PC vragen-topic

› voor de rest; maar spreken is zilver..

Moderators: Beheerders, Fanmasters

Re: PC vragen-topic

Berichtdoor appelscha » 04-07-2009 18:18

geert. schreef:Ik leg de DVD dus ondersteboven in de speler en steeds als ik het label wil branden, zegt ie: plaats een lightscribe CD/DVD.


Moet je zo'n schijf dan onderste boven er in doen?
Niet normaal erin? :roll:
APPELSCHA
Avatar gebruiker
appelscha
Selectiespeler
 
Berichten: 418
Geregistreerd op: 15-10-2007 23:03
Woonplaats: Appelscha

Re: PC vragen-topic

Berichtdoor Feanfan-4-life » 04-07-2009 19:22

Moet je zo'n schijf dan onderste boven er in doen?
Niet normaal erin? :roll:


Dat klopt inderdaad. De laser waarmee de afbeelding in de schijf geëtst wordt, zit namelijk onderin de apparatuur.
Avatar gebruiker
Feanfan-4-life
Selectiespeler
 
Berichten: 481
Geregistreerd op: 26-08-2007 19:28

Re: PC vragen-topic

Berichtdoor Flying Tilster » 04-07-2009 20:55

geert. schreef:Ja dat heb ik, maar hij zegt juist steeds dat de schijf geen lightscribe-schijf is


Zie je ergens in Nero wel een lightscribe icoontje staan? Zo nee.. dan zal het sowieso niet gaan werken, omdat je dan de juiste zaken niet hebt. Probeer anders dit eens.

Welke DVD brander en wat voor lightscribe-schijfjes gebruik je?
Wij zijn Fries, wij zijn één, wij zijn sc Heerenveen
Avatar gebruiker
Flying Tilster
Superster
 
Berichten: 5692
Geregistreerd op: 24-09-2005 07:34
Woonplaats: Kootstertille

Re: PC vragen-topic

Berichtdoor geert. » 05-07-2009 10:27

Flying Tilster schreef:Welke DVD brander en wat voor lightscribe-schijfjes gebruik je?


het is een brander die standaard in mijn laptop (Compaq) zit. Ik gebruik DVD+R van Imation.
Avatar gebruiker
geert.
Beheerder
 
Berichten: 3387
Geregistreerd op: 15-03-2008 10:24
Woonplaats: It Heitelân

Re: PC vragen-topic

Berichtdoor Flying Tilster » 05-07-2009 11:21

Ik mag aannemen dat je ook al eens op deze site hebt gekeken. Daar staat alle benodigde informatie over LightScribe.
Het kan zijn dat als je een standaard DVD-brander in je laptop hebt, deze niet geschikt is voor LightScribe. Klinkt misschien wat flauw, maar heb je daar al eens naar gekeken?
Wij zijn Fries, wij zijn één, wij zijn sc Heerenveen
Avatar gebruiker
Flying Tilster
Superster
 
Berichten: 5692
Geregistreerd op: 24-09-2005 07:34
Woonplaats: Kootstertille

Re: PC vragen-topic

Berichtdoor geert. » 05-07-2009 12:02

Flying Tilster schreef:Ik mag aannemen dat je ook al eens op deze site hebt gekeken. Daar staat alle benodigde informatie over LightScribe.
Het kan zijn dat als je een standaard DVD-brander in je laptop hebt, deze niet geschikt is voor LightScribe. Klinkt misschien wat flauw, maar heb je daar al eens naar gekeken?


Ja hoor. Er staat een lightscribe logo op.
Avatar gebruiker
geert.
Beheerder
 
Berichten: 3387
Geregistreerd op: 15-03-2008 10:24
Woonplaats: It Heitelân

Re: PC vragen-topic

Berichtdoor Flying Tilster » 05-07-2009 12:36

Kom het onderstaande tegen op de site van HP:

Waarom herkent mijn LightScribe-station de LightScribe-schijven die ik heb gekocht niet? Als u geen LightScribe-schijf gebruikt, als de LightScribe-schijf vuil is of als de LightScribe-schijf bijgewerkte brandmogelijkheden bevat, kan er een fout optreden wanneer u een label probeert te creëren.

Dit is geen LightScribe-schijf .
Kan geen LightScribe-label creëren.
Fout LightScribe-aandrijving: Er is een communicatiefout opgetreden met het LightScribe-station. Start uw pc opnieuw op en probeer opnieuw een label te maken.


Zorg ervoor dat u labels brandt met goudkleurige schijven met het LightScribe-logo.

Afbeelding

Het oppervlak van de schijf moet schoon zijn en vlekvrij (vooral rond het midden van de schijf).
Wanneer u nieuwe LightScribe-schijven gebruikt, moet de firmware voor uw LightScribe-station mogelijk worden bijgewerkt. Met bijgewerkte firmware kan het LightScribe-station meerdere soorten lege schijven lezen.
Download de recentste Software-update voor het LightScribesysteem (Engelstalig).
Wij zijn Fries, wij zijn één, wij zijn sc Heerenveen
Avatar gebruiker
Flying Tilster
Superster
 
Berichten: 5692
Geregistreerd op: 24-09-2005 07:34
Woonplaats: Kootstertille

Re: PC vragen-topic

Berichtdoor geert. » 05-07-2009 22:01

Flying Tilster schreef:Het oppervlak van de schijf moet schoon zijn en vlekvrij (vooral rond het midden van de schijf).


Ik heb het al. De schijf was te vies :lol:
Avatar gebruiker
geert.
Beheerder
 
Berichten: 3387
Geregistreerd op: 15-03-2008 10:24
Woonplaats: It Heitelân

Re: PC vragen-topic

Berichtdoor Flying Tilster » 05-07-2009 22:36

In ieder geval mooi om te lezen dat de oplossing er bij stond :D
(Voortaan dus eerst je schijfjes even poetsen :lol: )
Wij zijn Fries, wij zijn één, wij zijn sc Heerenveen
Avatar gebruiker
Flying Tilster
Superster
 
Berichten: 5692
Geregistreerd op: 24-09-2005 07:34
Woonplaats: Kootstertille

Re: PC vragen-topic

Berichtdoor geert. » 05-07-2009 23:37

Ik vind de kwaliteit niet denderend. Zou dat misschien kunnen liggen aan de brander, de gebruikte sofware of aan de kwaliteit van de dvd?
Avatar gebruiker
geert.
Beheerder
 
Berichten: 3387
Geregistreerd op: 15-03-2008 10:24
Woonplaats: It Heitelân

Re: PC vragen-topic

Berichtdoor Flying Tilster » 06-07-2009 14:42

Denk eerlijk gezegd dat het aan de kwaliteit van de DVD (Imation?) ligt.
Heb zelf ook Imation CD's en DVD's gebruikt voor diverse zaken, maar kan niet zeggen dat ik er kapot van ben.
Zou toch eens een DVD proberen van Philips o.i.d.
Wij zijn Fries, wij zijn één, wij zijn sc Heerenveen
Avatar gebruiker
Flying Tilster
Superster
 
Berichten: 5692
Geregistreerd op: 24-09-2005 07:34
Woonplaats: Kootstertille

Re: PC vragen-topic

Berichtdoor geert. » 24-10-2009 09:06

Ik heb iets gedownload via een torrent met Bitcomet. In het programma zelf staat dat de download voltooid is. Als ik echter de map open waar het bestand in staat, staat er dat de download nog niet voltooid is (Bitcomet onvoltooide download file).

Weet iemand waar dit aan kan liggen?

Edit: probleem verholpen :)
Avatar gebruiker
geert.
Beheerder
 
Berichten: 3387
Geregistreerd op: 15-03-2008 10:24
Woonplaats: It Heitelân

Re: PC vragen-topic

Berichtdoor geert. » 13-01-2010 15:45

Als ik in de winamp library orden op album zet ie netjes de albums op volgorde neer, maar de liedjes niet. Ik wil dan ook de nummers op volgorde hebben. Weet iemand of dit kan?
Avatar gebruiker
geert.
Beheerder
 
Berichten: 3387
Geregistreerd op: 15-03-2008 10:24
Woonplaats: It Heitelân

Re: PC vragen-topic

Berichtdoor geert. » 01-07-2010 14:16

Ik krijg om de haverklap deze waarschuwing in beeld:

Afbeelding

Ik heb al diverse scans uitgevoerd met een aantal programma's, maar het blijft maar komen. Op Google kan ik er ook niks over vinden.

Weet iemand hoe ik hier vanaf kan komen?
Avatar gebruiker
geert.
Beheerder
 
Berichten: 3387
Geregistreerd op: 15-03-2008 10:24
Woonplaats: It Heitelân

Re: PC vragen-topic

Berichtdoor Bubbe » 01-07-2010 14:35

Geen AVG meer gebruiken en overstappen op Microsoft Security Essentials
Bubbe
Beheerder
 
Berichten: 7954
Geregistreerd op: 30-05-2006 21:57

Re: PC vragen-topic

Berichtdoor Ironis » 01-07-2010 17:45

Ane Lenstra schreef:Geen AVG meer gebruiken en overstappen op Microsoft Security Essentials

Hmm, dat helpt hem nog niet direct hé?

Probeer deze in safe-mode: http://download.cnet.com/Malwarebytes-A ... ?tag=mncol
anders deze: http://download.cnet.com/Hitman-Pro-3/3 ... ?tag=mncol

Of koop een iMac :)
Avatar gebruiker
Ironis
Wereldspeler
 
Berichten: 1438
Geregistreerd op: 27-04-2009 09:39
Woonplaats: Rotterdam

Re: PC vragen-topic

Berichtdoor Flying Tilster » 01-07-2010 17:58

Hitman Pro moet je absoluut niet gebruiken.

De allerbeste virus- en spywarescanner is: Eset Smart Security (NOD32).
Probeer eerst eens met malwarebytes en AdAware te scannen en kijken of die wat rotzooi weg kunnen halen.
Als dat gebeurt is neem dan z.s.m. afscheid van AVG, want dat is echt troep. Installeer dan de gratis versie van Eset Smart Security (NOD32)en doe een virusscan.

Heb je nog vragen stuur me dan ff een privé bericht.. Je kunt namelijk van de gratis versie een officiële maken :wink:
Wij zijn Fries, wij zijn één, wij zijn sc Heerenveen
Avatar gebruiker
Flying Tilster
Superster
 
Berichten: 5692
Geregistreerd op: 24-09-2005 07:34
Woonplaats: Kootstertille

Re: PC vragen-topic

Berichtdoor Skopperij » 01-07-2010 18:25

Eens. Malwarebytes had bij mij anderhalf uur nodig voor een complete systeemscan. Elk fout bestandje wordt er meteen uitgepikt.

Eset levert geweldige scanners ja! momenteel gebruik ik Smart Security 4, maar eigenlijk is de eenvoudige NOD32 meer dan goed genoeg. Je merkt niets van die scanners. Je installeert ze, het systeem wordt absoluut niet trager, nooit gezeur over updates en ze komen alleen in actie als er daadwerkelijk gevaar dreigt.
Avatar gebruiker
Skopperij
Superster
 
Berichten: 6180
Geregistreerd op: 21-03-2007 16:47

Re: PC vragen-topic

Berichtdoor Flying Tilster » 01-07-2010 19:28

Skopperij schreef:Eens. Malwarebytes had bij mij anderhalf uur nodig voor een complete systeemscan. Elk fout bestandje wordt er meteen uitgepikt.

Eset levert geweldige scanners ja! momenteel gebruik ik Smart Security 4, maar eigenlijk is de eenvoudige NOD32 meer dan goed genoeg. Je merkt niets van die scanners. Je installeert ze, het systeem wordt absoluut niet trager, nooit gezeur over updates en ze komen alleen in actie als er daadwerkelijk gevaar dreigt.


Als je dan toch moet kiezen, zou ik gaan voor de Smart Security 4 (gebruik ik ook :P ). NOD32 is slechts een virusscanner, Eset Smart Security zowel een virus- als een spywarescanner. Ik gebruik de betaalde versie, want ik vind het enorm belangrijk dat mijn PC goed beveiligd is. Het kost een paar tientjes per jaar, maar dan ben je verzekerd van een hele goede virusscanner. Zoals Skopperij terecht opmerkt. Eset (NOD32 + Smart Security) gebruikt heel weinig werkgeheugen t.o.v. bijv. McAfee en Norton.
Wij zijn Fries, wij zijn één, wij zijn sc Heerenveen
Avatar gebruiker
Flying Tilster
Superster
 
Berichten: 5692
Geregistreerd op: 24-09-2005 07:34
Woonplaats: Kootstertille

Re: PC vragen-topic

Berichtdoor geert. » 01-07-2010 21:36

Bedankt voor jullie respons! Ik zal er van de week even mee bezig :)
Avatar gebruiker
geert.
Beheerder
 
Berichten: 3387
Geregistreerd op: 15-03-2008 10:24
Woonplaats: It Heitelân

Re: PC vragen-topic

Berichtdoor Flying Tilster » 01-07-2010 22:28

geert. schreef:Bedankt voor jullie respons! Ik zal er van de week even mee bezig :)


Er is een goed programmaatje, hijackthis, die ook veel spyware en virussen kan verwijderen. Let wel: Zonder enige kennis over windows, de processen, virussen en spyware moet je dit absoluut niet zelfstandig gaan gebruiken.
Op www.hijackthis.nl kun je veel informatie vinden en ook hulp vragen. Lees goed de "instructies" en tips op die site door.
Deze site heeft mij enorm geholpen bij het verwijderen van een hardnekkig virus, die AVG, McAfee en Norton maar niet wegkregen.

Over Hijackthis nog even:
HijackThis is een programma waarmee spyware, met name de spyware die zich bevindt in de browser, kan worden bestreden. HijackThis is zeer effectief voor de bestrijding van browser hijackers en soortgelijke vormen van spyware

Werking
HijackThis scant de computer van de gebruiker en toont een lijst van configuraties die gevonden zijn op de computer; een zogenaamd logbestand (HijackThis Log). Daarnaast scant HijackThis het register en bestanden op ingangen die zijn achtergelaten door spyware. Deze lijst wordt getoond aan de hand van cijfers- en letterscombinaties. Bij het verwijderen van spyware met HijackThis verwijdert het programma de registersleutels, maar niet de bijbehorende bestanden.

HijackThis is ontwikkeld om de bestrijding van spyware die zich bevindt in de browser te vergemakkelijken. Deze soort spyware richt zich vooral op de lekken in Internet Explorer van Microsoft. Een andere browser zoals Mozilla Firefox biedt over het algemeen een betere bescherming tegen een browser hijack en andere soorten spyware.

Risico's
HijackThis maakt tijdens het scannen van de computer geen onderscheid tussen spyware en goedaardige software/instellingen. Hierdoor moet er uiterst zorgvuldig worden om te gaan met HijackThis. Wanneer de gebruiker over onvoldoende kennis beschikt op het gebied van besturingssystemen zoals Windows, kan het gebruik van HijackThis bij het verwijderen van spyware verregaande gevolgen hebben. Een informatieve site en/of een forum over HijackThis en spyware kan hierbij hulp bieden.
Wij zijn Fries, wij zijn één, wij zijn sc Heerenveen
Avatar gebruiker
Flying Tilster
Superster
 
Berichten: 5692
Geregistreerd op: 24-09-2005 07:34
Woonplaats: Kootstertille

Re: PC vragen-topic

Berichtdoor Bubbe » 17-09-2010 18:16

Geen vraag maar een tip, de nieuwe Internet Explorer ziet er goed uit en werkt zeer fijn. De beta-versie van IE9 is hier te downloaden: http://www.beautyoftheweb.com/
Bubbe
Beheerder
 
Berichten: 7954
Geregistreerd op: 30-05-2006 21:57

Re: PC vragen-topic

Berichtdoor Flying Tilster » 17-09-2010 19:21

Let wel: Niet voor XP-gebruikers :wink:
Wij zijn Fries, wij zijn één, wij zijn sc Heerenveen
Avatar gebruiker
Flying Tilster
Superster
 
Berichten: 5692
Geregistreerd op: 24-09-2005 07:34
Woonplaats: Kootstertille

Re: PC vragen-topic

Berichtdoor Allrounder » 17-09-2010 21:51

Download Opera eens een verademing t.o.v. alle andere webbrowsers!
Allrounder
Nieuw talent
 
Berichten: 56
Geregistreerd op: 02-01-2007 18:34

Re: PC vragen-topic

Berichtdoor Flying Tilster » 17-09-2010 22:46

Heb ik al eens gedaan, maar ik vind het helemaal niks. Met een beetje een goede beveiliging zijn IE8 en/of FireFox prima browsers.
Maar de meesten vergeten hun PC'tje goed te beveiligen.

Goede virusscanner: Eset NOD32 (de beste in zijn soort)
Maar als je het echt goed wilt doen: Eset Smart Security. Dan heb een virusscanner en spywarescanner ineen.
Werkt perfect. Al jaren geen virus meer gehad hierzo.
Wij zijn Fries, wij zijn één, wij zijn sc Heerenveen
Avatar gebruiker
Flying Tilster
Superster
 
Berichten: 5692
Geregistreerd op: 24-09-2005 07:34
Woonplaats: Kootstertille

Re: PC vragen-topic

Berichtdoor geert. » 04-06-2011 11:12

Ik heb een heel vaag probleem: als ik bezig ben in een scherm, verdwijnt het scherm na een bepaalde tijd automatisch naar de achtergrond. Het scherm is nog wel in beeld, maar ik kan niks doen in het scherm. Ik moet eerst alt+tab doen of met de muis in het scherm klikken. De ene keer gebeurd dit na 5 seconden, de andere keer na een minuut en het blijft steeds maar terugkeren.

Dit gebeurd in overal, internet, word, msn etc. Vooral als ik met school bezig ben in word is dit irri :S

Bij games keert ie zelf helemaal terug naar het bureaublad.

Weet iemand wat ik hier aan kan doen? (Ik heb Vista trouwens)
Avatar gebruiker
geert.
Beheerder
 
Berichten: 3387
Geregistreerd op: 15-03-2008 10:24
Woonplaats: It Heitelân

Re: PC vragen-topic

Berichtdoor Booijstra » 06-06-2011 10:39

Vista deinstalleren en Windows7 erop :wink:
Avatar gebruiker
Booijstra
Wereldspeler
 
Berichten: 1125
Geregistreerd op: 06-02-2003 14:59
Woonplaats: Heerenveen

Re: PC vragen-topic

Berichtdoor geert. » 06-06-2011 15:38

Booijstra schreef:Vista deinstalleren en Windows7 erop :wink:


Ik heb het probleem al opgelost door systeemherstel uit te voeren :)
Avatar gebruiker
geert.
Beheerder
 
Berichten: 3387
Geregistreerd op: 15-03-2008 10:24
Woonplaats: It Heitelân

Re: PC vragen-topic

Berichtdoor Booijstra » 06-06-2011 18:39

Systeemherstel is dan wel handig inderdaad. Persoonlijk is het het eerste dat ik uitzet. Het maakt je pc er niet sneller op.
Avatar gebruiker
Booijstra
Wereldspeler
 
Berichten: 1125
Geregistreerd op: 06-02-2003 14:59
Woonplaats: Heerenveen

Re: PC vragen-topic

Berichtdoor xander » 06-06-2011 18:52

Windows 7 is het beste medicijn voor een pc die draait op Vista. Nog nooit zo'n slecht besturingssysteem gehad als Vista wat traag.
Alle ballen op Henkie!
Avatar gebruiker
xander
Superster
 
Berichten: 4872
Geregistreerd op: 27-08-2005 14:00
Woonplaats: Oranjewoud

VorigeVolgende

Keer terug naar Offtopics

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten