Pagina 1 van 1

Xavier Mous

BerichtGeplaatst: 28-06-2021 19:44
door Feanfan 1
SC Heerenveen heeft vrijdagmiddag Xavier Mous gepresenteerd als nieuwe aanwinst. De 25-jarige doelman heeft een tweejarig contract getekend.
Mous komt transfervrij over van PEC Zwolle, waar hij over een aflopende verbintenis beschikte. De sluitpost was eerder actief bij SC Cambuur en TOP Oss. Mous doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar wist daar niet door te breken.
We zijn blij dat we Xavier kunnen presenteren", zegt technisch manager Ferry de Haan op de officiële website van SC Heerenveen. "Hij past bij de manier waarop wij willen spelen en beschikt over de nodige ervaring. Bovendien zien wij in hem ook potentie: voor een keeper is hij nog jong. Xavier gaat bij ons de concurrentiestrijd aan voor een plek onder de lat."

Re: Xavier Mous

BerichtGeplaatst: 29-06-2021 10:11
door Jelmer1981
Ik ben heel benieuwd hoe dit uit gaat pakken. Een keeper die heel duidelijk aangeeft dat hij niet komt om op de bank te zitten, maar volgens mij wel minder is als de huidige eerste keeper. Ik ben bang dat dit wel eens tot onrust en onvrede zou kunnen gaan leiden.

Re: Xavier Mous

BerichtGeplaatst: 29-06-2021 21:08
door DSCH
Concurrentie is goed. Er is hem niets beloofd, alleen dat hij ervoor mag strijden. Ik vind dit juist prima, er mag wel wat meer gif in.

Re: Xavier Mous

BerichtGeplaatst: 31-10-2021 02:57
door Superfries1994
Na een slecht begin met die eigen goal van Sven van Beek heeft Mous zich wel aardig herpakt ondertussen. Mulder gaat het nog lastig zat krijgen als hij op deze manier doorgaat.

Re: Xavier Mous

BerichtGeplaatst: 31-10-2021 09:42
door wilbot
Prima keeper, heeft er gister wel een paar prima reddingen gehad.

Re: Xavier Mous

BerichtGeplaatst: 07-11-2021 10:31
door Trevorp
Ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben van Mous; hij keept alert en oogt zeker. Voor onze club echt een uitstekende keeper. Hoewel Joey gister verkozen tot man van de wedstrijd door het merendeel, was Xavier dat 100% voor mij. Daarbij wel zeggende dat wanneer je keeper de man van de wedstijd is, dat in de meeste gevallen niet een echt goed teken is.

Re: Xavier Mous

BerichtGeplaatst: 07-11-2021 10:47
door Feanfan 1
Bij corners nog wel een twijfelaar (Mulder ook), maar voor de rest een prima keeper.

Re: Xavier Mous

BerichtGeplaatst: 15-01-2022 22:14
door Superfries1994
Zonder naar NPO1 te kijken, weet ik al wie de Mol is..

Re: Xavier Mous

BerichtGeplaatst: 17-01-2022 08:06
door Marça
Mous is een prima keeper maar laten we stoppen met de bal op hem terugspelen (en wanneer noodzakelijk, dan in elk geval naast de goal) als er druk wordt gezet. Zo maakte hij bij PEC Zwolle ook al enkele flaters op vergelijkbare wijze. Nogmaals, een prima keeper maar hij heeft wat 'harde' voeten om de woorden van Denzel Dumfries te gebruiken.

Re: Xavier Mous

BerichtGeplaatst: 17-02-2022 11:45
door Otsje P
Waarom heeft deze man in vredesnaam de voorkeur gekregen boven Erwin Mulder???

Mulder heeft voor zijn blessure geen fout gemaakt. Was rustig, betrouwbaar met zijn voeten en we kregen amper goals tegen. Mous stopt vervolgens 3 ballen en wordt prompt de 1e keeper. Zo'n beetje alle punten hebben we met Mulder gepakt.

Mous oogt nerveus, komt nog niet uit als de bal een meter voor hem langsgaat en kan totaal niet trappen. Werkelijk onvoorstelbaar. Ik was geen groot fan van Mulder in zijn 1e periode maar hij leek wel een andere keeper sinds zijn Engelse jaren. Beter met zijn voeten en hij durfde verder van zijn goal te spelen.

Nu moeten we het met deze zenuwpees doen, onbegrijpelijk :? .

Re: Xavier Mous

BerichtGeplaatst: 17-02-2022 12:06
door DSCH
Ik kon de keus wel begrijpen dat Mous bleef staan. In de periode zonder Mulder vond ik hem namelijk ook betrouwbaar, had een aantal prima reddingen en kregen we ook niet makkelijk goals tegen. Pas sins Mulder terug is vind ik Mous minder geworden, misschien toch nerveus van concurrentie? Maar toen de keus gemaakt moest worden, snapte ik hem wel. Ook met in het achterhoofd dat Mulder waarschijnlijk vertrekt.

Re: Xavier Mous

BerichtGeplaatst: 17-02-2022 14:52
door Otsje P
DSCH schreef: Ook met in het achterhoofd dat Mulder waarschijnlijk vertrekt.


Dat zal nu wel het geval zijn maar dat had niet gehoeven als hij gewoon 1e doelman was gebleven. Hij is niet voor niets teruggekeerd, zal het hier wel naar zijn zin hebben.

Je hebt bij aanvang van het seizoen voor je beste keeper als 1e doelman gekozen. Ik begrijp niet dat 4 redelijke wedstrijden van Mous, waarin we zo slecht waren dat hij zich als lijn keeper een paar keer kon onderscheiden, er voor zorgen dat de ander dan blijkbaar ineens beter is.

Misschien hebben ze even gedacht dat Mous met zijn lagere salaris net zo goed voor de ploeg zou zijn als de duurdere Mulder maar dan hebben ze zich even flink misrekent. Door deze domme move raken ze dus Mulder ook weer kwijt en zit je dus met een 1e keeper die weliswaar niet zo duur is maar met zijn zwakke voeten ook een enorme bron van onrust is.

Mous kon bij Cambuur en Zwolle in de eredivisie zijn positie van 1e doelman niet houden, hoe komen ze er dan bij dat hij dat bij Heerenveen wel zal kunnen.

Re: Xavier Mous

BerichtGeplaatst: 18-02-2022 16:25
door Baas
Volgens de berichten staat Mulder zondag onder de lat en wordt Mous gepasseerd.

Re: Xavier Mous

BerichtGeplaatst: 18-02-2022 16:59
door Janneman
Baas schreef:Volgens de berichten staat Mulder zondag onder de lat en wordt Mous gepasseerd.


Las het ook ja maar snap nou niet direct waarom...

Re: Xavier Mous

BerichtGeplaatst: 18-02-2022 20:48
door Superfries1994
Janneman schreef:Las het ook ja maar snap nou niet direct waarom...

Niet een hele sterke periode na de winterstop. Het moet wel gezegd, beide doelmannen hebben niet veel krediet en worden behoorlijk snel gepasseerd.

Re: Xavier Mous

BerichtGeplaatst: 19-02-2022 00:18
door fuotbalgek
Eigenlijk is Mulder nooit gepasseerd sinds zijn terugkomst. Hij is geblesseerd geraakt en daarna niet terug gekeerd als eerste keeper.

Re: Xavier Mous

BerichtGeplaatst: 19-02-2022 09:39
door Baas
Ik denk dat ze zelf nu ook wel door hebben dat ze echt moeten oppassen en naar beneden moeten kijken. De keuze voor de ervaring van Mulder snap ik dan ook wel. Persoonlijk zie ik hem overigens ook liever dan Mous. Mous straalt echt totaal niets uit, iets wat bij mulder wel beter is sinds hij terug is uit Engeland.

Re: Xavier Mous

BerichtGeplaatst: 19-02-2022 18:41
door Feanfan 1
Ik las een maand geleden ofzo dat Mous minder gaat keepen van concurrentie.
Ik weet niet of dat waar is, maar voor de winterstop was het echt een prima keeper en pakte hij ook punten(Bekkema beschouw ik geen concurrentie)
Toen Mulder in de winterstop weer fit was, viel de keuze toch op Mous met de wetenschap dat Mulder wel weer fit was. Toevallig of niet, maar sindsdien vind ik Mous ook niet meer heel overtuigend keepen met als dieptepunt de blunder tegen Twente
Het is sneu voor Mous en weet ook niet of het terecht is. Het is wel te hopen dat Mulder nu fit blijft en/of geen rode kaart pakt, want weet niet hoe Mous mentaal sterk genoeg is om dan weer te gaan keepen

Re: Xavier Mous

BerichtGeplaatst: 13-03-2023 15:27
door Demster
Toen Noppert onverwachts uitviel was ik blij dat we een keeper als Mous achter de hand hadden maar inmiddels...

Re: Xavier Mous

BerichtGeplaatst: 01-04-2023 21:26
door Jazz
Wat mis ik Noppert..... Wat een draak van een wedstrijd vandaag...

Re: Xavier Mous

BerichtGeplaatst: 01-04-2023 21:57
door Thinkman
Jazz schreef:Wat mis ik Noppert..... Wat een draak van een wedstrijd vandaag...


Mous was prima! Stopte een, ok, zelf veroorzaakte, penal, maar had daarnaast paar puike reddingen.