Pagina 1 van 1

Benjamin Nygren

BerichtGeplaatst: 06-10-2020 16:05
door nickstok
sc Heerenveen neemt de Zweedse aanvaller Benjamin Nygren op huurbasis over van KRC Genk. De negentienjarige jeugdinternational speelt de rest van dit seizoen en het komende seizoen in het Abe Lenstra stadion. Bovendien is in de deal met de Belgische club een optie tot koop bedongen.

Nygren komt uit Göteborg en doorliep de jeugdopleiding van de grootste club van de stad, IFK Göteborg. Op zeventienjarige leeftijd debuteerde hij in het eerste elftal. Tijdens het Zweedse voetbalseizoen 2019 – de Scandinavische competities beginnen in het voorjaar en eindigen in het najaar – maakte hij de overstap naar KRC Genk.

Bij zijn debuut in België was Nygren meteen trefzeker in het duel met KV Kortrijk (2-1 overwinning). Ondanks een goed begin, bleef de teller gespeelde competitiewedstrijden in het seizoen 2019/2020 steken op twee. Dit seizoen kwam de linkspoot driemaal in actie voor KRC Genk. Daar blijft het voorlopig bij, door zijn transfer naar sc Heerenveen.

Technisch manager Gerry Hamstra is blij met de komst van Nygren: "We zochten naar een aanvaller die op meerdere posities uit de voeten kan. Met Benjamin halen we een kwaliteitsspeler binnen die weet wat er wordt gevraagd op het hoogste niveau. Door zijn komst krijgen we aanvallend meer mogelijkheden.”

Re: Benjamin Nygren

BerichtGeplaatst: 11-10-2020 16:16
door DSCH
Veelzijdige speler moet dit zijn, maar ik vermoed dat hij is gehaald als (tweede) spits. Of is er iemand die weet of hij beter op de vleugel uit de voeten kan? Mocht dat zo zijn dan krijgt Arjen het nog erg lastig dit seizoen. Zou ik toch ook wel weer ergens jammer vinden.

Re: Benjamin Nygren

BerichtGeplaatst: 19-10-2020 03:49
door paparazzi
Maakte een goeie indruk op mij. Mooie technische beweeglijke speler.