Pagina 1 van 1

Rodney Kongolo

BerichtGeplaatst: 18-07-2018 11:36
door Wizard
Rodney Kongolo is vanaf vandaag officieel eigendom van SC Heerenveen. De twintigjarige middenvelder komt over van Manchester City en tekende een vierjarig contract in Friesland.

"Rodney is een goede allround en moderne middenvelder die op meerdere posities kan spelen", aldus Hamstra.

Re: Rodney Kongolo

BerichtGeplaatst: 18-07-2018 12:01
door Jazz
Leuke speler, was een groot talent in de jeugd van Feyenoord. Heeft vrij vroeg in zijn carrière de stap naar Engeland gemaakt (waar je als jeugdspeler flink vooruit gaat qua salaris). Erg benieuwd hoe snel hij weer kan wennen aan Nederlands voetbal.

Re: Rodney Kongolo

BerichtGeplaatst: 18-07-2018 12:57
door DSCH
Een verassende naam, valt nu natuurlijk nog weinig over te zeggen. Ben heel benieuwd en hoop op een succes.

Re: Rodney Kongolo

BerichtGeplaatst: 18-07-2018 15:49
door ThiagoAlcantara
Onwijs goede aankoop! Prima scouting, deze jongen gaat dit seizoen echt verrassen. Denk zelfs wanneer Schaars terug is dat hij er met gemak instaat.

Wederom goed gescout van de club!

Re: Rodney Kongolo

BerichtGeplaatst: 20-07-2018 10:17
door Neymar
ThiagoAlcantara schreef:Onwijs goede aankoop! Prima scouting, deze jongen gaat dit seizoen echt verrassen. Denk zelfs wanneer Schaars terug is dat hij er met gemak instaat.

Wederom goed gescout van de club!


Op basis waarvan zeg je dat? Ik volg de League One niet, dus ik weet ook helemaal niks van Rodney. Qua naam zit het goed, maar verder echt geen idee wat ik kan verwachten.

Re: Rodney Kongolo

BerichtGeplaatst: 22-07-2018 16:06
door AllardP
ThiagoAlcantara schreef:Wederom goed gescout van de club!


Sjonge, wat een onzin zeg. Hoezo 'gescout'? Deze jongen stond vroeger bekend als supertalent en stond dus ongetwijfeld al op de lijstjes. Als ze hem dit jaar hadden gevolgd, dan hadden ze gezien dat hij in de League One (derde divisie Engeland) een zeer matig seizoen heeft gespeeld. Lees het fanforum van Doncaster Rovers er maar op na. Kortom, hij is gehaald op basis van zijn (vroegere) reputatie, niet op basis van zijn recente prestaties.

Kan natuurlijk alsnog goed uitpakken, maar allerminst een zekerheidje.

Re: Rodney Kongolo

BerichtGeplaatst: 24-07-2018 08:06
door ThiagoAlcantara
AllardP schreef:Sjonge, wat een onzin zeg. Hoezo 'gescout'? Deze jongen stond vroeger bekend als supertalent en stond dus ongetwijfeld al op de lijstjes. Als ze hem dit jaar hadden gevolgd, dan hadden ze gezien dat hij in de League One (derde divisie Engeland) een zeer matig seizoen heeft gespeeld. Lees het fanforum van Doncaster Rovers er maar op na. Kortom, hij is gehaald op basis van zijn (vroegere) reputatie, niet op basis van zijn recente prestaties.

Kan natuurlijk alsnog goed uitpakken, maar allerminst een zekerheidje.


Maar dan nog is het toch gewoon een heel positief signaal dat Heerenveen bij onder 23 ploegen in de grote Engelse competitie kijkt? Ik heb namelijk het gevoel dat ze dat zeer zeker doen. En deze jongen was niet voor niks in de jeugdteams van City en ook bij het onder 23 team van zijn lichting aanvoerder. Ik denk dat zoiets veelzeggend is en ook een compliment is voor Hamstra enco die deze jongen toch een plan hebben voorgeschoteld waarom hij voor Heerenveen kiest.

En er zijn zat voorbeelden van grote talentvolle spelers die door de grote Engelse clubs uit zijn uitgeleend aan een 3de rangs club en die het vervolgens in andere competities makkelijk waarmaken. Het heeft ook te maken met het type voetbal hé :wink:

Re: Rodney Kongolo

BerichtGeplaatst: 20-08-2018 12:32
door Goran Popov
Mijn eerste indruk van Rodney is dat hij fysiek erg sterk is, beetje vergelijkbaar met Dumfries. Heeft lengte, kracht en is redelijk rap voor zo'n grote kerel. Daarnaast speelt hij met veel agressie en wint veel persoonlijk duels. Nuttige speler om zo voor de verdedigingslinie te hebben in wedstrijden tegen betere tegenstanders.

Technisch ook niet verkeerd voor iemand met zo'n lichaam maar is voetballend / in de passing nog wat onrustig. Als dat er uit kan (door meer wedstrijd ervaring b.v.) dan hebben we gewoon een prima breker op het middenveld voor de komende paar jaar.

Re: Rodney Kongolo

BerichtGeplaatst: 21-08-2018 12:29
door Wizard
Goran Popov schreef:Technisch ook niet verkeerd voor iemand met zo'n lichaam maar is voetballend / in de passing nog wat onrustig. Als dat er uit kan (door meer wedstrijd ervaring b.v.) dan hebben we gewoon een prima breker op het middenveld voor de komende paar jaar.

Speelde een prima pot, maar zal in de opbouw nog wat sterker moeten worden. Leed in de opbouw twee keer gevaarlijk balverlies door een onzuivere pass.

Re: Rodney Kongolo

BerichtGeplaatst: 11-08-2019 16:10
door Goran Popov
Pluim voor Rodney. Ging voorop in de strijd en gaf daarmee het goede voorbeeld. Ook Faik greep een aantal keer fel in, op een manier waarop ik dat Yuki nog nooit heb zien doen.

Re: Rodney Kongolo

BerichtGeplaatst: 11-08-2019 21:19
door Thinkman
Goran Popov schreef:Pluim voor Rodney. Ging voorop in de strijd en gaf daarmee het goede voorbeeld. Ook Faik greep een aantal keer fel in, op een manier waarop ik dat Yuki nog nooit heb zien doen.


Positieve verrassing, speelde weer prima. Het kwartje lijkt te vallen bij dit grote talent, hopelijk kan hij dit vasthouden en uitgroeien tot een echt waardevolle speler. Eentje die dus voor veel geld vertrekt uiteindelijk ;)

Re: Rodney Kongolo

BerichtGeplaatst: 12-08-2019 07:54
door Wizard
Eén van de beste mannen van het veld. Zat overal goed tussen en lijkt positioneel (zonder bal) erg goed te staan. Doordat hij en Faik zich erg goed positioneren, houden ze het erg compact waardoor de ruimtes klein blijven.
Ontwikkelpunt is zijn opbouw en passing, maar dat is hem vergeven obv zijn ijzersterke optreden.

Re: Rodney Kongolo

BerichtGeplaatst: 24-08-2019 21:38
door bennieeee
Wat een beest is dit zeg.

Re: Rodney Kongolo

BerichtGeplaatst: 25-08-2019 02:02
door pes5
Als afjager en loper prima. Aan de bal en positioneel nog een wereld te winnen. Gelukkig kan dag bij onze club. Ik zie in hem niet iemand die nu al een seizoen lang voldoende presteert, maar hij heeft genoeg potentie. Zou fijn als we een echte en betrouwbare 10 aantrekken, bij wie Kongolo de bal snel in kan leveren.

Re: Rodney Kongolo

BerichtGeplaatst: 26-08-2019 09:17
door Otsje P
pes5 schreef:Als afjager en loper prima. Aan de bal en positioneel nog een wereld te winnen.


Helemaal eens. Heeft zeker zijn waarde voor de ploeg maar als de opbouw bij hem begint dan heb je wel een probleem. Te veel ballen die nog van zijn voet stuiteren en te slordig in de passing. Hopelijk groeit hij hierin want zijn fysieke inbreng is wel erg belangrijk voor de ploeg.

Re: Rodney Kongolo

BerichtGeplaatst: 26-08-2019 16:16
door pes5
Otsje P schreef:
Helemaal eens. Heeft zeker zijn waarde voor de ploeg maar als de opbouw bij hem begint dan heb je wel een probleem. Te veel ballen die nog van zijn voet stuiteren en te slordig in de passing. Hopelijk groeit hij hierin want zijn fysieke inbreng is wel erg belangrijk voor de ploeg.


Het hangt ook af van je andere middenvelders en je backs. Nu hebben we met Woudenberg en Floranus zeer matige backs qua opbouw. Bovendien is Bruijn ook niet al te balvast gebleken. Dan komen de kwetsbare kanten van Kongolo extra naar voren. Met een balvaste 10 en Van Rhijn als opbouwend betere back, krijg je alweer meer opties voor de defensie om de bal in te spelen.

Re: Rodney Kongolo

BerichtGeplaatst: 30-11-2019 07:03
door bennieeee
Blijkt gewoon onmisbaar te zijn op het middenveld. 2e helft klopte het middenveld gewoon weer. Veerman en Halilovic zullen moeten blijven strijden om de laatste plek op het middenveld.

Re: Rodney Kongolo

BerichtGeplaatst: 30-11-2019 12:48
door oldtimer
Powerhouse! Ijzersterk gisteren.

Re: Rodney Kongolo

BerichtGeplaatst: 15-08-2020 15:59
door Feanfan 1
Wat is er met Kongolo aan de hand ? Schijnt dat hij een kleine blessure had en daarom niet meedeed tegen NAC en Vitesse, maar hij zat wel op de bank. Nu tegen De Graafschap zit hij niet eens op de bank

Re: Rodney Kongolo

BerichtGeplaatst: 15-08-2020 20:38
door Muck
Reactie na de wedstrijd tegen NAC:
Voor Kongolo is daarentegen geen interesse, maar hij is herstellende van een knieoperatie. "Hij is in het voorjaar aan zijn knie geholpen", verduidelijkt Jansen in gesprek met de Leeuwarder Courant.

"Dat is nu weer klaar. Maar we brengen Rodney rustig", aldus Jansen, die Kongolo in de 65e minuut - gezamenlijk met tien andere spelers - in het veld bracht.

Re: Rodney Kongolo

BerichtGeplaatst: 17-08-2020 11:37
door Superfries1994
Mooi zo. Is een wat ongepolijste voetballer, maar wel eentje met mogelijkheden. En kan wat extra's brengen met zijn fysiek.

Re: Rodney Kongolo

BerichtGeplaatst: 07-10-2020 10:02
door Joar1103
Zijn contract loopt in 2022 af. Zouden ze binnenkort ook al eens met hem om tafel gaan? Aan de bal mag het nog wel eens wat beter, maar vind hem heel belangrijk op dit moment. Kiest vaak goed positie en levert ontzettend veel arbeid. Alleen zijn voorkomen al is indrukwekkend, zit een goede kop op. Wat mij betreft een sterkhouder voor de komende jaren nog.

Re: Rodney Kongolo

BerichtGeplaatst: 11-10-2020 15:11
door DSCH
Joar1103 schreef:Zijn contract loopt in 2022 af. Zouden ze binnenkort ook al eens met hem om tafel gaan? Aan de bal mag het nog wel eens wat beter, maar vind hem heel belangrijk op dit moment. Kiest vaak goed positie en levert ontzettend veel arbeid. Alleen zijn voorkomen al is indrukwekkend, zit een goede kop op. Wat mij betreft een sterkhouder voor de komende jaren nog.


Mee eens, zou mooi zijn mocht hij nog een tijd bij ons spelen. Echt een ondergewaardeerde speler wat mij betreft.

Re: Rodney Kongolo

BerichtGeplaatst: 14-02-2021 13:58
door Wolliepoly
Valt vandaag op door veel schijnverdedigen, zijn man laten lopen en afhaken in de achtervolging.

Re: Rodney Kongolo

BerichtGeplaatst: 21-02-2021 15:38
door Wolliepoly
5 minuten in de 2e helft, zet totaal geen verdedigende druk op zijn tegenstander en niet goed meelopen. Als we een goal tegen krijgen verwacht ik dat het komt door dit pseudo verdedigen.

Re: Rodney Kongolo

BerichtGeplaatst: 21-02-2021 16:56
door Superfries1994
Dit had wel zijn jaar moeten worden, maar ontwikkelt zich niet goed genoeg in zijn zwakke punten. Schakelt slecht om, reageert vaak traag en zeer slordig in de passing. Lijkt er op dit moment ook niet in te zitten. Erg jammer, hij heeft verder ontzettend veel kwaliteiten met zijn loopvermogen en kracht.

Re: Rodney Kongolo

BerichtGeplaatst: 26-02-2021 18:18
door Ruud Huntbäck
Lijkt me wel de meest sympathieke speler van de club, maar daar koop je niks voor.

Re: Rodney Kongolo

BerichtGeplaatst: 26-02-2021 21:51
door Joar1103
Pfff. Eerder dit seizoen vond ik hem nog zo goed en hoopte ik dat ze maar gauw met hem gingen verlengen...

Re: Rodney Kongolo

BerichtGeplaatst: 26-02-2021 22:02
door fuotbalgek
Vind Kongolo toch tekort komen in het voetballende aspect op het middenveld. Hij heeft wel loopvermogen, kracht en inzet. Denk dat je hem beter als verdediger kunt gebruiken. Voor een verdediger kan hij prima voetballen, op het middenveld gaat het vaak wat te snel voor hem. In plaats van een Hornkamp of Ras zou ik deze jongen proberen te ontwikkelen als back.

Re: Rodney Kongolo

BerichtGeplaatst: 26-02-2021 22:05
door Feanfan 1
Hij leek altijd een onmisbare schakel, maar sinds dat filmpje van Kees Kwakman let je toch wat anders op hem
Hij gaat deze zomer toch weg en gun hem het beste. Maar de nederlaag is sowieso niet hem aan te rekenen