Pagina 1 van 1

Joaquin Fernandez

BerichtGeplaatst: 06-08-2020 10:44
door nickstok
Joaquin Fernandez is speler van sc Heerenveen. De 21-jarige verdediger komt over van het Uruguayaanse Atletico River Plate uit Montevideo. Fernandez tekent in Friesland een contract tot 2023.

Fernandez is een linker centrale verdediger. Behalve het shirt van Atletico River Plate droeg hij ook driemaal het shirt van Uruguay onder 20. Naast de Uruguayaanse nationaliteit beschikt hij ook over een Italiaans paspoort. Vandaag sluit Fernandez direct aan bij de training van de eerste selectie.

Technisch manager Gerry Hamstra: ‘Iedereen weet dat we op zoek waren naar een linker centrale verdediger. Via ons netwerk zijn we bij Joaquin terechtgekomen. Hij is een sterke en voetballende verdediger die over de juiste agressie beschikt. We zijn blij dat hij ervoor gekozen heeft om bij ons zijn Europese avontuur aan te gaan.’


Welkom Joaquin! Ben benieuwd wat deze tropische verrassing kan gaan brengen.

Re: Joaquin Fernandez

BerichtGeplaatst: 06-08-2020 14:39
door Frisian Viking
Weer eens wat nieuws. Ben benieuwd naar zijn kwaliteiten. Hoor of lees er ook maar weinig van.

Re: Joaquin Fernandez

BerichtGeplaatst: 15-08-2020 21:13
door Feanfan 1
Maakt tot nu toe geen overtuigende indruk. Dat is ook niet erg, want is hier pas 10 dagen, maar buiten dat snap ik niet dat ze hem gehaald hebben. Wat Veerman net in het interview zegt met Omrop Fryslân, ze hebben kerels nodig van minimaal 1.92, lang. Je zag aan Botman vorig jaar hoe belangrijk het is als je lengte hebt. Deze Fernandez is maar 1.84 (Cannavaro is ook niet groot) Dresevic is ook niet de grootste, dus daar had je iemand moeten halen met lengte.
De transferwindow is nog even, hopelijk leest Hamstra mee

Re: Joaquin Fernandez

BerichtGeplaatst: 15-08-2020 22:27
door Stiffie
Deze jongen maakt tot nu vooral foutjes met ballen over een paar meter. Zijn inspeelpass en lange bal zijn wel ok.
In de duels ook wel ok. Misschien eerst maar even laten acclimatiseren op de linksbackpositie?

Re: Joaquin Fernandez

BerichtGeplaatst: 20-07-2021 13:33
door Jazz
Deze jongen was ik alweer helemaal vergeten.... Is in Maart 2021 verhuurd aan Montevideo City Torque, een top 5 team uit Uruguay. Hij zal tot en met 31 December 2021 verhuurd worden.

Heeft helaas maar 1 wedstrijd gespeeld, namelijk een wedstrijd voor de beker. Zit niet bij de selectie en krijgt ook geen kans om zichzelf te laten zien. Helaas een nutteloze huurperiode, tenzij hij de kans krijgt om de komende 5 maanden meer te spelen.

Heeft een contract tot Juni 2023. Ben toch wel benieuwd want hij komt nog veels te kort voor Heerenveen.