Pagina 1 van 1

Tibor Halilovic

BerichtGeplaatst: 11-01-2021 20:56
door Superfries1996
sc Heerenveen heeft de selectie versterkt met middenvelder Tibor Halilovic. De 25-jarige Kroaat komt over van HNK Rijeka, voor de winter uitkomend in de Europa League. Halilovic tekent in het Abe Lenstra stadion een contract tot de zomer van 2024.

Halilovic – geen directe familie van oud-speler Alen Halilovic – doorliep de jeugdopleiding van Dinamo Zagreb. Zijn debuut op het hoogste niveau in Kroatië maakte Halilovic in 2016 voor Lokomotiva Zagreb. Voor deze club speelde Halilovic één seizoen, waarna hij de overstap maakte naar Wisla Kraków. Na anderhalf seizoen in Polen keerde Halilovic terug naar Kroatië, naar HNK Rijeka.

Met HNK Rijeka won Halilovic afgelopen seizoen de nationale beker en eindigde hij met zijn ploeg in de competitie op de derde plaats, waarmee kwalificatie voor de Europa League werd afgedwongen. In een zware poule met Napoli, Real Sociedad en AZ wisten de Kroaten zich niet te plaatsen voor de volgende ronde. Eenmaal werd er gewonnen: in december thuis van AZ (2-1). Halilovic deed in dat duel negentig minuten mee.

Technisch manager Gerry Hamstra is blij met de komst van Halilovic: "Met Tibor halen we een echte winnaar in huis, iemand die er ook meteen kan staan. Hij heeft in Kroatië en ook in Polen al veel wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld. Tibor is een energieke speler die op meerdere posities uit de voeten kan en ons meer opties geeft."

Re: Tibor Halilovic

BerichtGeplaatst: 12-01-2021 20:15
door DSCH
Ben heel benieuwd naar deze speler. Het moet een directe versterking zijn die hopelijk Joey wat beter kan ondersteunen dan dat Kongolo nu doet. Al weet ik niet helemaal zeker wat nu zijn natuurlijke positie is. Is er iemand die weet waar hij speelde bij Riejka?

Re: Tibor Halilovic

BerichtGeplaatst: 12-01-2021 20:40
door Feanfan 1
In het interview met Heerenveen tv omschrijft hij zichzelf als een echte nummer 8, een box-to-box speler. waar de aanvallende kwaliteiten beter zijn dan de verdedigende

Re: Tibor Halilovic

BerichtGeplaatst: 13-01-2021 12:03
door Superfries1996
Laat Tibor zijn debuut morgen maar maken als vervanger van Kongolo. Het team kan wel wat nieuwe impulsen gebruiken.

Re: Tibor Halilovic

BerichtGeplaatst: 13-01-2021 18:08
door Superfries1994
Superfries1996 schreef:Laat Tibor zijn debuut morgen maar maken als vervanger van Kongolo. Het team kan wel wat nieuwe impulsen gebruiken.

Van mij mag het. En zondag Kaib in plaats van Woudenberg, Van der Heide op de vleugel. Een frisse wind.

Re: Tibor Halilovic

BerichtGeplaatst: 17-01-2021 22:09
door gwgwgw
Deze speler doet me aan Grindheim denken, beetje dezelfde motoriek.