youtube.com/watch?v=GXw0Kh50Z7k

Een onbewerkt filmpje met alle goals van Henry in zijn Arsenal tijd. Deze man had alles: lengte, snelheid, techniek, explosiviteit, een hard en haarscherp schot en ga zo nog maar even door. Dít is een spits.

Nu snap ik dat het huidige Heerenveen niet te vergelijken is met het Arsenal van rond de eeuwwisseling. Maar ik vind dat we te snel tevreden zijn. Reza heeft GEEN van bovenstaande kwaliteiten, en Veerman is simpelweg te lang. Had hij 1,85 geweest, was het een zeer gevaarlijke spits geweest. Vooral Reza doet me zeer aan de ogen. Je kan nog zo goed verdedigen en rondtikken maar als je een waardeloze spits hebt maakt het allemaal niet uit. We ronmelen al een paar jaar aan met deze Heerenveen-onwaardige spitsen en we vinden het allemaal maar prima. Het is voor een club als Heerenveen van groot belang dat we een jonge spits hebben die er ballen in schiet en met winst verkocht kan worden. Er moet wat gebeuren. Desnoods Hornkamp maar in de basis. Dit kan zo niet langer.
Goran Popov
Nieuw talent
 
Berichten: 75
Geregistreerd op: 28-04-2013 16:36

Re: Transferbeleid (algemeen)

Berichtdoor Wizard » 12-01-2018 12:09

Eerlijk gezegd snap ik weinig van je post. Je plaatst een filmpje van Thierry Henry en maakt de vergelijking naar een spits van sc Heerenveen... De tijd van de grote spitsen bij sc Heerenveen was een prachtige tijd; het wordt alleen niet meer zoals dat toen was...
Een spits die zichzelf heeft bewezen en vervolgens voor veel geld losweken is een heel ander spel dan een goede spits scouten die haalbaar is voor sc Heerenveen. Dan moet je denken aan hele jonge jongens of jongens die nog niet zijn ontdekt door de massa aan andere clubs. En pas dan begint ons spel... M.a.w. een echt goede spits vinden in de huidige tijd waar de lijnen zo kort en dun zijn door het internet en social media is een hele andere uitdaging dan 20 jaar terug.
En dat Veerman een betere spits zou zijn geweest wanneer hij 1,85m zou zijn? Die vat ik totaal niet. Juist Veerman heeft het geluk dat hij erg lang is waardoor hij sterker (zwaarder) is en in principe meer kopduels zou moeten winnen en de bal beter kan afschermen/vast kan houden als aanspeelpunt. Omdat de beste man nog niet heel lang spits is t.o.v. andere spitsen moet hij beter leren hoe hij z'n lichaam in z'n voordeel kan gebruiken en hoe hij tactischer moet staan als spits.
Zelf vind ik Reza een prima spits die eigenlijk bijna alle facetten van het spits zijn beheerst. Alleen het belangrijkste komt er dit seizoen niet uit: doelpunten maken. We zijn verwend geraakt met de grote spitsen die voor onze club hebben gespeeld. Maar de kans dat we weer een soortgelijke spits krijgen wordt steeds kleiner. Reza past in mijn ogen nog steeds het beste in ons huidige spelsysteem, maar Veerman heeft erg veel potentie mits hij z'n lichaam beter weet te gebruiken en tactisch stappen maakt.
Wizard
Beheerder
 
Berichten: 4105
Geregistreerd op: 28-07-2009 11:55

Re: Transferbeleid (algemeen)

Berichtdoor Goran Popov » 12-01-2018 14:07

Wizard schreef:Eerlijk gezegd snap ik weinig van je post.

Ik heb dit wat gehaast geschreven (en lichtelijk gefrusteerd na de wedstrijd van gister te hebben bekeken), mijn excuses. Dit is hoe ik het zie, je hoeft het er niet mee eens te zijn.

Wizard schreef:Je plaatst een filmpje van Thierry Henry en maakt de vergelijking naar een spits van sc Heerenveen.

Ik citeer mezelf even:
Goran Popov schreef:Nu snap ik dat het huidige Heerenveen niet te vergelijken is met het Arsenal van rond de eeuwwisseling. Maar ik vind dat we te snel tevreden zijn.
Ik had ook filmpjes van oud Heerenveen-spitsen kunnen neerzetten. Het gaat erom dat onze huidige spitsen gewoon beide veel te veel beperkingen hebben. We hoeven geen Henry's en Messi's, maar zeg nou eerlijk: dit is toch Heerenveen-onwaardig?

Dat het transferspelletje anders wordt ben ik met je eens. Naarmate de jaren vorderen zal het inderdaad lastiger worden om aan die 'verwenperiode' te tippen. Echter, in een niet zo ver verleden hebben wij ook nog zeer degelijke spitsen gehad (Dost, Finnbogason, Uth). Ook toen was er al internet en social media. We smijten wel met miljoenen voor 13-in-het-dozijn vleugelaanvallers (en laten kanjers als Namli gratis gaan) maar er kan niet een fatsoenlijke spits aangetrokken worden? Ik vond het al onbegrijpelijk dat er met deze 2 spitsen aan het seizoen begonnen werd. Als het doel aanvallend en attractief voetbal is, zul je uit een ander vaatje moeten gaan tappen. Meer toelichting na de volgende quote:

Wizard schreef:Zelf vind ik Reza een prima spits die eigenlijk bijna alle facetten van het spits zijn beheerst. Alleen het belangrijkste komt er dit seizoen niet uit: doelpunten maken.

Hier verschillen we qua mening. Ik draai het liever om: Het belangrijkste kwam er alleen vorig seizoen uit: doelpunten maken. Reza heeft voor Heerenveen-standaarden een zeer matige carrière gehad en mag uberhaupt van geluk spreken dat hij het Heerenveen-shirt aanheeft. Voor Heerenveen heeft hij het gros van zijn doelpunten bij Cambuur (JL) en Sint Truiden (o.a. Tweede Divisie) gemaakt. Ondanks dat hij vorig seizoen veel doelpunten heeft gescoord, viel het me op hoe slecht zijn schiettechniek is en wat hij tekort komt qua snelheid, lengte en kracht. Misschien klinkt dat raar bij iemand die er 20 ingeschoten heeft, maar mijn onderbuikgevoel zei gewoon dat hij hier nooit meer bij in de buurt zou komen. En daarin lijk ik helaas gelijk te krijgen. Hij is goed in positie kiezen en scoort een voldoende voor zijn combinatiespel, maar daar houdt het in mijn ogen wel op. Nu hij week in week uit faalde vond ik het erg lang duren voordat Veerman of iemand anders een fatsoenlijke kans werd gegeven. Niet alleen presteerde hij niet, hij vertegenwoordigd amper verkoopwaarde en staat ontwikkeling van andere spelers in de weg. Maar dat moet ik Streppel aanrekenen, en niet Reza. Ik hekel voornamelijk het vreemde transfer- en (door)wisselbeleid op aanvallend gebied, Reza kan er niet zoveel aan doen dat hij in mijn ogen niet goed genoeg voor Heerenveen is.

Wizard schreef:En dat Veerman een betere spits zou zijn geweest wanneer hij 1,85m zou zijn? Die vat ik totaal niet.

We zullen dat natuurlijk nooit weten (dus misschien een vrij nutteloze discussie), maar het is een feit dat Veerman veel doelgerichter en een betere afwerker is dan Reza. Ook is het een feit dat, gemiddeld gezien, je vanaf een bepaalde lengte gaat inleveren op handelingssnelheid, wendbaarheid en balgevoel. Natuurlijk zijn er uitzondering als Ibrahimovic en Berbatov, maar over het algemeen heb je daarin een 'normale distributie'. Hierdoor denk ik dat, als Veerman een gangbaardere lengte had (1,85 als voorbeeld genomen), hij een zeer gevaarlijke spits was geweest (meer snelheid, wendbaarheid, techniek). Dat hij geluk heeft zo lang te zijn vind ik een beetje overdreven, hij is niet erg sterk in de lucht in mijn ogen. Begrijp me niet verkeerd, ik ben fan van Veerman, maar het was wel erg naief van Heerenveen om te denken dat Reza en Henk er weer even 30 maken.

Mijn boek komt overigens dit voorjaar uit :D.
Goran Popov
Nieuw talent
 
Berichten: 75
Geregistreerd op: 28-04-2013 16:36

Re: Transferbeleid (algemeen)

Berichtdoor Baas » 12-01-2018 15:06

Ik ben het in grote lijnen wel met Goran Popov eens.
Dat hij vergelijkt met Arsenal heeft geen zin, maar dat we op moment totaal niet verwend worden is wel een feit.
Dost, Uth, Finnbogasson, dat zijn spitsen van een vrij recent verleden en we moeten het nu doen met Veerman en Reza.
Heerenveen staat er om bekend om altijd in de aanval pareltjes te hebben en ze dik door te verkopen.
Helaas ik dat de laatste paar seizoenen niet meer het geval.

Reza vind ik zwaar tekort komen voor het Heerenveen niveau. Die jongen is verschrikkelijk traag en mist veel kwaliteit.
Dat hij vorig seizoen zoveel gescoord heeft, is in mijn ogen een incident. Het zal een sympathieke vent zijn, maar ik ben blij als hij weg is.
Veerman is wat mij betreft de ideale stormram. De tegenstander wordt bang of paniekerig als hij er in de slotfase bijkomt.
Ik vind echter dat het totaal geen basismateriaal is. Daarbij denk ik dat Henk zich moet schikken in z'n rol als invaller.
Hij weet zelf ook heus dat hij kwaliteiten mist en mag blij zijn met een plekje als pinch-hitter bij Heerenveen.

Wanneer de club nu een goede spits haalt, denk ik dat we freewheelend naar de zomer kunnen.
Play-offs winnen we niet en degraderen gebeurd ook niet. De nieuwe spits kan hier wennen en we kunnen na de zomer met een nieuwe trainer verder bouwen.
Zeg maar niks!
Avatar gebruiker
Baas
Wereldspeler
 
Berichten: 1216
Geregistreerd op: 28-06-2011 09:39

Re: Transferbeleid (algemeen)

Berichtdoor Mackan68 » 12-01-2018 16:30

Ik snap er ook niets van dat Jizz niet speeltijd heeft mogen maken in de spits met de 'grote jongens' gister. Op feanonline las ik dat hij zichzelf min of meer vergelijkt met Huntelaar. Als type speler, los van kwaliteit of niveau. In de zin van 'vaak op de goede plaats staan om te kunnen scoren'. Dit seizoen in al zijn gespeelde wedstrijden (7) 6 goals gemaakt in 575 minuten. Juist in zo'n wedstrijd als gister waar het om niets gaat had je zo'n jongen aan het werk moeten willen zien. Zeker wanneer je weet dat we lastig of heel lastig tot scoren komen.
Even ter vergelijking, Reza 18 wedstrijden en 1179 minuten, 3 goals. Henk 21 wedstrijden, 1021 minuten, 8 goals. Het zijn maar cijfers, maar toch.

Maar Streppel weet nu al niet meer of hij in de basis door moet gaan met Henk of dat Reza toch maar weer basisspeler moet worden. Dat vind ik op z'n zachtst gezegd vreemd. In de voorbereiding had Veerman in het veld al een goede klik met zowel Johnsen en Vlap. En laat laatstgenoemde nou basisspeler zijn. Dan twijfel je toch niet meer? Of het moet echt om vriendjespolitiek gaan. En ja, als je om de één eigenlijk helemaal niet heen wilt en de vrede bij de ander ook wat wilt bewaren dan valt je 3e optie helemaal buiten de boot. En dan laat je hem tijdens het winterse trainingskamp als rechtsback of rechtshalf spelen bij de beloftes. :? Omdat ook daar de eerste 2 spitsen hun minuten moesten maken. Ik vind keuzes die er gemaakt worden eigenlijk niet te rijmen.
Actie Hamstra! Op naar (nog) een beter nieuw seizoen!!
Avatar gebruiker
Mackan68
Superster
 
Berichten: 6278
Geregistreerd op: 01-08-2004 13:46
Woonplaats: De 'achterbuurt' van Techum

Re: Transferbeleid (algemeen)

Berichtdoor Heerenveen rules » 12-01-2018 17:23

Het is gewoon doodzonde dat het huidige bestuur niet voortborduurt op de visie van het verleden. Jonge talentvolle spitsen halen en die doorverkopen. Reza en Veerman komen beide enorm tekort en zullen nul winst opleveren. En we scoren daardoor veel te weinig. Het zou goed zijn om Reza te verkopen en er een goede spits wordt gehaald.
Heerenveen rules
Superster
 
Berichten: 15558
Geregistreerd op: 02-12-2002 21:51
Woonplaats: Fryslân

Re: Transferbeleid (algemeen)

Berichtdoor BK2007 » 12-01-2018 17:32

Nou hier vergis je je lelijk Rules.
Veerman gaat een meer dan uitstekende 2e seizoenshelft doormaken en zal ettelijke miljoenen opleveren.
Vreemd dat je dat niet ziet.
Du pain, du vin, du Sc-heerenvain.
Avatar gebruiker
BK2007
Superster
 
Berichten: 5190
Geregistreerd op: 11-11-2007 17:46

Re: Transferbeleid (algemeen)

Berichtdoor Thinkman » 12-01-2018 19:02

BK2007 schreef:Nou hier vergis je je lelijk Rules.
Veerman gaat een meer dan uitstekende 2e seizoenshelft doormaken en zal ettelijke miljoenen opleveren.
Vreemd dat je dat niet ziet.


Ik denk dat je gelijk hebt. Die gaat he-le-maal los komende tijd. Let maar op!
Thinkman
Superster
 
Berichten: 1894
Geregistreerd op: 15-10-2012 18:12

Re: Transferbeleid (algemeen)

Berichtdoor Heerenveen rules » 12-01-2018 19:58

BK2007 schreef:Nou hier vergis je je lelijk Rules.
Veerman gaat een meer dan uitstekende 2e seizoenshelft doormaken en zal ettelijke miljoenen opleveren.
Vreemd dat je dat niet ziet.


Wat een loze kreten. Nergens op gebasseerd. Lekker opportunistisch.
Heerenveen rules
Superster
 
Berichten: 15558
Geregistreerd op: 02-12-2002 21:51
Woonplaats: Fryslân

Re: Transferbeleid (algemeen)

Berichtdoor Sjoerdbokje » 12-01-2018 22:32

BK2007 schreef:Nou hier vergis je je lelijk Rules.
Veerman gaat een meer dan uitstekende 2e seizoenshelft doormaken en zal ettelijke miljoenen opleveren.
Vreemd dat je dat niet ziet.

Afbeelding
Maarten de Jong, de kalkvreter!
Avatar gebruiker
Sjoerdbokje
Selectiespeler
 
Berichten: 324
Geregistreerd op: 17-02-2010 09:26

VorigeVolgende

Keer terug naar Transfers & geruchten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 6 gasten